Saptămâna aceasta sunt plecat la câteva mănăstiri.
Cutuma spune că dacă stai la o mănăstire mai mult de trei zile poți să devii frate, prima treaptă pentru a fi monah.
La Sâmbăta de Sus am stat 2 zile, acum merg la Prislop.
Pregătire pentru 7 iulie când voi depune jurământul de teolog.

25 COMENTARII

  1. Domnule Profesor, energia sufletului dumneavoastră – a găsit izbânda în energia divină! Am avut la Prislop revelația credinței mele! Aveam blocat de doi ani și jumătate în Parlament – proiectul Avram Iancu… m-am dus la mormântul ceresc al Sfântului Ardealului… mi-am pus mâinile, capul și sufletul pe Crucea sa… și parcă am luat foc! În timp ce eram cuprins de focul mistuitor și blând… m-am liniștit ca o geană de copil… am plecat de acolo… cu sentimentul întâlnirii spirituale cu Profetul lui Dumnezeu! După trei săptămâni proiectul meu a fost votat în Parlament, devenind Decret Prezidențial și Lege a Statului Român! Cu plecăciune frățească de suflet, domnule Profesor! Laurian Stănchescu!

  2. Scrisoare publică adresată domnului Profesor Dan Voiculescu!
    Vă salut cu onoare – Excelență!

    Departamentul pentru Transilvania al PUSL – a devenit Crucifixul și Bastionul identitar al descendenței noastre geto- dacice!

    Avram Iancu – Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd naţiunea mea fericită –

    Mihai Eminescu – Trăiască Nația! Sus cu Dânsa!

    Mihai Viteazul – O țară se face pe același pământuri, cu aceeași limbă, cu aceeași strămoși, cu aceleași obiceiuri care trec din tată în fiu –

    Constantin Brâncoveanu – „Iată, toate avuțiile și orice am avut, am pierdut! Să nu ne pierdem încai sufletele… Stați tare și bărbătește, dragii mei copii, să nu băgați seamă de moarte. Priviți la Hristos, mântuitorul nostru, câte a răbdat pentru noi și cu ce moarte de ocară a murit. Credeți tare întru aceasta și nu vă mișcați, nici vă clătiți din credința voastră pentru viața și lumea aceasta…” scrie cărturarul Gheorghe Șincai.

    De 14 ani mă rog de jefuitorii (partidele politice) memoriei antume și postume a Martirilor și Mucenicilor neamului nostru – Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan – să le înalțe temple spirituale! Să ridice troițe cu numele lor și să fie luminate zi și noapte, să le pună chipurile la intrarea în sfintele Biserici, să țină lecții publice cu jertfa lor apostolică și liturgică!

    Aceste găști ieșite din cel mai negru hazard al istoriei, sunt plutonul de execuției al identității noastre milenare, identitate consemnată în cele mai vechi scrieri ale antichității, ale savanților și cercetătorilor contemporani! Suntem înscriși pe vecie terestră și cosmică în Calendarul Cultural al lumii, suntem pe vecie în spiritualitatea laică și religioasă a meridianelor cerești sau pământene!

    Habar nu au acești letargici ai propriilor lor ființe…. de exploziile spirituale ale geniului acestui pământ sacru! Diplomațiile străine – ne admiră tacit, istoria și cultura noastră se află în Cancelariile și arhivele din Europa, este rânduită și strălucește în Sanctitatea Vaticanului! Pe acest pământ a apărut prima scriere din lume! Este și în paginile unui mare cotidian american – această recunoaștere a locului nostru în destinul umanității!

    Departamentul pentru Transilvania al PUSL, coordonator Raluca Bugnar – a înțeles revelația originii noastre – și drept urmare a înființat – Secția de Cultură Națională și Universală… să aducem acasă pribegirea noastră identitară!

    Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar!

    În poză – suntem lângă Eroul Națiunii Române… de ziua sa de naștere – 24 Iunie 1824!

  3. Împreună cu Departamentul pentru Transilvania al PUSL, Secția de Cultură și istorie Națională și Universală, am fost la Țebea de ziua sa – 24 iunie 1824 – să-i luminăm întunericul veciei!

    incantație pentru Crăișorul Munților

    Iancu a coborât azi-noapte-n Apuseni
    veni cu tunete și fulgere din munți
    ca să ne pună românismul său de foc
    în suflete și-n încruntarea de pe frunți

    veni străbunul însoțit de moți și sânziene
    veneau din ceruri, tot veneau pe jos
    părea că au plecat s-adune de pe cruce
    țipătul rămas din trupul lui Hristos

    laurian stănchescu

  4. Eu spun de multe ori că mănăstirea este locul împlinirilor. Trebuie să te împlineşti. Când te împlineşti prin Dumnezeu atunci ajungi la bucuria pe care o dă Dumnezeu.

  5. Curăţirea sufletului este slobozirea din patimile cele ascunse, care se înfăţişează gândului. Zile linistite, pline de pace in suflet!

  6. Zile pline de pace si liniste in sulfet! Sa va dea Dumnezeu multă sanatate, domnule Voiculescu! Succes pentru depunerea jurământului!

  7. Multa sanatate si liniste sufleteasca domnule profesor !Izbanda in toate sa aveti si Dumnezeu sa va calauzeasca .

  8. Îmi doresc să am și eu ocazia să experimentez această lume spirituală a mănăstirilor. Îmi inspirați curajul să explorez această dimensiune a vieții mele.

  9. Fiecare mănăstire are o energie aparte și o bogăție spirituală unică. Sunt nerăbdător să aflu mai multe despre Prislop și cum v-a impresionat.

  10. Îmi amintesc cu drag de vizitele mele în mănăstiri și cât de profundă a fost experiența.

  11. Îmi place cum aduceți spiritualitatea și credința în viața dumneavoastră de zi cu zi. Sunteți o sursă de inspirație pentru mulți.

  12. Găsirea unui echilibru spiritual este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții. Vă admir călătoria dumneavoastră în această direcție.

  13. Îmi imaginez că meditația și liniștea din mănăstiri sunt benefice pentru minte și suflet. Aștept să ne povestiți cum v-ați simțit după aceste experiențe.

  14. Sunt foarte curios să aflu cum se desfășoară viața de zi cu zi într-o mănăstire. Cum sunt programate activitățile și ce înseamnă să fii într-un mediu monastic?

  15. Foarte interesant să descoperi cutumele și tradițiile din mănăstiri. Sper să aveții o experiență minunată.

  16. Mănăstirile sunt locuri speciale unde timpul pare să se oprească. Sunt sigur că veți găsi pace și înțelegere în aceste locuri binecuvântate.

  17. Am fost și eu la Sâmbăta de Sus și pot confirma că este un loc unic. Abia aștept să aud părerea dumneavoastră despre această mănăstire.

  18. Vă admir dedicarea și dorința de a explora sfera spirituală. Dumneavoastră ați găsit o modalitate minunată de a vă încărca sufletul și de a vă pune în ordine gândurile.

  19. Îmi doresc să am și eu ocazia să experimentez această lume spirituală a mănăstirilor. Îmi inspirați curajul să explorez această dimensiune a vieții mele.

  20. Îmi imaginez cât de frumos trebuie să fie să petreceți timp într-o mănăstire, departe de agitația lumii exterioare. Vă doresc să aflați pacea interioară pe care o căutați.

  21. Apreciez că împărtășiți aceste momente speciale cu noi. Ne ajută să reflectăm și să căutăm înțelesul în propria noastră călătorie

  22. Jurământul de teolog este un moment de transformare și consacrare. Sper că veți găsi inspirație și înțelepciune în această călătorie spirituală.

Comentariile sunt închise.