Credeam că am văzut totul. Totul în privinta ticălosiei, incompetentei, iresponsabilitătii statului român. Stat-tâlhar, care-si pradă si-si trage pe sfoară, prin legi si ordonante aparent legitime, proprii cetăteni. Stat-escroc, care-ti pretinde jumătate din bani si-ti oferă, în schimb, servicii mizerabile.

Ei bine, m-am înselat: nu văzusem nimic până ieri. De când a devenit evident faptul că viciile profunde ale sistemul au reusit să creeze si un stat-ucigas. Care nu mai are răbdare nici să te tragă pe sfoară, nici să te tâlhărească, nici să te mintă, nici să te ofenseze: te-omoară pur si simplu. Te-arde de viu atunci când esti mai vulnerabil: în incubator.

Nu cred că există păcat mai grav în imaginarul colectiv decât pruncuciderea – fie ea si din culpă. Românii îsi vor aminti multă vreme de-acum înainte de acest episod al rusinii nationale, de-aceste timpuri demne de Irod.

Dumnezeu să odihnească acei copilasi veniti pe lume putin – si doar pentru suferintă.

46 COMENTARII

  1. Dimnezeu sa-i aiba in paza pe copilasii decedati si sa-i protejeze pe cei ce sunt acum la limita intre viata si moarte.
    Un om matur daca se arde un pic cu ceva pe mana se vaita o jumatate de zi….e cumplit prin ce chinuri trec acesti copilasi acum.

  2. Aveti PERFECTA dreptate.
    Este absolut JUST ceea ce ne scrieti aici.
    Din pacate…eu, prin anii ’80 (aprox.) L-am „provocat” -INCONSTIENT , doar fiindca nu-mi iesise o formula de fizica cuantica de-a XII pe intelegerea mea si as fi vrut sa repet cl.a XII-a pt a pricepe mai bine si a fi pregatita sa intru la facultate,dar…desi am absentat suficient de mult si am luat note suficient de proaste ca sa ma lase corigenta si implicit repetenta,n-a fost sa fie.
    Mentionez ca eram eleva la un liceu care, statistic vb, era la „competition” cu un altu’ fff.bun de tip matematica-fizica -ulterior….da’ cre’ ca se stie povestea…ca vorba csirkula prin sat scuzescuzescuze sora mea geta ca amfacut acest frumos oras sat.Asa-i zice la noi,virtual vorbind -ruseste kolxoz.
    Mentiunea 2 : nu am caractere rusesti la computer si am improvizat pentru …cinepricepepricsepechinenupriciepenu

  3. Mi-a mai venit sa intru asa in pamant de rusine, cand au iesit pensionarii in strada. Aia a fost o rusine plina de umilinta si durere.Acum simt o rusine clocotind de frustrare si furie .Dumnezeu parca S-a suparat pe noi…ma mananca palmele atat de tare incat m-am autoizolat in casa incercand sa imi revin.Nu vreau sa ies pe strada de teama ca intalnesc vreo persoana ce merita a fi scuipata si n-o sa ma pot abtine.Vreau sa va multumesc dl.Voiculescu pentru tot ce ati cladit in tara asta si mai ales pentru Antene si elita de jurnalisti de acolo.Dumnezeu sa aiba in paza Lui ingerasii de ieri si in grija sufletele noastre a celor ce avem de patimit in aceasta tara.Tara ca o „frunza” in mijlocul uraganului…

  4. @ Dan Voiculescu
    Domnule Voiculescu,
    Sunteţi un om de afaceri. De ce nu puneţi bazele unui sistem de asigurări private. Nu cred că aşteptând de la stat pacienţii se vor face bine vreodată. Poate însă că, în condiţiile unui sistem puternic de asigurări de sănătate privat, firmele vor putea să ofere, în loc de tichete de masă nefiscalizate, o asigurare medicală suplimentară celei de stat Poate şi una stomatologică, de ce nu. Poate că bolnavii cu tratamente ciudate, ce nu pot fi făcute decât prin China sau nu ştiu ce ţară exotică, se vor putea trata în viitorul apropiat chiar în Bucureşti şi fără a plăti sume exorbitante pe transport şi spitalizare, numai pentru că firma la care lucrează îi oferă o asigurare puternică. De ce să ne gândim la turismul sexual, când ne putem gândi la turismul medical? De ce să plecăm noi la Viena când pot să vină vienezii la noi?

    Ce spuneţi? V-am dat o idee de milioane de euro fără să cer un scuter în schimb. :D Poate o maşină cu şofer… :)

  5. @Bibliotecarul

    Ca ideie de afacere aste buna.
    Exista si putini medici buni, care vor fi absorbiti de mediul privat, iar la stat va muri si mult mai muta lume.
    E corect ce spuneti, insa trebuie asociata cu o reforma la sange a intregului sistem, incepand cu legislatia, in care eu ca si contribuabil sa-mi pot alege (ideal ar fi si la pensii) unde sa se vireze banii: la stat, la privat sau privat si un anumit % din solidaritate la stat -pentru cazurile sociale.
    Altfel o sa avem vienezi cu zambetul pe buze si bebelusi romani morti in spitale in continuare., sau e posibil chiar aceste cazuri sa-i sperie pe acesti „potentiali turisti.”

    Ce s-a intamplat in prezent este o rusine pentru Romania si pentru toate guvernele ce s-au perindat pana in prezent (reprezentantii carora erau implicati mai mult sa decida de la cine sa cumpere programul informatic X, calculatoarele, ceva aparatura medicala, decat de reforma adevarata a sistemului).
    Practic cand e haos atunci se fac banii ce-l mai rapid.

  6. @ andron
    Stimate domn,
    Asigurări private nu înseamnă să te apuci să construieşti un sistem sanitar paralel.

    Astăzi există trei case de asigurare. Cea mai mare casă de asigurare este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pe lângă această casă, însă sub controlul ei, există şi CASAOPSNAJ (pe lung Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti) şi CASMTCT (pe lung Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului). Când cineva se duce la un medic specialist (adică medicii buni despre care vorbiţi), medicului îi vin banii de la asigurări, el însă are cabinet privat, nu aparţine nici unei case de asigurări (nu este subordonat, ci patron). Iată de ce Asigurările Private nu au nevoie de zeci de mii de doctori specialişti pe care să-i fure de la stat.

    Calitatea doctorilor va funcţiona însă în feed-back, pentru că vor fi mai mulţi bani implicaţi şi, în consecinţă, se vor dezvolta şi moderniza elementele de infrastructură. Priviţi la Serviciu de Ambulanţe particular care a condus, prin concurenţă, la eficientizarea serviciilor. De exemplu, acum 20 de ani nu se punea problema să faci analize la domiciliu… Cei care îşi permit un mic surplus, nu vor suna la 112, ci vor suna la un serviciu privat care va avea mai multă grijă de ei (deplasând şi mai multă aparatură) contra unui cost.

  7. Degeaba! Totul se va musamaliza:
    – Managerul maternitatii-dr. Bogdan Marinescu este membru PDL si ocupa ilegal aceasta functie datorita faptului ca a depasit demult varsta legala de ocupare a acestui post.Responsabilii numirii lui? Dr. Marius Savu cu concursul primarului general Sorin Oprescu.
    – maternitatea Giulesti este este sub autoritatea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) al carui director Marius Savu este finul primarului general, dr. Sorin Oprescu. ASSMB presupune finantarea dar si coordonarea manageriala spitalelor de la nivelul autoritatii locale.
    – dr. Sorin Oprescu este sub obladuirea presedintelui Basescu
    – minisitrul Czeke Attila emite normative prin care se va reduce nr. angajatilor din spitale
    – Presedintele CNAS, dr. Lucian Nicolae Duta – membru PDL, fost consilier local la PMB, cel care „gestioneaza” banii contribuabililor romani la fondul de asigurari de sanatate, adica cam 4 miliarde de euro, asa cum stie el mai bine:
    http://www.cotidianul.ro/122177-CNAS_vrea_sa_paseze_datoria_de_600_de_milioane_de_euro_catre_o_banca_niponahttp://www.catavencu.ro/deloitte_face_audit_si_siveco_i_fericit-13868.html
    http://www.catavencu.ro/sanatate_ca_i_mai_scumpa_decit_toate-13832.html
    http://www.catavencu.ro/la_sanatate_s_a_depasit_planul_smenal_cu_12_5_mil_euro-13938.html
    http://www.catavencu.ro/la_cnas_s_au_operat_reduceri_doar_pe_internet-14251
    – Consilierii prezidentiali pe sanatate, Vergica Galuscan alias Virgil Paunescu si Cristian Vladescu care nu stiu decat sa critice sistemul sanitar dar, concret nu au nicio solutie. Singura lor (pre)ocupare este cresterea veniturilor proprii
    http://www.catavencu.ro/n_lupta_de_clasa_pentru_sanatate_presedintele_are_intotdeauna_dreptate-13929.html
    Degeaba a initiat trustul INTACT campamia „LACRIMI PENTRU INGERI” deoarece conislierul prezidential pe sanatate VERGICA GALUSCAN alias VIRGIL PAUNESCU va spune ca ” nu doreste sa participe la nicio actiune initiata de cei din trustul Intact, nici macar in campanii de felul acesta”, asa cum a procedat in cazul campaniei initiate de Jurnalul pentru copii autisti.
    http://www.psihologiaonline.ro/index.php?option=com_fireboard&Itemid=69&func=view&id=103&catid=23&limitstart=36

    Acestia sunt doar o parte din baietii destepti din sanatate care conduc cu „succesuri’ cel mai bolnav sistem din Romania: cel sanitar.
    Dar, interesele lor sunt mai presus decat 4 vieti de copii!
    Si asa cum ne-am obisnuit totul se va musamaliza pt. ca in caz contrar va fi ca la jocul de domino: daca pica unul vor pica toti ceilalti. Si nimeni nu are interesul sa se intample asa ceva! Sunt strans uniti de interesele financiare comune.

  8. BLESTEM
    pentru cei aflaţi astăzi la Putere :

    Blestemaţi să fiţi, cu toţii, toată viaţa,
    Şi focul să vă ardă ca pe copiii-îngeri,
    Iar pe nepoţii voştri să-i apuce greaţa,
    De vor auzi la racla voastră plângeri !

  9. dom’le, dvs sunteti un om responsabil? sincer eu nu cred, cu toate ca pozitia dvs. publica ar trebui sa indice acest lucru. sincer, cred ca nu mai aveti discernamant.

  10. Cat populism, domnule Voiculescu! Mi se pare si mie cumplit ceea ce s-a intamplat, dar da-o incolo de exagerari!

  11. […] „Credeam ca am vazut totul. Totul in privinta ticalosiei, incompetentei, iresponsabilitatii statului roman. Stat-talhar, care-si prada si-si trage pe sfoara, prin legi si ordonante aparent legitime, proprii cetateni. Stat-escroc, care-ti pretinde jumatate din bani si-ti ofera, in schimb, servicii mizerabile. Ei bine, m-am inselat: nu vazusem nimic pana ieri. De cand a devenit evident faptul ca viciile profunde ale sistemul au reusit sa creeze si un stat-ucigas. Care nu mai are rabdare nici sa te traga pe sfoara, nici sa te talhareasca, nici sa te minta, nici sa te ofenseze: te-omoara pur si simplu. Te-arde de viu atunci cand esti mai vulnerabil: in incubator”, scrie Voiculescu pe blog. […]

  12. EXAGERARI??????? Cum ati fi numit ceea ce s-a intamplat daca ati fi fost unul dintre parintii copiilor morti/arsi la maternitatea Giulesti????????? Cum ar fi daca ati fi urmat tratamente pt a putea avea un copil si intr-o secunda acesta sa nu mai existe????? Si chiar ars? Stiti ce inseamna ca acel copil sa nu mai fie normal toata viata lui? Si chiar daca copilasii arsi vor supravietui este foarte posibil ca atunci cand vor creste sa-si intrebe parintii de ce i-au lasat in viata asa, sa se chinuie sa nu fie si ei copii, adolescemti, adulti ca toti ceilalti? Si toate acestea de ce? Din cauza unui sistem sanitar bolnav!
    POPULISM? Atunci cei vinovati sa fie lasati in pace. Sa mergem tot inainte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
    SA TACEM CU TOTII!
    LINISTE!

  13. Dar dumneavoastra nu faceti parte din statul-talhar? Va detasati prea usor de mizeria politicii romanesti, cand sunteti implicat de multa vreme in sistem. Ca sa nu mai vorbesc de textul care provoaca pur si simplu scarba. Mai bine mergeti si aprindeti in liniste o lumanare decat sa apareti cu aberatii de-astea.

  14. Stimate domnule Voiculescu aveti dreptate rusine sa le fie la toti guvernantii toti de la revolutie si mai ales guvernului Boc.Si lui Basescu cu rinjetul lui de idiot care ne a facut tara de rusine.In loc sa si fi construit sali de sport in toate satele domnilor ministri trebuia sa fi renovat spitalele sa nu se ajunga aici.Au vindut tara,au infometat poporul acum ne omoara copii.De ieri sint foarte revoltata.Nu se poate asa ceva.Eprea mult.Treziti va romani.Asta sa fie picatura care umple paharul trimite ti i acasa pe acesti incompetenti.Rasbunati va copii ucisi.Dumnezeu sa i odihneasca in pace pe bietii ingerasi.

  15. Doamna Emilia, daca dumneavoastra puteti raspunde cu discernament la propriile intrebari pe care le-ati pus, m-ati depasit deja in intelegerea situatiei. Eu am raspuns doar unui text in care s-au sarit etapele invinovatirii si condamnarii pana la treapta cea mai de sus. Un text in care citesc despre „stat-ucigas”, despre „pruncucidere” si despre „vremuri demne de Irod” (trebuie bagata o referinta crestina, nu?) mi se pare, in cel mai *bun* caz, absolut deplasat.

  16. nu inteleg ce legatura are in aceasta situatie particulara drama unor parinti cu statul totalitar. cum a reusit dl. V sa faca legatura intre un accident teribil si utopia statului atotputernic.

  17. Stimata doamna Veronica,

    Daca textul in care ati citit despre „“stat-ucigas”, despre “pruncucidere” si despre “vremuri demne de Irod” (trebuie bagata o referinta crestina, nu?) vi se pare, in cel mai *bun* caz, absolut deplasat, cititi atunci ce scrie PRESA INTERNATIONALA despre tragedia de la maternitatea Giulesti.

  18. @veronica, deplasat este putin spus. e jigodism. sa nu uitam ca mai deunazi erau incitati cei din sanatate si indemnati la greve… li se sugera chiar sa lucreze de cati bani primesc ” putin ne dati, putin muncim”. accidentul nefericit nu avea acele groaznice urmari daca desteapta aia chiar supraveghea si nu era dusa in alta parte, cine stie unde. o manevra populist-speculativa (nu-i asa este momentul cel mai prielnic sa profitam de socul emotional al oamenilor) asemanatoare o are mdame dusha pnl pe blogu-i.
    p.s. am facut un print in caz de nepublicare

  19. @Bibliotecaru

    Stimate domn,
    Este nevoie de reforma radicala in domeniu, atat la sanatate cat si la pensii. Nu exista vointa, pentru ca partidele de guvernamant 1.nu pot aprecia impactul acestor reforme pe termen scurt – pana la viitoarele alegeri si 2. pentru ca e mai bine asa., sa mearga totul din inertie si sa mai carpim pe unde trebuie sub forma de mare reforma…

    Aceste sisteme sunt bolnave! Cel de pensii – e un jaf piramidal. – in care daca se va incerca ceva sa se schimbe se darama piramida – si iarasi impact la alegator…..iar cel sanitar – beneficiarii acestui sistem nu au parte de servicii in proportia platilor taxelor.

    Personal am fost la o clinica privata asa cum spuneti dvs, in Romania. Ca sa pot fi primit acolo in calitate de asigurat CNAS trebuie sa ma inscriu la un rand de minimum 1-2 luni de zile inainte. Desigur am ales varianta plati cash., si am beneficiat de servicii private de calitate, pe banii mei.
    Intrebarea este:de ce sa platesc de doua ori pentru acelas serviciu?
    de ce eu astazi trebuie sa achit din salariu pensie pentru pensionarul de astazi si nu sa fie o acumulare cu investitie pentru mine si eventual descendentii? Ai murit inainte de vreme sau peste o luna dupa iesirea la pensie…s-au dus banii achitati o viata. Practic creditezi gratuit statul pentru a-si achita obligatiile actuale. Este un jaf acoperit de lege.

  20. @adi
    este greu sa vezi dincolo de perdeaua de fum care te inconjoara. intreaba-te cate asistante sau infirmiere trebuau sa fie pe tura si cate au ramas in urma restructurarilor impuse de guvern ; din lipsa fondurilor intreaba-te daca nu cumva acea improvizatie care se presupune ca ar fi cauza incendiului este din cauza lipsei de bani a spitalelor : nu ai bani , nu vine echipa de interventie iar daca vine echipa de interventie , nu sunt bani de piese de schimb ! lucrez intr-un sistem asemanator si cam stiu cum stau treburile

  21. FOX NEWS TELEVISION
    TELEVIZIUNILE AMERICANE TRANSMIT MESAJE STATULUI
    ROMAN TRAIAN BASESCU; RUSINE RUSINE RUSINE !

    ABC NEWS
    Romania is one of the European Union’s poorest countries and its medical services are considered among the worst in the bloc.
    Safety and hygiene standards remain little changed since communist times at many of its medical facilities.

    Associated Press :
    Thousands of doctors have left Romania in recent years for better paid jobs abroad. Hospitals are understaffed and cannot hire, as the government – facing a sharp economic downturn – is trying to keep the budget deficit down.
    Reports of hospital patients who have to buy bandages, medicines and syringes abound in the Romanian media. Even some doctors concede they lack things like surgical thread and so cannot perform surgery unless the patients buy it.
    phillyBurbs.com / News / World

    The accident provoked a wave of public indignation, throwing light on Romania’s poorly funded and understaffed health system.

    Romania’s health service on brink of collapse
    Bankrupt hospitals, closed-down operation rooms, poorly paid doctors and nurses, inadequate patient care and widespread corruption predominate in the Romanian health service 20 years after the restoration of capitalism.

    Pachetul de austeritate, aprobat recent de guvernul conservator al lui Emil Boc se va inrautati doar această stare de lucruri. Reducerile va intensifica problemele cu care se confruntă infrastructura ţării deja inadecvate, cu costurile pentru sănătate care intră în creştere vertiginos salariile.
    În ciuda promisiunilor de a nu adauga costuri suplimentare, guvernul se pregăteşte să ridice contribuţiilor de asigurări de sănătate impuse de la populaţie. Acest lucru ar putea creşte cu mai mult de 3 la sută în cazul în care propunerea Companiei Naţionale de Asigurări Sănătate (CNAS) este aprobat de guvern. În momentul de faţă, valoarea contribuţiilor la 10,7 la sută din venitul lunar, dar dacă propunerile CNAS sunt acceptate de angajaţi ar plăti 14 la sută din venitul lor pentru servicii de sănătate.
    Guvernul a declarat, de asemenea, intenţia de a pune în aplicare un sistem de co-plată pentru îngrijirea sănătăţii. Astfel, pacienţii vor trebui să plătească bani în plus pentru serviciile medicale, care până în prezent au fost gratuit pentru cei asiguraţi. Ca urmare, accesul la îngrijire va fi o problema si mai mare pentru oamenii săraci, sau cei care trăiesc în zonele rurale deja cu acces limitat la îngrijiri medicale.
    România are acum 435 de spitale, dar numai trei dintre acestea corespund standardelor europene, altele sunt drastic subfinanţate. Furnizorii refuză să livreze medicamente până când primesc banii le sunt datorate, pacienţii trebuie să aducă medicamente pentru tratarea lor şi, uneori, chiar propriile lor mese. Pacienţii sunt, de asemenea, forţaţi să cumpere vitamine, antibiotice, seringi si bandaje şi le aduce la spital, dacă au nevoie de tratament.
    La sfârşitul lunii mai, un scandal a şocat ţară când un copil de opt luni ani a fost trimis acasă să moară, deoarece spitalul unde a fost tratată în mod public a declarat că nu a avut bani a plecat la tratament. O scrisoare oficială de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Mures a vorbit despre situaţia financiară foarte dificilă pentru spital şi incapacitatea acestuia de a primi şi trata pacienţii.
    Acesta nu este singurul caz în care un spital plasat pacienţi într-un alt spital sau chiar în mormânt. Cazuri de femei care au dobândit infecţii după ce a fost admis la CFR 2 spital din Bucuresti prima pagină a ziarelor timp de o săptămână mai.
    Peste 1.200 de cazuri de pacienţi care au primit infecţii, deşi sunt tratate în spital s-au raportat anul trecut in judetul Cluj. Un medic a explicat că acestea nu sunt cazuri de malpraxis, dar rezultatul, deoarece sistemul de sănătate este de multe ori forţaţi să cumpere cele mai ieftine medicamente. Uneori, livrările sunt aduse de pe navele de peste din China. ambalaj lor iniţiale pot fi deteriorate, crescând riscul de contaminare.
    În urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI, guvernul român se va închide 150 – 200 din 435 de spitale existente în ţară şi a tăiat între 9300 la 10.000 de paturi în spitale existente.
    Potrivit statisticilor recente, 20 la sută din farmacii au fost închise de la începutul anului cu previziunile că această cifră va urca la 75 la sută până la sfârşitul anului 2010.
    În acelaşi timp, mai mult de 6500 medici au părăsit ţara în acest an deja. Principalul motiv pentru acest exod este faptul că salariile sunt 8 la 10 ori mai mare în străinătate decât în România. Situaţia este alarmantă, ca mai multe spitale deja lipsa de personal.
    Este în aceste condiţii că corupţia înfloreşte. Chiar şi cele mai simple tratamente sunt posibile doar cu plata de mita. Pentru mulţi medici astfel de plăţi backdoor sunt singura modalitate de a face capete întâlni.
    Testele medicale de orice fel costa o avere. În cazul în care procedurile de ordine de medicul de familie astfel, pacienţii sunt trimişi la cozi interminabile de aşteptare a sistemului de stat şi sunt deseori supuse unui tratament inuman.
    Elementul cel mai corupte din cadrul serviciului de sănătate românesc este un tratament stomatologic. Chiar şi în timpul regimului stalinist de stat a sprijinit toate tratamentele stomatologice, dar medicii gratuit în prezent de ratele umflate cu mult dincolo de capacitatea populaţiei de a plăti. Pensionarii, în special, şi cei care trăiesc în zonele rurale nu mai poate permite să meargă la dentist, chiar şi pentru o extracţie simplă sau o umplere. populaţiei din România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte sănătatea dentară.
    Angajaţii de la personalul medical s-au alăturat greve şi proteste care au avut loc în România în ultimele săptămâni. Austeritate măsurile propuse de către Guvernul Boc va fi în curând pusă în aplicare, precum şi consecinţele acţiunilor guvernului va avea implicaţii catastrofale pentru lucrătorii în domeniul sănătăţii, precum şi pentru populaţia din România.
    Robert Horvath
    Raport special for Nipon PRESS -Europe

    http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

  22. Haideti sa ne uitam un pic si la noi. Toti suntem de vina. Pentru ca ne-am complacut in starea in care era Romania, ne-am inversunat unii impotriva celorlalti, noi ne-am certat intre noi si smecherii si-au vazut de hotiile lor. Indiferent de la care partid erau. Au trecut de la un partid la altul in functie de interesele lor, au facut coalitii intre partide functie de interesele comune. Cand nu le-a mai convenit ceva, au iesit de la guvernare sau din coalitie. Este adevarat ca avem un stat talhar. Dar, talhari suntem cu totii, chiar si pt faptul ca am tacut si i-am lasat sa (ne) fure.Suntem complici cu totii. Uitati-va la TV si observati cum dau vina unii pe altii. M-as mira ca pana la urma vina sa nu apartina bebelusilor. Uitati-va la TOTI cum vin si fac pe lupul moralist. Ca x e de vina, ca y, etc numai ei sunt imaculati.
    Parerea mea, TOTI suntem de vina. Ca tacem si ca de atatia ani inghitim toate gogomaniile lor. Nu sunt de vina numai actualii guvernanti ci si cei care au fost la guvernare. Toti au talharit tara asta! Indiferent de la care partid au fost: PDL, PSD, PNL, UDMR, PNTCD, etc.
    De ce Oprescu nu a aparut la TV? Pt ca maternitatea e in subordinea primariei de 1 an.
    A trebuit sa vina un arab in Romania (Arafat) ca sa ne invete medicina de urgenta, pt ca noi nu am fost in stare. Multumin DOMNULE Arafat pentru ca existati!

  23. e crunt . numai cine nu a tinut un copil in brate nu isi da seama uitandu-se la el de drama din maternitatea Giulesti . in rest populisme …sistem bolnav … restructurare din temelii… etc …. domnilor … prostia si domnia se platesc . De ce atunci cand a fost momentul de rascruce s-a votat pentru o galeata si o sticla de ulei ? si unii lupi moralizatori de acum nu stiau in decembrie cum sa joace la cat mai multe capete … e greu acum ? o sa fie si mai greu pana invatam sa avem si creier in cap cand avem stampila in mana

  24. DIN RAI ÎN IAD

    Din raiul uterin ursit de Cer – matern –
    În iadul lui TraianBăsescu, din Giuleşti…
    Grăbit fuseşi copile ; ca înger te căieşti,
    Ajuns precoce în universul tău etern.

    Erori umane, calicie sau indisciplină ;
    Se screme procurorul s-o scoată la liman,
    Când pute la o poştă mizerul inuman.
    Mai colo-n Cotroceni e linişte deplină !

  25. @ andron
    Practic argumentaţi necesitatea sistemului privat de asigurări de sănătate şi pensii.
    Politicienii ar trebui să înţeleagă că un sistem de asigurări nu depinde nici de cât este PIB-ul, nu depinde nici de numărul de asiguraţi…

    În asigurări, fiecare dintre asiguraţi are o relaţie personală cu casa de asigurări.
    O asigurare privată suplimentară, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim despre pensii, va elibera presiunea pe asigurarea de stat şi vor dispărea şi cozile de aşteptare de luni de zile, despre care vorbiţi.

    Coada de aşteptare nu este din cauză că doctorii sunt ocupaţi, ci din cauză că cel care plăteşte, anume Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deşi plăteşte unui medic privat funcţie de numărul celor consultaţi, nu plăteşte oricât de mulţi pacienţi ar putea consulta medicul pe zi, există un plafon. Medicul trebuie să respecte acel plafon altfel nu-şi primeşte banii.

    Existând însă un sistem paralel de asigurări private, presiunea pe Casa Naţională va scădea. Doctorii vor consulta la fel, vor fi la fel de încărcaţi, numai că plafonul fixat de Casă va fi suficient pentru pacienţii „de stat”. Asiguraţii suplimentar vor beneficia de condiţii mai bune şi vor intra în faţa celor cu asigurări de stat, în consecinţă, cine vrea să fie tratat mai bine, va plăti suplimentar.

  26. WOW!!!!!
    Ce tirada!!!!!!!!!!
    Domnule mogul….parca sunteti vicepresedinte la Senat …asa neputincioasa e functia ?…
    Prietenii dvs de la psd si pnl. sunt fete mari…si nu mai stiu nimic de Marinescu …probabil nici dvs nu va amintiti multe…
    Va inteleg…ati ajuns la o varsta cand va mustra constiintza si doriti sa mai faceti si bine ….dar…cum naiba ca iese tot rau ?????
    Ps.
    Buna tipa care va scrie textele….. ;)))

  27. Domnule ROBERT HORVATH dvs chiar credeti ca puteti lua in considerare criticile presei din SUA cu privire la sistemul nostru de sanatate ? cine ii informeaza pe ei despre sistemul nostru …nu cumva ziaristi romani ?… si apoi… cititi si despre COLAPSUL sistemului american de sanatate …cititi reportajele despre sistemul lor inuman de tratare a bolnavilor…
    Dvs credeti ca daca Basescu se iubeste oral cu LICURICIUL il puteti ataca cu ce scrie presa din ograda licuriciului??????
    O dragoste asa mare nu se termina niciodata…
    Ct despre pachetul Micutzului Boc … nu merita criticate …dintr-un motiv simplu … inainte era tot atat de rau …numai ca se invarteau mai multi bani…
    reforma in sanatate va incepe atunci cand veti vedea WC-urile din spitale curate bec si personalul facandu-si treaba …
    Dar ….nu poti cere unui om sa-si faca treaba pe 1000 lei pe luna ….. macar 500 euro salariul minim… atunci ..vom putea sa cerem….

  28. Dumnezeu sa-i odihneasca.
    De aceea ar fi bine ca sa se infiinteze cat mai multe Centre de sanatate Naturiste,cu bani putini s-ar face un Popor sanatos,dar ce ar zice companiile farmaceutice si cele producatoare de medicamente?
    Cred ca tratamentul homeopatic ar ajuta si in astfel de cazuri;bebelusi subdezvoltati,nu mai vorbind de cazul celor arsi,dar cred ca in spitalele de stat medicii homeopati nu pot trata prin homeopatie.
    Parintii care au pierdut copiii,pot beneficic de tratament homeopatic,inpotriva traumeleor suferite,cu rezultate foarte bune,din cate am citit.
    Sanatate.
    Urkon Elemer

  29. Mihai Eminescu, fragmente extrase din articole publicate in ziarul Timpul, perioada 1878-1882:

    Întrucât, se-înţelege că în judecarea diferitelor partide politice trebuie să deosebim pe cele sincer politice de cele pretinse sau pretextate politice, suntem datori să spunem că partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care, păstrând numai coaja legilor şi goala aparenţă, calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor, fac tocmai contrariul de ceea ce au promis mandanţilor lor şi trec, totuşi, drept reprezentanţi ai voinţei legale şi sincere a ţării.

    Organizarea în cadrul partidelor nu înseamnă decât disciplina oarbă a unei societăţi de esploataţie sub comunii şefi de bandă. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia şi Camorra, care miroase de departe a puşcărie. Singura deosebire între ele este foarte mică şi e întemeiată pe o cultură individuală mai mult sau mai puţin îngrijită.

    Fiecare se reprezentează mai mult pe sine decât o clasă socială oarecare, şi lucrul principal e forma, mai mult sau mai puţin corectă, în care cineva caută a face plauzibile aşa- numitele sale principii.

    Trăind din politică şi prin politică, şi neavând nici un alt soi de resurse materiale sau de putinţă de a-şi câştiga existenţa, omul politic e capabil de-a falsifica totul: şi liste electorale, şi alegeri, şi forme parlamentare şi idei economice, şi ştiinţă, şi literatură.

    De aceea, nu ne mirăm dacă vedem acest proteu al unui universalism incapabil şi ambiţios, îmbrăcând toate formele posibile: miniştri, financiari, întreprinzători de lucrări publice, deputaţi, administratori, membri la primărie, soldaţi, actori, totul în fine.

    Aluatul din care se frământă guvernanţii noştri e acea categorie de fiinţe fără ştiinţă de carte şi consistenţă de caracter, acei proletari ai condeiului, dintre care mulţi abia ştiu scrie şi citi, acei paraziţi cărora nestabilitatea dezvoltării noastre interne, defectele instrucţiei publice şi golurile ţine morţiş a-l reabilita, alegându-l în Senat.

    Aici el însuşi denunţă că există această scabroasă afacere, dar maturul corp trece la ordinea zilei, lăsând să recază colţul vălului ce se ridicase.

    Mizeria materială şi morală a populaţiei, destrăbălarea administraţiei, risipa banului public, cumulul, corupţia electorală, toate acestea n-au a face, la drept vorbind, cu cutări sau cutări principii de guvernământ.

    Oricare ar fi guvernul şi oricare vederile sale supreme, corupţia şi malonestitatea trebuie să lipsească din viaţa publică; oricare ar fi, pe de altă parte, religia politică a unui guvern, ea nu-i dă drept de-a se servi de nulitaţi venale, de oameni de nimic, pentru a guverna.

    Sperăm că Providenţa ne va scuti de-a revedea, în viitoarele Adunări, o seamă măcar din acele fizionomii a căror pecete e o neştearsă, înrădăcinată banalitate; sperăm că alegătorii îşi vor fi deschis ochii şi nu vor mai trimite în Adunări naturi despre care nimeni în lume nu poate şti cu ce trăiesc de pe o zi pe alta, nici palavragii care pierd vremea Adunărilor cu discursuri nesărate, dezgustătoare prin lipsa lor de cel mai comun bun simţ.

    Trebuie odată ca poporul românesc să-nţeleagă cum că, totdeauna, omul ce are ceva, omul care are ce pierde, fie nume istoric, fie avere, fie razimul moral al unei mari inteligenţe sau a unei mari culturi, numai acela cumpăneşte când face legi, judecă cu precauţiune şi nu are interes de a sta neapărat la putere, numai şi numai pentru a se hrăni din buget.

    Înmulţirea claselor consumatoare şi scăderea claselor productive, iată răul organic, în contra căruia o organizare bună trebuie să găsească remedii.

    Prin legi practice trebuie să se creeze oamenilor condiţiile unei munci cu spor şi putere de înflorire.

    Avem nevoie, mai întâi de toate, de-a urî neadevărul, ignoranţa lustruită, cupiditatea demagogilor, suficienţa nulităţilor.

    Un stat care cheltuieşte pentru pretinse necesităţi politice mai mult decât poate suporta producţia poporului va ajunge, pas cu pas, la sărăcie, pospăită cu vorbe, dar din ce în ce mai simţitoare prin trebuinţele miilor de indivizi pe care un sistem fals i-a ridicat, prefăcându-i în exploatatori ai averii publice.

  30. Mi-as dori ca politicienii bogati si influenti din Romania sa nu foloseasca o tragedie ca sa incerce sa-si faca capital electoral, ci sa faca ceva concret. Sa spui ca statul e vinovat pentru tragedia de la maternitatea Giulesti e cel mai simplu lucru, insa asta nu rezolva absolut nimic. Si nici nu e decat partial adevarat. Sa fim seriosi, ca nu Statul Roman s-a dus la toaleta si a lasat copii nesupravegheati, ci o asistenta inconstienta care, daca avea o minima constiinta, chema pe cineva sa-i tina locul cat era in pauza. Nu Statul a improvizat o instalatie electrica, ci un electrician incapabil. Nu statul trebuia sa faca niste proceduri interne si sa verifice daca toti angajatii le aplica si n-a facut-o, ci un sef de sectie si un director de spital iresponsabili. Aici nu e vorba de Stat sau de guvernare, nici de culoare sau simpatie politica, ci de prostie, nepasare si incompetenta.
    Daca vreti sa faceti ceva util domnule Voiculescu, atunci lasati demagogia pentru cei ce nu sunt capabili de altceva. Aveti un trust de presa, aveti bani, aveti angajati capabili. Folositi aceste lucruri ca sa schimbati mentalitatea romanilor, nu ca sa schimbati un guvern cu altul la fel de incompetent.
    Va dau o idee pentru sistemul sanitar: crearea unui ONG care sa semnaleze ministerului sanatatii, directorului de spital si opiniei publice, neregulile din spitalele romanesti pe baza informatiilor concrete, punctuale primite de la pacienti sau cadre medicale, sesizari colectate printr-o linie telefonica gratuita si/sau prin intermediul unui portal web. Si nu ma refer doar la probleme ce tin de infrastructura sau de bugete insuficiente, ci si la probleme ce tin de angajatii din spitale, de mentalitatea si de competenta lor. De exemplu doctorul X din spitalul A nici nu se uita la tine decat daca ii dai plicul, asistenta Y de la sectia de terapie intensiva n-o gasesti sa-ti dea un calmant decat dupa doua ore, la Urgente medicul de garda Z a preferat sa se discute chestii personale 30 min cu un prieten in loc sa se uite la tine. Sunt lucruri simple, concrete, care tin de mentalitate, nu de bani, de politica sau de guvern. Iar lucrurile astea se intampla zilnic in toate spitalele din Romania. Daca aceste situatii ar aparea pe un site public, cu numele cadrului medical, cu data cand s-a intamplat si cu toate detaliile, poate o asistenta de la o alta maternitate din tara s-ar gandi de 3 ori inainte de a se duce la baie o ora si sa lase bebelusii nesupravegheati. Poate atunci seful sectiei de Neonatologie ar veni macar odata pe luna inopinat la 10 seara sa verifice daca personalul medical isi face treaba. Si asa ar muri mai putini oameni prin spitale.
    Evident ar fi util si publicarea aspectelor pozitive din spitale. As vrea sa scriu undeva unde sa afle toata lumea despre doctorul care m-a operat si care mi-a salvat viata, care venea de 3 ori pe zi pe la mine sa vada cum ma simt si care n-a vrut sa accepte „plicul”. As vrea ca eu, un simplu pacient ce puteam sa fiu acum la 2 metri sub pamant, sa pot face ceva ca seful acelui doctor sa stie ce fel de subordonat are si sa-l poata aprecia la adevarata lui valoare.
    Un proiect de genul asta necesita resurse: bani, oameni, publicitate ca sa poata fi cunoscut de catre toti pacientii si cadrele medicale. Dvs domnule Voiculescu aveti aceste resurse si le puteti folosi. O sa vedeti ca va va aduce o satisfactie personala mult mai mare decat luarile de pozitie si declaratiile politice. Si cred ca si electoratul va aprecia mai mult…

    Dan Voiculescu a răspuns:

    Fac deja asta, dar sugestiile dvs. sunt salutare si vor fi folosite. Aruncati un ochi aici: http://www.reformainsanatate.ro. Din păcate, dincolo de activităti civice si filantropice, oamenii politici trebuie să aiba pozitii politice.

  31. Domnule Voiculescu, in Romania statul mostenit de la comunisti nu s-a schimbat in esenta lui. A ramas acelasi stat monopolist, servind interesele elitei si a clasei politice aservite acesteia. Absolut toate mecanismele progresului si civilizatieri sint blocate de interesele de grup ale ” papusarilor” din spatele grupului de la putere. Asistenta medicala din spitale este inca un monopol de stat. In SUA exista peste 5000 de spitale si centre chirurgicale si nici unul nu apartine statului !! Deci, se poate ca statul sa fie total scos din domeniul asistentei medicale la nivel de spital. Concurenta de pe piata serviciilor medicale este acerba si spitalele care nu sint la standardele, general acceptate de asociatia spitalelor, se inchid, ies din business.
    Deci, este posibil ca statul sa fie total scos domeniul administrarii spitalelor. De fapt, in Romania si aiurea, statul este cel mai prost manager !! De aceea, ar fi normal sa adoptam un stat minimal, redus numai la apararea nationala(armata) si apararea individuala( justitia). Desi, in domeniul justitiei au aparut institutii private care sint mult mai eficiente decit justitia traditionala a statului. Degeaba ne dam cu capul de pereti strigind ” jos guvernul” !! Nu asta este solutia, deoarece, ne vom procopsi cu alt guvern, precum cele trecute asa si cele viitoare. Nu,…. solutia este reducerea statului la mimimum posibil, prin desfiintarea monopolului statulu in domeniile cheie: sanatate, educatie, asigurari sociale si pensii, transporturi, telecomunicatii, agricultura, constructii, toate industriile, comert, arta, stiinta etc.etc.
    Statul Roman are un guvern peste o duzina de ministere si 140 de agentii guvernamentale, practic controlind toata viata sociala, in folosul gastii de la putere si a acolitilor lor ! Piata libera si contractele liber consimtite intre cetateni si companii sint mult mai eficiente in propasirea natiei decit un stat aberant servind interesele celor bogati !!

  32. Sistemul sanitar l-ati nenorocit toti, nu doar Boc sau Basescu. La fel ati facut si cu invatamantul. Numai daca esti tampit poti crede ca singurii vinovati sunt aia doi enumerati mai sus. Vorbiti de „stat escroc” – pai sunteti vicepresedintele senatului, reprezentant al statului. Considerati ca n-aveti nici un fel de responsabilitate in cele intamplate? Eu n-as zice. Si e valabil pentru orice om politic din ultimii 20 de ani. Ma asteptam sa va asumati neputinta de a face ceva, regretul ca nu v-ati implicat mai mult, ca nu ati gasit cele mai bune formule pentru a nu se ajunge la astfel de situatii impreuna cu colegii parlamentari. Asa de injurat stim toti sa injuram statul, ce mare jmekerie? Daca ne punem in cur pe bordurile lui Videanu si incepem sa injuram nu vom rezolva nimic.

  33. Domnule Ciocan
    – Cateva clarificari. Sistemul de sanatata american este de departe cel mai bun
    din lume atat ca tehnologie si servicii, Ei este amenintat de socializarea sistemului incercata de Obama.
    – Relatarile mele si internationale prezinta situatia mult indulcita. Dela familie si prieteni doctori din Romania situatia este dezastruaoasa,
    -. Americanii sunt pragmatici. Traiesc printre ei. Ei te intrebuinteaza si cand nu
    mai au nevoie de tine ati dau un sut in fund.
    In rest sa auzim de bine.

  34. @Robert Horvath
    stimate domn,
    dl Ciocan are dreptate referitor la marele Licurici. Au existat/o parte mai exista in continuare de presedinti in unele tari est europene: Polonia,Romania, Ukraina, Georgia care il priveau pe unchiul Sam din pozitia :”Fruntea paralela cu pamantul”., fiind ademeniti de tot felul de scheme elaborate de strategii americani.,SCHEME CE NU INCLUD DELOC CAPITOLUL ECONOMIC. – politica indeosebi incurajata de razboinicul John Mc Cain, si familia Bush.
    Atitudinea de mare prieten strateg – doar militar/nu si economic a dus la o atitudine locala numita :”umflarea orzului in piept”, in toti acesti presedinti enumerati.
    Presedintele Georgian e in prezent intr-o dizgratie internationala – nu-l mai baga nimeni in seama – nici tarile UE (in afara de Romania) si nici vechiul sau aliat american., ultimul din cauza schimbarii de atitudine, iar UE – din cauza minciunii si provocarilor practicate de Saakashvili.
    Vrea el sa faca din Georgia SINGAPORE, dar aratand imagini zilnice la televizor cat de bine este antrenata armata georgiana de catre instructorii americani – nu stiu daca poate sa incurajeze un mare investitor. IN Romania soldatii merg cu ARO, in Georgia cu LAND ROVER militar.
    Daca e un presedinte asa de democratic , scolit prin SUA si recrutat tot acolo – de ce exista in Georgia blocada informationala.? Poporul poate privi doar anumite canale TV, libertate de expresie lipseste cu desavarsire.(te poti trezi usor cu un pachetel de droguri in biroul tau si apoi acuzat de trafic – pai asa trebuie sa procedeze un presedinte democratic, asa lectii a invatat?)

    In Romania – avem un presedinte izolat international. – Nu exista nici un tratat economic strategic semnat cu vre-o tara puternica sau grup de tari (in afara de UE) in ultima perioada.

    In Ukraina – Yuschenko si-a terminat jobul intr-o dizgratie nationala de nedescris, desigur si cu izolarea internatioanala aferenta spre final de mandat., practicand cu drag procedeul numit:”provocare”

    In Polonia- UE a salutat alegerea noului Presedinte actual,intrucat exista premise certe ca vor putea dialoga mai bine., fiind foarte dificil dialogul cu cei doi frati.

    Punem antene, punem la dispozitie spatiull aerian pentru bombardarea de catre NATO a maternitatii din Belgrad, particpam la razboaie straine pentru scopuri la fel de straine noua, prin inventarea diverselor scuze,(si aici amintesc pozitia fruntii paralele fata de presedintele Israelian, NEEXISTAND in prezent nici o rezolutie internationala ONU in a ataca IRANUL) participam in Afganistan – ca sa luptam cu inamicul creat de catre specialistii din Langley, inchisori secrete CIA …si pana la urma tot nu vor americanii sa scoata vizele pentru romani.
    Unicul lucru ce-l bucura pe Basescu e sa auda de la unchiul SAM:”faceti o treaba buna in Afganistan” – ati facut o treaba buna in Iraq .
    Si? economic Romania o duce mai bine? In situatia globalizarii actuale, nu mai exista notiune de acaparare militara, nici nu e nevoie. Antenele respective – nu te ajuta la nimic , nu-ti garanteaza bunastarea nationala, si nici securitatea fata de vechiul inamic de la Rasarit, soldatii americani dislocati – garanteaza doar ca partial o parte din fetele Romaniei nu vor pleca in Kosovo, Albania dar vor sta acasa, in tara lor., prestand aceleas servicii., „de viata buna”.

    Rusia are un parteneriat foarte bun cu Italia, cu Germania, mai nou cu Turcia ,(toate tari NATO)exista alianta regionala cu tarile din ASIA de SUD-EST, relatii foarte bune de afaceri cu Japonia, cu investitii enorme din ambele parti., cu un rulaj al marfurilor impresionant. Practic nu exista constructor european/japonez de automobile care sa nu aiba uzina in Rusia.
    Noi vedem doar dusmani invizibili., si pierdem din vedere esentialul.

  35. Aveti dreptate. Statul e vinovatul. Nu directorul maternitatii, nu asistenta, ci sistemul. Ministrul Sanatatii trebuia sa-si dea demisia pe loc. Asta s-ar fi intamplat in orice stat civilizat.

  36. Mi-ar place sa fiti in Guvern sa gestionati dvs. parte din bugetul de stat. Cred ca ati face treaba buna. Nu de alta, dar ati reusit sa puneti pe picioare multe companii de succes.

  37. Va urmaresc de ceva timp si imi place modul in care puneti problemele. V-am dat dreptate aproape intotdeauna. Cred ca dvs. ati putea sa mai ameliorati din nepasarea asta a Guvernantilor!

  38. Dvs in Senat aveti mijloacele prin care sa ii trageti la raspundere pe cei vinovati. Nu ii lasati sa scape.

  39. Traian Basescu- MARINAR ( meseria de baza )
    Traian Basescu- PINOCHIO ( pentru ca minte poporul )
    Traian Basescu- IUDA ( pentru tradarea poporului )
    Traian Basescu- DICTATOR ( pentru ca controleaza tot )
    Traian Basescu- IROD ( pentru ca nu a locat banii necesari spitalelor )
    Traian Basescu- HITLER cel MIC ( pentru genocidul national )

    Mai exista asemanari?

  40. Mama mea e doctor. In luna iulie toate garzile le-a facut neplatite, pro-bono. Directorul de clinica le-a spus simplu doctorilor care fac garzi ca nu mai sunt bani. In situatia ei mai sunt o multime de alte persoane. E adevarat ca un doctor e pasionat de munca pe care o face si e presionat de constiinta sa ajute un semen la nevoie indiferent de greutatile prin care trece profesional, insa el NU E VOLUNTAR, e un om cu o meserie, care trebuie REMUNERATA CORESPUNZATOR. Doctorii sunt oameni catre trebuie sa manance, sa-si intretina familia. Daca ati sti conditiile in care muncesc majoritatea…mama mea a trebuit la ultima garda sa vina cu spirt de acasa, intrucat spitalul nu mai avea bani nici macar pentru spirt! Cum poate fi cineva in stare sa acuze personalul medical de la maternitatea Giulesti? Care pe langa faptul ca este insuficient mai este si tratat in bataie de joc? Nu, raul trebuie taiat de la radacina. Si radacina e adanc infipta in sistem. Domnule Voiculescu, am incredere in dvs. ca veti schimba ceva.

  41. Domnule Horvath,
    Inteleg ca dvs constientizati ca ne dati de exemplu o societate care neaga adevarul obiectiv….
    in ceea ce priveste tehnologia americana …daca reflectati mai mult asupra ideii de „pragmatism in relatiile interumane” o sa va dati seama ca sunteti tratat ca o marfa ….poate va convine…
    aduceti-va aminte de A1H1….

Comentariile sunt închise.