În condiţiile în care alegerea noilor judecători la Curtea Constituţională întârzie, iar planul iniţial, care prevedea ca PDL să-şi impună în Senat şi Camera Deputaţilor proprii candidaţi la Curte, pare destul de improbabil, s-a pus în aplicare planul B (de la Băsescu): în cazul în care Curtea Constituţională nu poate fi controlată prin judecători „de încredere”, atunci ea trebuie compromisă.

Iar actuala dispută dintre Ioan Vida şi Ion Predescu pe tema preşedinţiei Curţii Constituţionale poate fi considerată prima etapă în acest demers.

Ţinând seama că, foarte probabil, Proiectul de lege privind reducerea pensiilor şi salariilor va ajunge în dezbaterea Curţii Constituţionale, miza este imensă.

18 COMENTARII

  1. Si tagma judecatorilor sufera de virusul invidiei (nu stiu nici ei care e mai bun si colac peste pupaza avem si niste legi facute astfel incat sa dea totul peste cap) doar sunt tot cetateni romani si unde doi se cearta va castiga al treilea, dupa cum zice o alta vorba din aceeasi intelepciune romana.
    Da, si aceasta miza e mare, mai ales ca romanului ii e greu sa devina normal si sa se raporteze cel putin la legislatii evoluate daca cea romana e schioapa si plina de neconcordante.Chestie de educatie cum spuneam…de prea juni suntem invatati cu „atentiile” fata de cei din jur si aflam tot de prea devreme o alta vb romana din aceeasi intelepciune populara romana, cum ca o mana spala pe alta….si amandoua….fatza.

  2. Auzi nentu ‘ , pe unde ai făcut mătăluţă şcoala :?:
    Nu cumva ai trecut prin pădure pe la Băneasa ;)
    PS…ce se întămplă la CCR, este o poveste romănească, unde matrozul nu şi-a băgat coada. Pur şi simplu agitaţia a plecat din curtea lor, a celor de la CCR. Dinozaurii curţii nu vor linişte, cum de altfel nici voi mogulii, pentru că liniştea v-ar creea probleme. Dar cum voi îi aveţi la mână pe judecătorii şi procurorii din ţara asta, nu se va întămpla nimic bun, cel puţin în următorii 30 de ani. Vorba lui Neagu Giuvara: 50 de ani de comunism se spală cu 50 de democraţie ….

  3. Basescu in viata lui nu a jucat corect! Cine a dat palma cu Base, indiferent de caz, toti au avut de pierdut! Nimeni nu mai da reclama cand Base punea mana pe Constitutie si spune in felul urmator: „PUN TOTUL PE O SINGURA CARTE” si era cu constitutia in mana. Mai era reclama cu: „ASTA DA AGRICULTURA” „ASTA DA SANATATE” „ASTA DA INVATAMANT” , iar azi ar putea fi reclama cu textul: „ASTA DA SARACIE” „ASTA DA DEZASTRU”. Basescu minte si cand respira, e un nemernic atat de sinistru si penibil, incat nu se poate exprima in cuvinte. Scapa-ne Doamne de infectia portocalie pe veci!

  4. Domnule Voiculescu , primarul VANGHELIE si-a bagat mortii in necropola familiei LAHOVARY… Faceti ceva sa opriti acest sacrilegiu…Ma adresez dumneavoastra pentru ca sunteti liderul Partidului Conservator… continuator al patidului lui Titu Maiorescu , Petre Carp , Take Ionescu , Eminescu , Marghiloman si a altor mari romani. Nu cred ca trebuie sa va amintesc de rolul urias jucat in Istoria Romanilor de conservatorii Alexandru si Iacob Lahovary . La Cernauti, ucrainenii asa au inceput sa stearga Istoria Romanilor , prin scoaterea lor din morminte . Demonstrati ca sunteti cu adevarat un CONSERVATOR si bun ROMAN. Imi cer scuze ca intervantia mea nu are nimic in comun cu tema propusa.

  5. Da, dictatorul a dictat Curtii Constitutionale ce trebuie sa faca pe timp de criza; sa aplice planul iubitului conducator. Eu cred ca am intrecut, dictatura de orice fel nazista, comunista, cateodata ma intreb ce se pune la cale din afara, ca sa fim seriosi, baietii astia nu sunt in stare nici macar o dictatura sa faca. Eu cred ca e un plan pus la punct din afara si noi suntem niste cobai perfecti, la ce fel votam si la ce minte scurta avem….

  6. Ce faci securistule?
    Curtea de Apel explică de ce a făcut Dan Voiculescu poliţie politică
    Colaborarea lui Dan Voiculescu, sub numele conspirativ „Felix”, cu fosta Securitate a lezat drepturile și libertățile cetățenilor „turnați”. Așa ar putea fi rezumată expunerea de motive a Curții de Apel Bucureşti, dată publicității astăzi.

    Verdictul Curții de Apel București din 5 februarie 2010, prin care instanța clasa drept „poliție politică” colaborarea cu Securitateta a senatorului Dan Voiculescu, a fost motivat astăzi, prin publicarea motivelor care au convins judecătorii să adopte decizia.
    Deși Voiculescu poate contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, expunerea de motive indică, în clar, argumentele pentru care Curtea de Apel a confirmat în februarie anunţul CNSAS conform căruia liderul Partidului Conservator a făcut poliţie politică.
    Anii „Mircea”

    Potrivit documentelor prezentate, Dan Voiculescu a fost recrutat, „contrar susţinerilor sale”, în anul 1970. Atunci, numele conspirativ folosit era Mircea.
    Misiunea sa era strângerea de informaţii despre cetăţeni străini, folosindu-se de poziţia de translator de limbă germană a echipei de hochei a Norvegiei. La acea vreme, s-a considerat că Dan Voiculescu nu şi-a făcut suficient de bine treaba, astfel încât Securitatea a renunţat la el în ’71.
    Expunerea de motive a Curții de Apel indică, de altfel, faptul că perioada „Mircea” din cariera de informator a lui Dan Voiculescu nu poate fi considerată ca lezând drepturile persoanelor vizate în note.

  7. Domnule Voiculescu vreau sa vorbesc urgent cu dvs.Se poate?V-am mai trimis mesaje si nu am primit nici un raspuns.
    Stiu ca dvs ma puteti ajuta pentru ca aveti un suflet mare si at ajutat si alti oameni.

    Va rog ,spuneti-mi unde va pot gasi ca sa va spun despre ce este vorba.

    Va multumesc anticipat si astept un raspuns!

  8. @bazel09: Aici am facut scoala: http://www.ase.ro/. Academie serioasa: desi nu avea profil umanist, tot te învătau să conjugi corect ”a crea” :) @ Lary: Am notat. @vecinul_de_la_mansarda: Nu prea ma pricep, eu sunt fan Wayne Gretzky @ Eu: Ia legatura, te rog, cu cei de la Fundatie. Ai contactele aici: http://www.fudv.ro/contacteaza-ne/ @Iulian: Miza de la Curtea de Apel in privinta taierii pensiilor e la fel de serioasa – se va vedea in curând.

  9. D-le Voiculescu
    este paradoxal cum d-voastra un om inteligent si cu un grad de maturitate ridicat permiteti ca la Antena tv sa se difuzeze niste emisiuni gen .otv,?
    Toata lumea se plinge ca in Romania viata mentala si cea sufleteasca a masei sociale este degradabila,dar -d-voastra ce faceti,vorbiti de niste lucruri concrete si foarte lucide,(am tot respectul pentru viziunea si gindirea care o promovati public)dar in schimb inchide-ti realmente ochii la mizeriile care se difuzeaza ca de exemplu la ,,acces direct.,
    Intrati intr-o categorica contradictie Etica si nu pot intelege acest paradox.
    Personal cred ca nu se poate invoca scuza ,marketingului de piata actuala.in care ratingul este forta universala care trece peste barierele bunului simt si a altor lucruri care tin de constitutia sanatoasa a unui om.
    Va multumesc pentru atentie

  10. Nu cred că am mai precizat, pe acest blog, deţinut de patronul unui mare trust de presă, că şi eu mă joc de-a jurnalistul: sunt publicat, aproape număr de număr, în cel mai longeviv săptămânal din România (şi, probabil, unul din cele mai serioase ziare româneşti de la ora actuală). Nu fac această precizare din vanitate, din orgoliu, pentru a arata ca sunt cineva. Pentru ca sunt, realmente, un nimeni. De-aia am si scris mai sus ca “ma joc” de-a jurnalistul. Deci nu-mi dau nici un fel de aere. Totuşi, am şi eu micile mele satisfacţii. Una dintre acestea este să-i dau regulat câte-un bobârnac, într-un ziar (fie el şi necomercial), mântuitorului made in Romania, care se sacrifică zilnic pentru noi, de şase ani încoace (şi, vai, mai are încă patru), pe Golgota Cotrocenilor. Acestea fiind zise, reproduc mai jos ultimul meu text, apărut, ieri, în ziarul la care scriu.

    PDL VREA SĂ SCAPE DIN LESĂ

    De ani buni, un spectacol ciudat poate fi urmărit pe scena politică din România: un bătrân lup de mare, cu capul pleşuv, cu chipul ars de soare şi bătut de vânturi, târăşte după sine, încoace şi-ncolo, un biet căţel jigărit, furat de la fostul lui stăpân, pe care, odinioară, matrozul îl asigurase, plin de convingere, cu glasul său gâjâit şi necizelat, că e “cel mai bun”. Până de curând, căţelul acesta s-a dovedit de o supuşenie proverbială, executând cu seninătate şi fără nici cea mai mică teamă de ridicol toate giumbuşlucurile inepte la care-i cerea să se preteze, dinaintea publicului, bietul său stăpân viclean, necioplit şi fără carte, doar-doar i-or mai azvârli alegătorii câte-un vot: îi lătra furios pe “moguli” şi pe “comunişti”, îşi arăta colţii, atunci când auzea de crimele din decembrie 1989 şi de mineriadele din 1990, dădea vesel din coadă, dacă venea vorba de “reformarea şi modernizarea statului”… Era atât de obedient patrupedul, încât jurai că e desprins de pe etichetele vechilor discuri britanice de gramofon, care înfăţişau un căţel alb cu urechi negre, uitându-se în pâlnia unui fonograf, dedesubtul unei inscripţii semicirculare: His Master’s Voice. Dar, pentru că animalele nu sunt niciodată chiar atât de proaste pe cât le cred oamenii, căţelul acesta avea, desigur, motivele lui de a fi atât de docil: spera că fiecare dovadă de obedienţă va fi răsplătită de stăpân cu câte-un os de ros. Şi, într-adevăr, multă vreme aşa a fost: unul după altul, oasele – jumătate din portofoliile ministeriale, într-o primă fază, aproape toate, într-o a doua, plus jumătate din fotoliile de parlamentar şi preşedinţia Camerei Deputaţilor – s-au îngrămădit în faţa căţelului cu pricina, aruncate de unii trecători naivi, sincer impresionaţi de spectacolul de două parale la care se deda animalul, dresat de marinarul perfid şi din topor.

    Aşa a mers treaba o vreme… La un moment dat, însă, docilitatea cu care animalul a executat unul din numerele inepte impuse de bătrânul lup de mare – aplicarea măsurilor de austeritate – a iritat publicul, apoi l-a scos de-a dreptul din sărite. Aşa sunt masele: schimbătoare… Sau, după cum a spus Abraham Lincoln, “Poţi înşela pe toţi oamenii o vreme şi pe unii oameni tot timpul, dar nu poţi înşela pe toată lumea tot timpul”. Atunci, căţelul, cu acel instinct de conservare primar, specific animalelor, a intuit, în străfundurile rudimentelor lui de conştiinţă, că a făcut o gafă. Una mare. Mare de tot. A intuit că, deşi, până-n acel moment, a avut doar de câştigat de pe urma obedienţei sale faţă de matroz, acest ultim act de supunere nu-i va aduce defel vreun os în plus, ci numai şuturi dureroase în partea posterioară a corpului. Şi-atunci, câinele a încercat să se distanţeze de stăpân, să scape din lesă, pentru a nu împărtăşi căderea acestuia din graţiile publicului. Aşa sunt animalele: ingrate… Căţelul a început, deci, să execute cu tot mai puţin entuziasm numărul măsurilor de austeritate, conceput de marinar, în simplitatea judecăţii sale, apoi, să dea semne tot mai clare că n-ar mai vrea să-l execute deloc. Iar stăpânul, autoritar, brutal din fire, şi-a chemat patrupedul la ordine, târându-l într-o duminică, la ceas de seară, pe malul lacului Snagov şi frecându-i ridichea, spre a-l readuce la ascultarea ce i-o datorează.

    Pentru moment, căţelul s-a calmat. Dar dacă atitudinea aceasta va dura sau nu, e greu de spus. A persista în supuşenia sa obişnuită, în condiţiile actuale, ar fi fatal pentru căţel. Ar însemna dispariţia sa de pe scena pe care se produce de 18 ani încoace. Ar însemna pierderea ciolanului la care râvnesc toate exemplarele faunei noastre politice. Iar această perspectivă este, evident, de neconceput. Mai bine câine fără stăpân, decât fără ciolan.

  11. Urmaresc zilnic emisiunile postului Antena 3. Poate ca unul dintre realizatorii emisiunilor din trust va reusi sa-mi explice socul pe care l-am trait ieri.
    In familia mea exista un pensionar, imobilizat la pat de aproape 2 ani. Am intrat in posesia formularului de la Facias (impotriva scaderii pensiei cu 15%). Impreuna cu sotul meu, ne-am gindit sa mai intrebam si alti pensionari din bloc daca vor sa semneze pentru DREPTUL LOR.
    Si am avut doua surprize. O vecina de palier ne-a spus ca trebuie sa isi intrebe fiul (a trecut o zi si nu am primit nici un raspuns), iar o alta vecina ne-a declarat pe un ton jignitor “noi nu avem nevoie de asta” (vecina impreuna cu sotul).
    Nu inteleg: Basescu e un dictator, iar noi, romanii, il incurajam?

    Avea perfecta dreptate domnul Octavian Paler: noi nu suntem un popor, suntem doar o populatie.

  12. După auschwitz, se credea că poporul evreu va muri.

    Băsescu cere să fie devansată votarea moţiunii de cenzură, poate de teamă ( să fure timp convingându-i pe toţi din partid să voteze împotriva moţiunii ), poate de altceva :) . Nu contează că Geoană se ţine bine pe poziţie.

    Opoziţia unde este un program real de măsuri de austeritate ? UNDE ? că vrem decât să dăm guvernul jos, fiindcă n-avem un plan real stabilit de vreun partid din opoziţie. Vreţi încredere ? veniţi cu nişte posibile măsuri, în imbecilitatea lor PDL-iştii au dreptate : voi de ce nu prezenzaţi un plan cu măsuri ? Oare nu puteţi să faceţi nimic, vor fi aceleaşi măsuri ?

    Opoziţia aşteptăm un plan cu măsurile pe care o să le luaţi dacă veţi ajunge la guvernare .

    Anunţ de pe acum:

    Moţiunea nu va trece, cum să vă voteze independenţii şi unii din PDL când nu veniţi cu nişte soluţionării pentru estomparea crizei ?

    ———————————————————————————

    Muzică de orgie, războiul e aproape. Auschwitz-ul renaşte.

  13. M-ai prins domn’ Felix la conjugarea verbului ;) (tastarea aiurea nu se pune :lol: ), dar mă simt implinit pentru că ai înţeles mesajul :twisted:
    A..propos, nu contest valoarea ASE-ului, pur si simplu aminteam de instrucţia primită prin birourile şi sălile din pădurea Băneasa :mad: . În rest, să auzim numai de bine, iar marţi să te răsuceşti şi să votezi pentru Matelot şi echipa :idea:

  14. Va felicit si va multumesc d-le Voiculesu pt.tot ce faceti in folosul acesti tari nenorocita de niste conducatori mizerabili(ca sa nu spun mai mult ).in folosul valorilor neamului romanesc la care nu se mai gandeste nimeni.Sunteti singurul care mai tineti steagul sus,si in televiziunile caruia se regaseste cea mai mare parte a acestui neam calcat in picioare de proprii alesi.

Comentariile sunt închise.