Conform datelor oficiale, băncile din România au realizat în semestrul 1 din 2023 un profit cu 40% mai mare decât cel din semestrul 1 al anului 2022. Acest profit a fost realizat în România.

Salutăm decizia Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială de a dubla rata pentru amortizorul macroprudențial de la 0,5 la 1%.

Politica financiar-monetară poate fi o parte a soluției de reducere a deficitului bugetar.

71 COMENTARII

  1. acest lucru poate fi portita noastra de trece langa marile tari din europa daca stim sa gestionam asa cum trebuie.

  2. Este important ca băncile din România să fie profitabile, dar este, de asemenea, important ca această profitabilitate să fie echitabilă. Decizia Comitetului (de care aud pentru prima oară în viața mea) e una cât se poate de corectă.

  3. Profitul băncilor din România este în creștere, în timp ce deficitul bugetar este în creștere. Ceva nu e în regulă la ecuația asta.

  4. Băncile din România ar trebui să fie încurajate să investească o parte din profitul lor în proiecte care promovează dezvoltarea economică și socială. Acest lucru ar ajuta la crearea de locuri de muncă, la reducerea sărăciei și la îmbunătățirea calității vieții pentru toți românii

  5. N-ar fi rău să știm de ce băncile au realizat profituri atât de mari în România. Au fost acestea rezultate din creșterea economică sau din creșterea dobânzilor?

  6. Politica financiar-monetară poate fi o parte a soluției de reducere a deficitului bugetar, dar este important să se implementeze și reforme structurale pentru a asigura o creștere economică durabilă. De exemplu, ar trebui să se ia în considerare creșterea impozitării veniturilor mari și a investițiilor în infrastructură.

  7. De observat că profitul băncilor românești a crescut în ciuda creșterii inflației și a războiului din Ucraina. Acest lucru sugerează că băncile au beneficiat de condițiile economice favorabile din România. Este cât se poate de normal ca o parte din această creștere să se întoarcă într-un fel sau altul către societate.

  8. Aș fi curios să aflu mai multe despre impactul creșterii profiturilor băncilor asupra economiei românești. De exemplu, băncile investesc aceste profituri în România sau le transferă în străinătate?

  9. mi-as dorii ca si sectorul bancar sa investeasca o parte din profit la noi in tara ca doar aici fac profituri uriase.

  10. echitatea este atunci ca toti cei care desfasoara afaceri pe teritoriul romaniei se supun legislatiei in vigoare.

  11. imi doresc o romanie puternica din punct de vedere economic si un nivel de trai al populatiei echivalent cu cel din afara.

  12. cred ca a sosit momentul ca marii giganti straini sa nu mai primeasca facilitati fiscale pe teritoriul romaniei.

  13. sistemul economic romanesc este unul slab dezvoltat si cu toate acestea marile firme fac profituri uriase la noi in tara.

  14. În aceste vremuri economice incerte, rolul Băncii Naționale a României este esențial. Cred că putem fi recunoscători pentru eforturile lor de a menține stabilitatea financiară.

  15. Să nu uităm că băncile își fac profiturile și din afara țării noastre. O discuție deschisă despre scoaterea profiturilor în afara țării este vitală.

  16. Profiturile mari ale băncilor în primul semestru al anului 2023 ne arată că economia merge într-o direcție bună! Dar să nu uităm că ratele mari la dobânzi ne pot afecta pe mulți dintre noi.

  17. Bine, bine, profiturile băncilor crescu precum Făt Frumos din poveste, dar câți bani rămân în România? Ar fi minunat dacă băncile ar investi mai mult în România, în loc să scoată profiturile afară.

  18. Mă întreb dacă nu cumva creșterea profiturilor băncilor este rezultatul creșterii ratelor dobânzilor. Acest lucru face ca creditarea să fie mai scumpă pentru consumatori și IMM-uri, ceea ce poate avea un impact negativ asupra economiei.

  19. Am și eu o întrebare: dacă profiturile băncilor cresc vertiginos de la un al altul, nu ar fi normal ca ratele să scadă măcar puțin? Eu cred că asta înseamnă echitatea socială.

  20. Băncile au un rol important de jucat în finanțarea economiei. În contextul actual, este vital ca băncile să acorde credite la rate competitive pentru întreprinderile mici și mijlocii, care sunt motorul economiei românești

Comentariile sunt închise.