În Brasov circulă un sms. Probabil un sms deschizător de drumuri. Citez:

”Grupul GRIVCO=interes doar pentru privatizarea CFR, a POSTEI si a minelor de sare si uraniu. Voiculescu, Vântu, Geoană, Iliescu si Hrebenciuc=Grupul GRIVCO”.

Măi, oameni buni, Grivco e o companie privată! Voi vă luptati politic cu firme si ziaristi! Eu pot să înteleg că o campanie electorală se duce si cu intoxicări, si cu minciuni, si cu manipulari. Cred, personal, ca nu veti reusi, pentru ca tusele manipularii sunt prea groase, dar mă obiectivez si vă pot întelege scopul. Obiectivati-vă si voi pentru o clipă si intelegeti că vă luptati politic cu firmele private, cu parlamentarismul, cu ziaristii… Si că asta se întâmplă numai în tări cu mari, mari probleme de sănătate democratică si constitutională.

Dincolo de obiectivul politic al momentului, dincolo de rivalitatea cu Voiculescu, Antonescu sau Geoană, voi stiti ce faceti în felul ăsta cu România? Întelegeti consecintele actelor voastre?

16 COMENTARII

  1. Mister Voiculescu , trebuie sa va reamintesc faptul ca intr-o campanie politica balcanica este permis orice , atata timp cat isi alege scopul. Ganditi-va cum au canalizat comunistii toata ura ignorantilor spre chiaburi , sau „lupta de clasa” pe care PD-L si Basescu o duce acuma oare cu ce seamana, daca nu cu metodele securist-o staliniste de dezinformare .

    Departe de mine gandul sa fiu pro sau anti ceva , si pentru ce-i care te citesc , eu nu te ling in cur, dar chiar cred ca este o neghiobie acel sms , nu doar pentru ca suna ca dracu , ce si pentru faptul ca este o insulta la adresa inteligentei poporului roman (daca mai are asa ceva, sau daca a avut vreodata) .

    Dar daca este asa precum zic ce-i din sms , adica d-ta si gasca Grivco (whatever is that) sunte-ti o forta, de care se teme politicul PD-L-ist si Basescu ori pe viitor PSD`ist sau PNL`ist , atunci ai toata stima mea.
    Si aceasta stima nu este mare scofala, dar chiar ca-mi place ca totusi politicienii ca Basescu si gasca , sa le fie teama de cineva sau ceva , ca de popor li se rupe .

    Shalom

  2. am mai comentat subiectul la postul cu privatizarea industriei de sare … apropo vad ca v-a trecut repede impulsul de a raspunde la postari ….asta daca le cititi… noroc ca intru mai rar
    In principiu omul are nevoie disperata de adversar : GRIVCO , Iliescu , ziaristii ..oricine ….mai tineti minte in 2004 sms-ul ? daca iese Bombo eu emigrez in Congo ?
    eu zic ca 22 noiembrie si 6 dec nu sunt date de alegeri ..ci date in care se da un examen de maturitate a poporului roman / democratiei romanesti . stim sa fim rezistenti la manipulare ? stim sa avem echilibru si o scara de valori ? daca da se va vedea la vot …daca nu ne meritam soarta …

  3. Eu nu m-as baza asa de mult pe buna judecata a poporului roman. Desi ca mi-ar place sa gandesc ca va fi matur indeajuns sa vada si sa decida matur. Eu zica ca la alegerile care urmeaza se va vedea multitudinea de greseli care s-au facut din 1989 pana azi . Si in mare parte au fost de vina , politicienii cu dragoste de buzunar, mai mare decat dragostea de tara.

    Romania nu se conduce ca o companie , dar nici ca si un vapor. Din pacate/fericire , cred ca romanilor le-a venit un rau de mare destul, pentru cat timp a fost condusa ca un vapor . Nu stiu ce i-ar trebui Romaniei, dar mi-aduc aminte ceea ce a spus Simon Perez la forumul Cras Montana de la Bucuresti in 1992 la un Interviu : Intrebarea suna ceva de genu (citez din memorie) : Ce crede-ti ca ar trebui sa faca Romania pentru a iesi din tranzitie mai repede si cat mai bine? … La care Simon Perez a raspuns : „Nu stiu , dar pot sa va dau doua directii. Uitati-va la Russia si la Japonia . Russia are oceane de petrol , munti de diamente , mine de aur , dar nu investeste in educatie … si nu are nimic . (NM: Se intampla in 1992, cand russia insemna praful de pe spatele imperiului sovietic , degringolada , coruptie …) . In schimb, Japonia nu are nimic , nu are resurse naturale , nu are absolut nimic , dar are o educatie si un invatamant foarte performant , si investesc in acestea. Si uitati unde au ajuns. ”

    Azi cand Romania este in aceasta criza , trebuie stiut unde sa investesti . Fac pariu cu D-voastra, ca nu va sti si nu va investi.

    PS. Pentru pontul acesta de „afaceri” imi astept recompensa . hehe , joking .

  4. In Timisoara poti vedea benere imense negre(ca de doliu) pe care scrie mare cu alb-„Traiti bine?”.Nici o sigla de partid,nici un strop de culoare politica.Grupul GRIVCO,interese ascunse,tara vanduta,etc.Poate,si cred ca mai mult ca sigur conteaza,dar cel mai important poporul sufera,cum nu a mai suferit,economia moare,invatamantul si sanatatea la pamant.Sincer,astept ca viitorul guvern(tot mai sper ca pica PD-L-ul,cu dictatorul lor),sa vanda aerul curat si poate cu cele aprox.2miliarde de euro sa faca ceva concret pentru Romania.

  5. 1. Frumoasa faza….arata ca se teme.
    2. Cine se teme de ceva anume, trebuie sa se simta cu ceva muste pe caciula.
    3. Mustele se aduna in special la….lamaie… :)
    4. Si daca tot a dat lamaie la popor, e disperat ca nu-l mai vrea poporul.
    5. Pai da ca nu-l vrea…il intoxica.
    6. Daca-l intoxica, poate ca-l doare burta.
    7. Daca-l doare burta, poate ca vrea pastile pentru…
    8. Daca vrea pastile, trebuie sa le cumpere.
    9. Daca n-are bani, trece la modalitati naturale de desfundat…canalul.
    10. Pai daca-i de desfundat canalul, ii trage el Base o „spranga” de-l curata de tot.

    Vedeti, el a prostit poporul, el i-a dat lamaie, el ii pregateste-o spranga pe masura!.
    Si sa vedeti cati nesatisfacuti sexual il vor vota….
    Noroc ca a cam facut poporul diaree si-l elimina de data asta.

  6. ”…tusele manipularii sunt prea groase…”
    ” Întelegeti consecintele actelor voastre ?”.

    Tocmai, I N T E L E G E T I ?

  7. Înţelegi?! :D Înţelegi? Înţelegi? Înţelegi? Înţelegi??… Da’ normal că înţelegi, de vreme ce dumneata ai pus problema!… Da’… mă, băiatule, nu crezi că Constituţia e făcută ca …? Exemplu: mama şi tata lor – S.U.A. – are o Constituţie …! Acuma americanii se trag de păr. Până în 2000 au avut un preşedinte… bun de pus la rană, s-au zgârâit pă ochi că nu-l măi pot ţine; din 2000 au avut un preşedinte …, de s-au zgârâit pă ochi pur şi simplu. Românii – străbunicii lor: ‘nu e bine?!… PA!!’! Diferenţa care-i aduce la egal atât pe români cât şi pe americani e în disponibilitatea de a munci. Gândeşte dumneata la detalii! :D

  8. Era o dudă la comentariul anterior: schimbaţi modul în care prezentaţi Constituţia, schimbaţi paragrafe din Constituţie! Într-un oarecare comentariu – în viitor şi numai aici – mă voi prezenta, dacă o va permite contextul (apropo, adică: băi, omule, pe blogu’ tău propriu şi personal nu scrii despre tine şi scrii pe blogu’ lu’ http://www.dailycotcodac.ro/?! Eu înţeleg că trafic şi bani, da’…!) şi conjunctura, dar nu acum. :D Treabă se poate face – numai să se vrea cu adevărat. Momentan nu se vrea. ‘Să se mai strângă o ţârică nişte bani şi mai vedem noi dup-aia!… Dac-om vedea…’. (‘Ce faci?’ ‘BANI!’) Să se înţeleagă bine: ‘sunt invidios pă ăia care vor să facă, sau fac, banu’ gros din ‘vânzări anterioare’ şi risc să le zbor creierii cu prima ocazie, dacă nu-mi fac parte! :x’! Adică: ‘băi, ăsta care eşti la putere, dă, bă, bogatule de la putere, şi mie – trăi-ţi-ar familia în pana mea – un drum pe care să merg şi io frumos, o şcoală în care să înveţe şi copilu’ meu ca lumea, un spital în care să mă scap de ‘văicăreală’ ca lumea, adică să văd şi eu cum e în ţări străine fără să mă duc acolo!’. Da, în România se impune o dictatură, da! Da’ o dictatură a bunului simţ, o dictatură a socotelii, a minţii, a INIMII, a caracterului. N-o să vezi aşa ceva în vecii vecilor în România dacă n-o să amesteci cultul cu vulgarul, dacă n-o să dai de înţeles până şi celui fără şcoală că poate face ceva frumos. Până deştepţii n-or da arama pe faţă, n-o să ‘rezolvi’ nimic! Că un deştept adevărat poa’ să vorbească şi urâtului şi frumosului, şi celui ca el şi celui mai slab ca el, şi celui mai tare ca el (apropo, nu-l da pe musiu Badea, înnoieşte-i contractu’!) în aşa fel încât să-l înţeleagă toţi. Dacă, într-o civilizaţie, ‘elitele’ se separă de ‘mase’, fără să faci cunoscute, tuturor, toate motivele, atunci poţi să-ţi bagi picioarele în ea de civilizaţie! P. S.: Băi, băiatule, nu te-ai apucat să citeşti cărţile alea de care ţi-am zis?! :D

  9. Poate la simpatizanti.
    Ca astia, ca noi, carora Basescu ne strepezeste dintiii, nu am primit asa ceva. Si la urma urmei, ce sa faci cu un sms ? Aaaaaaaaaaa, daca era vorba de niste zahar si faina expirate, mai ziceam ! Dar asa ?

  10. o sa ajunga de o sa-l ia doar pe fratesu’ in avionul prezidential ca reprezentant al oamenilor de afaceri din Romania.
    Sper sa nu mai pupe trapa acelui avion. :)

  11. cred ca degraba o sa-i ia exemplul dlui Saakashvili care a oferit caile ferate georgiene mogulului de opozitie Badri Patarkatsishvili in schimbul televiziunii (TV IMEDI) si a postului de radio…

  12. Offtopic,domnule mogul,Badea a ramas fara bani pe card si sunt de parere ca de acum inainte sa-i platiti salariul cash,pentru a nu mai intampina dificultati:-))

  13. Domnule Voiculescu,

    Dar de ce este un lucru rau privatizarea CFR, a Postei sau a minelor de sare/uraniu? In foarte multe tari aceste companii sunt private si functioneaza mult mai bine decat daca ar fi fost detinute de stat…

    De unde ideea asta fixa ca daca grupul „Grivco” sa zicem ar cumpara CFR (ceea ce este, ma rog, aproape imposibil, dp meu de vedere) ar fi o catastrofa? Ce veti face dvs, sau dl Iliescu, sau oricine? Veti pleca acasa cu locomotivele si cu garile?

    Toate chestiunile astea se adreseaza unor oameni care nu gandesc cu propriile lor creiere si care inca sunt influentabili de mentalitatea „noi nu ne vindem tara!”. Si totusi suradem cu totii cand aflam ca Dacia (acum companie franceza) se vinde atat de bine peste tot in Europa. Oare nu ar fi bine sa cumpere Deutsche Bahn CFR-ul? Sau sa cumpere CNN Realitatea TV?

    Un exemplu foarte bun de companie de stat, Rompetrol, care era aproape falimentara prospera acum in principal multumita d-lui Patriciu.

    Cu stima,

  14. Daca GRIVCO ar fi fost o napolitana, un detergent sau o bautura :) sunt convins ca vanzarile ar fi crescut exponential, dupa campania gratuita pe care o face insusi presedintele tarii. :)

  15. @ Consumator: Nu-i gratuita, avem un contract de marketing. @ Mircea G: E corect. Dar a spune asta in contextul demagogic al zilei inseamna a confirma niste bazaconii. @ Mossad: Foarte buna observatia lui Simon Perez.

Comentariile sunt închise.