Am citit într-o carte apărută la editura „De Suflet” că: ,,Bătrânețea nu e doar o vreme oarecare din viața pământească a omului, ci o perioadă a existenței omenești dăruită de Dumnezeu pentru adunarea roadelor vieții, răgazul menit cugetării si meditării asupra celor trăite.,,
Eu aș adăuga că este o perioadă în care ne înțelegem mai profund sufletul care rămâne dupa noi, fiind veșnic.
Cred că prin el dorim, de fapt, să fim nemuritori.

70 COMENTARII

  1. Foarte frumos spus…
    Vă doresc multă sănătate, domnule profesor! Tot respectul pentru tit ce ați făcut și faceți!

  2. Dumnezeu ne-a dăruit Bătrânețea pentru a oferi timp și spațiu meditației și cugetării asupra propriilor alegeri și acțiuni.

  3. Perioada aceasta din viață, atât de urât numită bătrânețe, este de fapt momentul în care oamenii pot să-și împărtășească înțelepciunea și experiența cu ceilalți. Pot să-i ajute pe cei mai tineri să învețe din greșelile lor și să ia decizii mai bune în viață.

  4. Este o perioadă în care putem să fim modele pentru generațiile viitoare și să le arătăm că viața este frumoasă, chiar și la bătrânețe.

  5. După cum ți-e norocul, după părerea mea. Unii ajung să se bucure de roadele muncii lor și de experiențele pe care le-au acumulat de-a lungul vieții, alții ajung prin aziluri, uitați de toți ai lor și, de multe ori, umiliți și batjocoriți.

  6. Să ne bucurăm de viață dăruită de Dumnezeu și de tot ce are ea de oferit cu bune și cu rele…

  7. batranetea este o perioada din viata fiecaruia in care meditam la ceea ce am facut atunci cand eram tineri.

  8. cred ca batranetea este acea perioada in care putem trage concluziile clare si limpezi asupra a ceea ce am facut.

  9. iubirea fata de dumnezeu si apropierea de divinitate vine intr-o perioada de mare intelepciune din viata unui om.

  10. o varsta frumoasa si respectabila in care fiecare dintre noi trebuie sa ajunga,asta este batranestea.

  11. Deși nu putem schimba procesul natural al îmbătrânirii, putem aborda bătrânețea cu inima deschisă și cu dorința de a face din fiecare zi o experiență minunată.

  12. Cu o atitudine deschisă și curiozitate față de lume, bătrânețea poate fi o aventură în continuare, plină de descoperiri și surprize.

  13. Cu toții ar trebui să acordăm o mai mare atenție vârstnicilor din jurul nostru și să învățăm din înțelepciunea lor.

  14. Deși bătrânețea vine cu multe provocări, eu cred că ar trebui să fim conștienți că este și o perioadă de oportunități. Avem timp să ne concentrăm pe lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru noi, precum relațiile cu cei pe care îi iubim, pasiunile noastre și contribuția noastră la societate.

  15. Bătrânețea poate fi o perioadă în care putem găsi sensuri mai profunde în experiențele noastre de viață și în relațiile pe care le-am construit.

  16. Credința în nemurire și continuitatea sufletului dă un sens mai profund trecerii prin bătrânețe.

  17. Batranetea -varsta luminarii .Timpul celor intelepti ,fericiti si putin sfinti . Multa sanatate domnule profesor !

  18. batranetea este o perioada in care cei care o ating pot fi considerati adevarate modele pentru generatiile viitoare.

Comentariile sunt închise.