Am citit în revista „Income”, din ianuarie, că SUA are o datorie de 34 de TRILIOANE de dolari. Primul gând a fost:

Și dacă nu plătește, ce se întâmplă, intră în faliment?
Se duc creditorii cu tancurile să-și recupereze banii?

Are cineva un răspuns?

100 COMENTARII

  1. mi se pare foarte ciudat ca tari mult mai mici ca america se ingrijoreaza ca au datorii externe si ei se comporta ca si nimic nu se intampla.

  2. fiind principalii jucatori de pe marile piete mondiale cred ca nimeni nu are curajul sa le spuna sa achite aceasta mare datorie.

  3. majoritatea tarilor inregistreaza datorii externe,mai mari sau mai mici,si din cate observam nici statele unite nu fac o exceptie de la aceasta regula.

  4. numai daca citim suma datoriei externe a americii ne putem da seama ca lor chiar nu le pasa daca va fi sau nu achitata,desii eu cred ca nu.

  5. Bună întrebare. Probabil nu se va întâmpla absolut nimic în afară de creșterea pe mai departe a datoriei.

  6. Depinde și ce faci cu banii pe care i-ai luat pe datorie. Dacă îi investești în ceva ce îți aduce profit pe termen lung nu prea mai contează că ești dator. Dar nu știu dacă e cazul aici.

  7. Doar rușii au prostul obicei să negocieze din spatele turelei. Dar avocații sunt de obicei mai eficienți decât tancurile când vine vorba de bani.

  8. se spune ca atunci cand america stranuta intreaga europa se imbolnaveste sper sa nu fie asa in ceea ce priveste datoria externa.

  9. cand te angrenezi ca si natiune in proiecte foarte mari nici datoria externa nu stagneaza da dimpotriva ea creste.

  10. o tara precum america este numarul unu mondial la aproape orice de aceea nu cred ca datoria externa este un mare impediment pentru ea.

  11. mi se pare incredibil cum o tara cu o asa datorie mare continua sa fie mereu angrenata in tot felul de proiecte.

  12. sa privik obiectiv lucrurile,nicio tara nu are o asa datorie mare si totusi america este numarul unu mondial la aproximativ are.

  13. nici nu este de mirare ca s-a ajuns la o asa mare datorie atata timp cat america initiaza mari proiecte in afara granitelor ei.

Comentariile sunt închise.