În urmă cu câteva zile am prognozat că inflația în România va fi de două cifre în noiembrie 2023.

În august a fost de 9,4%.

Calculele mele reconfirmă prognoza.

100 COMENTARII

  1. Prognoza pare realistă. Inflația a crescut constant în ultima perioadă și nu există semne că ar încetini în curând.

  2. Dacă guvernul nu face ceva pentru a combate inflația, este posibil ca inflația să fie chiar mai mare decât 10% în noiembrie.

  3. Sunt de acord cu această prognoză. Inflația este cauzată de o serie de factori, inclusiv războiul din Ucraina, creșterea prețurilor la energie și alimente, neînțelegerile dintre partidele aflate la guvernare etc. Putem constata că toți acești factori sunt prezenți.

  4. Consumul bazat pe importuri este un fenomen economic care se află într-o strânsă legătură cu creșterea inflației. Când oamenii cumpără produse importate, ei plătesc de fapt în valută, ceea ce duce la o creștere a cererii de valută. Această creștere a cererii poate duce la o depreciere a monedei locale, ceea ce face ca bunurile și serviciile locale să devină mai scumpe.

  5. Dacă ar fi după mine aș lua următoarele măsuri care ar preveni creșterea inflației: reducerea deficitului bugetar, îmbunătățirea competitivității economiei românești, sprijinirea producției interne

  6. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de conducători cu viziune și expertiză pentru a face față provocărilor economice actuale

  7. Eu cred că în realitate inflația a depășit deja două cifre, dar e ținută sub pragul psihologic de 10% prin metode artificiale.

  8. E groasă treaba. Sfatul meu în acest context: reduceți cheltuielile neesențiale și începeți să faceți economii. Dacă puteți, investiți în active care îți păstrează valoarea în timp.

  9. Inflația este o problemă globală, nu doar românească, dar asta nu înseamnă că guvernul și BNR nu ar trebui să ia măsuri pentru a reduce inflația.

  10. Eu cred că una dintre cauzele inflației curente ține de politicile monetare expansioniste ale băncilor centrale, care au dus la creșterea cantității de bani în circulație.

  11. daca traiul a devenit foarte greu aici la noi in tara sa ne asteptam la un exod in masa al tinerilor inspre tarile mai dezvoltate din europa.

  12. suntem constienti de faptul ca din punct de vedere financiar romania este pe fundul prapastiei si nimeni din actuala conduce nu ridica un deget in acest sens.

  13. perioada ce va urma va fi una fatidica pentru sistemul financiar din romania in care preturile vor creste si traiul va devenii foarte greu.

  14. Asa este domnule profesor ,aveti dreptate , inflatia din tara noastra se reflecta in preturile mari care cresc de la o zi la alta si romanii o duc din ce in ce mai greu . Dureros este ca vedem o indiferenta totala din partea autoritatilor .

  15. statul roman este total depasit de aceasta situatie de aceea majoritatea romanilor nu mai au incredere in actuala conducere.

  16. situatia este una foarte grava in ceea ce priveste economia romaneasca de aceea statul trebuie sa faca o infuzie de capital urgent.

  17. autoritatile romane sunt depasite de aceasta inflatie mare si nu stiu cum sa reactioneze la imbunatatirea nivelului de trai al cetatenilor.

Comentariile sunt închise.