Îmi place Michael Porter, am scris despre el, îl recomand oricărui student de business care se ia în serios. 

Pentru o primă impresie aruncati o privire aici; despre celebrul diamant – aici.

13 COMENTARII

  1. D-le Voiculescu, ar trebui sa organizati (pt cei dornici sa invete, bineinteles) niste „concursuri” (avand diferite teme si reguli) cu premii in materiale de studiu(format tiparit !) sau bilete la diferite simpozioane sustinute „nume mari”(nu neaparat in economie) la noi in tara.
    Cred ca ar fi calea cea mai rapida spre minima culturalizare ( macar financiaro-economica) a tinerei generatii, care va urmareste.
    Si sunt convins ca vor participa doar ce isi doresc acel premiu, si-i vor aprecia adevarata valoare!

  2. MOGULULE ECOMOMIC
    REPET TOATE PROPUNERILE DUMNEAVOASTRA DE NATURA ECONOMICA TREBUE IMPLIMENTATE DE UN OM COMPETENT. OPINIA EXPERTILOR AMERICANI SI JAPONEZI CU CARE AM AVUT SANSA SA DISCUT CONVERG IN ACEASTA DIRECTIE. Unchiul sotiei mele Kiyoko a fost rectorul facultatii economice din Osaka. El a pus bazele teoretice “miracolul economic japonez. Asfel se explica dece in familia mea sunt multi diplomati si economisti de prestigiu. Unul din ei varul sotiei mele este KIYOSI KODERA probabil a doua persoana ca importanta la Banca Mondiala. Acesta cunoaste perfect situatia economica a Romaniei.
    „Kiyoshi Kodera to lead World Bank/IMF Development Commit man called Japan’s ”Mr. Development,” who is known for his expertise in the field, is set to take up a key World Bank post in mid-February, working with finance ministers across the globe to tackle pressing issues such as the spread of avian influenza and energy efficiency, reports Kyodo News (Japan).Kiyoshi Kodera will become the first Japanese to serve as executive secretary of the Development Committee, a joint ministerial panel of the World Bank and the International Monetary Fund that addresses development issues. The job requires close coordination with World Bank
    DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE VALIDATA DE CEI MAI IMPORTANTI EXPERTI ACTULA
    COMDUCERE A ROMANIEI ESTE ABSOLUT INCOMPETENA DUCAND ECONOMIA ROMANIASCA IN FUNDUL PRAPASTIEI. UNICA SOLUTIE ESTE UN OM CARE COMBINA
    COMPETENTA ECONOMICA CU CEA POLITICA. PROBABIL CA SINGURA SANSA CARE SA SCOATA ROMANIA DIN CRIZA ESTE UN GUVERN „MOGULIAN” CONDUS DE DAN VOICULESCU.

    Robert Horvath DEVA ziarist New York -Tokyo
    http://devanewyork.blogspot.com/
http://devanewyork.blogspot.com/

    Romania Economy 2010
    SOURCE: 2010 CIA WORLD

    Economie – prezentare generală:
    România, care au aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, a început tranziţia de la comunism in 1989, cu o bază industrială în mare parte învechite şi un model de producţie în concordanţă cu nevoile ţării. Ţară a apărut în anul 2000 dintr-o recesiune, datorită pedepsi de trei ani, la cererea puternică pe pieţele de export ale UE. consumului intern şi de investiţii au alimentat puternică creştere a PIB în ultimii ani, dar s-au dus la dezechilibre mari de cont curent. Câştigurile macroeconomice din România au început abia recent să stimuleze crearea unei clase de mijloc şi adresa sărăcia generalizată din România. Corupţia şi bandă roşie continua să handicap mediul de afaceri. Inflaţia a crescut în 2007-08, provocat in parte de cererea consumatorilor mari şi a creşterii salariale ridicate, creşterea costurilor de energie, o secetă la nivel naţional care afectează preţurile produselor alimentare, precum şi o relaxare a disciplinei fiscale, dar a căzut în 2009, ca urmare a recesiunii mondiale . creşterea PIB-ului din România a contractat semnificativ în ultimul trimestru din 2008 în calitate de ţară au început să simtă efectele unei recesiuni globale în pieţele financiare şi comerciale, şi PIB a scăzut de aproape 7% în 2009, şi a şomajului sa dublat.

  3. VINA DE A POSTA PE BLOGUL MOGULULUI CARE IUBESTE ISTORIA SI CULTURA RPMANA

    HORTY LAUDAT, ANTONESCU IMPUSCAT!
    Nu ma simt vinovat pentru postarea “adevarului” pe blogul Intalnire cu Dan Voiculescu.
    ,Dupa cum am mai spus , nu ridic si nu daram statuia lui Antonescu. Foarte putini evrei au fost salvati de nebunia ucigasa a lui Hitler. Singura persoana care a avut curajul sa se opuna lui Htler a fost Antonescu. In primavara lui 42 Ion Antonescu anunta pe ministrul de externe german ca Maresalul refuza sa-i predea pe evreii romani. Numai Ambasada Romaniei din Budapesta a acordat 11.000 de vize de tranzit pentru evreii unguri si din
    toata Europa. La ordinul lui Antonescu cetatenii romani din Franta nu au purtat steaua lui David spre disperarea Gestapoului. Propaganda si spalarea creierului atat sub comunisti ca si dupa aceea face ca Romanii sa nu realizeze ca au facut un lucru unic in istorie. Un miracol. Un popor salveaza pe altul de la moarte.
    Am vazut la televiziunea americana inmormantarea lui Horty ca erou national. La inmormantarea lui au fost prezenti 40 de Rabini care l-au laudat pentru incercarea de ai salva pe evreii maghiari.
    La noi nimeni nu-l lauda pe Antonescu si daca o face risca puscarie conform legilor in vigoare creiata de noua inchizitie democratica.

  4. DINAMITA

    Alfred Nobel o balanta (ca si DV) care in cei 63 ani de viata a daruit „speciei” 355 inventii, printre care si dinamita, a catadicsit sa instituie, si sa lase mintii omenesti, un stimulent – premiul ce-i poarta numele.
    Tema postarii subtil aleasa de catre DV, il deconspira pe Traian Basescu drept un speculant care a inteles sa decodifice numele inventiei explozive spre a furniza plaiului mioritic un perpetuum mobile de speta ultima.
    Remarcati cum gratie priviri incrucisate, TB descopera cele doua elemente uluitoare, DNA si MITA ( litera I intercalata avand caracter imperativ – a se pune punctul pe ea), in D(i)NA(MITA)…
    Caracteristica de baza a componentelor DNA si MITA este inepuizabilitatea lor intr-un sistem perpetuum.
    Cum TB a aplicat descoperirea la specificul mioritic, este deja istorie scrisa cu cerneala cacanie a politicii romanesti.
    Traian Basescu concureaza „solitar si detasat” la adjudecarea Premiului Nobel, pentru toate timpurile, la categoria „borfas-speculant”, pentru descoperirea de mai sus, fiind o chestiune de zile acordarea odata cu decesul lui poliic inevitabil.

  5. N.E.Precizez ca subiectul amintit era ca Dl.Victor Ponta sa fie Ministru al Justitiei vs./sau al Finantelor din tara noastra,Romania cu cap itala la bucuresti.

  6. off-topic:
    Cred ca ACUM CHIAR AM INCURCAT BLOGG-urile.Aceasta postare trebuia sa apara pe http://www.nastase.wordpress.com/
    Am observat,de asemenea ca nu mai are traducere in engleza nici acest blogg.
    Probabil nu si-a achitat abonamentul la firma google la timp pentru a mai putea beneficia de acest serviciu -poate deficiente de PR, n u s e c u n o s c m o t i v e l e.

  7. MOGUL ECONOMIC SI FINANCIAR
    AI DEVENIT PREA ACADEMIC. MICAEL PORTER ESTE UNUL DIN FAVORITII MEI. PROPUN O CONVERSATIE CU PORTER PE INTELESUL TUTUROR.
    PE CANALUL PUBLIC 13 EXISTA O EMISIUNE EXTREM DE POPULARA
    PENTRU INTELECTUALI SI „OAMENI SUBTIRI. CHARLIE ROSE SE INTALNESTE IN FIECARE CU O IMPORTANTA PERSONALITARE A PLANETEI

    „http://www.charlierose.com/view/interview/9820

    Charlie Rose – A conversation with Michael Porter
    Dec 19, 2008
    A conversation with Michael Porter, Harvard Business School professor
    charlierose.com – Related videos

  8. dl Hrovath
    Aveti dreptate referitor la un guvern condus de Dan Voiculescu. Vor exista cel putin doua avantaje mari: 1. Nu va fura – are suficienti bani.2. Cand seful e unul competent si nu fura – nici pe altii nu-i lasa liber din frau.
    Eu cred ca Boc nu fura., nu e genul., insa nu e competent si-i lasa pe altii sa-si faca de cap si implicit e un complice la jaf.
    Te uiti in ochii lui Berceanu, Videanu…si se vad USD, exact ca in flulmul cu desene animate cu Scrooge Mc Duck.

Comentariile sunt închise.