De-a lungul zecilor de ani de activitate în comerț exterior, am ajuns în multe colțuri de lume, în toate momentele anului, inclusiv în perioada Crăciunului.

Dincolo de specificul fiecărei țări și al fiecărui continent, am observat cum sărbătorile de iarnă creează constant o atmosferă aparte, marcată de bucuria vacanței, entuziasmul regăsirii cu cei apropiați și căutarea unui sens spiritual mai înalt.

Însă aproape nicăieri în lume nu am întâlnit importanța profundă pe care o acordă românii celebrării Crăciunului în familie. Există, indiscutabil, o legătură directă între fundamentul creștin al acestei sărbători, care marchează nașterea Mântuitorului, și atașamentul milenar al națiunii noastre pentru familie.

În cei peste 70 de ani de viață, în care am cunoscut și binele și răul, și împliniri și pierderi, Crăciunul petrecut în familie – alături de dragii mei părinți, în copilărie; alături de soție, fete și nepoti, de când am devenit bunic – reprezintă un fundamental reper biografic care mă motivează să depășesc cu bine încercările, mai mari sau mai mici, ale fiecărui an.

19 COMENTARII

  1. Sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului sa va aduca pace, liniste sufleteasca, multa, multa sanatate si numai bucurii!
    Craciun binecuvantat!
    Din suflet La mulți ani!

  2. In orice colt de lume craciunul creeaza o armosfera de bunatate de reflexie si de liniste sufleteasca.sarbatori fericite.

Comentariile sunt închise.