În urma deciziei privind interzicerea exportului de cereale, pasul imediat necesar îl reprezintă asigurarea creșterii capacităților de depozitare pentru producătorii autohtoni, astfel încât aceștia să-și poată valorifica produsele la momentul și la prețul cel mai convenabil pentru ei și pentru economia naționalăDezvoltarea agriculturii românești poate genera prosperitate la nivelul întregii societăți.

În acest sens, am transmis Premierului României propunerea de a acorda garanții de stat pentru producătorii români de cereale care își doresc să acceseze finanțări în vederea construirii de silozuri proprii.

Fără a genera o presiune financiară asupra bugetului de stat, măsură i-ar ajută pe producătorii mici (asociați în exploatări mai ample) și pe cei medii care, în prezent, sunt obligați să-și vândă recolta la prețuri reduse, în momentele în care oferta depășește cererea.

Totodată, un astfel de demers ar încuraja concurența pe piața internă și ar constitui o modalitate de a consolida clasa de mijloc care își desfășoară activitatea în agricultură.

Îmi exprim convingerea că, în momente de criză, vom demonstra înțelepciunea de a depăși obișnuitele diferențe de viziuni politice și economice, iar Guvernul va adopta cât mai curând această decizie care servește economiei României și interesului național.

26 COMENTARII

  1. o alta masura sau idee care vine in sprijinul micului producator…foarte bine domnule profesor va apreciez foarte mult.

  2. guvernul trebuie sa ajute pe producatorii romani ca sa putem trece peste aceasta pandemie pentru ca acum suntem singuri in fata acestui virus.nimeni nu ne ajuta si ideal ar fi ca noi toti sa punem osul la treaba.

  3. daca nici acum nu intindem o mana de ajutor pentru fermierii romani atunci inseamna ca ne tragem singuri presul de sub picioare.

  4. inca o data veniti cu noi masuri benefice pentru populatie….sincera sa fiu va apreciez foarte mult pentru tot ceea ce faceti zi de zi pentru poporul roman.

  5. sper sa se materializeze printr-o noua ordonanta fie ea si militara acesta masura magnifica spusa de dumneavoastra si sa scapam cu bine de acesta pandemie ca deja eu unul nu mai pot cu acest virus care face ravagii pe intreg mapamondul.

  6. important acum sunt rezervele de stat si de la producatori si da aveti perfecta dreptate referitor la garantiile de stat pentru ei ca au mare nevoie.

  7. cred cu tarie in relansare economica in romania chiar daca asta vine dupa o perioada foarte grea.romania are puterea de a se ridica de jos si de a merge mai departe cu demnitate si mandrie.

  8. fiecare roman trebuie sa fie solidar cu cel care produce alimente in romania cu micii fermieri si producatori romani..haideti sa cumparam numai produse romanesti sa luam exemplul greciei care numai asta face de ceva vreme.

  9. guvernul orban este total depasit de situatie si ar face bine sa ia nota de ceea ce spuneti dumneavoastra stimate domn profesor.va apreciez.

  10. cu totii speram la o minune acum in prag de sfintele paste, si eu chiar cred ca se va intampla o minune iar dumnezeu va lumina mintea intunecata a celor care ne conduc.

  11. statul roman se clatina in fiecare zi masurile luate sunt cele pe care le stim cu totii dar din cate se pare nu este suficient sa stopam raspandirea acestui virus.nu se putea o masura mai buna decat cea pe care ati spus-o dumneavoastra mai sus.

  12. silozurile romaniei trebuie sa fie pline acum de grau pentru a asigura hrana pentru populatie,nimic nu mai merge la export.

  13. agricultorul roman mereu s-a zbatut in nevoi si neajunsuri si cred ca a sosit momentul ca statul sa il sprijine.

  14. implicarea statului in orice sector al economiei romaniei este prioritara acum daca pica si mica noastra economie atunci chiar ca va fi foarte rau.

  15. romanii trebuie sa dea dovada de o implicare masiva exact cum au dat dovada germanii dupa al doilea razboi mondial…si toata lumea vorbea atunci de miracolul economic german.asa trebuie sa fim si noi.

  16. mare mi-ar fi mirarea daca orban ar adopta si aceasta masura ca atunci chiar as sarii in sus de bucurie…foarte bine ca veniti cu asa idei domnule voiculescu ca iohannis si vela sunt prosti de dau in gropi.

  17. daca s-ar face mai multe asociatii de producatori si de arendasi de pe tot teritoriul romaniei si statului i-ar fi mai usor sa aloce fonduri pentru fiecare in parte

  18. rezerva de stat constituie ceva de nepretuit acum in astfel de momente iar hrana pentru populatie trebuie sa fie suficienta sa trecem cu bine peste aceasta pandemie.

  19. in naivitatea mea eu cred ca vom trece cu bine si peste criza alimentara care se prevede si vom izbandii cu ajutorul lui dumnezeu care le va da ganduri bune mai marilor tarii noastre.

  20. producatorilor romani trebuie sa li se permita intrarea in supermarketuri numai asa ii vom ajuta sa se dezvolte si sa intre pe piata.

  21. in orice caz guvernul trebuie sa bage bani in economia tarii sa faca o infuzie de capital romanesc pentru ajutorarea afacerilor romanesti indiferent de domeniul lor de activitate.

  22. investitia masiva in agricultura este ca aurul acum pentru noi toti….ca acum am vazut ce conteaza cu adevarat pentru a duce o viata decenta.

  23. daca ministerul de finante nu injecteaza bani grei in economia tarii ne vom duce toti de rapa cum se spune ca si asa foarte multe firme s-au inchis.

  24. vad ca guvernantii nostrii se misca cu viteza melcului turbat ne tin in carantina in timp ce ei defrisaza padurile tarii…pentru acea firma austriaca nu este carantina?

Comentariile sunt închise.