Motto:

O sursa a unitatii noastre ne-a informat ca Voiculescu Dan din Franta i-a relatat lui Voiculescu Sofia din Buc, Patinoarului 13 A (obiectivul):

“…Imi este tare dor de voi si regret enorm ca nu putem fi împreună. Soficutule, abia astept sa vin acasa să fiu cu tine. Tati, poti sa fii mandru de baiatul tau.” (Dosar de urmărire)

Există oameni care mă stiu. Mă stiu din presă, din ”imaginea publică” pe care mi-am făcut-o eu sau mi-au făcut-o altii.

Si există oamenii care mă cunosc. Mă cunosc personal sau, într-un caz mai fericit, mă ”intuiesc” deasupra imaginii care transpare adesea de la televizor, din presă, din editoriale.

Tuturor, dar mai cu seamă celor din urmă, as vrea să le spun: aveti încredere în mine. Într-o persoană reală (cu plusuri si minusuri, dar reală) nu într-o fantomă mediatică realizată din decupaje, calomnii si rivalităti politice.

Nu: nu am făcut politie politică si nu am avut un angajament cu Securitatea. Acesta este, de altfel, primul verdict venit de la CNSAS, înainte de a deveni inamicul declarat al presedintelui Traian Băsescu. A fost darul acestei inamicitii publice să schimbe radical, peste noapte, optica unor institutii.

Ceea ce era ”alb” a devenit ”negru”. În arhive au început să apară tot soiul de documente bizare, care nu corespund uzantelor de îndosariere. Oameni care se declarau în scris prieteni si-au dat seama că, de fapt, în urmă cu zeci de ani au fost persecutati (de parcă persecutia e un act pe care-l întelegi retroactiv). Bucăti din declaratiile celor care mă urmăreau au fost extrase ”obiectiv” si ”deontologic” din dosar, fiind folosite, culmea, tot împotriva mea. Si asa mai departe.

Desi e tentant, n-am de gând să intru în jocul justificării. Nu voi publica zecile de pagini în care sunt urmărit, înregistrat, măsurat si caracterizat ca ”element turbulent”. Nu voi repeta la nesfârsit că munca în comertul exterior implica explicarea fiecărei întâlniri si fiecărei plimbări.

Voi spune doar atât: sunt convins că justitia, oricât de chinuită e ea în acesti ani, îsi va face datoria. Si va stabili adevărul.

28 COMENTARII

  1. Domnule Dan Voiculescu,
    Eu nu va cunosc personal dar pot sa va spun ca am incredere in dumneavoastra.
    Stiu ca Traian Basescu a facut si face tot ce poate ca sa isi discrediteze adversarii politici.
    Pe el nu il mai pot crede dupa ce a luat hotatrarea sa imi desfiinteze chioscul, mica afacere familiala pe care o incepusem, fara sa imi lase nici o alternativa de supravietuire. Din afacerea aia amarata isi duceau zilele 3 familii.
    Va cred ca nu ati facut politie politica.
    Va urez multa sanatate si va multumesc pentru Antene.
    O seara buna!

  2. Domnule Voiculescu, această parte cântăreşte foaarte puţin în felul cum sunteţi receptat. Dacă aţi fost informator sau dizident e de mică imprtanţă azi. Această zonă în mod voit a fost tulburată să nu-i mai acordăm importanţa iniţială. Ar redeveni important dacă zgândăriţi şi veţi fi receptat ca ipocrit. A fost o dată Mona Muscă …
    Astăzi sunteţi cântărit după faptele şi imaginea făcută de dumneavoastră şi pe care v-au făcut-o alţii în ultimii 20 ani. Asta e cocoaşa dumneavoastră. Dacă vă luptaţi cu ea o să pierdeţi.

  3. Asemanarea ? atat in Rusia cat si in Romania zeii zilei sunt fosti ofiteri de informatii .
    Diferenta ? Primul s-a educat/lucrat in Germania iar celalat prin porturi / vapoare….
    Rezultatul ? …………….. (completati pe linia punctata)

  4. si totusi… ok, detaliat: dap sunt o victima a societatii de consum, da sunt unul din telespectatorii antenelor (cu preponderenta antena3) dar nu stiu de ce …sau poate stiu…NU hai sa incep asa: nu stiu de ce dar dvs. sunteti unul din acei oameni in care eu nu m-as risca sa ma incred vreodata
    Asemeni multor imbogatiti ai revolutiei faceti parte din tagma celor care si-au construit o imagine mai mult sau mai putin artificiala, imagine pe care multi au luat-o de buna
    eu zau daca va inteleg ; ce pariu mai aveti de castigat in viata asta? acum sincer!
    cu dvs nu cu altii : in viata asta sunteti un om care le-a facut pe toate de la statutul de om al sistemului si aici chiar n-am spus-o in sens peiorativ pana la cel de magnat – mogul nu cred ca ati omis mare lucru …este totusi edificator un reportaj al francezilor ( nu cred ca in timpul vietii dvs veti avea nervii-stomacul necesar sa vi-l asumati) am observat ca ati intreprins eforturi ca acesta sa fie trecut cu vederea …ghiciti ce? -n-a fost sa fie…el e pe youtube…si nu stiu de ce dar am sentimentul ca se propaga …e fabulos sa-l vezi pe domn prof Voiculescu de azi mai tanar si deconspirat si cel mai amuzant: extrem de ezitant …cam atat despre reportaj in schimb mi-as dori ca macar varsta sa va aduca intelepciunea si curajul necesar asumandu-va trecutul – nu ma intelegeti gresit nu-s radical desigur au existat si DA exista fosti – actuali baieti din secu – muuult mai groaznici decat dvs…da au un merit aia macar n-au pretentia unui portret de prea – nevinovat asa cum incercati din rasputeri sa vi-l conturati oricum mult succes si cat mai multi prostiti sablonul il aveti la cotroceni si-n modrogani respectati-l si cine stie nebanuite-s caile…da asta e deja blasfemie
    n-as fi vrut decat onoare dar se pare ca m-am nascut prea tarziu

  5. nu mai intereseaza pe nimeni de turnatorii sau de presupusii colaboratori ai vechii securitati;eu zic ca ,atata timp cat nu faceau abuzuri ,aveau ,chiar,un rol imens de benefic;dar,cu exceptia lui c.v.tudor,nu am mai auzit alt personaj politic important care sa va ia apararea.Deci,merita o invitatie ,la ora de mare audienta,pe unul din posturile tv. ale dvs.:)))

  6. Ceauşescu intr-o vizită „prietenească” in China. Discursul :
    Ceauşescu „Dragi tovarăşi şi pretini, bla,bla…” (10 min)
    Translatoul : „Ţuan ţe”.Aplauze.
    Ceauşescu „Bla,bla, bla,bla…” (10 min)
    Translatoul : „Ţuan ţe”.Aplauze.
    Ceauşescu „Bla,bla, bla,bla…” (10 min)
    Translatoul : „Ţuan ţe”.Aplauze.
    Ceauşescu „Trăiască pretinia între popoarilii noastre,trăiască pacea intre popoare!”
    Translatoul : „Ţe ţuan”.Aplauze îndelungate…
    Dupa discurs,contrariat,Ceauşescu îl întreabă pe ambasador :
    – Tovarăşe ,ce înseamnă Ţuan ţe?,
    -Mănîncă rahat”
    -Si Ţe ţuan?
    -A terminat de mîncat rahat.

    Concluzia postării :Ţuan ţe !
    Intrebare : Cît primea Ceauşescu din cei 8 $ pe care îi plătea armata americană pentru o pereche de bocanci româneşti ? 2 sau 3 $ ?

  7. VOICULESCU SI BASESCU – COLECTIE PENTRU TOATE ANOTIMPURILE.
    SECURISMUL
    Securismul este unul dim bolile majore, sper curabile ale societatii romanesti. A devenit arma majora a luptei politice unde santajul, dosarele, atacurile directe sau nuantate, permeaza intregul discursul politc. Atat cat nu exista o discutie clarificatoare democratia romana este in pericoll disolutiei, Asa cum am spus in comentariul anterior atat cat nu se spune adevarul despre influenta extraordinara a securitatii in existenta societatii romanesti ne reintoarcem de unde am pornit.
    Marele adevar ascuns este urmatorul. Ceausescu a reusit sa introduca in masina criminala a securitatii, crema societatii si aproape toate valorile. Exceptile din pacate nu fac decat sa intareasca regula. Cartile lui Pacepa radiografiaza faptul ca Romania de sus pana jos, era condusa de securitate.
    Romania mai mult decat a fi fost o tara comunista a fost una condusa de securism. Asa cum Germana a fost la toate nivelele permeata de nazism Romania a fost tara securismului la nivel national. Avand de a face cu milione de membrii si turnatori ai aceste organizatii criminale nu ne ramane decat sa concentram atentia nu daca cineva a facut parte din securitate ci ce a facut in aceasta organizatie. Nu cred de exemplu ca o persoana lucrand in comertul exterior poate fi comparat de exemplu cu un secretar de partid judetean, care era peste securitate si hotara cine sa fie arestat sau eliberat. Fiind doi ani in ancheta securitatii va asigur ca nu am nicio simpatie pentru securisti ci dimpotriva ai urasc de moarte. Dar trebue sa fim realisti daca vrem sa schimbam lucrurile spre bine. Cineva mi-a reprosat faptul ca vorbesc
    si intretin relatii cu securistii . Raspunsul meu desi parea o gluma era al dracului de serios ” Daca nu vorbesc cu securisti risc sa raman izolat si sa vorbesc numai ci mine insasi. Dialogul da devina un monolog.”
    In aceste zile frica care nu a plecat niciodata din oasele romanului, se reintoarce in forta . In diaspora nimeni nu mai tipareste vreun articol de al meu, considerand ca sunt periculos. Paste noapte toti conationalii m-au parasit, prietenii de o viata din tara sau fost colegi de film sau televiziune refuza mesajele mele prin internet. Aici la New York un coleg de facultate refuza sa discute subiectul Basescu spunand ca suntem ” ascultati”. La Bucuresti principalele ziare au disparut peste iar partidele se cloneaza dupa modelul prezidential. Atrag atentia cu toata seriozitatea, caci uneori de la distanta lucrurile se vad mai bine. Convine sau nu, singura posibilitate de a vorbi liberi in viitor si singura oaza de speranta acum ramane…..mogulul.
    Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/ Articol ” Securisti buni, securisti rai ‘

    Robert Horvath Deva http://www.devagallery.com/

  8. Aveati votul meu de incredere si inainte de marea cu sarea. Ati facut politie politica sau n-ati facut politie politica, mie mi-e tot una. Am incredere. Pentru ca nu vad un artagos, nu vad un ingamfat, nu vad mentalitatea de manelist si nici macar mentalitatea de George Becali, care nici nu este asa de rea.

    Nu cred ca ati facut politie politica, asa cum stiu personal oameni care au avut contacte cu Securitatea si Partidul dar nu au facut realmente politie politica (ce-o fi prin dosarele lor, habar n-am) dar ce ma intereseaza este ca nu conteaza cine si ce a facut.
    Daca se vrea condamnarea securistilor reali, trebuiesc gasiti cei care se credeau niste bastani si abuzau de oameni chiar neconform cu regulile regimului. AIA sunt vinovatii. Un securist trebuia sa-si faca treaba sau era facut praf de catre sistem in secunda doi, sub pretextul a cine stie ce inalta tradare.
    Iar un securist era cules de prin facultate. Ori, pe lumea asta exista niste oameni care vor sa aiba un loc de munca si sa munceasca CEVA. Nu prea conteaza ce. Exista si astazi.

    Tare nu va vad, domnule Voiculescu, ordonand sa fie luat X si dus cu duba intr-un beci al Securitatii ca sa i se aplice o lectie, in timp ce dvs. radeti malefic si explicati sau trimiteti mesaj „sa aiba grija ce face de-acum inainte, ca nu se stie”.

    Si stiti ceva? Chiar si aia care au facut asta trebuie iertati (moralmente, nu legal) pentru ca oricine i-ar condamna la moarte publica se vede treaba ca nu e mai presus decat ei. Un intelectual care a tras mult de pe urma regimului trecut nu are cum sa fie la fel de brutal si veninos ca un fost mic sef de dinainte. Daca nu e mai intelept de-atat, poate nu ar trebui sa se numeasca intelectual.

    Asa ca nici nu mai conteaza cine si ce a facut, din partea mea. Adica un nimeni. Voiculescu Dan a facut politie politica si Basescu Traian se chinuie sa scoata la iveala adevarul? Si ce daca? Voiculescu Dan n-a facut politie politica si Basescu Traian se chinuie sa-l infunde? Si ce daca?
    Oricine greseste trebuie iertat, intrucat este stupid sa porti ranchiuna unei persoane, indiferent cine ar fi. A, sigur, legea ar trebui aplicata. Dar aceste executii morale sunt complet fara rost pentru un om…hai sa zicem echilibrat.

    Voiculescu securistul cel rau care a facut…a facut el ceva…dar inca nu stim CE, in calitate de mare si enorm securist, respectiv

    Basescu cel mincinos, manipulator si mai ales vai! fost ofiter de marina! Deci nu era intelectual, ci betiv! Deoarece orice tantalau poate ajunge capitan de vas acolo!

    …sunt doua stereotipuri care merg la un popor ce isi doreste sange pe pereti. Atunci cand poporul se va ridica deasupra nevoii meschine si diabolice de a spune „sac!” sau „ba pe-a ma-tii!”, atunci vom trai deja intr-o lume mai buna.

  9. Hai, Dane, lasa-i pe toti astia, care se bucura de verdictul asta , in ” plata” vremurilor viitoare si – bineinteles- a Domnului! Stiam ca nu-ti sunt chiar asa de multi alaturi, pe ” timpurile” astea. Dar, asa cum iti spuneam cu alta ocazie, vei reusi ( datorita acestei personalitati deosebit de puternica) sa arati tuturor erorile si dezinformarea ce se fac la adresa ta, in raport cu activitatile tale, cu felul tau de a fi. Fii la fel de puternic si rezista la toate presiunile si provocarile! Merita. Cu respect!

  10. detalii, detalii…
    ce ar fi mai groaznic: sa fi facut Voiculescu politie politica si azi sa scape necondamnat de opinia publica? sau sa nu fi facut Voiculescu politie politica si azi sistemul sa-l invinga? daca ne raportam la prezent vom realiza ca prima varianta este iertare- chiar si prin omisune, pe cand a doua varianta este o prelungire a trecutului de care am dorit sa scapam…

  11. Si ce!? Colaborator al securitatii? Da,si…?Daca nu esti acuzat de colaborare cu unchiu”Secu”,esti acuzat de”comunismita”(„ita”-terminatie ptr. infectii,inflamatii,chiar merge,ptr.unii se inflameaza rau!).Daca totusi scapi de astea esti acuzat de coruptie,de incompatibilitate cu functia,si nici o grija,mai inventeaza ei ceva.In fapt,conteaza faptele omului.Binele si raul produs de actiunile lui.Unii nu sunt acuzati de nimic,dar actiunile lor aduc atat de mult rau
    in vietile atator oameni,altii sunt vesnic acuzati de ceva,dar reusesc sa faca mult bine.Ce cantareste mai mult? Acuzatiile-false sau adevarate,sau faptele bune-stiute sau nestiute?

  12. VOICULESCU SI BASESCU- COLECTIE PENTRU TOATE ANOTIMPURILE.
    ( DENAZIFICAREA GERMANA )
    La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial americanii au fost in fata unei probleme monumentale, Cum sa actioneze in calitate de invingatori fata unui popor invins, care a fost majoritar de partea lui Hitler si a partidului nazist. Solutia a fost deadreptul geniala. Dupa ce esalonul intai al regimului si responsabilii genocidul din lagarele de concentrare a trecut prin tribunalele internationale sau nationale, fiecarui cetatean german i sa intins o foate de hartie aproape alba. In aceasta foaie trebuia sa spuna ce a facut si ce functii a detinut sub Hitler. Daca spunea adevarul era iertat iar daca era prins cu minciuna primea automat 20 de
    ani de puscarie. In pagina a doua se preciza ca o persoana avand functii superiore in partidul nazist , SS sau Gestapo nu aveau dreptul de a detine nici o functie publica sa participe in viata politica etc pe timp de 7 ani. Masura a fost un succes
    find privita de poporul german cu gratitudine. Nu sa perturbat viata economica punandu-se baza miracolului economic german.
    Daca i se dadea o foaie actualului Presedinte Traian Basescu ea continea urmatoarele date: Subsemnatul Traian Basescu am fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind eram student la Institutul de Marina.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce am terminat studiile, dosarul meu de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele meuTraian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul meu de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
    In partea doua recunoscand ca a facut parte din nomenclatura fiind ambasador
    maritim la Anvers, ar fi semnat pentru interzicerea de a ocupa o functie politica, gest pentru care societatea romaneasca ar fi si azi recunoscatoare.
    In incheiere va asigur ca foaia mogulului comparandu-se cu foaia marinarului era aproape virgina.

    Robert Horvath Deva cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

  13. efoarte interesant sa faci incursiuni in trecut,in istorie cum s-ar zice.sa dezgropi cai mortzi,sa le cautzi potcoavele.sa iei la puricat averile si intimitatzile unor oameni.sa-i judeci,caci sunt mai inaltzi…
    toate aste sunt un hoby placut.cand ai timp si esti fara griji.cand totul este normal si cumva pe fagas bun.
    baiul este ca noi nu avem timp.avem griji.avem frici(justificate).traim intr-un permanent scandal si cearta este modul de comunicare.mancam,bem,inspiram intriga si razbunare.sarata cu scene de circ ieftin si rasuflat.
    nu avem nevoie sa ne justificam.putem doar sa spunem ca:in anglia rurala un medic generalist are 5ooo de lire salariu pe luna.plus alte venituri.
    la noi un medic la urgentza are 5oo de euro.si fara alte sporuri-venituri.
    un medic in anglia este respectat.la noi este batut de tzigani,si scuipat de nevestele lor.
    mai vorbim de ce a fost sau nu a fost acuma 30 de ani?

  14. Asta cu cocoaşa văd că e lămurită. Tratamentul ei face mai mult rău decât acomodarea cu ea. În afară de „imagine” ne mai propuneţi ceva?

  15. Domnule Voiculescu, permiteti-mi sa va critic: Nu renuntati fara lupta, daca intr-adevar nu ati facut politie politica, nu lasati haimanalele astea sa va sifoneze imaginea si mai mult. Publicati tot ce aveti si lasati oamenii sa judece. Nu va lasati calcat in picioare de basescu (da, cu b mic) si de gasca lui de golani! Eu am incredere in dvs. dar ma dezamagiti profund ca renuntati atat de usor. Pareti un om plin de viata la etatea dvs. daca aveti putere luptati! Nici nu imi vine sa cred ca o persoana ca dvs. cu atatea realizari, clar un om ambitios, va lasati fara riposta.

  16. VOICULESCU SI BASESCU- COLECTIE PENTRU TOATE ANOTIMPURILE.
    ( Mogulul si Marinarul )
    Este cazul sa vorbesc despre o deosebire fundamentala intre cei doi. In timp
    ce Domnul Voiculesci este un om cultivat si citeste multe carti Domnul Basescu citeste mereu o singura carte CODUL PENAL. O asemanare este faptul ca Basescu este si el mogul, chiar de tip mafiot, find seful contrabandei de arme romanesti. Ma voi referi in continuare la un membru principal al FAMIGLIEI si nu despre botezul cu Mondialu ci la faptul ca companile fratesti sunt americane si sunt licentiate in USA.
    Companies represented in Romania by Mircea Basescu”s associates:
   GENERAL DEFENSE CORP. USA
- is registered in Fort Lauderdale, Florida, and has international offices in Madrid and Bucharest;
- General Defense Corp is licensed to trade in defence equipment by the U.S Department of State and the Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms.
- – the head of the Romanian office, is a partner in Desintco. COMPANIA BASESCU 33%
- NAVIGATOR DEVELOPMENT LLC
-inregistrata in Alabama
vice prezident for Europe a partner in Desintro compania MIRCEA BASECU 33%
  Navigator Development Group was established in Alabama, twelve years ago. It employs retired high-ranking officers of the U.S. Army and NATO. The best known of them is Virgil Packett, a Member of the Advisory Council of Navigator Development Group. Virgil Packett was Commander of the NATO , Europe.
    Folosind faptul ca portuarii au intrat sub incidenta legii americane in calitate de cetatean american si ziarit de investigatii pana in clipa in care scapam de clanul BASESCU m-am adresat institutilor americane specializate.
    (U.S Department of State , Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms., FBI, TFI, etc )
    Inchei cu o alta deosebire intre marinarul mogul si mogul. In timp ce in urmatoare vizita mogulul Vasilescu va veni in SUA cu pasaport viza si bilet dus si intors.,marinarul mogul nu va avea nevoie la urmatoarea vizita oficiala de pasaport , iar biletul va fi numai de dus. Iar cartea care o tot citeste nu va fi prea folositoare, existand deosebiri fundamentale intre codul penal romanesc si cel american.

    Robert Horvath Deva ziarist de investigatii pana la trimiterea in puscarie a clanului Basescu. New York USA.

    http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/



  17. MARINARUL SI MOGULUL
    Anunt din surse sigure si demne de toata increderea ca Presedintele Romaniei Traian Basescu reptrezinta pentru pentru occident o masea stricata, care abia se tine si poate fi extrasa fara prea mare efort. Cativa politicieni transmit prin persoana mea o metoda de extractie fara dureri si bataie de cap.
    Nu demult 53 de membrii ai Camerei Reprezentantilor au adresat o scrisoare Presedintelui Obama cerand sa ia masuri impotriva contrabandei de arme romanesti care au devenit un pericol major pentru SUA. Daramarea lui Basescu devine in acest fel deosebit de simpla. Imaginez o scrisoare similara in care membrii parlamentului roman sa denunte mafia romana de armament “supravegheata ” de presedintele reales. Scrisoarea trebue trimisa ambasadei SUA. Ea va ajunge imediat pe biroul Vice Presedintelui Biden prietenul personal din copilarie a ambasadorului American. Si de aici direct pe masa Presedintelui.
    Acum cateva zile am avut o audienta cu Eliot l.Enghel Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee care mi-a relatat ca scrisoarea cu pricina a ajuns pe biroul presedintelui. Senatorul a exprima ideia ca razboiul nedeclarat al statului roman impotriva singurei supraputeri mondiale mondiale ar trebui sa inceteze . Sper ca Domnul Voculescu sa acorde atentie sugestilor americane aratand ca pe langa calitati de mogul are si o mana ferma…..de dentist,.

    Cititi scrisoarea deschisa adresata Parlamentului Roman pe blogul meu personal.
    Robert Horvath Deva ziarist USA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  18. Vice Presedintele Senatului Roman
    Presedintele Partidului Conservator.
    Domnule Dan Voiculescu
    Armele trimise prin contrabanda de mafia de armament au invadat SUA.
    Trimit atentiei dumneavoastra documente in aceasta directie.
    De la distanta lucrurile se vad uneori mai bine. Nu demult 5I de membrii ai Camerei Reprezentantilor au adresat o scrisoare Presedintelui Obama cerand sa ia masuri impotriva contrabandei de arme romanesti care au devenit un pericol major pentru SUA. Daramarea lui Basescu devine in acest fel deosebit de simpla. Imaginez o scrisoare similara in care membrii parlamentului roman sa denunte mafia romana de armament “supravegheata ” de presedintele reales. Scrisoarea trebue trimisa ambasadei SUA. Ea va ajunge imediat pe biroul Vice Presedintelui Biden prietenul personal din copilarie a ambasadorului American. Sper sa acordati atentie acestei propuneri. Cu deosebit respect.
    ARMELE ROMANESTI UN PERICOL PENTRU SECURITATEA USA
    United States Diplomatic Mission to Bucharest,
    Romania
    
Ambassador Mark Gitenstein
    Domnule Ambasador
    
În aceste zile asistăm la un uriaş scandal naţional şi în curând internaţional. În calitate de cetăţean american şi ziarist specializat în investigaţii am trimis o scrisoare oficială Senatorului John Kerry-Senate Committee on Foreign Relations.
Armamentul provenit din România reprezintă un pericol şi o ameninţare directă la adreasa
securităţii Statelor Unite şi a cetăţenilor ei.
    UNITED STATES HOUSE OF REPREZENTATIVES’
 COMMITTTEE on FOREIGN AFFAIRS
 ASSAULT WEAPONS
    Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress
THE WHITE HOUSE
    PREZIDENT
 BARACK OBAMA
Dear Mr. President:
The alarming prevalence of imported assault weapons in the US has put our nation’s police officers at risk. Returning to the Bush 41/Clinton enforcement of the ban on imported assault weapons will protect our brave police forces and all people throughout New York and the United States,” said Rep. Engel.
As a result, the civilian firearms market is flooded with imported, inexpensive military-style assault weapons, primarily from Romania. Importers are also able to skirt the restrictions by bringing in assault weapons parts and reassembling them with a small number of US-made parts. Assault weapon “parts kits” for assembly by individuals are also being imported. ATF has further weakened the prohibition by placing certain extremely problematic assault rifles on the “curios or relics” list, making certain firearms automatically eligible for importation.
Not only is the violence in Mexico already spilling over the border into the U.S., but the prevalence of imported assault weapons in the hands of criminals has made “officer survival” a critical issue for many urban law enforcement agencies. The Miami Police Department has reported a steep rise in the number of murders and other crimes committed with assault weapons; a Romanian WASR-10 (AK-type) assault weapon was ASSAULT WEAPONS
Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress to kill two Fairfax, Virginia police officers in 2006; a Romanian WASR-10 assault weapon was used in a mass shooting that left eight dead at a mall in rural Omaha, Nebraska in 2007. The Associated Press conducted an analysis showing that the number of romanians
AK variants traced to crime by ATF has increased from 1,140 in 1993 to 8,547 in 2007. 
We ask that you direct ATF to act in accordance with the 1968 Gun Control Act and return to enforcing the ban on the import of all assault weapons, both those that are fully manufactured abroad as well as those imported as parts. By restoring these important restrictions, we will be able to help reduce violence here in the United States, while also sending an important signal to our friends in Mexico.
Sincerely,
    1. Eliot L. Engel (D-NY)
2. Michael N. Castle (R-DE)
3. Carolyn McCarthy (D-NY)
4. Gregory Meeks (D-NY)
5. Christopher Smith (R-NJ)
6. Alcee Hastings (D-FL)
7. Jerrold Nadler (D-NY)
8. Nita Lowey (D-NY)
9. Joseph Crowley (D-NY)
10. Bob Filner (D-CA)
11. Barbara Lee (D-CA)
12. Dennis Kucinich (D-OH)
13. Ellen Tauscher (D-CA)
14. Louise Slaughter (D-NY)
15. Bill Pascrell (D-NJ)
16. Marcy Kaptur (D-OH)
17. David Price (D-NC)
18. Eleanor Holmes Norton (D-DC)
19. Edward Markey (D-NA)
20. Chaka Fattah (D-PA)
21. Jim Moran (D-VA)
22. Robert Wexler (D-FL)
23. Earl Blumenauer (D-OR)
24. Brad Sherman (D-CA)
25. Jan Schakowsky (D-IL)
26. Gary Ackerman (D-NY)
27. Henry Waxman (D-CA)
28. Jose Serrano (D-NY)
29. John Conyers (D-MI)
30. Nydia Velazquez (D-NY)
31. Rosa DeLauro (D-CT)
32. Loretta Sanchez (D-CA)
33. John Olver (D-MA)
34. Betty McCollum (D-MN)
35. Rush Holt (D-NJ)
36. Linda Sanchez (D-CA)
37. Albio Sires (D-NJ)
38. Betty Sutton (D-OH)
39. Donna Christensen (D-VI)
40. Raul Grijalva (D-AZ)
41. Sam Farr (D-CA)
42. Jim McGovern (D-MA)
43. Lois Capps (D-CA)
44. Allyson Schwartz (D-PA)
45. Patrick Kennedy (D-RI)
46. Michael McMahon (D-NY)
47. Donna Edwards (D-MD)
48. Tim Bishop (D-NY)
49. Pete Stark (D-CA)
50. Doris Matsui (D-CA)
51. Zoe Lofgren (D-CA)
52. Paul Tonko (D-NY)
53. Mazie Hirono (D-HI)
Trebue să menţionez că armele care au inundat Statele Unite sunt produse la Cugir care este o întreprindere a statului român. Operaţiunea este condusă de A. Cazacu prin Romtehnica şi Romarm . Faptul că această persoană este partenerul de firmă cu fratele preşedintelui atrage în special atenţia. Această acţiune ostilă Statelor Unite se desfăşoară de mulţi ani şi cu certitudine este condusă de şeful statului Român , Traian Băsescu. Faptele sunt de o gravitate specială şi le voi face în curând cunoscute mediei americane şi internaţionale. În concluzie acţiunile iresponsabile ale mafiei armamentului aprobate de un preşedinte inconştient pe nume Traian Băsescu trebuie oprite imediat. Vă rog insistent a lua măsurile
necesare.
    Robert Horvath- DEVA ZIARIST DE INVESTIGATII USA New York
    http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

  19. Cine este fara pacat sa arunce primul cu piatra! Sa se uite fiecare la „the man in the mirror” (RIP for our beloved Michael) si apoi sa judece! Noi nu credem sa fi facut cu intentie vre-un rau din categoria turnatoriilor si a josniciilor, pur si simplu nu cadrati cu o asemenea tipologie! Dar chiar daca in cine stie ce circumstante ati dat drumul unui bulgare si pana la vale a ajuns sa raneasca sau sa striveasca pe cineva, nu puteti trai cu aceasta povara.Daca sunteti constient, duceti-va cu toata sinceritatea si cereti iertare persoanei – ruda ce va e, nu conteaza. Isus nu a spus nimanui, repet NIMANUI vreodata „nu te iert”, ba chiar se ruga pentru oamenii care (atentie!) Il rastigneau…Problema Lui nu era ca este rastignit, torturat, omorat prectic, ci problema Lui erau ceilalti, sa nu cumva sa le fie tinut cont de acest abominabil pacat! Acesta este modelul nostru, aceasta este Dragostea de oameni! Daca nu ati gresit, nu aveti ce cere iertare.Daca va cereti si nu va iarta, pacatul ramane asupra ei, dvs sunteti eliberat de toata tarasenia, fie ca a fost sau nu cu intentie.Stiti de ce spunem asta? Autoinvinuirea este cea mai grea pe cugetul cuiva. Ca oamenii latra, sa nu va pese! L-au hulit si rastignit pana si pe Cel fara de pacat, motive chiar daca nu exista se contafac, nu? Romanul e expert in defaimari. Insa daca aveti ceva pe cuget nu ezitati. Ceilalti cointeaza sau nu sa se vada fiecare in ce situatie (ca sa nu zic hal) moral este. Dar pacea cu sine si cu Dumnezeu chiar este importanta. Asta e parerea mea. Orice om face greselile lui. Insa avem dreptul sa punem punct si sa o luam de la capat, acest drept este de la Dumnezeu, Cel care pana la urma ne-a dat si dreptul de a gesi, liberul arbitru…Incheiem spunandu-va ca.Omul este o valoare in sine, nicioadata nu e prea tarziu pentru schimbarea macazului vietii, pentru indreptare.Oricine poate fi fiul risipitor. Va suntem alaturi in aceasta incercare si speram sa o depasiti cat de curand si cu fruntea sus, indiferent in care din cele 2 situatii v-ati fi aflat. Numai bine!
    PS Seara epigramistilor a fost foarte reusita, ne-am amintit de vremurile de glorie ale ASIA, de Ruslana, am ras, am dansat, ne-am bucurat de o atmosfera destinsa si de voie-buna.
    Multumim.
    Dana si Boris

  20. Comentariu corectat. RH.
    MARINARL SI MOGULUL
    ( MONSTRUOSUL SCANDAL INTERNATIONAL GIULIANI )
    Pentru majoritatea pamantenilor Romania este asimilata cu triungIul , Dracula, Nadia Comanici, Ceausescu. Pentru a deveni celebritate trebue sa ai calitati cu totul iesit din comun. Aceste calitati pot fi pozitive sau negative dar oricum speciale.
    De aceia va surprinde aparitia pe coperta a celor mai cunoscute reviste sau ziare depe mapamond, a figurii huliganice de batus de port a actualului presedinte Traian Basescu. Ceace este drea dreptul uimitor este asocierea sa cu o stea de prima marime a politicii americane,Rudolf Giuliani. Deschideti:
    http://www.mic-associates.com/business3.php (Romanian – American Strategic Partnesiip Forum) Cu alte ciuvinte” Mr. Rudolph Giuliani, former Mayor of New York and presidential candidate” devine cu ajutorul unei sume uriase de dolari purtatorul de cuvant al mafiei de arme romane. Aceasta suma frumusica la facut pe un fost potential presedinte al USA sa uite faptul de notorietate genela,ca armele romanesti trimise prin contrabanda au invadat teritoriul american, devenind ” un pericol existantial pentru Statele Unite”. ( vezi scrisoarea adresata de 53 membrii ai Camerei Reprezentantilor adresata Presedintelui Obama pe acest subiect ca si discursul Senatoarei D.Feinstein care vorbeste de cele ” 8.000 de arme pornind din portul Constanta au ajuns arma preferata a celor certati cu legea.) Sau poate ar fi trebuit sa cunoasca comentariul CNN ” Armele romanesti au dus la moartea a 8.000 de catateni, Acest razboi nedeclarat al statului roman inpotriva Americii ar trebui sa inceteze……….. Totusi ca sa acord circumstante atenuante politicianului meu preferat, pentru care de altfel am votat, nu avea de unde sa stie ca aceasta companie este condusa direct si personal de de Presedintele Basescu prin conslielirul sau personal, care a preluat oficial compania principala a mafiei de armament :
    „Retired four-star gen. Constantin Degeratu ended his tenure as Senior Security and Defense Advisor to the President of Romania Traian Basescu on December 31, 2009. General Degeratu will oversee, advise, manage and implement all aspects of Defense and National Security work from MIC & Associates in East Central Europe and worldwide, particularly with its US clients.”
    In comentarul urmator, vorbind in termeni militari, veti citi desvaluirea unei adevarate bombe care va cadea peste palatul Cotrocenilor. Compania super oficiala a mafiei romane de arme este acuzata oficial de Ministerul de Justitie American de SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL, UN ALT FAPT CRIMINAL AL PRESEDINTELUI BASESCU . Ma opresc aici pentruca oricum orice nemernicie, orice scandal va fi imediat musamalizat in Romania. De acceea singura speranta ca aceasta mafie de arme care dispunand de sume fabuluase de bani sa nu stranga de gat institutile statului si sa pune in pericol democratia ,(nu sunt politicieni sau ziaristii,) ramane…..MOGULUL.

    Robert Horvath Deva ziarist
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  21. Buna seara !
    As dori sa-va intreb daca ati putea sa-ma puneti in legatura cu comisia ce analizeaza abuzurile din min.tineretului si sportului.exact azi, din pacate am fost disponibilizat pe baza unei asa-zise ,,evaluari,, doar pentru ca m-am opus abuzurilor din acest minister ! :

  22. Nu vreau sa fiti comparat niciodata cu Mona Musca. Chiar daca supar pe multi afirm ca nu pot sa o sufar, nu pentru ca a dat sau nu informari Securitatii, ci pentru ca era de o vehementa cumplita promovand Legea Lustratiei. Ori, cand nu te stii curat ca lacrima, e bine sa nu arunci cu pietre in altii. Si nici atunci…
    La liceul unde am predat pana la revolutie aveam un profesor informator care s-a deconspirat si ne-a spus ca accepta acest rol si pentru avantajele materiale, dar si ca sa ne ajute, ca altfel poate altii ne-ar face rau. Cand se spuneau bancuri cu Ceausescu o stergea rapid din Cancelarie pentru ca informatorii necunoscuti sa nu spuna ca a fost acolo si sa se vada ca nu a raportat.
    Cand am fost reclamati pentru mai multe si am dat „extemporale la Securitate” a venit la 12 noaptea pe la noi pe acasa si ne-a invatat pe toti ce sa scriem. Eu am dat 5 sau 6 „extemporale” dar nu am patit niciodata nimic. Deci nu a mintit. Au fost multi care au facut bine, sau cel putin nu au facut rau. Multi tineri erau recrutati din licee sau facultati, pentru cenzura de carte sau munci de birou si semnau contracte. Nu-i putem baga in aceeasi oala pe toti. Si la Revolutie, daca o parte dintre ei n-ar fi colaborat, n-ar fi iesit nimic. Oamenii au avut motive diverse sa accepte. De exemplu, mie, cand am vrut sa plec in Africa, pe post de simpla profesoara, mi s-a cerut sa semnez un contract cu Securitatea, si pentru ca am spus ca eu n-am de gand sa raportez tot ce fac sau spun altii, nu am mai plecat.
    Deci Basescu sa nu-mi vanda mie castraveti, ca a fost comandant de nava si nu a avut dosar si nici nu a intocmit niciun raport. Iar daca a avut, unde e? Nu cumva l-au ars prietenii lui din securitate sau din nomenclatura?
    Necazul e ca prin denigrare puteti fi pus in situatia de a avea mai putina credibilitate, si deci putere. Pe de alta parte, chiar lupta pentru neacceptarea legii pensiilor nu stiu ce sanse are acum. Iar daca se face altfel, se va aplica? Fiecare cu ce-l doare! Eu pana nu vad ca s-a rezolvat problema cu casa, nu mai cred in nimic.

Comentariile sunt închise.