Peste câteva zile vom afla rezultatele finale la examenul de titularizare pentru profesori.

Rezultatele preliminare sunt dezastroase dacă avem în vedere faptul că din cei 30.000 de candidati, aproximativ 15.000 nu au promovat.

Este trist și îngrijorător pentru societatea românească în ansamblu.
Au emigrat doctorii, au emigrat constructorii, au emigrat cercetătorii, au emigrat profesorii.

Au emigrat cei mai buni dintre cei mai buni.

Educația stă la baza civilizației, fără de care nu exista bunăstare.

100 COMENTARII

  1. daca un profesor ia nota doi la titularizare…ce ar putea sa invete acel profesor pe un elev?mai nimic.

  2. este inacceptabil ca viitorii profesori sa se duca nepregatiti la examenul de totularizare,nu se poate asa ceva.

  3. Eu cred că educația este o responsabilitate comună. Guvernul, școlile, părinții și elevii trebuie să lucreze împreună pentru a asigura o educație de calitate pentru toți copiii. Guvernul trebuie să investească în educație. Investiția în educație este o investiție în viitorul României.

  4. De acord cu dumneavoastră. Educația este esențială pentru dezvoltarea economică a unei țări. O țară cu o populație educată este o țară mai prosperă. Educația este, de asemenea, esențială pentru democrație. O populație educată este o populație mai capabilă să ia decizii informate și să se implice în viața politică.

  5. Educația este cheia succesului, iar profesorii sunt cei care ne oferă cheia. Este important să ne amintim că profesorii sunt cei care ne formează viitorul și că avem datoria de a le oferi tot sprijinul de care au nevoie pentru a-și face treaba bine.

  6. Există mai multe motive pentru care atât de mulți profesori nu au promovat examenul de titularizare. Unul dintre motive este că salariile profesorilor sunt prea mici. Un alt motiv este că profesorii nu au suficientă pregătire. Asta înseamnă că Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a îmbunătăți salariile profesorilor și pentru a le oferi o pregătire mai bună. De asemenea, Ministerul Educației trebuie să facă educația mai atractivă pentru tineri, pentru că în prezent ceea ce se predă în școli și în licee lasă mult de dorit.

  7. Profesorii trebuie să fie și pasionați de ceea ce fac, să-și iubească meseria și să fie dornici să-i ajute pe elevi să învețe. De asemenea, trebuie să fie și plătiți așa cum cuvine pentru ceea ce fac.

  8. Eu cred că și societatea civilă trebuie să se implice în îmbunătățirea educației. Trebuie să sprijinim școlile și profesorii, să organizăm activități extracurriculare și să ne implicăm în viața școlară. Ce faceți dumneavoastră la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României ar trebui să fie un exemplu inclusiv pentru Ministerul Educației.

  9. Dezvoltarea țării noastre depinde de educația copiilor noștri. Dacă vrem să avem o societate prosperă, trebuie să investim în educație. Și pentru ca acest lucru să se întâmple Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a îmbunătăți calitatea educației în România.

  10. Rezultatele nu sunt definitive și că încă mai există șansa ca unii dintre candidații care nu au promovat să obțină note mai bune la contestații. Cu toate acestea, este clar că există o problemă serioasă cu sistemul de educație românesc și este nevoie de măsuri urgente pentru a o rezolva.

  11. Este o tragedie faptul că atât de mulți profesori români au emigrat. Guvernul trebuie să facă mai multe pentru a-i motiva pe profesori să rămână în România. Acest lucru ar putea include creșterea salariilor profesorilor, îmbunătățirea condițiilor de lucru și oferirea de mai multe oportunități de dezvoltare profesională.

  12. Da, e chiar trist să vedem că atât de mulți profesori nu au promovat examenul de titularizare. Acest lucru este o dovadă a faptului că sistemul educațional românesc are nevoie de reforme urgente. Profesorii sunt esențiali pentru dezvoltarea societății românești. Ei sunt cei care îi pregătesc pe copii pentru viitor, îi învață să gândească critic și să devină cetățeni responsabili.

  13. Rezultatele sunt într-adevăr dezastruoase, la fel ca situația generală din țară. Sunt oglinda perfectă a stării în care ne aflăm de ceva ani.

  14. Cea mai mare avere a unui om sunt copiii, educatia lor depinde de parinti dar si de cadere didactice cat mai pregatite . Ar trebui sa investim mult in educatie si sa acordam mai mult respect profesorilor .

  15. avem nevoie de profesori ca de aer,dar din pacate la examenul de titularizare avem mari surprize din partea lor.

  16. o tara puternica are nevoie de un sistem sanitar bun un sistem educational performant si infrastructura adecvata insa romania este deficitara la toate.

  17. daca am ajuns sa nu mai luam un examen de bacalaureat de aici ne putem da seama cat de educata este romania.

  18. o solutie ar fi schimbarea legii educatiei pentru ca suntem prea invechiti si inchistati in trecut.

  19. imi pare nespus de rau ca romanii nu au unde sa isi formeze o educatie puternica care sa-i pregateasca pentru viitor.

  20. romanii nici nu mai citesc carti de aici ne putem da seama care este apetitul pentru cultura al nostru.

  21. cred ca o schimbare radicala a clasei politice mai poate aduce ceva speranta pentru educatia din romania.

  22. era de asteptat ca sa ajungem si in acest moment pentru ca investitii in educatie nu s-au mai facut de foarte mult timp.

Comentariile sunt închise.