Am avut o discuție cu câțiva prieteni despre credință. Fiecare a dat câte o definiție asumată.

Eu am spus că se poate compara credința și speranța cu infinitul(orizontul), nu-l poți atinge, dar el există.

Ce părere aveți? Ce definiție ați da voi credinței în Dumnezeu?

51 COMENTARII

  1. majoritatea crestinilor lipesc termenul de credinta cu mersul la biserica sau cu rugaciunile insa dupa parerea mea credinta este mult mai mult de atat.

  2. Ioan 5:24 -Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata , ci a tecut din moarte la viata .
    A avea credinta inseamna a umbla cu Dumnezeu , fiind atenti la indemnurile Duhului Sfant , prin ascultarea permanenta de glasul constiintei noastre si luand de la El putere pentru a infaptui tot ce a pregatit Dumnezeu pentru fiecare dintre noi .

  3. . Credința în Dumnezeu înseamnă pentru mine să trăiesc în conformitate cu valorile și principiile morale pe care El le-a stabilit. Este o sursă de inspirație pentru a fi o persoană mai bună și pentru a ajuta ceilalți în comunitate. Pentru mine credința e ceva practic, o activitate morală de zi cu zi.

  4. Credința este o abordare a lumii bazată pe asumarea unor adevăruri care nu pot fi demonstrate în mod empiric. Este o modalitate de a explora întrebări profunde despre existența noastră în lume.

  5. Credința mea este nu în Dumnezeu ci în umanitate și în puterea oamenilor de a face lumea un loc mai bun. Nu cred într-un Dumnezeu personal, dar cred în valoarea etică a moralității și în comunitatea umană

  6. Pentru mine, credința în Dumnezeu este lumina care îmi călăuzește fiecare zi. Este o relație profundă și personală cu Cel de Sus, care îmi dă putere și speranță în momentele dificile. Credința înseamnă să știu că nu sunt singură niciodată și că există un scop divin în fiecare aspect al vieții mele.

  7. Pentru mine, credința în Dumnezeu este o sursă de confort și sprijin. Mă ajută să înțeleg lumea din jurul meu și să găsesc sens în viața mea.

Comentariile sunt închise.