M-am uitat pe execuția bugetară din ianuarie 2023.
Am extrapolat și a rezultat o sumă de circa 7 miliarde de euro de rambursat.
Miliarde, nu milioane, cheltuieli cu dobânzile, nu cu ratele.
Trebuie făcut ceva de către guvernul Ciucă. Urgent!

46 COMENTARII

  1. Nu este pentru prima dată când ați încercat să atrageți atenția cu privire la anomaliile din construcția bugetară dar degeaba, până acum. Destul de curând va fi prea târziu pentru a mai putea fi ceva reparat. Situația nu arată deloc bine.

  2. Cred că în acest moment este vital ca guvernul să comunice deschis și să ofere transparență în ceea ce privește situația financiară a țării.

  3. tocmai indiferenta autoritatilor romane cu privire la sectorul economic romanesc a dus la aceasta situatie grea.

  4. guvernul ciuca vorbeste cu robotii in loc sa isi aplece atentia asupra economiei romanesti si sa ia masuri.

  5. numai in romania se poate asa ceva ca un fost general de armata sa fie pus premier….este strigator la cer.

  6. aveti dreptate domnule profesor,este un semnal de alarma foarte greu pe care trebuie sa-l citeasca si ciuca.

  7. sistemul economic romanesc a inceput sa fie executat acum 30 de ani cand in fruntea sa au fost pusi oameni care nu aveau nicio legatura cu fotoliile ocupate.

  8. Faptul că aceste cheltuieli sunt cu dobânzile, nu cu ratele, arată că există un nivel ridicat de îndatorare și că sumele de bani plătite în plus se adaugă la datoria deja existentă.

  9. Guvernul Ciucă trebuie să ia măsuri urgente pentru a gestiona această situație și a preveni o eventuală criză financiară. Aceste măsuri pot include tăieri de cheltuieli, măsuri de austeritate, măsuri fiscale etc.

  10. Dacă acești bani trebuie plătiți în principal sub formă de dobânzi și nu de rate, demonstrează clar că guvernul a luat credite sau a contractat datorii care generează costuri foarte enorme.

  11. Să sperăm că cei din guvern sunt conștienți de situația în care ne aflăm și știu ce să facă. Deși nu am mari așteptări de la „Ciucă al nostru”.

  12. La vremurile grele pe care le trăim am fi avut nevoie de un guvern mult mai performant. Nu cred că vor face nimic. De fapt, cred că nici măcar nu sunt conștienți de această problemă.

  13. Faptul că această sumă enormă trebuie să fie plătită în principal pentru dobânzi, arată cât se poate de clar că banii publici sunt utilizați în mod ineficient, ca să folosesc un cuvânt blând.

  14. Nu îi pasă lui Ciucă de chestia asta. Știe că urmează „rotativa” și că toate astea se vor sparge în capul altcuiva. Al nostru, respectiv.

  15. 7 miliarde de euro de rambursat sub formă de dobânzi reprezintă o problemă uriașă pentru bugetul României și necesită o abordare imediată și eficientă din partea guvernului. S-o mai vedem și pe asta.

  16. Aceasta ingrijorare este resimtita foarte puternic, priveste economia la toate nivelurile, oare cat de mare v-a fi pretul?

Comentariile sunt închise.