Un lider de stat si unul de guvern discută majorarea birurilor

Criza socială si nemultumirea publică devin de nestăvilit. Iar Traian Băsescu, asa cum era de asteptat, îsi pune în aplicare clasica strategie de supravietuire: sacrificarea bietului acar-păun si momirea la resurse a unui partid care, în final, să poarte vina pentru dezastrul care a început deja.

Dar asta nu se mai poate: poti păcăli un popor o dată, de două ori, de zece ori* – dar n-o poti face la nesfârsit, mai ales atunci când cutitul ajunge la os. Teribila criză în care se afundă România – una cum nu am mai cunoscut în ultimul deceniu – are un singur autor moral: Traian Băsescu. A vrut să joace totul pe mâna lui. Si a pierdut lamentabil. Cu o credibilitate politică nulă si una electorală grav deteriorată, Băsescu nu va mai fi crezut, de această dată, de nimeni. Chiar dacă ne vor fi fluturate două-trei capete de vinovati, chiar dacă ”independentii” vor deveni co-părtasi la Guvernare, chiar dacă partidele din Opozitie vor fi arătate cu degetul pentru că nu acceptă să-si asume haosul generat de PDL.

Nasul lui Pinocchio creste. Si creste. Si creste. Iar mititelul Jiminy Cricket nu se simte deloc bine.

*Si pe mine, până m-am dumirit cu cine stau de vorbă, m-a mintit  Traian Băsescu: o dată la Grivco, când a venit „cu căciula-n mână” să facă Guvern, în timp ce în media jelea imoralitatea solutiei pe care chiar el o propusese; a doua oară în contextul numirii mele ca viceprim-ministru, când, într-o întâlnire particulară, Băsescu aproape că topăia de satisfactie: „Vai, ce idee bună, domnule profesor…”. A doua zi, după ce vreo trei verdicte statuaseră că nu am avut niciun raport cu Securitatea, CNSAS se răzgândea… Atunci am înteles că problema domnului presedinte nu-i una contextuală (în politică, uneori, poti accepta imoralitatea mijloacelor în vederea unui scop mai înalt), ci una mai degrabă patologică: omul n-are notiunea de responsabilitate sau de mână strânsă între bărbati.

43 COMENTARII

  1. Gepetto are pregatita noua marioneta.Pleaca Boc fiindca a facut poc,rau de tot,dar vin”independentii,care mai au si”pretentia” ca au greierele-constiinta cu ei.Zana buna-FMI-ul,nu va face nici o minune,pentru ca bagheta ei e setata pe facut bani,nu pe ajutor umanitar.Pacat de poveste!La noi povestea e plina de marionete,hoti si magari(personaje din Pinocchio,sa nu intelegeti gresit!).
    O alta poveste.Acum 11 ani un ministru al transporturilor,pe cand ne arata unde sunt banii nostri,lua masa intr-un restaurant de lux.Pentru ca avea nevoie si de divertisment,a fost pregatit pentru el si un program musical.O tanara,care incerca sa castige pe langa salar un ban cinstit(ca sa-si intretina sora bolnava si o nepotica) a cantat in acest program.Reactia ministrului-„Cati parai face pustoaica pentru noaptea asta”.Doar ca patronul localului,stiindu-i problemele pustoaicei,a ascuns-o in masina de marfa si a trimis-o acasa.Dupa nici un an a plecat si din tara,si nici nu a mai cantat.Azi,eu as fii curioasa doar cati parai mai crede poporul ca face fostul ministru din poveste.

  2. am vazut o astfel de atitudine intr-o tara din muntii Caucaz.
    Ziua strangi mana,te invita la el acasa….., fiind oaspete de onoare….
    Duminica se duce cu familia la biserica se roaga….iar de Luni incepe sa-ti infiga un cutit in spate., plus ca se mai si mandresc ca au fost printre primele popoare crestinate.
    E o strategie mai mult razboinica sau in cazul prezentat piratereasca.
    Ne prefacem ca pescuim peste , dar cand ne apropiem – atacam.
    Dar ulciorul nu merge de multe ori la apa si se mai intampla ca acesti pirati sa atace din greseala si vase militare….in cazul nostru : atacand poporul si subminand economia romaneasca dupa care cu siguranta vor primi ce merita.
    Un partid ce mareste taxele, asuprind poporul, dand mai mult in calul care trage cu siguranta este de stanga, iar daca mai si fura , nelasand nici o urma dupa ei este si criminal.

  3. Mie-mi vine acum in minte povestea „Hainele cele noi ale imparatului”.
    Cat despre raportul cu fosta securitate…nu ma intereseaza, nici macar tangential!
    Ce ma intereseaza pe mine, daca m-ar intreba cineva, este daca ati respectat intotdeauna legile momentului (fiindca in tzarishoara doar legi momentane avem) si sunteti „curat” dpdv al raportului Dv.fata de legile (trecute/prezente) ale tzarishoarei.
    Iar daca aveti gandire vizionara, macroeconomica si….solide cunostinte de geografia romaniei, cred ca ati putea fi chiar un bun prim-ministru.

  4. Personal, cred ca, pana si eu, as fi putut face treaba mai buna decat a facut Boc pana acum. Dar nu vom afla niciodata.
    Din nefericire, nu aveti dreptate. Tara asta nu s-a convins. Sunt foarte multi care inca se lasa mintiti de Basescu, nu pentru ca sunt ei naivi, ci pentru ca vor sa creada ca va fi bine si discursul lui e unul „roz”, placut auzului. Cred ca ati vazut si dvs toate comentariile din ziare – pro Basescu.

    El va iesi cel mai curat probabil din toata afacerea asta. Cum zicea G.P., se potriveste de minune povestea cu „Hainele cele noi ale imparatului”. Mie o alta analogie mie se pare potrivita in situatia asta. Cea cu „Hear no evil, see no evil, speak no evil”. Asa suntem noi, romanii, in momentul de fata.
    Credem ca daca nu suntem constienti de ce se intampla rau in tara, acel ceva rau nu se intampla cu adevarat:).

  5. BASE’ E CEL MAI TARE !!! ( Pinocchio + Buratino la un loc ) !

    Va mai amintiti ?… Base e cool, Base e cel mai tare, Base e… popular ca noi. Peste tot unde mergea in campanie electorala, era primit de multime mai ceva ca Ceausescu (acum ajung la concluzia ca ala macar merita) ! Cine se calca in picioare sa faca poze cu Base ?! Bautura, mancare, muzica si flori. Ei, ce sa facem… nu ne-a trebuit Crin Antonescu, nu fost bun Neamtu’ ca premier. Poporul „care este” + Diaspora manelista, l-au vrut pe Base si Lenuta. Asta e, asa „popor” asa conducator ! Ma doare in cot de poporul si de tara asta de rahat, care isi merita soarta ! Azi am fost de mi-am suspendat firma, ma voi descurca de aici incolo cum stiu mai bine, niciun leu de azi inainte pentru Statul roman, iar fraierii sa crape de foame ! Pacat ca nu permite Constitutia mai mult de doua mandate pt. Presedinte, ca daca ar candida Basescu din nou, de data asta, sa mor daca nu l-as vota ! Vorba lui Mircea Badea: „la asa popor, ne-o meritam si mai rau” ! Din partea mea, praful sa se aleaga, pt. ca asa ne trebuie. Oamenii destepti si cu ambitie se descurca. Prostii, naivii, milogii, sa stea intr-un mic si-o bere, o sapca si-o galeata goala (ca mintea lor) odata la 5 ani !

  6. @ Basescu Traian

    sa-ti spun cum am facut eu cu maidanezii din cartier : 24/7 hamhamhamham
    hamhamhamhamhamhamham….cateodata dulaii HAM !….HAM !….HAM !…
    iarasi aia mici hamhamhamhamham….HAM !…. HAM !…tot asa…

    Ei, mi-am amintit de guvernarea Nastase si, dupa cateva oase de CFR-marfa, Metrou-energie capusata si imunitate la hingheri…..miaumiaumiaumiaumiau
    miaumiau….MIIIIAAAAAUUUUUU !!!!!

    ps: e nevoie sa-ti explic pilda ?

  7. Pana una alta, mai are de stat inca 4 ani. Nu cred sa fim in stare sa pornim o miscare de eliberare anti-Basescu…asa cum s-a intamplat acum 20 de ani cu alt „conducator iubit”..

  8. As vrea sincer sa reusim sa facem ceva, insa partidul asta de la putere are atat de multe parghii…deci e greu de crezut ce se intampla…dupa ce au adus tara intr-o ruina, intr-o moarte clinica, dupa ce ne-am indatorat pe multe generatii de acum incolo, tot ei castiga pe banda rulanta..au castigat din nou presedintia, au castigat din nou cele mai importante functii, etc..lumea pare ca nu s-a saturat de cat indura..suntem o tara de masochisti!

  9. „Dar asta nu se mai poate: poti păcăli un popor o dată, de două ori, de zece ori* – dar n-o poti face la nesfârsit, mai ales atunci când cutitul ajunge la os. ”

    Sper!!! Ii vad pe greci cum ies in strada, pe cand si la noi asa ceva?
    Tare imi este ca poporul roman este cam tamp si va inghiti orice i se pune pe tava zicand un dulce „asta este” resemnat! Si il va pupa in continuare pe Basel…

  10. Chiar nimeni nu are ochi sa vada? Pe de o parte, avem un om care propune reducerea parlamentarilor (unicameralul), legea lustratiei, lupta pt DNA, ANI. Pe de alta avem Ion Iliescu care spune ca legea lustratiei este o rusine pt romania??? Voiculescu care spune la fel. PSDistii plus PCistii vor desfintarea DNA, ANI. Chiar nu sesizati ca undeva ceva pute?
    Sintem singura tara fosta comunista fara legea lustratiei in vigoare.
    De fiecare data cand un escros e eliberat spune „justitia si-a facut datoria”. Cand justitia spune ca Voiculescu a colaborat cu securitatea, desi e aceeasi justitie, nu si-a mai facut datoria.
    Cresterea TVAului e vina lui Basescu? Criza economica mondiala e vina lui base?
    Si eruptia vulcanului tot a lui e?
    In ungaria TVAul a fost majorat deja de la 20 la 25%. E vina lui Base? Oare?
    Cresterea cu 6% a TVAului ar insemna o crestere a preturilor cu 1,5%. Atat.
    E rau ca se mareste, dar sinteti siguri ca daca era PSDul la guvernare nu marea?
    Mai tineti minte Geoana? Promitea ca va da 20.000euro oricarui roman care va reveni in tara… oricum plecati din tara sint majoritati rromii… dar oare isi putea tine promisiunea?

  11. bravo silviu!! in fine cineva care gandeste cu propriul creier nu se lasa manipulat de mass media !!! din pacate sunt mai multi oameni (la conducere) fara capatai, care au reusit sa intre in toate structurile importante (JUSTITIE – stie cineva sa-mi spuna de ce dracului tara moare de foame in vreme ce aici un salariu ajunge si la 9000 lunar? si nu vorbesc de judecatori!!! , presa scrisa, tv) si tzes intrigi impotriva celor care vor sa faca ceva. Te-ai gandit domnule voiculescu ca ce se intampla acum se intampla pentru ca Iliescu cu gloata lui nu a facut ce trebuia imediat dupa revolutie? ati vandut tara bucata cu bucata si continuati sa o vindeti, v-ati / si-au luat spagile de milioane de euro din orice s-a putut vinde, mai nou ANI e egala cu zero pentru ca smecherii romaniei nu le mai dau dreptul sa va controleze averile, sa vada romanul care moare de foame cum faceti voi milioanele in valuta din „salariul amarat pe care il aveti” in vreme ce sunt oameni care nu au ce manca, parinti care isi culca copiii cu un pahar de apa cu putin paine cu unt (daca au noroc sa aiba asa ceva in casa). am intrat special sa postez aici sa afle toti care lasa un comentariu cat de scarba imi e de oameni ca voi, ca tine domnule voiculescu, un parvenit cu gura mare si cu minte deloc. da silviu, asa este vulcanul a rabufnit din cauza lui basescu, mie mi-a scazut salariul cu 25% din cauza lui, seara cand ajung la alimentara si nu gasesc paine e vina lui basescu, normal ca sa nu mai spun ca daca mi se opreste apa in casa (revizie) e vina lui basescu. El e de vina pentru tot ce se intampla in Romania. A, ba nu pentru tot ce se intampla in lume. Si grecii au ajuns in situatia asta tot din cauza lui.

  12. NU stiu ce sa zic,dar lipsa de reactie a romanilor ma ingrijoreaza.Maine ar trebui sa fie plin bucurestiul de oameni ca la revolutie.Vax! Sunt pensionar din Oltenita si am propus pensionarilor de aici sa organizam actiuni de protest.” n-o sa faca asa,ca n-are cum” sunt prea batran sa protestez”etc. nu vor cu nici un chip.Oameni de rahat.Ne meritam soarta.

  13. A propos! Am trimis o scrisoare Consiliului de Ministri al Uniunii Europene,in nume personal in care acuz guvernul romaniei de genocid impotriva poporului roman.

  14. Constat un fenomen,total dezamagit:
    La Cotroceni, arzand degeaba gazul,
    D-lui Basescu, nu nasu’ i s-a lungit,
    Ci i s-a-ngrosat prea mult … obrazul.

  15. Nu sunteţi invidios pe seninătatea cu care un preşedinte de stat ne anunţă că am intrat de tot în rahat cu seninătatea unui copil de 3 ani? Eu da.

  16. Taică-miu mă întreabă nedumerit, dacă el, cu o pensie de 600 de lei, e grasul de care se împiedică domnul preşedinte. I-am răspuns spăşit că nu, nu el e vinovatul principal, ci eu, cu un şomaj de 450 de lei. Să-mi fie ruşine! Iertare, domnule preşedinte! N-am vrut.

  17. Vrea să taie !

    ‘Ai de mine, ce trăznaie :
    Şi Băsescu vrea să taie !
    S-au înverşunat cam tare
    Pe…craca de sub picioare !

    Bei partid de ciomi năpraznici,
    Cam prostuţi şi prea obraznici,
    Care-zilnic-vor să taie :
    Treceţi cu lama,în baie !

    Ce mai aveţi de tăiat :
    Venele,c’aţi căpiat !

  18. @Silviu, „eu am oaresce ureche muzicala” …nu cumva esti emil boc ?!
    @Roxette „eu am oaresce ureche muzicala” …nu cumva esti elena udrea ?!

    Daca tot sunteti asa patimasi in ce-l priveste pe basescu, v-ati gandit sau v-ati pus intrebarea din ce partid faceau parte atat cel pe care-l aparati, cat si roberta anastase ( buna ziua, mai neim iz roberta anastase…) si multi altii care-l musca de fund pe iliescu, cel cu care s-a inceput rau dupa lovitura de stat din ‘ 89 ? Habar n-aveti… Au pornit impreuna la vanzarea tarii si dupa ce si-au facut plinul au plecat din P.D.S.R. sau cum se numea pe-atunci si s-au facut dintr-odata „Populari” si dupa aceea de dreapta. Cat la % din actualul PD-L au fost in FSN ? Eu, il vad pe basescu „hotul care striga hotii” ! Cine era ministrul transportului in timpul mineriadei ?
    Cine a pus la dispozitie trenurile pt. mineri ? Cine a vandut Flota ? …si cine l-a salvat de la puscarie, pt. a putea Romania sa intre in U.E. fara probleme ? Eu nu tin partea nimanui. As vrea ca toti cei care au fost la putere din 1990 si pana acum, sa raspunda cu capul ca si CEAUSESCU (care dupa parerea multora, dupa ce se intampla azi, a fost impuscat degeaba) imi pare rau pt. el, si in comparatie cu iliescu, constantinescu si basescu la un loc, a fost mai bun si nu si-a vandut tara, asa prost cum a fost el ! Sa nu uitam ce-a spus inainte de executie: „tradatori, mercenari capitalisti, agenturili straine, o sa vedem noi ce ne asteapta, etc.) Uitati-va ce fac bancile straine, aduse in tara de Statul roman. Ne jefuiesc, ne umilesc, fara ca guvernul sa faca ceva. Romania are nevoie de o adevarata revolutie, arestari si conviscari in masa. E nevoie de o nationalizare sa ne recuperam averea tarii ! Pt. asta trebuie sa iesim din U.E. (nu aveam ce cauta in ea) sa nu mai fim piata de desfacere, la mana si mila celor despre care vorbea CEAUSESCU inainte de a fi impuscat ca un caine in ziua de Craciun. Dupa cat rau ne-au facut cei de-acum, ei ce-ar merita ? Suntem slabi si ne-o meritam !

  19. @roxette:
    …”si grecii au ajuns in situatia asta tot din cauza lui” , doar e Zeus, nu?
    Da’ ungurii l-au anticipat.Ei deja s-au obisnuit cu situatia asta.

  20. Dane, vad ca mai foloseşte cineva id.+ul ăsta. Aşa că l-am schimbat puţin pe al meu. Sunt fără cuvinte. Dramatic. Chiar sunt necăjit, revoltat, supărat. Nu ştiu cum se va termina toată povestea asta, dar, eu unul, îmi pare tare rău că nu l-am putut avea premier pe Iohhanis. Ce diferenţă, ce spirit, ce soluţii! plus relaţiile pe care le avea, la nivel diplomatic, tocmai cu acea putere economică -care in acest moment salvează o altă ţară in mare dificultate-, ce ar fi putut să ne salveze cu adevărat. Mă refer la Germania, evident. Păcat! tare ghinionişti mai suntem sau, dacă mă gândesc bine, ce mult profită un grup de interese restrâns( Băse, PDL, clientelă mafiotă) de noi ceilalţi, de toţi. Cu respect,

  21. PS: nu sunt nici Boc, nici altcineva. Sunt un pensionar militar revoltat şi supărat. Chiar traiesc din pensia asta, şi mi-e tare greu! 1350 lei.Diminuat, nu mai calculez. Şi la câte sacrificii am făcut din tinereţe până acum… chiar mă doare. Rău! Sper ca băiatul meu-5 ani- să trăiască mai bine, să păstreze în memorie doar ca amintiri neplăcute şi luări -aminte, vremurile de acum.

  22. Eu ştiu că stătem binişor în statistici la domnitori căsăpiţi, preşedinţi şi mai ales pim-miniştri împuşcaţi. E drept că şi invers, conducătorii au mai subţiat propriul popor uneori.

  23. @POPA TEAPA, @exasperat, aveti dreptate, ne lipseste Unitatea Nationala ! Daca am fi pe jumatate ca grecii… Bravo lor, sunt uniti si nu se lasa pacaliti. Bancile conduse de evrei, masoni si alte organizatii straine (care nu se mai satura de averi) se fac vinovate de nenorocirea Mondiala prin care trec oamenii nevinovati.
    Nu sunt un nostalgic al comunismului, dar dupa 20 de ani de capitalism, care s-a dovedit a fi un mare Teleshopping : reclame pompoase, 2+1 GRATIS, totul la PROMOTIE, extraordinar, „oau, uimitor… chiar acum ma duc sa cumpar si eu” ! Tot ce e adus de dincolo, inclusiv mancarea, sunt niste gunoaie ! Uitati-va cata minciuna, ce reclame ordinare au facut Bancile pana au atras clientii si dupa ce au schimbat regula in timpul jocului, acum ii executa, ii scot in strada ca pe niste caini ! Sistemul capitalist s-a dovedit a fi mai marsav si mai ordinar ca cel comunist. Am fost in S.U.A. si m-am convins. Nu e ceea ce vedem in filme. Acolo totul e fals, pana si zambetul, care este obligatoriu ! Uite unde au ajuns si ei. Vai de mama lor, cat credeau ca o sa le mai mearga… Cred ca trebuie facuta o medie intre doctrine, sa poata fi multumita toata lumea !

  24. @Silviu cel necajit, ai fost cumva pe front ? Bunicul meu, e veteran de razboi, a luptat la Cotu’ Donului, si-a pierdut degetele de la picioare din cauza gerului, a fost prizonier in Rusia si… ar pensie de 700 Ron cu tot cu munca prestata atatia ani la C.A.P. Se stie cum au dus-o APV-istii si inainte de 89 si dupa ! Am facut armata si stiu bine cum ati trait ! Ati dus-o bine, nu va mai plangeti ! Aveti case, ramase de la Ceausescu, ati avut frigiderele pline, cu pachete aduse de acasa de la soldati. Permisii date pe spagi, mancare la popota si la pachet, etc. Cati militari si-au facut case cu soldati pusi la munca ?! Nu va mai plangeti ! Da, au dreptul sa se planga VETERANII, ei merita mai mult ! Mama a muncit 27 de ani in fabrica, trei schimburi, + inainte 4 ani la C.A.P. si are 520 Ron pensie. Ar vrea ea sa aiba 1350 ca D-ta ! Eu, dupa 5 ani, mi-am suspendat firma din cauza forfetarului. Mi-a mers bine pana a venit la putere Partidul Demolator – Lenuta Udrea. …si s-a dus naibii tot ! Pe noi cine ne plange ?!

  25. Mogulule, daca luai sarea, Vantu posta si Patriciu… nu mai stiu, asa ca mai bine ingroapa Basescu Romania, e mai de bun simt asa, nu? Eu fac misto, dar prevad ca Grecia e o joaca de copii in parcul de distractii fata de distractia ce-o sa iasa aici la Romanica, sincer.

  26. @Val liberal.

    spre deosebire de SUA care o invoci , in Romania bancile si-au permis ceea ce in SUA sau Olanda, de pe unde or fi ele nu si-ar permite niciodata.
    In SUA nu exista comision de rambursare anticipata. Ai acumulat 400 $ te duci la ghiseu, oricand , fara nici o preintompinare de 30 de zile , fara nici o limitare referitor la suma depusa etc si achiti acesti 400$, urmand ca d eluna urmatoare sa achiti mai putin.

    In Romania e facut ca sa descurajezi platile anticipate. Intrucat intr-o tara civilizata bancile ar trebui sa fie partenere cu clientii (adica sa aiba de castigat ambele parti) in Romania nu se intampla asa ceva.
    Cand te duci sa ceri sfatul cum sa faci in X sau Y situatie primesti ceva de geneul: „uitati dle… noi am putea sa sa va ajutam sa achitati in avans o anumita suma din creditul ipotecar de sa zicem 12%, luand de la noi un credit „LA PROMOTIE – asa cum ziceai si tu mai sus , un credit de nevoi personale cu dobanda „Privilegiata” de 14,5% pe an. Aceasta promotie o facem doar pentru ca banca noastra implineste anul acesta 10 ani de activitate in Romania.
    Deci „omul de rand” primeste sfat ca sa achiet un credit de 12% luand un credit de 14,5%.
    Iar daca vrei sa-ti schimbi valuta creditului – incaruntesti.Inventeaza tot felul de termeni, bariere, indicatori ca sa nu te incadrezi…conditii ce nu sunt publicate nicaieri in nici o oferta de-al lor.

    Nici vorba de fidelizare a clientilor vechi prin dobanzi reduse fata de clientii noi…ba dimpotriva…se practica o dobanda mai mare la clientii vechi intrucat cum zic ei:”la momentul incheierii contractului noi percepeam o marja fixa de 2,5% marja care nu se schimba pe durata contractului, iar acum la noile credite noi practicam 1,5% – asta asa inteleg ei sa fidelizeze clientii.
    Te-au prins in lat si nu-ti mai dau drumul. Unica varianta de ai dezmetici este ca poporul sa-si reduca expunerea fata de banci (termen folosit de banci in relatia cu clientul).

    Cu rscul de a ma repeta: Ei asa ceva la ei acasa nu practica.

  27. @VALiberal-nu sunt elena udrea si nici nu as vrea, pentru nimic in lume. e ultimul comentariu pe care il postez: intre geoana si basescu prefer basescu. sau tu il vroiai pe geoana? in cazul asta, esti pierdut si noi pe langa tine.

  28. referitor la taxe.

    as dori sa mentionez ca statul le colecteaza prost. In anul 2009 primesc un plic ca am o restanta la Impozitul pe venitul global din 2002…..Nu e posibil asa ceva! sa treaca atatea ani.?
    Nu au posibilitatea sa achiti taxele prin internet banking. Mi-au spus”trebuie sa veniti personal sa achitati la ghiseu”.
    iar acel ghiseu „unic”…inseamna de fapt: te ridici la etajul doi…intri intr-un birou sumbru unde soba de teracota lucreaza inclusiv vara…dai buletinul – iti da o foaie…cobori la un alt ghiseu…dai foaia…iti da o alta foaie…te duci la casierie – achiti si apoi pleci. 3 doamne foarte serioase pentru importanta activitatii lor civice.

    Uitasem sa mai zic si cate tigari se trec in Romania :”Cand e tura buna la romani” expresia moldovenilor. Am stat 6 ore la o coada sa intru in Romania, timp in care unii au traversat hotarul de 5-6 ore lasand marfa si venind dupa alta. La Galati se intampla acest fenoment. (AVIZ PENTRU DL BOC care citeste acest blog, asat asa ca sa nu se planga de % pietei gri la tigari). Mecanizmul functioneaza foarte bine.

  29. intrucat trebuie stimulat un mod de viata sanatos, preferabil ar fi ca accizele la tutun sa fie simlare celor din Germania, iar in pachetul de tigari sa fie cu 2 tigari mai putin.

    minim 4-5 euro un pachet mi se pare corect, mai ales ca nu are nici un impact negativ in cascada asupra economiei.
    La alcool la fel.
    Mai bine ar mari la aceste produse si ar micsora la carburanti, intrucat de pretul acestora depind costurile multor produse, in special cele de baza.

  30. Mai, @Val-Valisorule, da’ ce-ai frate cu noi, cu toti? Vad ca ma-nfierezi rau de tot. Ti-e bine acum? Vad ca i-ai luat la rand pe toti, aproape. Ce doresti, de fapt? Tu, fost privat, eu, fost ” capusa”, asta-i inteles?! Si-a atins scopul, oare? Cred ca da. Stii, sper sa ne-ntalnim pe ” baricada” dreptatii vreodata, noi doi, impreuna, ca sa ne spunem pasurile, supararea, frustrarile, iar apoi sa construim o lume mai buna. Fara vituperari, si fara pizma. Daca-i citit, cred ca-i vazut pe cine vroiam sa ne conduca spre mai bine. Eu, totusi, te salut!

  31. @roxette,
    Cu tot respectul, daca nu esti elena udrea, imi cer scuze ! Daca mi-ai fi citit comentariile cu mai multa atentie, ai fi vazut ca am mers pe Crin Antonescu si Klaus Johannis, in niciun caz cu mircea ge’ oana. Daca nici asta nu-ti convine, imi pare rau… dar inseamna ca nu esti la zi cu politica romaneasca ! Basescu ala pe care-l preferi a facut parte din F.S.N. – P.S.D.R.- P.D.S.R.- P.S.D. si cum s-a mai numit el. Dupa ce s-a imbogatit bine, a simtit cand e momentul, s-a carat si a intrat in P.D. „basma curata” dupa care l-a mazilit pe Petre Roman si precum Piratul Barba Neagra, a pus mana pe putere. Ai uitat probabil ca in 2009 cand a facut alianta cu… cine ?! …cu P.S.D. !!! …si ce-a zis basescu ? … ca si-a vazut visul cu ochii ! Adica…?! Sper totusi, ca nu esti elena udrea !

  32. vad ca postati doar ce va convine!
    macar spuneti-mi daca sunteti de acord cu varianta de relansare a economiei romanesti, propusa de dr. in economie Constantin Cojocaru.
    Scurt: DA sau NU

  33. Ca intotdeauna, un discurs admirabil ! Totusi, lumea nu se prea inghesuie in jurul dumneavoastra,de ce oare? Pentru ca pe langa Pinochio romanii au vazut sute de Buratino in lumea politica? Sau pentru ca romanii au fot invatati, prin forta bruta, sa taca, sa mu faca…
    Probabil adevarul este undeva la mijloc.

  34. Pinochio totusi era un personaj pitoresc si infantil;chiar numele alesului nostru este pana la urma cel mai sugestiv, tot spunem din ce in ce mai multi ca tara noastra este una de…hm..tot rasul…
    Daca vrem totusi sa-l numim altfel, i s-ar potrivi mai bine Madoff sau chiar Ponzi; caci el practic a transformat colectarea bugetara intr-un adevarat Caritas urias din care nu se mai intoarce absolut nimic la cotizanti, si spre deosebire de premergatorii sai, cu el avem si siguranta ca o sa se duca totul de rapa si sfarsitul e aproape.

  35. domnule Voiculescu, sincer sa fiu mi-a fost indiferent popeye ca personaj, insa in urma ultimelelor actiuni ale acestui individ ar trebui fie contracarat cumva si facut in asa fel incit sa scapam de el si de toata camarila lui si bagati toti la puscarie dupa aceea

    cred ca ar trebui sa initiati un referenduum pentru demiterea acestuia pentru incalcarea flagranta a constitutiei pe baza a 20.000 de semnaturi cit prevede legea, din cite cunosc ;)

Comentariile sunt închise.