În condițiile crizei politice de după Primul Război Mondial, ideologia promovată de liberali a fost pusă serios la încercare de ideologiile totalitare de tip nazist, fascist sau comunist.

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, una dintre cele mai importante confruntări ideologice a fost cea purtată între conservatori și marxiști. Ca urmare, însăși concepția liberală clasică avea să se transforme substanțial, dând naștere unor noi forme de liberalism: economic, conservator, radical și social.

60 COMENTARII

  1. Faptul că în cele din urmă liberalismul a rezistat asaltului ideologiilor totalitare arată că este o doctrină superioară. După părerea mea, umanismul social liberal este cea mai avansată formă de liberalism.

  2. Rădăcinile liberale ale umanismului fac această doctrină viabilă și de viitor. Sper să prindă mai mult și în România. Avem clar nevoie.

  3. Într-adevăr, după cel de-al Doilea Război Mondial s-a creat în Europa și o cortină de fier ideologică, cu teoriile de sorginte liberală, pe de o parte și ideologiile totalitare comuniste pe de cealaltă parte. În ce ne privește, am fost prea mulți ani de partea greșită a cortinei, probabil e timpul să dăm o șansă umanismului social liberal.

  4. Îmi place să mă gândesc la umanismul liberal ca la o doctrină care a fost capabilă să ia ce e mai bun din liberalism, social-democrație și conservatorism.

  5. de-a lungul timpului doctrina umanista s-a dovedit a fi cea mai benefica pentru societatile care doresc sa se dezvolte.

  6. implemenentarea doctrinei umaniste in romania ar fi cel mai bun lucru in astfel de vremuri foarte grele.

  7. la nivel mondial au fost incercate foarte multe sisteme doctrinare insa cel umanist a fost varful piramidei.

  8. sper ca politicul din romania sa se trezeasca in al doisprezecelea ceas si sa duca la bun sfarsit implementarea doctrinei umaniste daca vor ca si acestei tari sa-i fie bine si sa aiba un viitor frumos.

  9. datorita discrepantei dintre clasele sociale viitorul acestei tari este invaluit in ceata iar speranta romanilor la un trai mai bun scade vertiginos.

  10. gasirea unui numitor comun intre putere si opozitie este vitala pentru romania in astfel de vremuri de restriste.

  11. intotdeauna am considerat ca umanismul reprezinta liantul de care romania trebuie sa se agate de urgenta.

  12. timp de 30 de ani romania nu a avut o doctrina calauzitoare de aceea si modul ei de dezvoltare a fost unul anevoios.

  13. putem copia exemple de la alte tari care au ca si piatra de temelie umanismul,numai sa se si vrea de la varful tarii acest lucru.

  14. in continuare cred ca romania este o tara cu posibilitati si poate sa se dezvolte pe propriile picioare daca exista buna intelegere la actuala conducere.

  15. numai partidul umanist poate sa implementeze o astfel de doctrina pentru ca ei sunt singurii care cunosc problemele reale ale romanilor.

  16. degringolada din politica romaneasca nu aduce nimic bun populatiei care asteapta masuri clare de la guvernanti.

  17. trebuie sa existe un plan de tara bine definit si o strategie pe termen lung daca vrem sa culegem roadele unei politici bine facute.

  18. umanitatea traverseaza clipe grele insa speranta nu trebuie sa ne paraseasca iar solidaritatea dintre noi ne poate ajuta sa trecem mai usor peste acest tavalug.

  19. la nivel doctrinar romania a avut tot timpul de suferit iar acest lucru cred ca trebuie sa se termine si sa avem si noi o plasa de siguranta in ideologia umanista.

  20. daca analizam beneficiile docrinei umaniste ajungem la concluzia ca noi trebuia sa avea demult o asa doctrina calauzitoare.

  21. de cand ma stiu am fost un umanist convins si tare m-as bucura daca voi prindea vremea cand tara mea va avea o doctrina mult dorita de mine inca din anii tineretii.

  22. ideologii au mai existat unele s-au dovedit a fi bune si benefice, alte nu ,insa umanismul dainuie de mii de ani prin mai toate societatile moderne.

  23. la nivel doctrinar romania a avut mereu de suferit pentru ca nu a cunoscut o doctrina pe de-a intregul ei si a adoptat tot felul de alte ideologii care nu au dus-o inspre o dezvoltare palpabila si reala.

  24. atat dupa primul cat si dupa cel de-al doilea razboi mondial majoritatea tarilor erau in cautarea unei doctrine pentru a se dezvolta dupa perioada grea prin care au trecut mai toate tarile europei cat si alte state de pe mapamond.

  25. ciocnirea de ideologii nu s-a lasat mult asteptata iar unele conflicte intre tari au avut la baza tocmai asta.

  26. doctrinele adoptate de majoritatea statelor lumii au menirea de a aduce pace si buna intelegere intre state.

  27. statele dezvoltate au implementat ideologii care sa le asigure o continuitate inspre orizonturi foarte largi.

  28. istoria ne arata faptul cat de importante au fost doctrinele si ideologiile in crearea de mari imperii care au condus acesta lume.

  29. parghiile de dezvoltare au fost ancorate atat in doctrina cat si in alte modalitati care au putut sa aiba o contributie semnificativa la dezvoltarea tarii respective.

  30. fara o strategie clara si transparenta facuta pe termen lung o tara nu se poate alinia la marile puteri ale mapamondului.

  31. avem atatea exemple de tari care au ideologii de nepatruns putem insa sa le luam exemplul si sa cream si noi la noi in tara asa ceva pentru binele populatiei.

  32. in primul rand trebuie sa constientizam necesitate unei doctrine si importanta ei pentru noi ca si tara si dupa aceea sa adoptam procedurile de implementare ale acesteia.

  33. romaniei ii trebuie oameni capabili sa poata sa implementeze o ideologie care sa impacteze in bine nivelul de trai al populatiei.

  34. schimbarea unei doctrine statale cu o alta dureaza ani de zile necesita timp si rabdare si cei care o fac sa nu se abata de la principiile sale.

  35. razboaiele nu au adus nimic bun niciodata insa ideologiile mereu au incercat sa repare sau sa reumple golurile dintr-o societate.

Comentariile sunt închise.