Ceva mai încăpătânat de fel, încerc până la capăt să blochez măsura injustă a Guvernului Boc de a tăia pensiile si salariile. De data aceasta prin intermediul amendamentelor la proiectul de lege care ar face posibilă această tăiere.

AMENDAMENTE

la Proiectul de LEGE privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar

Iniţiator: senator Dan Voiculescu

Nr. Crt. Text iniţiator Text propus Observaţii
1. Art. 1 (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, se diminuează cu 25%.

(2) În situaţia în care, din aplicarea prevederilor alin.(1), rezultă o valoare mai mică decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, suma care se acordă este de 600 lei.

Art.1. Până la data de 1 iulie 2010, Guvernul României va elabora şi aproba actele normative necesare pentru aplicarea următoarelor 4 măsuri privind creşterea veniturilor la bugetul de stat:

  1. a. Plan Naţional de Combatere a Contrabandei cu Ţigări şi Alcool.
  2. b. Strategie Naţională de Îmbunătăţire a Colectării Taxelor şi Impozitelor
  3. c. Creşterea nivelului taxei pe valoarea adăugată la 50% pentru produsele de lux – iahturi, blănuri, bijuterii, parfumuri, arme de vânătoare.
  4. d. Eliminarea taxei pe valoarea adăugată la produsele alimentare de bază – pâine, lapte, ulei, orez, zahăr.

A. Contrabanda anuală cu ţigări şi alcool se ridică la cca. 1,5% din PIB ~ 1,8 mld. euro.

B. În acest moment, gradul de colectare estimat pentru TVA este de sub 50%, în condiţiile în care media europeană este de peste 70%. Îmbunătăţirea colectării cu doar 20% asigură o creştere a veniturilor la bugetul de stat cu cel puţin 1,7% din PIB ~ 2 mld. euro.

C.D. Din creşterea TVA la produsele de lux şi din atragerea în zona fiscalizată a unor sectoare economice importante(pâine, lapte) se poate obţine o creştere a veniturilor la bugetul de stat de cel puţin 0,5% din PIB ~ 0,6 mld. euro.

2. Art. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,15, 16.

Se elimină Guvernul României nu a demonstrat, dincolo de orice dubiu rezonabil, că îngrădirea dreptului de proprietate este proporţională cu situaţia care a determinat-o şi, în consecinţă, măsurile vizate nu se încadrează în prevederile art.53 din Constituţia României.

Astfel, reducerea pensiilor, salariilor şi îndemnizaţiilor din sistemul public reprezintă, în mod evident, o încălcare arbitrară a  dreptului fundamental la proprietate.

3. Art. 17 – (1) Prevederile art. 1 –  3, art. 5, art. 6 alin. (1), precum şi cele ale art. 9 –  15 se aplică până la 31 decembrie 2010.

(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2011 se vor aplica politici sociale şi de personal care să asigure încadrarea în nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicării măsurilor de reducere a acestora adoptate în cursul anului 2010, în condiţiile Legii – cadru nr.330/2009, precum şi cu respectarea prevederilor bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011.

Art. 2.Începând cu data de 1 iunie 2010 Guvernul României va aplica politici economice, sociale şi de personal care să asigure restabilirea echilibrului bugetar şi menţinerea neschimbată a cuantumului brut actual al pensiilor, salariilor şi indemnizaţiilor din sistemul public până la 31 decembrie 2010.

Aplicând măsurile prevăzute la art.1, Guvernul va obţine veniturile necesare pentru a îngheţa pensiile, salariile şi îndemnizaţiile din sistemul public  la nivelul actual până la data 31 decembrie 2010 şi, în acest interval, va adopta măsurile economice şi sociale necesare pentru a relansa economia naţională.

9 COMENTARII

  1. Nu stiu ce am azi,de trebuie sa trag mereu de maneca, dar….domnilor, pan’ la urma, trebuia spus ce o sa spun acum !
    Fel de fel de variante si solutii : unele chiar remarcabile si de notat, cum e asta expusa de mogul{nu e compliment, e constatare !} dar vad ca intreaga clasa politica a muscat-o rau si definitiv ! Iata de ce :
    Referendumul lui Basescu, propunea o reducere a parlamentarilor, n’asa ? Pai asta inseamna si o reducere serioasa a cheltuielilor statului,n’asa ?O fi intamplator ca, pe total suma_sau procente, daca vreti_ propunerea consemnata’n referendum, e cea mai buna solutie ?!?
    Ati muscat-o domnilor politicieni si destul de rau ! Chiar nu v-a dus mintea ca e imposibil sa tai din proprietatea numita pensie {?!?} si ca agitarea multimii{la care unii politicieni chiar au participat !!!}va fi linistita de un nou guvern instalat de Basescu, cu propunerea de reducere imediata a Parlamentului ?
    Morala :
    Domnilor politicieni, ar fi foarte bine daca ati angaja consilieri inteligenti, nu rude, obligatii,etc., doar din lacomia de a nu risipi fondurile alocate dvs……O fi prea tarziu ? Poate !

    Ca sa intelegeti mai exact cum stau lucrurile, va invit sa cititi asta :
    http://ro.netlog.com/porojnicumariusadrian#/porojnicumariusadrian/blog/blogid=1089234&jproxy=3

    e si un filmulet interesant, care o sa va arate ca romanul de rand, uneori, gandeste mult mai bine decat ……………..

  2. MARE MOGUL MARE !
    Masurile propuse de dumneavoastra sunt excelente, constructive si salvatore
    dar lipsite de orice practicabilitate. PENTRU A FI PUSE IN FUNCTIUNE ESTE NECESAR UN PRIM MINISTRU MOGUL PE NUME…….. VOICULESCU !
    Pana atunci cititi un articol in care realitatea depaseste fantezia. ARTICOLUL ESTE PE BUNE SI DIN SURSE CREDIBILE ! RH

    O VESTE TERIFIANTA PENTRU INTREAGA LUME
    BEN LADEN A TESTAT „A DIRTY BOMB” ( O BOMBA ATOMICA IN MINIATURA )
    IN KUNAR , AFGANISTAN !
    – URANIUM PROVENIT DIN ROMANIA A FOST VANDUT CATRE BEN LADEN PRIN MAFIA UCRAINIANA ARATA UN RAPORT AL
    SERVICIULUI M 15 BRITANIC.//cbrayton.wordpress.com/2008/03/09/farc-sought-romanian-uranium-from-russian-mobster-with-israeli-passport/
    – BOMBA A FOST CREIATA DE OAMENI DE STINTA ROMANI RACOLATI DE MEMBRII ARABI AL SERVICIULUI SECRET ROMANESC.

    Noi amanunte despre intalnirea intre Leon Paneta si Traian Basescu.
    Daca primele 50 de minute ale intalnirii au fost tensionate dar acoperite de politetea diplomatica, in momentul in care Panetta a prezentat un document Britanic despre TESTAREA DE CATRE BENLADEN A UNEI BOMBE RADIOACTIVE IN MINIATURA ( DIRTY BOMB ) CREIATA DE OAMENII DE STINTA ROMANI CU URANIUM PROVENIT DIN ROMANIA discutia a devenit exploziva.
    „There are over 40 documented cases of persons attempting to purchase special nuclear material (stuff to make bombs) or tactical nuclear weapons on the Romanian black market
    – There are over 10 „suitcase bombs” missing from the Romanian nuclear inventory”
    Presedintele Roman Traian Basescu a negat orice amestec a statului roman in aceasta afacere., negand deasemenea autenticitate probelor prezentate. Cu totul pe neasteptate Directorul CIA declarand ” ca nu are timp de pierdut ” sa ridicat de la masa, spre stupefactia gazdelor si a plecat spre usa. spunand doar ca va trimite un raport Departamentului de stat despre cele discutate la Bucuresti. ( Sursa SRI participanta la discutie )
    BOMBA RADIOCTIVA ROMANEASCA DETONATA IN KUNAR
    AFGANISTAN !

    „By 2000 bin Laden had hired a large number of atomic scientists from Romania for $5,000 a month ” „They working in a highly sophisticated and well-fortified laboratory in Kandahar, Afghanistan.”
    Oamenii de stinta din Romania au lucrat intr-un program creiat de Sadam Hussein pentru creiarea unei bombe nucleare portabile. Programul a fuctionat pana la bombardarea facilitatilor de catre israelieni. Reintorsi in Romania ei au fost reactivati acum doi ani si trimisi in provicia Kunar. Actiunea a fost corelata de armata ” secreta a lui Basescu ” ofiterii arabi ai serviciilor romanesti.
    Specialistii romani au lucrat in laboratoare secrete alaturi de oameni de stinta rusi ,pachistanezi si turcmeni. In timpul experientelor un roman si-a pierdut vederea si alti doi au fost grav iradiati. Testul a fost un succes

    The report was based on previously undisclosed evidence released by the U.K. authorities, including intelligence reports from British agents who had infiltrated al Qaeda training camps in Afghanistan.
    MESAJUL ADRESAT CATRE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU DE CATRE PRESEDINTELE OBAMA:
    DOCTRINA AMERICANA ESTE CLARA. CINE SPRIJINA, ASCUNDE SAU INARMEAZA PE TERORISTI ESTE CONSIDERAT TERORIST SI VA FI PEDEPSIT CONFORM LEGILOR SUA SI A CELOR INTERNATIONALE !

    Robert Horvath Ziarist de investigatie SUA
    Corespondenta speciala pentru Nipon Press

    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  3. vocea autoritatii ar trebui sa fie vocea ratiunii…
    ce e azi vocea autoritatii? minciuna care isi acopera propriile slabiciuni: lacomia si coruptia! incompetenta si oprtunismul!
    azi, vocea autoritatii e strigatul batranilor umiliti.
    fii neamului au devenit niste carpe, ori au fugit pe alte meleaguri si au lasat prada acesteor autoritati hulpave batranii lor:- mamele si tatii care pana mai ieri isi plangeau fii ce-au ratacit pe meleagurile sperantelor…
    ***
    ne vor judeca urmasii…

  4. Sper sa nu vorbiti la surzi !
    Cat despre ce propuneti sa faca guvernul…asa cum spuneam mai deunazi : unde sunt doar idei si alea fixe si nu este imagiinatie…nu vad cum sa se realizeze amendamentele propuse de Dv.
    Ce poate insemna pt guvern sa aplice politici economice, sociale si de personal, cand in tot aparatul bugetar roman decizional nu am/ati auzit nici o propunere concreta de crestere economica, de „produs bani” mai pe inteles, alta decat sa mai vindem ceva actiuni, sa mai vindem ceva locuinte anl, sa mai construim ceva conducte de gaz ca sa devenim intermediari si…cam atat.Nimic constructiv intradevar.
    Toate propunerile Dv. de pana acum au fost logice si rationale numai ca nu avem aparat care sa le aplice incepand de jos in sus.

  5. Imi pare rau de aceste masuri. Principial sunt bune, dar nu vor fi acceptate niciodata.

    Marius Adrian Porojnicu are dreptate. Politicienii ar trebui trasi de maneca. Din acest motiv, campania A3 mi se pare buna. Poate abordarea ar fi putut fi mai buna. Dar e buna. Sunt curios sa vada cat de eficace a fost. Daca parlamentarii au fost la cabinete week-endul asta (desi nu cred).

  6. Cu taxa de pe blănuri,nu eşti convingător,
    Deşi soluţia e bună, parcă-i a lui Geoană ;
    Va dudui economia, dacă-n luna lui Cuptor,
    Boc va ordona să cumpărăm,cu toţii,…blană !

  7. Postarea mea precedenta ,”Iesirea imediata din criza”, a starnit multe reactii
    anti reducere a numarului de parlamentari. Nu reactia in sine m-a facut sa reiau subiectul, cat motivatiile celor ce , luand ca pornire prestatia mea, au postat mesaje blog cu motivatia ca….”democratia costa” !!!
    Asadar, asta este aspectul de care vreau sa ma ocup aici si chiar va rog sa va spuneti parerea despre costurile democratiei ! Eu consider ca implementand aceasta idee periculoasa{democratia costa !},se urmareste spolierea Romaniei ! Pe ce ma bazez ?
    1.In 1989, principalul argument pentru condamnarea la moarte a cuplului prezidential, au fost costurile ridicate la care a fost supus poporul de catre sistemul de atunci;am fost cu totii de acord cand acel sistem a fost numit dictatorial, impunandu-ne costuri enorme fara ca poporul sa doreasca privatiunile stabilite de respectivele costuri !
    2.Unul dintre principiile de baza ale DEMOCRATIEI, consfintite si in Constitutia noastra, este SUVERANITATEA POPORULUI, ce nu poate fi incalcata , orice atingere adusa principiilor stabilite in Constitutie, conducand AUTOMAT la ruperea contractului stabilit intre popor si alesii sai !
    3. Deci : daca dictatura postdecembrista a avut costuri mari, greu de suportat de populatie , imposibil de controlat de popor si imposibil de optimizat, DEMOCRATIA ESTE STRANS LEGATA DE CONCEPTUL DE RENTABILITATE SI OBLIGATA PERMANENT LA OPTIMIZARE,ALTFEL CONTRACTUL SOCIAL INTRE POPOR SI ALESII SAI, ESTE NUL DE DREPT, NEPUTANDU-SE PUNE IN PERICOL VIATA SI INTEGRITATEA POPULATIEI,CU CONCEPTE PRECUM „DEMOCRATIA COSTA”!
    In acest context,putem spune fara sa gresim ca DICTATURA COSTA,DEMOCRATIA MUSAI SA FIE EFICIENTA SI CU COSTURI REZONABILE !

    http://ro.netlog.com/porojnicumariusadrian/blog/#/porojnicumariusadrian/blog/jproxy=3

Comentariile sunt închise.