Mai sunt 20 de zile până la alegerile europarlamentare. Zgomotul electoral acoperă dezbaterile publice, conflictele politice devin tot mai acute.

Și, totuși, în acest vacarm general, în care atacurile nu se mai opresc, singura temă cu adevărat relevantă în contextul actual este (aproape) complet ignorată: cum își vor reprezenta țara europarlamentarii români? Ce vor face, concret, pentru națiunea care le oferă mandatul?

Cu foarte rare excepții, de pe agenda candidaților noștri lipsește tema aderării la Schengen – care rămâne obiectivul strategic al României în plan european. Totodată, nu se acordă cuvenitul interes unor priorități fundamentale, precum protejarea intereselor comunităților românești din Europa sau creșterea nivelului subvențiilor acordate în agricultură, viticultură și alte domenii în care suntem cu adevărat competitivi.

Pentru a asigura îndeplinirea acestor obiective, europarlamentarii români ar trebui să acționeze unitar în interesul României. Să depășească, măcar după 26 mai 2019, rivalitățile interne și mizele personale. Să urmeze exemplul colegilor francezi sau germani care nu au culoare politică atunci când își susțin propria țară.

Nu va fi ușor. La noi pare să fi dispărut reflexul acțiunilor convergente pentru îndeplinirea unor deziderate majore. De regulă, în politica românească se acționează impulsiv și mărunt, în vederea asigurării unor efemere prezențe publice.

11 COMENTARII

  1. sper si am toata convingerea ca cei pe care noi i-am trimis acolo sa faca numai lucruri bune pentru noi si sa se zbata pentru binele copiilor lor

  2. vor face ceea ce trebuie sa se implice fiecare si sa sustina si sa promoveze tara lor de bastina

  3. vor merge acolo si vor msustine cu toata ardoarea statul romanesc si ne vor face mandrii ca suntem romani

  4. sunt convinsa ca cei care sunt acolo vor face tot posibilul sa puna romania pe primul plan

  5. cei pe care i am votat sper sa faca treaba buna ca doar de aia i am trimis acolo

  6. romanii trimisi de noi prin votul nostru acolo vor face numai bine sa promoveze romania in toate sferele sale de influenta

  7. Cum ce sa faca?! Ce stiu ei cel mai bine si anume sa se tavaleasca pe jos la picioarele strainilor, sa laude mizeria si sa ne spuna ca este valoare, sa se toarne intre ei, sa batjocoreasca valorile romanesti si Romania, sa ridice in slavi globalismul multilateral dezvoltat si aducator de progres pe diverse culmi, plus alte de acest gen, deoarece altceva nu stiu si nici nu aveau unde sa invete, pt ca in satele romanesti s-a trait f greu.

  8. cred ca europarlamentarii romani vor face tot ceea ce pot ca romania sa stea la masa bogatilor

  9. eu cred ca cei mai pregatiti sunt cei de la psd si vor face lucruri buine pentru noi ca si popor

Comentariile sunt închise.