Ieri, Senatul a respins cu 69 de voturi ordonanta lui Emil Boc care instituia sectii speciale pentru alegerile prezidentiale. Cu carul în Cluj si sectorul 6, cu pipeta în Constanta si sectorul 5. Cu carul în comune portocalii, cu pipeta în Gara de Nord.

Oare tocmai a piedut cineva vreo 5%?

17 COMENTARII

  1. Sa nu zicem hop, pana nu sarim gardul. Mai avem inca vreo 30 de zile si cine stie ce idei le mai coc prin minte.

    Oricum, daca pleaca pe mare imediat dupa turul 1, dau petrecere

  2. daca era baiat istet si debloca acordarile de cetatenii basarabenilor…luand initiativa si controlul derularii asupra sa, s-ar fi bucurat acum de ceva votanti suplimentari din Moldova, precums in din Romania.
    Cu parere de rau nici el nu a avut acest curaj. Doar promisiuni latrate – n vant si un vis frumos.

  3. Şi eu care nu am buletin de Bucureşti nu mai votez, fiindcă mă prind alegerile în capitală, nu? :)) hahah, mare pierdere!!!
    Votul meu oricum va fi contrafăcut, aşa că nu ma sinchisesc deloc să-mi fac griji pentru procentele vreunuia sau altuia.
    Destinul acestei ţări este deja blestemat de 20 de ani. Cine vrea o viaţă mai bună, pleacă fără să mai privească înapoi… unii sau unele – ca mine – însă nu pot deocamdată… că sunt prea ocupată să supravieţuiesc.

  4. Cu siguranta ca da. In sfarsit, vedem si noi unitatea impotriva lui Basescu, dincolo de propriile interese. Sau, mai bine zis, intru interesul intregului neam romanesc.

  5. Nu, nu, turismul electoral o sa fie in floare !! Vreţi sa îl limitam ? hai !! :
    Motto: Cu samuraii te baţi ca un samurai, cu tâlharii ca un tâlhar.
    Autor M. Badea.
    Ce au propus politicienii ca sa stârpim turismul electoral ? sa facă un Big Brader. Camere video in secţiile de votare. Rezultat o baza de date care poate si manipulata de cum vor ei si bani cheltuiţi aiurea.
    Alternativa, sa cream o baza de date care sa ii bage in speriieti!
    Domnule Voiculescu sa facem NOI un Big Brader, bizoni ?, filmam sau fotografiem tot ce misca in legatura cu alegerile o saptamana inainte de alegeri si o saptamana după. Si le punem pe net.
    1)Ne trebuie numai un loc pe net unde se grupează informaţiile. Un sait. Antenele sau Jurnalul Naţional pot sa ofere găzduire.
    2)Popularizarea maxima a saitului!!! Invitaţi si alte trusturi sa participe!
    3) Ce imagini sa fie primite pe sait? cele care evidenţiază turismul electoral!! si texte explicite.
    4) La o săptămâna după alegeri baza de date sa fie pusă la dispoziţia procuraturii, oficial, presa o sa intre in ea oricum!
    5) postarea sa fie admisă numai cu complectarea unor câmpuri obligatorii:
    Localitate, ora, partid beneficiar turism electoral, identitate electronica a celui care posteaza.
    In colectivul care moderează saitul eu zic ca ar trebui sa fie o serie de blogari evident cu acordul lor. Propuneri:Chinezul.no, Mordechai, Mos Călifar, Sutu, Lucia Verona, Sătmăreanca si alţii ca sa poată fi monitorizat situl 24 din 24 . Domnilor si doamnelor pe care v-am invocat va cer scuze da aşa mă duce capul.
    Rezultate scontate:
    Cei care vor fi invitaţi la turism electoral daca mediatizarea acţiunii este buna o sa sa gândească de 2 ori daca merita 100 de lei riscul ca ajungi sa ai dosar penal.
    Oportunităţi.
    Telefonia mobila si apetitul romanului pentru nova ia tehnica, camere de luat vederi si celulare care pozează este mare, la noi căta frunza si iarba!
    Riscuri. Se poate bloca saitul din cauza accesarilor.
    P.S.In fond am fost prima naţiune care am făcut o revoluţie la televizor. De ce sa nu fim primi care ii belim pe hoţi cu ajutorul informatizării ?

  6. Autorităţile medicale clujene refuză dreptul la viaţă al unui copil
    DSP şi CAS Cluj evită să sprijine familia unui copil de trei ani ce trebuie operat în Franţa. Schimbările politice de la nivel central au blocat până şi activitatea curentă de la nivel local.

    Clujenii, rude, prieteni, dar şi persoane necunoscute şi sponsori au strâns anul acesta, cumulat, din donaţii 140.000 de euro pentru tratamentul în străinătate al micuţului Alexandru Damian Brisc, de 3 ani şi 4 luni, care suferă de o afecţiune cancerigenă la rinichiul stâng – neuroblastom în stadiul III. Autorităţile române nu sunt la fel de receptive.

    Micuţul se află de două luni în Franţa şi efectuează tratament în camera sterilă şi citostatic la Institutul Gustave Roussy din Villejuif, fiind susţinut de fondurile strânse până acum de clujeni. Deşi, pentru continuarea în condiţii optime a tratamentului, rudele micuţului au depus un dosar la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj, instituţia a refuzat să elibereze formularul E 112, care permite recunoaşterea în Europa a calităţii de asigurat a unui pacient care suferă de o afecţiune gravă şi deducerea unor cheltuieli de către sistemul de sănătate francez de la cel român.

    Răspunsul CAS Cluj, postat pe site-ul dedicat lui Alex, precizează că două dintre recomandările medicale menţionate de către medicul curant al micuţului – investigaţia MIG, respectiv NYMC – nu fac parte din pachetul de asigurări de bază. Răspunsul negativ al instituţiei ignoră însă că între recomandări se află şi chimioterapia citostatică, tratament pentru care instituţia are obligaţia de a elibera formularul solicitat.

    “Copilul este asigurat, iar lucrurile pentru care cerem noi formularul sunt camera sterilă şi citostaticele, care în străinătate se efectuează la un nivel mai performant. Cu ajutorul camerei sterile, medicii curăţă organismul pacientului, iar apoi îi administrează doze foarte puternice de citostatice. Doctorul care se ocupă de Alex face parte chiar din board-ul ştiinţific care a descoperit şi iniţiat folosirea citostaticelor”, a menţionat Florin Brisc, unchiul lui Alex.

    Lipsa formularului E 112 cauzează costuri ridicate şi pentru medicamentele care se achiziţionează de la farmacie pentru Alex. Familia copilului a depus totodată un dosar şi la structura regională a Ministerului Sănătăţii – Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj pentru susţinerea financiară a operaţiei preconizate în luna noiembrie – decembrie, care va viza extirparea tumorii şi salvarea rinichiului. Deşi institutul la care se află băiatul şi cel unde ar urma să fie efectuată operaţia sunt recunoscute în domeniu, DSP a solicitat trei oferte de la trei instituţii diferite pentru a acorda tratamentul.

    “Cei din Franţa se miră de noi şi ne întreabă că locuim în Congo sau unde?”, spune Brisc despre birocraţia din România. Bărbatul a sesizat CAS Cluj şi cu privire la faptul că în judeţul Călăraşi s-a eliberat formularul E112 pentru o persoană cu afecţiune similară, instituţia a precizat că acesta s-a emis doar “pentru serviciile de chimioterapie necesare stării ante şi post transplant”.

    Răspunsul instituţiei a invocat faptul că “serviciile medicale” prescrise pentru Alexandru nu sunt prevăzute în pachetul de bază, ignorând că între recomandările medicului curant sunt şi chimioterapia citostatică, înglobată în pachetul respectiv.

    “Nu tergiversăm nimic”

    “La noi nu se tergiversează niciun dosar, însă legislaţia îl obligă pe cel care face recomandarea tratamentului în străinătate să precizeze trei instituţii de renume, cu care să luăm ulterior legătura şi de la care să primim răspuns afirmativ că pot primi pacientul.

    După aceasta, dosarul este trimis la Bucureşti şi trebuie aprobat de către comisia Ministerului Sănătăţii. Dacă trimitem dosarul incomplet, acesta este respins pentru incompetenţă”, a declarat directorul DSP Cluj, Dorina Duma.

  7. Nu se mai fac excursii la Vascautii din Deal ?
    Pai masura asta a lovit in tanti Elena Cea… , Base… ma scuzati, Elena Udrea !

Comentariile sunt închise.