Un comentariu la postarea privind Legea 1/2009. Sec si direct. De la Cristina.

”In opinia mea atata vreme cat “rechinii imobiliari” nu vor solutiona retrocedarile “pe rol” sa le spunem nu cred ca are cineva interes sa fie aplicate normele legii 1/2009. Mai mult se pare ca exista si cazuri de fraudare a documentelor dosarelor de retrocedare, astfel incat oamenii cinstiti sunt evacuati de catre pseudoproprietari. Ma intreb cat va mai dura aceasta tura vura din politica, cat vor mai fi avizi de putere si cand le va pasa de noi, pentru sunt convinsa ca mai exista si alte legi in aceeasi situatie (legi care de fapt nu sunt legi – nefiind aplicate). Intrucat Guvernul nu emite Normele de aplicare ale legii, sa intelegem ca interesele primeaza, asadar pana cand opinia publica nu va intelege si va ataca acest domeniu probabil ca va exista acest lant al amenzilor executor judecatoresc – guvern. Halal alesi – halal tara! Sper totusi in schimbare…si evolutie…”

22 COMENTARII

  1. dar nu au nici un interes sa le retrocedeze. parerea mea este ca la mijloc sunt interese financiare prea mari si pierderi cu multe zerouri in euro, pentru a face asa ceva.

  2. @Cristina,
    Raspuns la intrebarea ta:

    incepand de acum incolo, un calcul matematic arata ca ar mai trebuie inca 30 ani… cand vor disparea din politica cei care acum se pretind tineri si au in prezent (cca 45-50 ani) – intrucat ii leaga foarte multe evenimente de trecut si de seniorii versati ai politicii actuale.
    Iar de la seniori au invatat multe, mai putin stima si grija reala fata de popor.
    Sper ca cei care acum au cca 5-10 anisori sa fie cat mai putin virusati.
    In ei trebuie sa investim!

  3. Exista multe probleme in Romania, multi oameni care doresc ca aceste probleme sa fie rezolvate, dar putine solutii si putini oameni care doresc sa le aplice. Din cand in cand, in mod public, cineva isi varsa frustarile in cate un manifest de genul celui postat de Cristina. E bun, are dreptate, dar solutia ei de a face lucrurile sa „functioneze” care este?!?….Idealismul e bun, dar nu tine de foame!!!

  4. Bun si unde e solutia ? parca asta era scopul…. de cugetari din canapea e plina Romania . Si de aia ne meritam si soarta

  5. Să aşteptăm alegerile din PSD.

    În cazul în care preşedinte al acestui partid va ieşi Geoană, PSD-ul va dori o „redefinire”, aşadar va deveni o problemă de cîteva luni ca dl. DV să-şi redefinească poziţia sa şi a P.C., avînd probabil de ales între absorbţie şi plecarea din „+”, ocupînd o decenta poziţie în centrul-dreapta esicherului politic.

    Eh, de aici se văd altfel lucrurile … şi rezolvările; din partea stîngă s-a văzut … nu există soluţie populista la aceasta problema.

    Nu trebuie uitat că legea de retrocedare a proprietăţilor a fost o lege dată la insistenţa Coanei Evropa, iar legile acesteia chiar sînt legi .

    „Congresul” PNL – PSD+PC nu este extraordinar, dar ar putea deveni dacă s-ar încheia măcar un pact de neagresiune care să fie (şi) respectat …
    A.M.D.C. va fi posibilă abia cu cîteva luni înainte de alegerile din 2012, care se anunta mult mai grele decat s-ar fi anticipat acum o luna, de exemplu.

    În lipsa unui mesaj politic clar transmis de PC, eforturile preşedintelui onorific al partidului, chiar dacă sînt animate de cea mai buna-credinţă , se vor estompa în decorul general, deseori una şi aceeaşi iniţiativă politica fiind revendicata de mai multe partide…

    Să aşteptăm alegerile din PSD.

  6. Perfect de acord cu comentariile lui Codrin (nr. 3) si mogul (nr. 4). Noua ni s-a cerut o solutie, atat cat ne duce capul pe fiecare. Unde este, insa, solutia, in comentariul Cristinei? Nicaieri!

  7. Precizare: Nu vreau sa-mi postati randurile de mai jos, vreau doar sa le cititi! Le gasiti si pe vranceamedia.ro!

    Pe culmile penibilului si infantilismului, cand vine vorba de audienta obtinuta cu orice pret si risc (amenda de la CNA), Antena 3 a urcat astazi fara emotii si a facut pasi importanti pentru a capata doua stele de argint in selectul club „HUOOO” pe care Vrancea Media l-a deschis si nu-l va inchide prea curand!

    Editorul si producatorul de la Antena 3, suparati probabil pe toata lumea dupa ce Dan Voiculescu a luat-o in freza de la Curtea de Apel in legatura cu Securitatea, au decis ei ca este indicat sa ofere zeci de minute de imagini in care un sofer de autobuz il bate pe unul cu o bestialitate iesita din comun! Imaginile alea violente sa le aratati copiilor, fratilor, nepotilor si tuturor neamurilor voastre, inainte de culcare si ca „aperitiv” la micul dejun! Ba nu, mai bine toata ziua, sa nu le uite! Ba Voiculescule, ce te tot filmezi prin Bucuresti cu batranii si o faci pe grijuliul, cand „genialii” tai producatori si editori de stiri umbla… dezlegati prin televiziune?

    PS: Intervievat de Cotidianul, la un moment dat, Voiculescu a spus: „Am pe birou, acasă, un îndemn: «A ajuta pe cineva înseamnă a-i schimba destinul». Pentru mine caracteristica asta de om se vede prin ce fac în jurul meu.”

    Nu se vede nimic bun, Voiculescule, daca le dai mana libera alor tai sa faca audienta cu orice pret! Asa ajuti tu oamenii? Prin a le asigura „confortul psihic” cu imagini violente derulate la infinit?? E o intrebare retorica, n-am nevoie de scuze stupide! (in ideea ca aceasta chestiune ti-am postat-o si pe blog, ca te stiu mare blogger…)

  8. Am crezut ca aveti moderare la comentarii… Nu ma deranjeaza daca scoateti ce-am postat, oricum nu tine de articol. Insa nu eram convins ca va pot transmite acest mesaj, legat de politica Antenei 3, printr-o alta modalitate…

  9. De la lideri porneste totul. Iar daca nu sunteti un lider adevarat, sa impuneti o politica la televiziune prin care sa oferiti calitate si prestanta, nu veti ramane decat Felix, cel care are televiziuni dar nu stie sa faca televiziune…

  10. E ora 12 noaptea, am trecut deja din 7 spre 8 februarie. Proaspăt întors de la Gala Epigramiştilor pe care aţi organizat’o în seara ce tocmai a trecut ( şi la care datorită vremii neprielnice am ajuns destul de tarziu, pe la 7 şi un sfert cred), încă sub influenţa momentului fiind, doresc sa subliniez faptul că ambianţa a fost una peste aşteptări. Într’un cuvânt a fost o reuniune chiar reuşită. De aceea ţin sa dau o replică pozitivă momentului, şi de asemenea să postez variantele un pic retuşate (pe temele scoase la bataie) ale celor trei epigrame compuse de mine pe picior sub presiunea timpului în acel sfert de oră pe care l’am avut la dispoziţie ( între 7 şi un sfert şi şapte jumătate) în concursul ad-hoc propus în cadrul Galei:

    Replica unui întârziat

    Mogule, azi te’am cam ratat,
    Căci am ajuns în jur de şapte, nins complet;
    Şi greu mi’a fost să îi dau CRIZEI mat
    Sau să amestec OMENIA în BUGET…

    1.SOCIETATE, NONVALOARE, ADEVAR

    Suntem o SOCIETATE guvernată în răspăr
    În care falsul nu’i deloc o NONVALOARE;
    Şi din nefericire cruntul ADEVĂR
    E doar… O axiomă oarecare!

    2.BUGET, CRIZĂ, OMENIE

    Dacă BUGETU’i înnecat în CRIZĂ
    Şi ipocriţii afişează OMENIE,
    De nu vedem care’i reala miză
    Pe noi va scrie clar: şerbie!

    3. BERCENI, IARNĂ, PIEDONE

    Cu IARNA nu’i de joacă, ce mai tura-vura,
    Zac plugurile’nzăpezite’n tot BERCENIUL;
    Mai sigur e să’l dam acum de’a dura
    Pe PIEDONE, poate surpă ,,Cotroceniul”!

  11. Batalie mare in Ucraina, dupa ce aseara dupa numararea a 6.57% din voturi
    Viktor Yanukovych conducea detasat cu 53.08% fata de 41.93% cat avea Yulia Tymoshenko, azi dimineata dupa 85%din voturi numarate , situatia s-a modificat simtitor astfel Viktor Yanukovych avea 48.55% fata de 45.79% Yulia Tymoshenko, conducand cu un avans de 2.76%.Se repeta situatia din Romania?

  12. mie mi se pare ca sa vorbit de o viata intraga de retrocedari ………si tot de o viata nu sa facut nimik…noi citim …..comentam…..si viata merge inainte….retrocedarile si miile de probleme din Romania stau pe loc…..ba mai mult se intorc inspre inapoi ………
    salutari all !

  13. @Calin
    Daca s-ar fi repetat ar fi castigat Yushchenko :) si implicit si Basescu ar fi obtinut cam 5%.
    Intr-adevar scorul este strans: Nationalistii, ultranationalistii, neofascistii au votat-o pe Yulia, intrucat Yuschenko i-a facut pe multi fosti membri SS ucraineni ce au ars sate intregi de polonezi, ucraineni, evrei – eroi nationali, le-a ridicat monumente., aducandu-le flori si plecaciuni in fata lor.
    Sotia lui Yuschenko este membra marcanta al WACL (vezi WIKIPEDIA) (in anii 80 in Boardul WACL era insusi senatorul Mc Cain fiind ajutat,secondat de multi fosti generali SS germani, intrucat nu toti au fost judecati – acum e clar de ce are vorba asa de raspicata acest Senator? ), unii au fost ocrotiti de catre administratiile SUA.

    Exemple: Generalul de spionaj fascist Reinhert Gehlen: After WWII, he was recruited by the United States military to set up a spy ring directed against the Soviet Union (known as the Gehlen Organisation), and eventually became head of the West German intelligence apparatus. He served as the first President of the Federal Intelligence Service until 1968. Gehlen is considered one of the most legendary Cold War spymasters.

    Sau exemplul dlui Globke, parintele legislatiei „sangelui pur”, care ani buni dupa terminarea razboilui a fost unul din principalii consilieri ai lui Adenauer in Germania Federala….

    WACL , mai nou se cheama WLFD (cica pentru democratizare) Organizatie sustinuta din umbra de mai toti Presedintii SUA: Carter, Reagan, Bush……iar prin aceasta organizatie s-au transmis arme (ATENTIE DL HORVATH – inclusiv lui BIN LADEN in Afganistan, impotriva rusilor)

    Pe de o parte se vorbeste cu tristete in suflet despre Holocaust, iar pe de alta parte sau creat organizatii paralele si-i angajam pe acesti SS membri, pentru a ne ajuta….in diferite colturi ale lumii…fiind legendara fraza: „Dusmanul dusmanului meu imi este prieten”.
    Si uite asa dl Yuschenko prin sotia sa , care a fost „ascultatoare” in SUA, „pacifista convinsa”
    a reusit sa le ridice monumente celor ce au ars de vii si inecat copii in fantani , au ars sate intregi de polonezi, si culmea chiar si ucraineni, care nu erau de partea lor.

    Predintele actual al Poloniei a cerut explicatii si scuze lui Yuschenko pentru „eroizarea” lui Bandera., conducatorul neo-nationalistilor ucraineni.

    Pentru cei ce au pierdut razboiul II Mondial, acesta nu a luat sfarsit nici pana in zilele noastre…

    Multi au avut unchi, bunici ce au murit in acest Razboi, frati ce nu s-au mai intors….pastrand vie memoria lor.
    Tocmai din aceasta cauza multi care sunt si impotriva lui Yanukovich l-au votat pe el. si nu pentru ca se asteapta la mari reforme. (intrucat amandoi au fost Prim Ministri si nu au facut mai nimic).

  14. Gen Reinhert Gehlen era in dorecta subordine a lui Allen Dules, seful CIA. Cu ajutorul acestuia au fost sterse multe „biografii” ai ofiterilor hitleristi.

    Theodor Oberlander (vezi wikipedia) – la inceputul anilor 50 a fost numit Ministru pentru problemele refugiatilor in germania Federal (pentru a ajuta la curatirea biografiilor multor ofiteri).Membru al Uniunii Crestin Democrate :) – Decedat in ’98 In timpul Razboiului II Mondial a fost strategul „operatiunilor icvile”din Polonia, coordonand detasamentele ukrainene de neonazi in Polonia.

    General Adolf Heusinger (vezi Wikipedia) Adolf Heusinger (August 4, 1897 – November 30, 1982) was a German General. He briefly served as Chief of the General Staff of the Army during World War II and served as the first Inspector General of the Bundeswehr, the West German armed forces, from 1957 to 1961. Heusinger served as Chairman of the NATO Military Committee from 1961 to 1964. !!!!!

    Interesant de stiut: este Parintele planului BARBAROSA, fiind comandantul operational al Armatei terestre fasciste., principalul strateg operational al lui Hitler.
    In 1961 John Kennedy il numeste Presedinte al Consiliului Militar permanent al NATO :) interesanta e si istoria aceasta….iar la procesul impotriva fascistilor parintele Barbarosa a fost: Martor si nu acuzat.

    Exista o axioma „People is Policy” – „Oamenii fac Politica” – se vede ce fel de oameni au facut politica nu? Oameni ce au exterminat milioane de nevinovati.

    Iar noi citim fituici ce a scris nu stiu cine nu stiu cui in timpul lui Ceausescu….

  15. un articol imbucurator :”Ziarul Financiar”
    Potrivit firmelor de taximetrie, cel mai bine deszapezit sector este Sectorul 4 ( Splai Unirii, Soseaua Giurgiului, Tineretului, Soseaua de Cenntura Sud) iar cele mai mari dificultati de deplasare au fost identificate in Sectorul 5 (13 Septembrie, Cotroceni, Ferentari, Rahova).

    Felicitari pentru dl Primar!

  16. Casele nu sunt retrocedate proprietarilor ci unor smecheri care , dupa ce casele au fost vandute, s-au judecat cu Primaria Capitalei.Aceasta , nefiind proprietara, nu s-a implicat, ba a declarat ca nu depune recurs. Chiriasii deveniti proprietari , nu au fost notificati si nu au avut aparare in procese in care dovada proprietatii a fost un act de stare civila doveditor ca esti ruda cu proprietarul. NICI UN CERTIFICAT DE MOSTENITOR nu a fost depus. Asa au devenit ” fosti proprietari ” unii . nu le mai luati apararea, nu e nimeni de vina ca ICRAL sau APOLODOR sau DAFI , a insistat sa fie cumparate casele nationalizate . Aceea a fost greseala capitala .Iar ca rascumparare in procese, se acorda o suma cu care nu poti cumpara nici un garaj. Unde sa stai daca nu poti cumpara o casa cu banii luati ? Si lacomia asta a aparut pentru ca s-au scumpit casele.

  17. Eu cred ca ar trebui facut ceva ca sa se respecte esenta legii, procesele pe legea 112 sa se sisteze, casele sa nu mai fie restituite in natura, in special Mafiei imobiliare, iar oamenii sa nu mai fie dati afara. Nimeni sa nu mai moara de stres si sa nu mai imbogateasca tribunalul cu pensiile sau salariile si asa mizere.

    Normele metodologice sunt necesare pentru a se vedea modalitatile de despagubire. Legea insa a fost publicata in Monitorul Oficial si, daca pretindem ca suntem intr-un stat de drept, trebuie sa se respecte. Basescu nu a vrut-o si acum face misto de noi impreuna cu Boc. De aceea oamenii au spus ca trebuie redus Parlamentul. Nu are oricum nici un rol, daca ceea ce legifereaza nu se aplica si guvernul face ce vrea.
    PROBLEMA ESTE CE E DE FACUT CA POVESTEA ACEASTA SA SE TERMINE INAINTE DE A NE OMORI PE TOTI?

  18. LEGEA COJOCARU

    privind despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român

    (Proiect)

    Art. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice va efectua o emisiune de obligaţiuni prin care se va angaja să restituie cetăţenilor României capitalul trecut în patrimoniul societăţilor comerciale şi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.

    Art. 2. – Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.

    Art. 3. – Fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune având o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.

    Art. 4. – Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.

    Art. 5. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare

    Art. 6. – Dobânda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sută pe an şi se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sunt emise obligaţiunile, urmând să fi plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.

    Art. 7. – Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acţiunilor şi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele şi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.

    Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.

    Art. 9. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi vor fi răscumpărate începând cu anul următor emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele băneşti corespunzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care îi vor avea ca acţionari, sau asociaţi, pe deţinătorii de obligaţiuni, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.

    Lista persoanelor care solicita adoptarea proiectului de lege

    Pentru mai multe informatii, citeste si MANIFEST-ul, Instructiunile, Precizarile, Apelurile si celelalte rubrici postate pe site

Comentariile sunt închise.