Am lucrat in comertul exterior peste 20 de ani. Iar in acest domeniu stiinta negocierii face diferenta intre succes si esec. Am invatat in acei ani ca nu cantitatea resurselor este decisiva, ci inteligenta de a le exploata eficient. Am intalnit sute de manageri de pe toate continentele. In timp, am invatat sa ii descifrez inca din momentul primei intalniri. Unii erau directi, seriosi, aplicati, unii bombastici, unii eliptici, unii isi etalau strident atuurile, altii le minimalizau deliberat. Mai erau si unii pur si simplu idioti. În special in estul Europei si in America de Sud.

In negocieri, intalnirea cu un idiot este un noroc exceptional. De la idiot poti lua totul, fara a-i da nimic in schimb. Idiotul are o imagine deformata despre sine, nu isi intelege resursele, nu stie sa le puna in valoare, este strident, mitocan cu proprii colaboratori, excesiv de familiar cu partenerii de negociere. Idiotul nu stie nici sa castige, nici sa piarda. Cand mai castiga, se bate pe burta, hahaie si isi scuipa in palme. Cand pierde, incepe sa te injure. Diplomatia ii este straina, iar eleganta complet inaccesibila.

Romania avea toate resursele pentru a putea adera din martie 2011 la spatiul Schengen. A oferit toate garantiile tehnice cerute de partenerii sai. Si, totusi, nu a primit nimic. Asa cum spuneam, de la un manager idiot poti lua totul fara a-i oferi nimic.

Risti, cel mult, ca la final sa te injure.

43 COMENTARII

  1. Si „unii” se enerveaza dand vina pe „altii” pentru esecul asta. Pacat ca nu avem un corp diplomatic (era sa spun un corp diplomatic eficient, dar adevarul ca nu avem nici macar un corp diplomatic care sa detina abilitati si notiuni de baza).

    Ca exponent major al diplomatiei romanesti, presedintele Basescu ar trebui sa fie mult mai ponderat in declaratii si sa aiba totusi un vocabular adecvat (nu mai mentionez abilitatile de comunicare si networking). Dar el nu poate comunica eficient nici cu oameni aflati sub nivelul functiei sale (a se vedea relatia directa cu presa).

    Activitatea europarlamentarilor nostri e un alt subiect de discutie, plus declaratie flamboaiante ale unor diversi lideri din „opozitie” care considera ca, daca vor critica orice actiune sau declaratie a Puterii, se vor pozitiona mai bine in fata electoratului (a se vedea Ponta cu declaratiile privind Schengen ->putea totusi sa faca lobby pe langa grupul socialistilor pentru a asigura intrarea Romaniei in martie 2011 si a lui Antonescu….). Critica nu e cea mai buna solutie.

    Dar, cum ati spus, managerii din Estul Europei sunt putin mai speciali.As vrea sa adaug totusi…managerii din domeniul public (pentru ca am cunoscuti unii din domeniul privat si sunt destul de buni negociatori).

  2. OK. domnule Voiculescu, stim cu totii cine este „idiotul”, totusi, cum se face ca am indeplinit conditiile tehnice si ” ei ” au decis sa aplice alte criterii decit cele specificate in acordul de aderare ?? Cum se numeste procedeul de schimbare a regulilor jocului , in timpul jocului ?? Aici, nu avem de a face cu o cerere de aderare a unui candidat la UE. Romania este un stat membru cu drepturi egale fata de ceilalti membrii ai UE !! Sau, poate , Germania si Franta, in zelul lor pentru democratie considera Romania si, implicit, poporul roman, a saptea roata la caruta ?? Va rog sa ma intelegeti bine, chiar daca avem un presedinte idiot fara creer diplomatic, totusi, respingerea natiunii romane este cea ce discutam aici !! Eu inteleg foarte bine „problemele” pe care le au „ei” cu noi, migratia tiganeasca si cetatenia moldovenilor . By the way, nici ei nu au fost in stare sa rezolve problema migratiei tiganesti !! Dar, prin refuzul aderarii Romaniei la spatiul Schengen UE a creeat , in mod democratic, o categorie de second class citizens ai UE, cetatenii romani. Cum este posibil ca odata romanii, primiti in casa UE, sa fie retrictionati la antreu ??? Aceasta situatie de umilinta a catatenilor romani, care vor fi „minati” in aeroporturile tarilor UE cu ceilalti calatori a tarilor non UE este inacceptabila !! Ori Comisia Europeana schimba placa si ne admit in Schengen, ori , guvernul Romaniei trebuie sa se gindeasca serios la sanctionarea acestei umilinte impuse de Germania si Franta. Eu va sugerez sa propuneti dezavuarea acordului cu FMI, ridicarea interdictiei de a contracta imprumuturi de pe piata de capital internationala, in special concentrarea pe tarile BRIC si ridicarea interdictiei BNR de a deveni sursa principala de credit, concedierea imediata a lui Isarescu, instituirea controlului piatei de capital intern. Ii vom lovi unde ii doare cel mai tare, la bani ! Astfel, cancelariile vest europene vor afla ca Romania, asa slaba si amarita cu un presedinte idiot, poate sa raspunda unei jigniri absolut gratuita prin apropierea de competitorii internationali ai UE, tarile BRIC. Cancelariile Frantei si Germaniei nu raspund la pupaturi in fund si lamentari, dar, vor raspunde imediat la controlul pietii de capital instituit de guvernul Romaniei, ca raspuns la umilinta care se numeste Schengen !!!

  3. @domnul profesor universitar doctor Voiculescu Dan

    aveti perfecta dreptate cand afirmati ca RO a „oferit toate garantiile tehnice cerute de partenerii sai” ref. la admiterea in Spatiului Schengen.

    Si Excelenta Sa, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu are dreptate cand afirma: “consider că CSM-ul a adus România unde este. Nu este niciun sistem de justiţie în UE care să fi făcut atâta rău cât a făcut în România. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor, din dispreţ pentru o ţară în care sunt protejaţi le lege. Oricât s-ar supăra doamna Pivniceru şi doamna Costiniu, le place, nu le place, acesta e adevărul”.

    Deci, daca coroboram cele doua adevaruri, rezulta ca RO nu va fi admisa in Spatiul Schengen din cauza JUSTITIEI care, de proasta-corupta-imbecila ce e ea, a lasat in libertate multi corupti, foarte multi corupti, prea multi corupti.
    Ce parere aveti de tarasenia asta, domnule profesor universitar doctor Felix ?

    PS. „In timp, am invatat sa ii descifrez inca din momentul primei intalniri” Bravo !
    Unele rude nu-s in stare sa „descifreze” idiotu’ intr-o viata.
    PPS. Ce mai fac verisoarele dvs., bine, sanatoase ?

  4. @Sorin Muncaciu
    E simplu: pentru ca luarea deciziei este politica. Ai senzatia cumva ca atunci cand am fost primiti in UE eram total pregatiti? Nici vorba! Decizia a fost tot una politica, contand interesele fiecarei parti, in stransa legatura cu puterea negocierii. Singura diferenta dintre atunci (intrarea in UE) si acum e ca atunci nu a „negociat” si nici nu s-a dat in barcile diplomatiei balalau. Acu’ s-a dat. Si vedem ce a iesit.

  5. @domnul profesor universitar doctor Voiculescu Dan

    sper ca si acest blog este „moral si consecvent” (sic!). Adica JOS CENZURA !

  6. Corect punctat de Sorin Muncaciu. Dar, la urma urmei, orice astfel de alianta/spatiu tine si de diplomatie. Daca noi nu suntem capabili sa asiguram securitatea frontierelor si a migratiei catre Spatiul Schengen, atunci nu meritam sa fim admisi. Dar pentru a fi admisi, nu e doar nevoie doar de niste criterii tehnice. Oricat de securizate ar fi frontierele, daca nivelul coruptiei in cadrul institutiilor care se ocupa de acestea e ridicat, atunci nu mai conteaza. Oricine poate trece granita. Stim cu totii de tirurile cu tigari si alte produse care trec granita, bisnitarii care vand in piete „tigari, tigari, tigari” fara timbru si cetateni moldoveni care primesc cetatenie romaneasca en-gros pentru ca, la urmatoarele alegeri, sa isi exprime recunostinta.

    Diplomatia este cea care ar trebui sa explice persoanelor cu putere de vot faptul ca anumite „evenimente” raportate nu pun in primejdie securitatea frontierelor. Dar nu suntem capabili sa explicam coerent, ci doar sa criticam deciziile altora.

    Avem potential mare, dar nu il valorificam.

  7. deci mi-e si rusine sa mai plec in strainatate, chiar am o senzatie de inferioritate si parca toata lumea se uita la mine si rade..nu este posibil asa ceva, ne-a distrus ca natiune

  8. Un idiot nu o sa-si recunoasca niciodata vina si oricum nu-i pasa daca aderam sau nu, e un idiot care din pacat a avut noroc prea mult

  9. pai cu asa reprezentant ar trebui sa ne multumim cu faptul ca inca ne mai tolereaza cateva tari europene, ce respect sa impuna basescu, ca il scuipa oricine il vede, mai ales oamenii importanti care n-au timp si nici rabdare sa vorbeasca cu un combinator de pe vapor

  10. Un mare esec pentru Romania. Basescu este de vina in totalitate pentru acest esec. Din anul 2004 si pana in prezent – Romania nu are politica externa. Basescu impreuna cu acest guvern incompetent ar trebui sa isi de-a demisia.

  11. Problema mare a Romaniei este faptul ca acest presedinte ne face de ras. Nivelul acestui securist-comunist este foarte scazut si in consecinta nu avea cum sa se implice in proiectul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen.

  12. Buna ziua , abia am descoperit blogul dumneavoastra , si asta multumita lui mircea badea , acest articol este o descriere exacta a situatiei , am pierdut un tren important si ne-am ales cu imaginea de renegatii europei . Cauza este managementul deficitar sau idiot .Partea proasta e ca mai urmeaza 2 ani idioti …

  13. 1. GAVROCHE DUPĂ 21 DE ANI
    Astăzi la 17 :30 pe un post de radio Gavroche răspunde – timid mi s-a părut mie – la o duzină de întrebări, din care am reţinut : are 36 de ani, munceşte practicând mai multe meserii, acum este şomer, o duce bine…

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    2.DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ
    Domnul TB lângă stilovatul din faţa Casei Scânteii ţine de zgardă un maidanez ramolit, cu preţ de vânzare afişat de 1000 €, moment în care îl zăreşte Primarul General al Capitalei :
    – Ce faci bă Traiane, îmi mănînci pâinea ? Ce prost îţi dă ţie banii ăştia ?
    – Vă-nvăţ eu cum se fac afaceri !!!
    Oprescu pleacă, dar din curiozitate se întoarce după o oră. Mare-i fu mirarea aflându-l tot acolo pe TB dar fără câine.
    – Pe cine prostişi băi Traiane ?
    – Hă !Hă ! Pe unul care mi-a dat pe el două pisici maidaneze de 500 €/ bucată.
    – Mare e grădina Ta, Cerule…

  14. @ Dan Voiculescu
    Domnule senator,
    Simplificaţi prea mult problema. Pot fi de acord cu „Diplomatia ii este straina, iar eleganta complet inaccesibila.”, niciodată însă cu statutul de „idiot”. Dacă domnul Băsescu ar fi idiot, abia atunci lucrurile ar fi cu adevărat grave, pentru că ar însemna că în România există 5.275.808 mai idioţi decât domnia sa, cetăţeni care l-au votat pe domnul Băsescu în turul al doilea. Eu sper că nu veţi ajunge să jigniţi astfel poporul român. Domnul Băsescu poate nu este o capacitate din punctul de vedere al competenţei în domeniile specifice funcţiei prezidenţiale sau a pregătire suficientă pe domeniul diplomatic, poate că are şi alte defecte, dar nu este idiot.
    Părerea mea este că exageraţi şi, chiar dacă o faceţi din dorinţa de a exprima realitatea prin tuşe mai groase pentru a reliefa punctul dumneavoastră de vedere, cred că depăşiţi eleganţa şi diplomaţia pe care o invocaţi, ca lipsă, la domnul Băsescu.

  15. @ cineva
    Eu stiu exact de ce a fost Romania si celelalte tari admise in UE. Deoarece, prin admiterea acestor tari, UE a inlocuit SUA in privinta pietei si a marimii economiei, toate celelalte state au inceput sa adopte criteriile economice UE si sa ignore pe cele americane care, pina atunci, reprezentau standardul. Prin adoptarea ” capitolelor de aderare” Romania a restructurat economia in defavoarea noastra. Mai mult, prin restrictiile de angajare de imprumuturi de pe piata internationala si a restrictiei generarii de credit de catre BNR, UE ne-a dat pe mina bancherilor organizati la Basel. Acestia au transformat tara intr-o „tollbooth economy” adica, intr-o tara din care surplusul creat in economie este preluat de banci sub forma de dobinda, taxe, chirie, etc.etc. si este scos din tara fara ca nici guvernul Romaniei sa nu poata taxa acest venit, generat in tara. Prin injectarea de credit au creat in Romania o hiperinflatie a pietei imobilelor si terenurilor, pentru ca apoi sa perceapa dobinzi incredibile pentru creditul artificial creat de ei. Nu au avut nevoie sa ” colonizeze tara” a fost deajuns sa o umple de datorii. Acum, FMI dicteaza nivelul de trai al romanilor cu „cooperarea” liber consimtita a unui guvern idiot, care, nici macar nu intelege cum este folosit in a distruge natia romana, ca sa asigure plata dobinzilor catre bancherii euro-americani !! Care este explicatia pentru care, nu avem voie de la UE sa contractam imprumuturi, decit de la FMI si bancile comerciale ??? Care este motivul pentru care BNR nu are voie sa fie sursa pricipala de credit ( motiv pentru care a fost creeata) ?? Nu exista decit o singura explicatie : piata romaneasca de capital trebuie sa serveasca exclusiv profitului bancherilor euro-americani !! Cu presedinte idiot sau fara , prin aderarea la UE am dat din lac in put !!

  16. O părere

    De-ar fi să-i dăm crezare lui Vadim ,
    Din România, şpagă a luat chiar şi Verheugen ;
    Deci nu prea are rost să mai bârfim
    Germania, că nu ne mai primeşte-n Schengen .

  17. LIPSĂ DE DIPLOMAŢIE

    TB călătorind incognito la grămadă cu un grup de rromi trece neobservat frontiera, după care pe cont propriu ajunge la primarul satuluI Schengen căruia îi face oferta angajării în echipa locală de hockey.
    – Pe ce post eşti specializat ? îl întreabă primarul.
    – Pe linia I-a cumulard cu « agent frigorific şocant » al patinoarului, răspunde TB fără şovăială.
    – Aţi spus şocant ? Care-i sensul ?
    – Exprim adevăruri neadevărate care reacţionează instantaneu cu apa, formând pelicula de ghiaţă a patinoarului.
    – Excepţional ! vei intrţine publicul şi în pauze. Ce condiţii contractuale ai ?
    – Două : angajarea pe post de « freacă pucul » a fratelui meu – profesorul Emil şi primirea în spaţiul Schenghen.
    – S-a făcut ! Răspunde primarul. Dar cum te chiamă ?
    – Mai nou Javra Ordinară
    – Pentru dv. şi d-l Emil doriţi coteţe separate ?
    – Du-te-n mă-ta !!!
    – Câtă lipsă de diplomaţie…

  18. MOGUL !

    Revin pe acest blog de exceptie.
    Incep aceasta postare felicitindu-va pentru un artiocol documentat si bine scris. Folosesc acest prilej pentru a informa, despre desfasurari unor evenimente in afara spatiului European. Acum doua saptamani am adresat serviciului de investigatie american un memoriu sezizare fara precedent chiar pentru o organizatie specializata ca FBI. Lungimea memoriului reliefand activitatea in sprijinul terorismului si contrabanda de armament a surprins atat pe apecialisti si analisti si oameni politici ca si membrii ai congresului SUA. Este radiografia unui stat mafiot care a scapat de sub control. Dintre toate mafiile care functioneaza pe teritoriul Romaniei de departe cea mai importanta si cea mai periculoasa este mafia armamentului avand in fruntea ei pe mogulul , mogulilor Presedintele Traian Basescu. Cuprinzind zeci de titluri si documente acest memoriu va fi strans intr-o carte o voi publica in curand. Din discutiile avute sunt convins ca finalul cartii va cuprinde si extradarea lui Basescu catre SUA ….urmarind transferul de la scaunul prezidential la ….cel electric. Nu neg posibilitatea chemarii sale in fata unui tribunal internationa sau internarea sa intr-o inchisoarea romaneasca sau franceza. Raportul ONU ca si raportul OXAM din anul 2009 desvalue exportul de rachete sol -aer catre organizatiia terorista FARC. Lovitura finala in aceasta perspectiva vine de la Wikileaks care vorbeste de tehnologie germana transmisa catre Teheran prin intermedieri romani. Ancheteta mea personala dovedeste ca intermediarul este insasi Traian Basescu care trimite tehnologie prin firme iraniene cu sediul la Bucuresti. Rachetele trimise in avans au ajuns din Iran pe campurile de lupta din Afganistan si Irak. Rachetele romanesti au doborat 16 helicoptere NATO si au ucis 80 de soldati si piloti americani. …… Panica Bucurestiului este totala. Daca fuga lui Pacepa a zdruncinat sistemul ….situatia actuala nu ofera nici-o iesire. Chiar si eu sunt uimit de rapiditate desfasurarii evenimentelor. Imediat dupa atentionarea americanana am fost chemat de consulul la New York Parjol pentru a discuta faptele . In fata unei delegatii venite special de la Bucuresti am explicat ca Basescu este terminat oricum. Transmisia find preluata prin satelit catre Cotroceni in direct am avut prilejul sa transmit direct sfaturile americane ….cerand demisia sa de \” onoare \”. Sosiit acasa am gasit mesajul de la guvernul Roman despre transferul memoriului meu catre Inspectoratul general de politie. In decursul zilei de ieri am fost anuntat ca cazul criminal Basescu a fost trimis Parchetului si unui departament specializat in terorism. Toate acestea in timp ce am fost anuntat de deschiderea dosarului de terorism al presedintelui roman . Mentionez in incheiere faptul ca sunt ziarist de investigatii specializat in terorism si contrabanda de arme. Cetatean american si japonez . Va urma DESCHIDET ROBERT HORVATH DEVA BLOG.

    PS In cazul in care in care cenzurati aceasta postare….ma voi tine de promisiune .

  19. @ Dan Voiculescu

    Preferinţă

    De când mă ştiu,sunt mare patriot ,
    Dar aş paria oricând pe un cognac :
    Că-i mai bine-n spaţiul Schengen cu un Idiot ,
    Decât în spaţiul mioritic cu un … Prostănac !

  20. @Dragos * Se spune prin targ ca Excelenta Sa, numitul TB, a convocat CSAT-ul si ca are de gand sa declare razboi Frantei si Germaniei, pentru afrontul adus. Ai detalii ? Sunt curios daca intai declara razboi si dupa aia convoaca CSAT-ul sau invers.

  21. Eu V-am citit si biografia si ce nu am citit stiu. De la tata, bineinteles, care facea des drumul la capitala…pentru aprobari de la Dv.de materiale ce nu se produceau in aceea vreme in tara -sau erau de mai buna calitate, cum era nevoie pentru un institut de cercetari pentru industria alimentara si frigorifica.Ce vremuri… :(

    Despre negocieri…tot de la tata am inteles ca inca de atunci stapaneati aceasta arta care este arta negocierii…iar mai recent…cartile Dv. de specialitate mi-au aratat ca nu intamplator aveti una dintre cele mai mari averi din tara noastra… :)

    Pacat ca nu ati studiat un pic si labirintul nostru, al Romaniei,
    legislativ…in care dupa o lege de…ieri erati ok din pct.de vdr juridic si fiscal, dar…dupa legi de azi…nu :(

    Dupa pererea mea, chiar daca indeplinim conditiile tehnice -ca sa citez un clasic deja celebru :) – la capitolul „Drepturile Omului ” nu am stiut in cei 5 ani de intrati fiind in UE sa ne completam legile astfel incat NIMENI sa nu se simta strain sau suprasupravegheat in tara lui, in tara noastra.

    n.b.stiu eu o „formula magica” prin care un Presedinte de tara POATE sa-i reprezinte pe toti cei ce apartin tarii -dupa locul de nastere sau cetatenie….si cum pana si „time is money” nu-mi dau …hai sa zicem, gratis „formula magica”… :)

  22. Buna seara.As dori sa va atrag atentia asupra anumitor lucruri care intradevar nu sunt in mod direct conectate cu postul acesta,dar care au poate ceea mai mare parte din vina a ceea ce este azi ROMANIA.Personal sunt satul chiar si sa mai scriu,motivul unul cat se poate de simplu DATORITA INGORANTEI CELOR CARE AR TREBUI SA INTERVINA.Acum sunt ofiter in marina civila,in marina altora deoarece ceea romana este inexistenta.Am 25 ani si la varsta de 23 ocupam deja o functie menegeriala in una din cele mai mari companii din lume,pe acel domeniu de activitate.Stiati spre exemplu ca bunurile cele mai de pret pentru export a Romaniei este FIERUL VECHI?Nu din statistici va prezint acest lucru ci din faptul ca locuiesc intr-o zona unde toate trenurile cu fier care intra in port si merg la export trec prin aceasta zona.Aceste trenuri sunt pazite de oameni inarmati acum si trenurile de cereale sunt pazite si ele.Acum 2 zile chiar a fost un caz in care cei care ataca trenurile au fost impuscati de catre politisti.Acest caz a fost unul singular in realitate toate trenurile cu fier sau cereale sunt atacate si asta se intampla in fiecare zi de cateva ori pe zi.Ce este grav in ceea ce spun,poate la prima vedere absolut nimic dar cei care jefuiesc trenurile le franeaza si fura tot ce se poate iar cand unul din trenuri opreste la semnal ii fura chiar si sabotii de la sistemul de franare.Acum v-a intrebati de ce un numar parca din ce in ce mai mare in ultimul an au fost implicate in deraieri.Ceea ce pe mine ma surprinde sincer nu e faptul ca sunt atacate trenurile ci faptul ca aceste trenuri nu transporta aparent bunuri de valori foarte mari „fierul vechi” are o valoare comerciala foarte mare dar este un bun care nu aduce un aport comercial considerabil ca si export din motivul ca nu este o sursa naturala sau un bun ce poate fi produs pe o perioada foarte lunga de timp,si acest lucru se poate observa din faptul ca aceste trenuri au inceput sa fie pazite de oameni inarmati.In zilele care urmeaza o sa v-a pot pune la dispozitie si filmari a ceea ce eu am relatat.Chiar as putea sa va pun la dispozitie filmari a incidentului in care 3 oameni au fost impuscati de politisti ASTA IN EXCLUSVITATE.Daca v-a intrebati de ce nu am pus la dispozitia altor persoane aceste filme e simplu ….pentru ca autoritatile sunt mana in mana cu cei implicati.Cat despre politica externa a Romaniei lucrurile sunt simple,in toata experianta mea referitoare la relatiile interumane cu strinii un factor comun le lega pe toate :SUNT SCARBITI DE NOI SI NU NE PRIVESC CU INCREDERE …..SI ASTA DEOARECE PENTRU CA SUNTEM CONSIDERATI FARA PUTERE DE DECIZIE ( IN PLUS) SI ASTA DATORITA FAPTULUI CA IN FATA LOR DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC NE PREZENTAM CU CAPUL PLECAT FARA PREZENTA COLOANEI VERTEBRALE SI A UNEI POZITII DEMNE SI MAI ALES FERME

  23. Oare trebuie sa sarim toti din balconul parlamentului ca sa atragem atentia celor de al putere asupra celor care ii conduc?Sincer cred ca ar fi inutil si daca ne-am face abonament toti 22 mil de cetateni la „SARITURA DE LA BALCONU PARLAMENTULUI” . GESTUL DESI UNUL TRAGIC CU DURERE IN INIMA O SPUN E UNUL DE ADMIRAT ……..FELICITARI PENTRU CURAJUL DOVEDIT DESI cu durere de inima cred ca a fost inutil in fata ochilor alesilor DEAORECE ACESTIA SUNT RUPTI DE REALITATE SI ASTA DIN SIMPLUL MOTIV ca cei de acum 21 ani sunt aceeasi cu cei de acum.TOT EI AU IMPUSCAT RANITII DIN TIMISOARA ….TOT EI AU MACELARIT SOLDATII DE LA OTOPENI.Dumnezeu sa ii ierte in pace pe cei cazuti si sa le de-a bunul Dumnezeu un loc BINEMERITAT langa EL .Cat despre noi ….sa ne fie RUSINE CA AM UITAT SA FIM DEMNI SI DREPTI , ne-am uitat propriul nume ,ne-am uitat identitatea ca si popor AM UITAT CA DESI O MANA DE OAMENI CONDUCE poporul este cel care DICTEAZA

  24. Amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen este din cauza tiganilor, din cauza coruptiei si prostiei celor care ne conduc in Romania (PDL, UDMR, UNPR).

  25. Bravo lor, de parca mie intrarea in spatiu mi-ar aduce vreun beneficiu. Ma bucur ca acest guvern nu mai are inca o sursa de lauda…. Asa ne trebuie, lipsa de fermitate incepand de la manelele ce urla in toata tara , pietele acaparate de tigani care numai de munca nu le arde au inceput sa se vada…

  26. CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
    Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului: “Aţi luat mâncarea de la copii!”
    S-a aruncat in gol din disperarea de a nu-si putea ajuta fiul autist
    CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
    Ipocrita, panarama blondă din dotarea mârlanului de la Cotroceni, e interesată de cum dă pesticlă, de * politizare *, nicidecum de gradul de disperare , de insuportabilitate al românilor,al celor mulţi !
    Teatrul ieftin al duduii Udrea în faţa camerelor nu face decât să ne sporească scârba faţă de ipocrizia acestei impostoare! Atentă la gesturi, buchetul de flori şi poşeta pe care bag seama că nu le-a scăpat din mână din pricina * afectării *, Nutzi-emblema guvernării Băsescu, care să NU uităm a abandonat cu luni în urmă dosarul unui copilaş autist pe băncuţa unui parc , şi-a continuat de ale sale * îndeletniciri *, să dea telefoane.
    * AŢI LUAT MÂNCAREA DE LA COPII ! *
    * NE-AŢI UCIS VIITORUL *
    * LIBERTATE ! *
    PRESA INTERNAŢIONALĂ RELATEAZĂ, TVR-SLUGA băsescului şi a jagardelei sale ipocrite… ei bine TVR a apelat la calupuri de publicitate, apoi la scuze şi explicaţii, nimic demn, nimic în favoarea angajatului lor !
    De ipocrizie dă dovadă şi duduia Crişu :
    Pentru un părinte care află că are un copil cu autism este foarte important să depăşească şocul. Însă domnul Sobaru nu a reuşit să facă acest lucru, era foarte afectat. L-am cunoscut acum câţiva ani şi atunci mi-a părut labil psihic, un om care putea uşor să cadă într-o extremă”, spune, pentru romanialibera.ro, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism (ANCAA), Georgeta Crişu.
    Dovada de * profesionalism * al duduii Crişu arată limpede că în România NU se acordănicio atenţie unui aspect extrem de important, cel mai important, anume: părintele unui copil autist depăşeşte şocul DACĂ e consiliat, ajutat, deoarece nu doar copilul autist trebuie să beneficieze de terapie ci ŞI părintele trebuie acompaniat cu maximă atenţie şi profesionalism ca să reuşească în demersurile ce decurg după stabilirea diagnosticului!!
    Duduia * terapeut * ar fi nimerita sa se ocupe de GUVERNUL BĂSESCU AUTIST ! PUNCT.
    BLESTEMAŢI FIE : BĂSESCU, NUTZI UDREA ,BOC !!!
    Potrivit colegilor din TVR, Sobaru are doi copii, iar unul dintre ei suferă de autism şi face terapie la un cabinet psihologic de patru ori pe săptămână, informeaza realitatea.net. Până de curând, spun colegii, tratamentul ar fi fost plătit din ajutorul primit de la stat pentru îngrijirea persoanelor cu handicap, însă prin intrarea în vigoare a noilor reglementări legislative Sobaru ar fi fost exclus de la aceste drepturi. Suma pe care Sobaru ar trebui să o plătească pentru tratamentul copilului său ar fi de 800 de lei pe săptămână, spun colegii.
    Colegii mai spun că Adrian Sobaru avea de plătit rate bancare şi că banii pe care îi câştigă nu sunt suficienţi şi pentru tratamentul copilului său.
    CNA, altă slugă a ticălosului dictator Băsescu, e chitit pe televiziunile care au difuzat imaginile incidentului, chipurile ca să protejeze minorii care minori oare nu trebuie să ştie cine sunt cei care i-au condamnat la sărăcie, le-au ciuruit părinţii şi le ucid bunicii, oare nu trebuie să ştie că mafia PDL le-a amanetat viitorul, că neruşinata blondă din dotarea Satanei de la Cotroceni a fost întotdeauna pusă deasupra intereselor copiilor românilor, oare nu trebuie să ştie că pentru copii guvernul premierului Băsescu NU are bani pentru copii în schimb are mereu pentru impertinenta Nutzi … ???
    TREZEŞTE-TE NAŢIE ROMÂNĂ!!!
    CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND….
    RUŞINE NESIMŢIŢILOR INDIFERENŢI PROSTOCALII * PARLAMENTARI * !!!SĂ NU ÎI IERTE DUMNEZEU !! JAVRE ORDINARE LA ORDINUL JAVREI ORDINARE DE LA COTROCENI !!
    Basescu & Udrea , PDL, UDMR, Minoritatile Nationale si scursorile de la UNPR, va vom judeca si condamna, pentru : GENOCID , Subminarea premeditata a economiei si nu in ultmul rand pentru INALTA TRADARE !
    “Cum nu vii tu Tepes, Doamne/ Ca punand mana pe ei/ Sa-i imparti in doua cete/ In nebuni si in misei?….”
    ADRIAN SOBARU… NU este suferind psihic cum afirmă slugile Cotroceniului, NU ESTE ADEVĂRAT !!! E doar unul din părinţii, unul din românii disperaţi sătui de ticăloşiile gubernului Băsescu-Udrea-Boc! În situaţii asemănătoare acestui ROMÂN CARE A STRIGAT * LIBERTATE ! * ŞI PENTRU NOI mai sunt alte milioane!!
    DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

  27. Varane, ma pregatisem sa-ti urez „Craciun fericit!”…Ce cacat da fericire mai este si asta in care omului tau nu-i mai iese nici sinuciderea?…Vezi ba Varane,cand iti spuneam sa te dai prins, iti spuneam io prostii?…Asa zici tu, ia acu’ sa te-apuci si sa faci o comisie da ancheta sa aflam si noi prostimea de la tine, cine l-ampins pa procuroru’ Panait sa se sinucida (Baiat tanar, pacata de el!)…Dupa ce ne arati tu cine si cum, apoi ai timp berechet si „apostolache” ca sa te dumiresti si ce l-a facut ba boul asta de 43 de ani sa s-arunce tomnai da la tine din „Plen”, pa senatorii aia saracii!…Ia zi, mai am nevoie de un nit pentru „bratarile tale”, pot sa-ti ajustez unul da fier beton da 6 mm!…Hai ba Varane ca la vara, iesi, iti ispasesti pedepsa, adica la vara in 2030 cum ar veni, ce naiba ti se prescrie!…Pai tu nu vezi ma ca faci numai prostii?…

  28. Socrate,

    A3 sau/şi iRTV ? Felix sau/şi Nuş ?
    De Excelenta Sa, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu sau Prostanacu’ nu va mai intreb, raspunsul este evident.

  29. MAI BINE O ZI VULTUR

    « Ne-aţi ciuruit »
    Băsescu se aude ?
    Sau încă sorbi cu dude
    Ca un beţiv tâmpit.

    « Aţi vândut toată ţara »
    Iar noi mâncăm papara,
    Jigodii născute din târfe
    (Şi nici măcar nu-s bârfe).

    « Ne-aţi ucis viitorul copiilor »
    Pentru foarte multe generaţii ;
    Băsescu, Boc şi Marko- labagiilor,
    Acum trăim numai din raţii…

    « Ne puteţi lua viaţa dar nu
    şi LIBERTATEA. » V-aţi păcălit
    Când aţi crezut că totu-i banu.
    Iar Preş.TB tot timpul e pilit !
    ……………………………………….
    Eşti Marele Erou, Sobaru ;
    Statuie vei avea în Parlament
    Pe locul unde-avuşi noroc cu caru’
    Când ai aterizat pe paviment

  30. Doamne fereste . cum sa se arunce de la balcon ca numai are ce le da copiilor de mancare …. pt gestul lui sunteti responsabili cu totii politicienilor … puterea pt ca ingroapa Romania in fiecare zi … iar opozitia pentru ca face joc de glezne si isi urmareste interesele meschine de moment in loc sa faca schimbe ceva cu adevarat . cati mai trebuie sa moara ca sa va treziti cu adevarat ? o sa urmeze o mama cu un copil in brate … ce mai trebuie sa se intample ca sa realizati ca e nevoie sa opriti macelul romanilor ? in loc de „pentru tine Boc” ar fi putut striga oricare parlamentar ca nu era gresit …
    P.S. si sunt sigur ca pentru determinare la sinucidere exista undeva in codul penal si o pedeapsa pentru Basescu – Boc

  31. Ba Doboserule, nu te mai screme sa…comiti epigrame ca esti varza. Abtine-te, ori tii neaparat sa te faci de ras?

  32. Presedintele Traian Basescu stia foarte bine ca Germania si Franta sunt impotriva intrarii Romaniei in spatiul Schengen inca de acum cateva luni si nu a facut nimic in acest sens.

  33. In Europa nu conteaza ca Basescu e un lider care da din gura.
    Franta si Germania ii trantesc usa in nas lui Traian Basescu. Toata Europa o face.

  34. Ehe, dac-ar fi doar 5.275.808 de idioti, ce bine-am duce-o! Oare cati n-au votat si-acum isi plang in pumni?!
    Schengen? Ce-nseamna asta pentru romanul de rand? Mai nimic in plus!
    Ce-nseamna pentru cei de la putere (si nu numai)? Ehe, cata spaga, „oficiala”, la granita, pentru camioanele cu marfa de contrabanda, care vor „zburda” prin europa fara nicio opreliste! Cati imigranti cotizanti! Cata alta „bisnitaraie”! Cred ca Sarkozy si Merkel s-au prins cam ce vrea Basescu si-asteapta si ei, ca si noi, o schimbare politica!
    Suntem prinsi in „latul” FMI si-al bancilor si obligati sa suportam ce suportam?!
    Ei, as! Asta sunt invatati romanii sa creada, ca sa accepte inacceptabilul, in timp ce unii si altii se-mbogatesc din asta! Cum adica UE nu ne lasa sa ne-mprumutam din alta parte? Ce-o sa ne faca? Ne da afara? Hai, ca ma prapadesc de ras! Adica, s-au chinuit ani de zile sa ne transforme-n piata de desfacere si-acum sa renunte la noi? Adica, in plina criza economica, sa dea cu piciorul unor consumatori? Datoriile astea „false” (e un fel de-a spune), pe care le acumulam acum, vor fi „sterse cu buretele”, la un moment dat, chiar de catre creditori, atunci cand vom avea niste oameni competenti la conducere (da Doamne!). Niste diplomati adevarati, care stiu sa negocieze! Polonezii au fost „iertati” de zeci de miliarde de dolari, la schimbarea oranduirii sociale! Noi am platit, ca fraierii, strangand cureaua, si ultimul dolar, dintr-o datorie mult mai mica!
    Sa ai puterea politica si sa te faci de ras, este definitia cuvantului „idiot”! In timpul unei guvernari, poti avea si „esece” si „succesuri”, dar, daca ai numai din primele, atunci avem definitia pentru toata familia de cuvinte, precum si pentru sinonimele cuvantului „idiot”. Si e o lista bogata!

    Tuturor romanilor, dar mai ales „comunitatii locale” (multumesc gazdei noastre!), un Craciun fericit si tot ce va doriti!

  35. MIRACOL DE CRĂCIUN
    (Fragment)

    – Doamne ! spune-mi doar mie,
    Cum ai jonglat cu gravitaţia ?
    – Am compensat niţel cu levitaţia
    Lăsându-i lui Sobaru mintea vie.

    – Dă-I de la mine zile, că-i tare bun ;
    El ne-a adus speranţă de Crăciun,
    Că vom scăpa de Javră şi Guvern,
    De traiul inuman, scârbit şi tern.

    – Sobarule fă un cuptor ca la « Cenuşa »
    Pentu acei care ne-au strâns cu uşa ;
    Să-i facem scrum pe toţi, cu ură,
    Fără colivă, popă, lumânări, prescură.
    ………………………………………………….

  36. @ Chitibus (vărul lui Dabija)

    În ziua de Ignat, se pare c-ai scăpat ,
    Fiind prea slab nu ţi-au venit de hac ;
    Iar în seara de Ajun ( ia-o ca pe-un sfat)
    Nu te mai îngraşi, chiar de mănânci … spanac.

  37. Faceti atata caz de intrarea in spatiul Schengen care inseamna 5 minute mai putin la granita. Atat! Profitati de nestiinta oamenilor de rand inducandu-le ideea ca viza Schengen e vreo smekerie si va faceti campanie electorala. Viza Schengen ne lipsea ca in rest le avem pe toate si economia duduie! Rusine si puterii si opozitiei! Toti niste tiriplici! HUO! Sunt probleme mult mai importante ca aderarea la spatiul Schengen de rezolvat in tara asta!

  38. Acum inteleg de ce a reusit (nesperat) negocierea cu PNL-ul. Cum bine descrieti, datorita „capacitatilor” d-lui Crin…

Comentariile sunt închise.