Scopul meu este imediat să întorc decizia Guvernului privind reducerea pensiilor si salariilor. Aceste măsuri sunt ilegale – nu se poate elimina arbitrar un drept deja câstigat, inaplicabile – vor genera milioane de actiuni în justitie, si nocive economic – vor reduce consumul, implicit productia si încasările la buget din TVA. Domnii Boc si Băsescu au pornit pe un drum sinucigas.

Am convingerea că delegatia FMI se va întoarce foarte curând în România.

28 COMENTARII

  1. Deja si Basescu s-a dat la fund.
    A pasat problema la CES declarand se pot analiza aceste „propuneri” (acum se numesc propuneri) si ca, daca nu se dovedesc viabile, se vor negocia cu FMI, deoarece el va „recomanda” Guvernului sa nu semneze scrisoarea catre FMI.

    Cred ca si-a facut capitalul politic cum se duce odata cu apa de la toaleta.

    Clarificare: vreti masuri viabile? Vorbiti cu specialisti sa vi le elaboreze. Nu mai lasati politicienii sa dea din gura degeaba. Stiu ca sunteti profesor si ca ati terminat ASE, dar, din nefericire, va ocupati de negocieri, competitivate si comunicare politica. Partea de strategii s-ar putea sa para oarecum straina chiar si unui om de afaceri cu un asemenea succes ca dvs.

    Daca puneti un absolvent de REI sa va intocmeasca o strategie de dezvoltare in asemenea timpuri, o va face. Dar nu va functiona. Aveti nevoie de specialisti in fiecare domeniu.

    Off topic: am citit programul politic al UNPR azi. In afara unor greseli gramaticale (mai mici decat cele din legislatia nationala),mi-au placut si acuzele aduse PSD-ului in 2-3 locuri.

  2. D-le Voiculescu am auzit de noua decizie a Pdl…. Ce bine era fara ei!!! :(( Imi pare rau ca Pdl a luat aceasta masura, eram mult mai fericit fara ei…. Sincer imi pare rau, o sa incerc sa evit, din nou, sa ma mai uit la TV…

  3. In naivitatea mea,mi-a mai venit un gand:
    Daca ati trimite o scrisoare deschisa cu propunerile Dv. catre guvernul romaniei in toate mijloacele mass-media , si subliniez, in toate mijloacele mass-media, ma intreb, oare chiar ar ramene fara reactie propunerile Dv.? Este chiar momentul in care ego-centrismul guvernantilor nu-i lasa sa auda altceva decat propria voce?
    Nu-mi vine a crede ce vremuri traiesc iar!
    Doamne ajuta-ma sa plec de aici si sa uit limba romana si cuvantul „dor”!

  4. MOGULUL ESTE GRESIT – SINGURA SOLUTIE POLITICA DE PERSPECTIVA ESTE CONSTRUIREA BALCONULUI !

    SINUCIDERA POLITICA DEFINITIVA A OPOZITIEI ROMANE !
    ( FUNIE DE SALVARE PENTRU MAFIA BASESCU )
    Doamna Alina Gheorghiu
    deputat PNL
    „PNL nu poate asista pasiv la falimentul economic şi administrativ al României şi continuă demersurile pentru demiterea Gvernului Boc, în cazul în care acesta se dovedeşte incapabil de un gest de onoare, urmărind un acord între toate forţele politice pentru formarea unui cabinet de criză, non-partinic, cu premier şi miniştri tehnicieni.”
    ACEASTA IDEIE ESTE O SINUCIDERE POLITICA. CU ALTE CUVINTE CREIAREA UNUI NOU GUVERN DE TIP BOC CU UN NOU PRESEDINTE SI PRIM MINISTRU PE NUME TRAIAN BASESCU. ACEASTA IDEIE VA VA FACE PARTAS LA GENOCID SI
    VETI SALVA CAPUL ACTUALULUI PRESEDINTE.
    Doamna deputat
    NU EXISTA SOLUTIE . DACA TOTI MEMBRII AI GUVERNULUI PROPUS DE DUMNEAVOASTRA AR FI GENII IN ECONOMIE SI LAUREATI AI PREMIULUI NOBEL
    EI NU VOR PUTEA CREIA O CRESTERE IN POZITIV A ECONOMIEI ROMANESTI.
    NU FACETI DECAT SA DISTRUGETI IDEIEA DE OPOZITIE SI SA DUSTRUGETI ULTIMA SPERANTA A POPULATIEI.
    SOLUTIE
    AM FOST ANUNTAT IN CURSUL ZILEI DE JOI DE CATRE CONSULATUL FRANCEZ IN NEW YORK DE FAPTUL CA SA REDESCHIS DOSARUL BASESCU ROUEN .Actualul şef de la Cotroceni este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze. ACEASTA RECUNOASTERE A CRIMEI DUCE AUTOMAT LA 20 DE ANI DE PUSCARIE.

    SOLUTIA ESTE IN MANA OPOZITIEI PARLAMENTARE :

    ACEASTA CRIMA A FOST SI IN ATENTIA PROCURATURII ROMANE. SA DESCHIS UN DOSAR IN JURUL ANILOR …90 LA PLANGEREA SINDICATELOR MARITIME ,CARE ERAU IN CONFLICT CU MINISTRUL TRANSPORTULUI BASESCU. DACA VRETI INTRADEVAR
    SA FACETI CEVA PENTRU ACEST POPOR INFOMETAT SI CONFUZAT REDESCHI DETI DOSARUL ROMANESC.
    Ascultand de acest sfat puteti asigura lui Basescu o batranete linistita la o puscarIe franceza sau romaneasca la alegere.

    Robert Horvath DEVA Cineast USA
    
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

  5. Noroc ca exista oameni ca dumneavoastra care lupta pentru drepturile romanilor.
    Daca ar fi mai multi …
    Politicienii nostri uita ca desi de cele mai multe ori nu lasa presa sa filmeze ‘sedintele lor importante unde iau decizii ca sa ne mearga bine’, pe langa sleahta lor mai este intotdeauna cineva acolo care ‘o sa le dea la fiecare’! O camera ascunsa numita DUMNEZEU.
    Mult succes domnule Voiculescu.
    Multa sanatate.

  6. Da, Basescu deja s-a sucit. Nu mai recunoaste anumite lucruri ce le-a zis..a pasat problema la CES..Continuati, dle Voiculescu! Sunteti pe drumul cel bun!

  7. Adjudant ALBERT..era un subofiter superior din Legiune, ffff apreciat de catre toti militarii, unul din motive fiind faptul ca in timpul festivitatilor, etc..in loc sa stea la popota cu ofiterii (sau echivalentii gradului sau), venea si statea cu noi, astia mici (militari de rand), cu precadere romanii..
    Paranteza pt ca…apreciez faptul ca purtati un dialog deschis cu noi prin blog, este transparent si pare a veni din suflet.
    Acum, Pinocchio aka Base`, tinde putin a deveni UNICUL tap ispasitor. DA, este un om de o inteligenta medie, destul de spontan, dar cu un defect enorm: e „a player„. UNUL SLAB, unul care a ajuns in situatia „sa nu mai poata baga inca o fisa si sa traga iar maneta„. consecintele sunt tragice;
    Totusi e ROMANESC sa atribuim toata vina unui singur om, NU DOAR pinocchio poarta vina, si chiar nu am nici o culoare politica.
    Privind cu obiectivism natiuni ca Australia, Japonia, USA, as crede ca CEVA ne impiedica sa avansam mai departe de un nivel, pt simplul fapt ca ni se pare cuvenit prin „drept istoric„..iar pbma e ca uitam istoria cu toate „crap-showurile„ care ne asalteaza.
    TREBUIE sa ne reeducam, si din pacate „can`t teach an old dog new tricks„..
    Solutiile lu Basescu nu-s chiar asa drastice in raport cu situatia prezenta (si mi-a luat vreo 2 zile sa calculez cateva aspecte), dar evident nici cele mai bune…doar cele mai la indemana.
    Oricum miracole imposibil de facut, trebuie TIMP, oricare ar fi solutiile (si o reforma in sistemul judiciar- fara aia, hahahahaha,orice masura, nu numai ca e arbitrara dar va fi si cam opaca)
    Ceea ce gasesc GENIALA este initiativa dvs: Fundatia pt pensionari..AVEM NEVOIE de o trezire morala (va citez cu aprox), romanii are nevoie sa-si constientizeze drepturile in calitate de cetateni europeni, dar si de oameni.
    Au nevoie sa creada in ceva (si de asta au renuntat la comunism-pt k omul are si spirit, nu traieste doar sa-si plateasca creditul si facturile), au nevoie sa fie luati de mana iar daca deocamdata unica modalitate sa isi exprime suferinta este sa o strige de pe blocuri, va multumesc ca le-o facilitati.
    Recomand filmul „Amintiri din epoca de aur„ – sugestiv pt cine-l intelege dincolo de „coperta„.

  8. „romanii are nevoie„ = au nevoie..:) si-or mai fi cateva mici greseli (sper doar de ortografie), dar cam tarziu sa le verific acum.
    daca da…de la oboseala

  9. Stimabile,
    De juma` de ora ma uit la tine si „te citesc” si … de la mine problema se vede cam asa: vezi ca „te vezi”!
    Asta-i sarada veche… Ce este a mai fost…Ce stim ca rezulta? Fix maruntisuri.
    Corect: jocurile astea tin pentru amatori.
    Gresit e ca machinatiunea (frumos cuvant) ar mai putea fi suficienta de sine statatoare..
    Americaneste vorbind… We all love a good charade… Dar poate cineva ( a se citi Dan Voiculescu) sa vaneze si cu altceva decat cu arcul???

  10. Domnule Voiculescu, apreciez intentia dumneavoastra de a va opune directiei aberabte pe care guvernul roman a apucat-o. Totusi, gravitatea situatiei impune adoptarea unei stratedii cu bataie mult mai lunga decit o petitie ! Situatia pre-insurectionala care se profileaza intr-un viitor, nu prea indepartat, necesita actiuni politice mult mai hotarite si mai serioase, pentru a avea sanse de succes. Apatia politica care a caracterizat publicul romanesc va fi, in curind, inlocuita de o revolta, de o concentrare de energii caracteristica declinului economic si social abrupt. In aceste conditii, se creeaza premizele unui ” cutremur” in viata politica. Este sansa pe care o mina de oameni clarvazatori pot ” canaliza” energia, declansata de conflictul social, in a creea o noua organizatie politica, a carei program sa cuprinda toate revendicarile romanilor si a carei „filozofie” sa fie ruptura totala de trecut. Deasemeni, este important programul noii organizatii de asezarea Romaniei pe o noua fundatie economica si politica, promovind modele de iesire din criza, cum au fost cele ale Germaniei si Japoniei dupa razboi. Metodele noi de comunicare(internetul) fac posibila organizarea unui activism plolitic de „jos in sus”, bazat pe voluntari reprezentind toate regiunile tarii, intr-un timp record. Finantarea noii organizatii ar putea folosi experienta ( campaniei Obama, de exemplu) , subscriptia pe net, independenta de orice sponsori( din „elitele” implicate politic) sau motivati politic. Noua organizatie are , la inceput, nevoie de oameni „nepatati politic” a caror onestitate sa fie incontestabila si a caror vointa de a lichida ” sistemul ticalosit” sa fie ferm si clar exprimata printr-n manifest politic cu caracter de program director. Punctele acestui program terebuie sa acopere o sfera larga de subiecte din revendicarile populare, de la reformarea statului si constitutiei, la echitatea in fata legii, reformarea si responsabilizarea justitiei , restauratia averii nationale, liberalizarea economica, reformele sociale ale inatamintului, sanatatii, sistemului de pensii etc.etc. Succesul sau esecul unei astfel de organizatii depinde , la inceput, de radicalitatea solutiilor propuse !! In timp, filozofia economica pe care aceasta organizatie o va adopta va determina supravietuirea acestei organizatii la putere, in cazul in care, programul si strategia sus mentionata va avea ca rezultat cistigarea puterii.
    Va rog sa relectati asupra acestei alternative, ca raspuns la criza actuala si ” sa puneti umarul” la nasterea acestei organizatii, radicale din punct de vedere politic, ca singura alternativa viabila la imobilismul si „perversiunea” sistemului politic actual. Nu cred ca iesirea din criza se va putea datora „reactiei” factorilor politici din sistemul actual care, de fapt, sint vinovati de generarea si perpetuarea crizei economice si sociale prin care trecem !!

  11. Sunt un viitor fost angajat al trustului pe care l-ati infiintat. Ce se intampla acum e de-a dreptul bulversant. Ma refer la inchiderea studiourilor locale. A3, va ramane fara marfa, calitatea jurnalelor de stiri vor scadea. Sunt doua variante, ori sunteti mintit de cei care va capuseaza (ar fi interesant sa aveti discutii cu directorasii dvs.), ori toata agitatia asta cu grija fata de cei care raman fara loc de munca este doar o atitudine publica.

  12. Noi nu de relaxari fiscale avem nevoie sau de majorari progresive de taxe….

    Mai multe taxe , mai multi bani la bugetul statului in prezent va insemna si o mai mare risipa…in afara de laxative va mai aparea ceva…. se vor crea artificial mai multe gropi pe drumurile bune si nu doar pe o portiune mica etc…vor aparea in fiecare oras cate un patinoar olimpic la pret de trei ori mai mare decat ar fi normal.

    Inainte de toate avem nevoie de un dus rece. Iar acesta se poate obtine doar printr-o greva fiscala., concertata si sustinuta de catre toti agentii economici privati. (eventual doar agentii economici de stat pot achita taxele – daca le au)

    Pe termen scurt poate fi nociva, dar pe termen mediu si lung va da roade, intrucat se vor trezi la realitate.

  13. @ Codrin
    suntem foarte curiosi cum ai dezvolta agricultura romaneasca daca ai fi fost Ministrul Agriculturii…
    Orce soldat se viseaza general, dar pana a ajunge acolo trebuie s-o ia incet de jos.
    Nu am nimic cu Dl Ciolos, care este un idol pentru multi, dar agricultura romaneasca ramane in continuare la pamant, asa cum a fost si in ultimii 10-20 de ani. , fara irigatii, fara tehnologii, fara know how , fara piata de desfacere…(noi mai practicam doar produsele modificate genetic), fara inventii.
    Importam grau ca sa facem paine intrucat graul nostru nu se incadreaza la % de gluten pentru a face o paine de calitate…adica e mai mult furajer.

    Si crede-ma un doctor in stiinte agricole nu are de unde sa aduca aceste tehnologii singur.
    E nevoie de o munca in echipa, de o conlucrare.

    Candva , in perioada mea de colegiu, stateam la cineva in gazda. Doctori in stiinte biologice, mai bine zis in microbiologie.
    Studiasera mai multe animale, rozatoare – modalitati de lupta cu acestia….. studiasera capusa albinelor Varoa si descoperiseara si un medicament unic de tratare a acestora.
    Erau invitati la tot felul de forumuri internationale, congrese:Tokio, New york….dar nu aveau bani. Imi aratau invitatiile alea care niciodata nu au fost onorate, din lipsa de fonduri.
    Desigur, ca in timp au descoperit si altii modalitati de lupta, dar ei se aflau in locul potrivit si aU si fost puse in practica.

    Ma uitam zilele trecute pe un canal TV strain, intr-o tara in curs de dezvoltare, in care accentul pe inovatii in ultima vreme se pune foarte puternic, indiferent de domenii., inovatii ce in primul rand trebuie sa indeplineasca minim o conditie: sa fie practica.
    Vazusem cum o domnisoara, innebunita de microbiologie a creat in laborator o bacterie ce se hraneste cu pesticide., curatand solul de acesti produsi cancerigeni., obtinand astfel produse eco. de acolo de unde nu te-ai fi gandit niciodata ca poti obtine.
    Si cel mai interesant lucru, inventia i-a fost rasplatita si se bucura de un mare succes din partea multor producatori, indiferent de talia acestora.

    Asa cum ziceam mai sus e nevoie de munca in echipa., chiar daca sunt domenii economice separate. La noi …e ca in fotbalul romanesc: fiecare vrea sa dea gol, fara pase, ca sa se afirme, dar intr-un final pe plan international suntem necompetitivi.
    Unde sunt mai multe minti focusate pe un scop bine determinat, e cu mult mai bine decat cu un singur cap.

  14. reducerea oensiilor, salariilor si adaugati in discursul dvs si „a indemnizatiei de crestere a copilului”. este tot un drept castigat, pt care am platit procentual ani de zile taxe

  15. Cuvantarea dom…tovarasului Muncaciu Sorin : „Situatia pre-insurectionala care se profileaza intr-un viitor, nu prea indepartat, necesita…”

    Eu, tovarasul Dragos propun:
    1: tovarasica Vranceanu Gabriela Firea sa ia locul tovarasei Pauker Ana
    2: tovarasul Ciutacu Victor si Gadea Mihai sa bage/introduca spaima in „burgheji”.
    3: tovarasul poet Paunescu Adrian sa creeze niste lozinci de tipul: “Iu-iu-iu tractorul ara/Iu-iu-iu porumb, secara/Facem colective-n tara/Toti chiaburii ca sa piara”.
    4: sa fim pregatiti in orice moment pentru mumificarea tovarasului Iliescu Ion
    dupa modelul tovarasului Stalin….scuze, Lenin.
    5: tovarasul Nicolaescu Sergiu sa fie pregatit cu scenariul urmatorului film despre fuga din tara a dictatorului basescu (b mic, da ?) cu tablouri, cufere pline de giuvaeruri & nestemate si palate de clestar.
    6: Ziua Libera, Jurnalul Liber, Adevarul Liber, Realitatea TV Libera, A3 Libera, Cotidianul Liber, Gardianul Liber, Jurnalul Liber, Zu-Zu Liber si celelalte mijloace de propaganda a noii organizatii sa bage/introduca bravului popor roman in cap ca „tovarasul Putin Vladimir & poporul rus libertate ne-au adus”.

  16. @andron: nu ma visez ministrul Agriculturii. Nu-mi place politica. Il apreciez pe dnul Ciolos, dar, la urma urmei, este agroeconomist, nu agronom.
    In privinta a ceea ce as face, as pune „creierele” pe care le avem la munca. Nu ma refer la cercetarea care se face acum in statiunile de cercetare sau universitatile de profil (copy paste dupa cercetarile vechi pentru a castiga un grant nou). Sunt destui cercetatori (tineri, mai putini tineri) capabili sa faca performanta si in acest domeniu.
    Dar nu agricultura este domeniul meu de activitate, ci dezvoltarea rurala. In acesta, as stabili o „strategie” (daca tot e cuvantul cel mai folosit zilele astea) clara de dezvoltare a fiecarei comunitati rurale in functie de nevoile si potentialul acesteia.

    De exemplu: daca o comuna/un sat se afla la o distanta relativ mica (aprox 50 100km) de diferite obiective turistice, va fi pus accentul pe turism si activitati adiacente (servicii de deservire a turistilor sau calatorilor gen benzinarii, birouri turistice etc). Bineinteles, trebuie dezvoltat si un anumit spirit/mentalitate in cadrul comunitati de sprijinire a acestui scop „colectiv” al comunitati de care, in final, ar beneficia toti.

    In cazul unei comunitati rurale situata in apropierea unui centru urban (aprox 50-100 km), o strategie de dezvoltare ar putea fi deservirea acesteia cu forta de munca si produse alimentare proaspete pe baza unor analize de piata.

    Toate astea necesita niste analize atente a nevoilor si potentialului de dezvoltare a comunitatilor rurale.
    Dar se pot face.

  17. @codrin
    perfect de acord.
    cu o singura conditie – sa se inceapa a se lucra mai intai de toate la nevoile de baza a oamenilor., pentru a apropia calitatea vietii de la sate cu cea de la oras.
    Eu am casa intr-un sat romanesc 7 km distanta de un oras. Copiii pleaca la gradinite in oras, la scoala in oras, la tot felul de activitati extrascolare:dansuri, karate, inot, desen – in oras.

    Daca nu ai astfel de posibilitati – stai acasa si te joci pe strada.

    Si daca distanta va fi de 50 km? cu siguranta stai acasa.

    Zici de zarzavat la piata….pai noi alegem de la supermarket ce vine de afara…noi nu avem aceasta mentalitate de a alege produsele romanesti…
    Am un prieten, brutar roman serios, care a luptat din greu ca produsele lui sa ajunga pe taraba supermarketurilor (pe taraba si nu in depozit).,iar dupa vanzarea acestora (pe bani desigur) – supermarketul ii oferea plata la 60 de zile si atunci in diverse produse – jucarii de plus etc…Noroc ca avea si o retea de magazine mai micute unde-si vindea jucariile….
    Nemaivorbind ca pentru producatorii mai mici se cere spaga „privata” de catre angajatii acestor retele private pentru a „fi atenti cu produsele lor” , altfel vor zacea in depozite mult si bine, pana expira….si la toate astea se mai adauga si taxa de intrare in magazin, taxa deja oficiala.

    Si e vorba de un mare brutar. Cel mic – practic nu are nici o sansa.

    Fusesem asa cum am mai zis de mai multe randuri…intr-o tara in curs de dezvoltare, mult in urma Romaniei…Am intrat intr-un supermarket foarte mare: ca spatiu cam ca si Metro.

    Supermarket ce face parte dintr-o retea de supermarketuri locale (fara investitori strategici externi)

    Reclama in tot magazinul: scrisa si audio :”cumparati produse autohtone, astfel veti sustine economia nationala, producatorul national si locurile de munca.
    Doar la noi gasiti cea mai bogata gama de produse locale.
    Intrebare: Avem vre-un supermarket de genul acesta in Romania?Exista la noi astfel de campanie?

    Iar la sate – alcool ieftin sa fie vorba unui coleg de blog…suntem fericiti, ii batem pe toti din jurul nostru de prin casa si apoi ne culcam.
    Iar copiii incepand cu 14 ani intra in vizorul diverselor retele, fiind foarte vulnerabili.
    Se poate face, nu zic nu…dar nu poti sa-i dezvolti centralizat cu forta pe toti. Totul tine si de cat de gospodar si bun manager este primarul acelei localitati rurale., iar la noi in Romania mai depinde si din ce partid face parte acesta.
    Poti sa ai de exemplu in prezent idei bune..dar daca nu esti de la PDL cam greu cu fondurile de la centru., sustinere zero., mai devii si cioara alba printre cele negre…
    Si cam asa a fost sub orce partid politic.

  18. Felicitari pt tot ceea ce faceti!!

    Hai sa va spun ce-am patit zilele astea ca sa-mi reinoiesc pasaportul la CONSULATUL Roman de la MILANO:
    Am fost luni la consulat sa-mi schimb pasaportul (eu sunt rezident/locuiesc in Genova ), m-am prezentat la ghiseu unde era un unu’ asa arogant si flegmatic – orice il intrebam el imi bora o mimica d’abia deschidea gura sa zica DA-NU( de parca eu eram cersetor in fata lui). Ii prezint pasaportul vechi+cartea de identitate rom + cea italiana + banii. Acolo imi cere si un certificat de la primarie cum ca locuiesc la adresa din buletin.
    Pe site-ul consulatului nu e trecut acest document ca urmare m-am intors la Genova sa iau acel certificat de la primarie.
    Azi sun la consulat sa intreb ce documente imi trebuiesc(…), imi raspunde o „doamna” care tipa la mine si ma dojeneste pt ca eu nu stiu ce acte imi trebuie si-mi permit sa o intrerup din activitatea… ei. Ea tipa la mine mustrandu-ma ca nu-mi trebuie acel certificat de la primarie. Apoi m-a pus pe asteptare ca sa-l intrebe sanki pe boul de la ghiseu daca ma stie pe mine /nestiindu-mi numele (acolo venind zilnic cateva zeci de persoane).Am inchis si maine trebuie sa-i suport iar platindu-le 110 euro taxa consulara. Eu termina anul acesta facultatea in Genova si vreau sa fac specializarea in SUA pt. asta-mi fac pasaportul
    IMI e SILA de gunoaiele astea.
    Stim cu totii cum au ajuns boraturile astea acolo.
    Cu stima

  19. Mare Mogul, citez din Constitutie art.140 :
    (3) La cererea Camerei Deputatilor sau a Senatului, Curtea de Conturi controleaza modul de gestionare a resurselor publice si raporteaza despre cele constatate.
    Executivul, el centreaza, el da cu capul, el raporteaza si ia decizii de capul lui. Si daca datele raportate FMI-ului sunt incorecte ? Garbage in, garbage out. Poate aflam si noi pe ce s-au dus banii imprumutati.

  20. Domnule Voiculescu,
    Stie cineva numarul de someri ? Pe cei care nu mai au nici macar somaj sau ajutor social i-au uitat toti? Sunt cei care din cauza varstei nu se pot angaja, nu-i vrea nimeni nici macar pentru acele scutiri care se dau firmelor care angajeaza persoane peste 45 de ani. Se intreaba cineva ce se intampla cu acestia?
    Cei mai multi au copii in scoli, in licee sau facultati. Copii care la randul lor vor fi nevoiti sa abandoneze scoala nu pentru ca vor ci pentru ca nu mai au bani pentru rechizite, haine, mancare, pentru ca nu-i asa, nu te poti duce la scoala nemancat sau dezbracat. Sunt copii carora le este rusine ca parintii lor unii chiar cu facultati, sunt someri. Aveti idee cum se simt acesti oameni? Rusinati, le este rusine sa scoata capul in lume pentru ca au ajuns la o varsta inaintata si in loc sa fie respectati sunt batjocura tuturor. Sunt de acord ca cei de 25-30 de ani au alta putere de munca si poate nu au familie care sa le ocupe gandurile, nu au griji dar ce sa facem cu cei peste 45 de ani? Sa-i aruncam la gunoi? Oare de ce cele mai multe sinucideri sunt la persoane peste aceasta varsta sau la tineri care nu mai au nici macar o speranta pentru o viata mai buna?
    Sunt si eu in aceeast categorie , vaduva , fara servici, cu un copil foarte bun in liceu care nici macar nu mai vrea sa-si termine scoala. Ce se mai poate spera in tara asta? Se alege praful de ea , de oameni si de viitorul nostru.
    Si zau ca e pacat…, mare pacat……
    Ce fac ei nu este o solutie, e un dezastru pe termen lung. Incercati sa opriti dezastrul basescian ! Asta e genocid si asa ar trebui judecati si Basescu si Boc si toti nepriceputii din guvern

  21. @ Dragos

    Domnule Dragos, contrar parerii dumneavoastra, sintagma ” pre-insurectionala” nu este deloc caracteristica numai discursului comunist, jargonului „limbii de lemn”. Insurectia este un cuvint de origine latina care incepind cu secolul 15 are sensul de rebeliune. Este fregvent utilizat in limba engleza. Exista chiar un act de referinta numit Insurrection act of 1807 in SUA care, reglementeaza conditiile in care presedintele american poate trimite trupe in statele americane pentru restabilirea ordinii. Nu cred ca exista nimic comun intre legislatia americana si discursul comunist, in afara faptului ca folosesc acelasi cuvint. Va sugerez sa adoptati principiul abtinerii de la comentariu pe blog daca, nu aveti ceva inteligent de comunicat, bascalia bazata pe ironie fortata scade valoarea intelectuala a blogului. Daca insa, sinteti un sustinator al guvernului actual si va simtiti indatorat sa-mi raspundeti atunci, ori aveti argumente ori, lasati pe altcineva mai inteligent sa raspunda !!
    Fara stima, Sorin Muncaciu

  22. Intrebare -mi-a venit in minte in urma vizionarii conferintei de presa a DluiPresedinte:
    V-ati gandit sa-i adresati presedintelui personal o scrisoare cu acele solutii ale Dv. , care, demonstrand incompetenta Premierului actual, sa fie o pledoarie pt.autopropulsarea Dv. ca si premier?
    N-ar fi exclus ca presedintele sa astepte un astfel de gest…ca un fel de scrisoare de intentie pt aplicarea la job-ul de premier….zic, cu mintiuca mea…!
    P.S. DACA IAR IMI APARE EMOTICON-UL RAZATOR, SA STITI CA AM PRINS VIRUS DE NET, DAND ACCEPTUL MEU LA UN NECUNOSCUT CARE-MI CERE DE CEVA VREME SA-L ACCEPT PE MESS…G R O A Z N I C!

Comentariile sunt închise.