Sunt în perioada de examene la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul.
Sper să finalizez cu bine anul doi de studii.
Acum mă gândesc la lucrarea de licență.
Până în ianuarie 2023 voi posta aici teme posibil de abordat.
Cine dorește este rugat să-și spună părerea.

65 COMENTARII

  1. in intreaga noastra viata mereu invatam cate ceva,felicitari domnule profesor pentru exemplul pe care-l dati.

  2. cred ca o tema interesanta ar fi ,,intoarcerea romanilor la credinta si traditii,,consider ca in ultimul timp ne-am cam indepartat de ele iar asta este ceea ce ne-a unit mereu.

  3. nimeni si nimic nu ne poate oprii sa invatam constant,numai asa putem avea o sanatate mentala puternica si putem tine pasul cu vremurile care sunt intr-o continua miscare.

  4. felicitari pentru ceea ce faceti pentru ca dati putere oamenilor sa mearga mai departe indiferent de vremurile grele pe care le traim.

  5. va multumesc pentru implicarea de care dati dovada mereu si pentru ca veniti in sprijinul cetatenilor de rand.

  6. pentru a ne atinge scopul trebuie sa fim perseverenti sa nu renuntam asa de usor la visele noastre,iar dumneavoastra dati un exemplu foarte puternic.

  7. daca in actuala structura de conducere a romaniei ar fi oameni ca si dumneavoastra alta ar fi fata romaniei acum atat in interiorul granitelor sale cat si in afara.

  8. va multumesc din suflet pentru semnalul de alarma pe care-l trageti…..educatia este totul.fara ea nu putem face nimic atat ca individ in parte cat si ca tara.

  9. intotdeauna am apreciat la dumneavoastra forta,implicarea,devotamentul de a merge mai departe indiferent de obstacolele intalnite,pentru mine sunteti un exemplu demn de urmat.

  10. taria si puterea unui om de vede atunci cand in ciuda loviturilor primite este tot in picioare si nu se abate de la drumul sau.respect maxim.

  11. pentru a reusii in viata trebuie sa avem repere puternice,iar pentru mine dumneavoastra sunteti unul dintre ele.

  12. Cred că cea mai importantă diferență dintre umanism și credință constă în faptul că în vreme ce credința poate decădea în ideologie și habotnicie, umanismul este protejat împotriva acestui pericol

  13. Profesorul devenit student. Interesantă schimbarea de situație. Cred că Noica spunea că un profesor adevărat este acela care știe să învețe tot timpul câte de la elevii lui.

  14. E demn de admirat faptul că mai aveți puterea de a vă lărgi orizonturile intelectuale. Vă doresc să reușiți să realizați ce v-ați propus.

  15. Sunteți un exemplu viu că avem de învățat câtă vreme trăim. Pentru mine sunteți un exemplu de urmat.

  16. Bazele umaniste ale credinței ar putea fi o temă interesantă de studiu. Ce nu înțeleg eu e de unde aveți atâta energie.

  17. orizonturile romaniei sunt cam intunecate dar tine de noi in parte sa le facem vizibile si promitatoare prin implicare si devotament.

  18. Nu ar strica o infuzie puternică de umanism în teologia ortodoxă, după părerea mea.

  19. studiul teologie cat si cel al umanismului cuprinde intreaga fiinta umana iar scopul comun este dezvoltarea acesteia.

  20. o tema interesanta ar putea fi ,, influenta umanismului in cultura religioasa a omenirii,,.

  21. orizontul cetatenilor romani in acest moment este invaluit in ceata dar aceasta poate disparea daca avem credinta in dumnezeu si in doctrina umanista.

  22. in romnaia este mare nevoie de oameni capabili care sa devina un model de urmat pentru generatia tanara.

  23. Toate credințele care nu se deteriorează și devin misticism sau idolatrie sunt în esența lor umaniste. Cu toate acestea, umanismul nu este o religie decât în măsura în care divinitatea în care crede este chiar omul, ceea ce o apropie mai mult de o erezie din punct de vedere strict religios.

  24. Tot respectul pentru ce faceti! Poate ca nu ar fi rau ca tema sa fie inspirata de legatura dintre umanism si religie. Mult succes!

  25. in multe cazuri răspunsul la problemele oamenilor poate fi găsit în umanism. E adevărat, în același timp, că și credința rezolvă multe dintre problemele omenești, aspect care le apropie.

  26. După ce ați studiat îndelung doctrinele umaniste văd că ați devenit preocupat de studiile teologice. Logic ar fi ca lucrarea de licență să fie o combinație între cele două.

  27. Mult succes în noul domeniu de studiu. Totuși, ceva îmi spune că preocuparea nu e tocmai nouă.

  28. La asta chiar nu mă așteptam. Sunteți tare. Se pare că unii chiar învață cât trăiesc.

  29. marii filosofi ai trecutului au aratat ca doctrina umanista proiecteaza mari culturi multiple religioase.

  30. pana la urma omul sta la baza tuturor realizarilor de pana acum de pe toate domeniile, el reprezinta chintesenta vietii si dezvoltarii pe pament.

  31. este un lucru de apreciat ceea ce faceti dumneavoastra,nu pot decat sa ma inchin si sa va felicit.

  32. romanii au nevoie de repere puternice pentru ca in tara asta educatia a ramas pe loc secund.

  33. Câteva idei: Credință și umanism, Umanismul credinței, Bazele teologice ale umanismului, Umanismul ca teologie secularizată, Teologia umanistă… Terenul de studiu e cât se poate de fertil.

  34. invatatura crestina ne-a aratat ,de-a lungul istoriei, ca in vremuri de restriste credinta a fost unul dintre liantele care ne-a scos la lumina.

  35. intotdeauna trebuie sa avem speranta in orice pentru ca numai asa putem depasii momentele grele prin care trecem.

  36. Și cu asta, sper că le-ați închis gura definitiv cațelor care vă puneau la îndoială lucrările scrise în timpul în care ați fost închis pe nedrept

  37. Nu ar strica o infuzie puternică de umanism în teologia ortodoxă, după părerea mea.

  38. Întotdeauna am admirat oamenii care și-au dedicat întreaga viață studiului. Cioran a avut o observație foarte corectă despre intelectualii din vremea lui (valabilă și astăzi), respectiv că cei mai mulți dintre ei nu se mai instruiesc după ce își termină studiile la facultate, se mulțumesc cu un „certificat” de intelectual și gata. Vă doresc mult succes și aștept cu interes noile dumneavoastră abordări.

Comentariile sunt închise.