la-revolution-francaise

Pe fondul ăsta de agresivitate si tâfnosenie la adresa ideii de parlament, merită să ne întrebăm, de pildă, cum ar fi arătat societatea contemporană fără Glorioasa Revolutie din Anglia (1688) si fără Revolutia Franceză (1789). Ambele fiind miscări populare initiate si conduse de Parlament.

Pentru împrospătarea memoriei, cititi aici si aici. Si, mai cu seamă, aruncati un ochi la instructivele pătanii ale sărmanului rege Carol.

17 COMENTARII

  1. E greu pentru Basescu sa inteleaga vreodata cu e asta cu democratia;el care a fost un vasnic lingau a-l Elenei (Ceausescu vreau sa spun) si sistemului comunist.E greu sa-i spui cum e asta cu doua camere,adica tocmai pentru a nu se intampla ceea ce el doreste,DICTATURA.
    E bine domnule MOGUL,sau mai am de invatat politica in democratie?:-)

  2. Si seamana, si rasare si are aceiasi culoare.
    O mica diferenta…
    Base nu es REGE!!!
    Parlamentarii nostri nu sunt Lorzi….
    Serviciile REGELUI daca ar fi avut posibilitatile de azi, nu i-ar fi scapat din ochi pe cei 4
    Lui Base nimeni nu i-ar fi dat fotoliul….
    Geoana nu a afirmat niciodata ca „limba lui nu poate vorbi fara acordul parlamentului”
    La noi nu prea sunt sanse sa porneasca un razboi civil in cazul desfiintarii…..Oamenii lui Base s-ar bate cu cei ai lui Geoana…
    Ambele tabere avand oamenii bagati in absolut toate pozitiile cheie, nu vor putea misca in front.

    Exemplul este magnific, interpretarea, de exceptie.
    In rolul lui Cromwell noi nu avem pe nimeni!!!!! Asta este crudul adevar care ne doare! Chiar NIMENI…absolut nici un politician roman nu joaca rolul lui Cromwell inca!

  3. Mogululeeeeeeee fa ceva cu romanticu ala ca numai telenovele asculti acolo!!!! Chiar nu ti-ai dat seama ca s-a stricat de tot???? cum ramane cu dorinta ascultatorului???? vream romanticu de alta data!!!!

  4. Am inteles Resortul Gandirii Celui Ce Mai Are Putine Zile. Ce nu pricep, cum de partidu’ ala portocaliu, care sta in genunchi si se uita cu sfiala, smerenie si respect la inaltimea-sa, TACE? Pai in Razboiul cu Parlamentul, ei voi fi Primele Victime. MUUULTI dintre parlamentarii slugoi de culoare portocalie, cu toata potenta lor financiara, nu-si vor mai aseza …-ul (cuvantul acela din 3 Litere), acolo, in Parlamentul mult-hulit.

  5. Nenea wickerman, greşezi! Mult. În duda asta cu parlamentu’, ăştia care tac acum (pedelaşii) vor fi marii CÂŞTIGĂTORI! Numa’ ei or să-şi aşeze – dacă trece (în rulă! :D ) referendumu’ – coatele în parlament! Ce dracu’ …?!… Eu sper să se iţească la vot oameni cu capu’ pe umeri şi să facă ceea ce trebuie acolo, adică să nu treacă nimic din ceea ce propune referendumu’ ăsta. (Bine, ar trebui să treacă doar aia cu număru’ mai mic de parlamentari… Dar ATÂT!!!) :D

  6. Se poate compara Revolutia franceza cu bagabonteala si nesimtirea din parlamentul Romaniei? Se pot compara oamenii care eu facut Revolutia franceza sau engleza cu fomistii care mananca din traista sau daca nu au traista se indoapa la bufet la preturi „speciale”,doar pentru ei? Se poate compara penibilitatea asta de parlament cu ceva…orice…pe lumea asta?

    Penibil este si faptul ca plecati de la „prezumtia de imbecilitate” si aveti impresia ca suntem suficient de tampiti sa inghitim lozincile astea cu cat de destepti si de grijulii sunt deputatii si senatorii nostrii.
    Nu stiu daca o sa votez pe vreunul dintre candidati dar impotriva acestui parlament,jegos pur si simplu,o sa votez sigur.

  7. Domnule Voiculescu,iti multumim pentru tot ce faci pentru noi.Mereu mi-am dorit sa vad pe cineva si sa aud pe cineva cum ne deschide noua si familiilor noastre aceste orizonturi de cunoastere tribidimensionale austere si levitarea intr-un univers inteligentional care ne uneste intr-o fapta si o savoare a faptei mentionate mai sus.Nu cred ca ne putem ajuta singuri sa iesim din marasmul intortocheat a unor alte mentalitati invechite despre ceea ce este si ceea ce nu este.Am inteles inca o data si poate mult mai mult ce se afla in jurul nostru dar si in jurul celorlalti.Cum am putea sa reactionam corect ,cum am putea sa intelegem atitudinea nesemnificativa pe care o deslusesti cu atata migala si desavarsism.Apreciem tot ce faci dar si ce nu faci si iata ca acum iti multumim si as vrea sa avem siguranta ca si tu si ceilalti de care noi acesti oameni corecti depindem, sa ne insufletiti sa stim si sa cunoastem mult mai mult.Inchei micile mele randuri alaturandu-ma celor mai de incredere voci ale mass-mediei si va uram succes si asa sa o duceti mereu mai departe ca un stindard comun si contemplativ pe paginile de ziar si ecranele de televizor pe care acum le intelegem mai bine si cu mai multa usurinta.Multumim ca existi si ne faci cunoscuta existenta ta.De la tine am invatat sa fiu din ce in ce mai inteligent.Multumesc deasemenea.

  8. Aveti un tzel si asta se vede si din avion.Mai calatoriti si voi cu avionul din cand in cand veti vedea privelistea.In rest e bine.Scopul scuza mijloacele…fixe si creeaza fixatii .Telespectatorii vostri sunt mai inteligenti decat ar dori domniile dumneavoastra.:)

  9. Cel de la Antena 3, in momentul asta..Mircea Badea sau cum il cheama ..a trecut testul psihologic sau vinde halate la pasajul Unirii? Rusine ! Sper sa nu doriti sa faceti cu bursele alea pentru tineri un proiect idiot in care sa va doriti sa continuati crearea unor descreierati pe care sa-i aduceti mai tarziu pe sticla pentru a va continua Socola..rizarea comunitatii. In rest e bine ,sunteti ceea ce aratati.

  10. @nica savin: Bine scris. @ maria petrescu: Mie imi place Mircea Badea. Mircea Badea si thorhammer. @ Sabin: Explica-mi mai pe larg, te rog.

  11. Daca si dumneavoastra incepeti cu textul asta ca sunt platit de cineva sa scriu pe aici…
    In ciuda celor scrise de mine,aveam totusi pretentii …

Comentariile sunt închise.