Ieri am fost la ”Ora de foc” de la Realitatea TV (puteti vedea înregistrarea aici). Si m-am confruntat cu o dilemă mai greu de rezolvat decât teorema lui Fermat.

Cum e mai bine: să fac eu rating mai mare decât Mihai Gâdea sau să facă Mihai Gâdea rating mai mare decât mine?

Ei, rezolvati voi aporia asta…

24 COMENTARII

  1. scopul scuza mijloacele…scopul declarat sau nedeclarat si al d-voastra si al lui Mihai Gadea e acelasi…sa speram ca se va atinge acest scop.

  2. @DV: Are dreptate Turcescu. A treia alternativa pe care o prezentati e cam slabuta (nu o stiu in detaliu). Va bazati doar pe cateva lucruri care nu ofera dezvoltare sustenabila si necesita timp (mult, putin -> ramane de vazut).

    Cum am zis in comentariul la articolul anterior, faceti un grup virtual/online. Mai direct: organizati un think tank in care sa discutati pentru o ora-doua in fiecare zi diferite teme. Ideal ar fi sa se desfasoare in mediul real,dar si online e in regula.

    Lasati specialistii autodeclarati (gen Vladescu, Mihail Dumitru, Andreea Vass etc etc.) si luati tinerii. Pentru brainstorming de genul asta, tinerii experti sunt cei mai buni. Mai ales ca sunt polivalenti.

  3. Asta da dilema !
    Eu nu m-as simti bine sa fac bani (adica rating= publicitate) pt ceva ..cineva concurent !

  4. Sa cereti bani de la Realitatea. ( Dar cred ca nu prea au de unde sa mai dea )
    Asa cistigati si dintr-o parte si din cealalta. :)

  5. @Codrin

    daca-mi permiti un sfat prietenesc: eu, dac-as avea moaca/mutra ca a ta, NU as afisa-o…n-as iesi cu ea in lume….

    ps: sa stii ca nu sunt un om lipsit de bună-cuviință.

  6. Eu înţeleg că „dilema” este tendenţioasă (chiar răutăcioasă) şi se vrea, de fapt, un semnal de alarmă pentru Gâdea. Cred că adunaţi merele cu cireşele. Rating-ul îl face în mare măsură invitatul unei emisiuni. Nu ştiu care ar fi fost rating-urile dacă Gâdea l-ar fi avut invitat pe Traian Băsescu…
    O zi bună.

  7. Dane, se vede clar cât de mult îl apreciezi pe Gâdea. Chiar aş spune că-l consideri indispensabil, omul potrivit la locul potrivit, cel ce face diferenţa etc., nu-i aşa? Dar, evident, el a crescut profesional şi sun ăndrumarea ta, a profesorului, maestrului ş.a. Aşa că rolul tău este unul aparte, de excepţie, care confirmă regula: elevul îşi poate depăşii profesorul în anumite condiţii. Cât despre confruntarea cu ” MAESTRUL” Turcescu: l-ai cam stăpânit pe cel de nestăpânit, chiar dacă a fost mojic cu provocarea: -„alternativa, lasă că ştiu eu mai bine(…). Prin profesionalismul tău, prin variantele concrete prezentate, prin convingerea -şi a lui-că nu ai de-a face cu cei ce au guvernat până acum etc. Iar ai trecut „sticla”, fără discuţie, mai ales prin prestanţă, ţinută şi discurs, retorică. Cu respect.

  8. Domnule Senator,

    Se vor mai da vreodata banii depusi la CEC pentru Dacii si apoi transferati la BRD ???? Nimeni nu mai stie nimic despre aceasta situatii si banii nostri raman blocati.
    Va rog respectuos sa-mi raspundeti pe adresa de mail daca stiti de vreo noutate in aceasta situatie si daca ar mai trebui sa speram ca vom primi banii vreodata .

    Cu sincere multimiri si consideratie,
    Radu Bandol, Suceava

  9. Per total, soluţia a fost bună, de a merge la altă televiziune măcar lasă impresia că se mai zburleşte un pic Turcescu şi nu un angajat propriu aşează docil mingiile.
    Regia cu „doi lei” nu a ieşit prea bine pentru că eraţi deja pregătit cu ei în buzunar, a fost pierdută „spontaneitatea” unei poante. La faza asta dacă se repetă, îl aştept pe Dl. Gigi Becali să văd cum iese, ce găseşte el prin buzunar! :)
    Este un pic aiurea repetarea acelei idei cu suprataxarea blănurilor (!) suntem în vară şi guvernul acum vrea să taie salarii şi pensii, nu prea cred că salvarea salariului meu din iulie poate fi salvat de suprataxarea blănurilor! :)

  10. @ Dan Voiculescu
    Deci ratingul este cheia? :)
    Eu speram că într-o emisiune cheia este calitatea conţinutului. Calitatea se pare că nu face parte din antinomia pe care aţi enunţat-o. Sau poate că da?
    Din păcate vorbim din ce în ce mai mult, spunem din ce în ce mai puţin şi nu facem aproape nimic.
    Mi-e dor de un om cu viziune. M-am săturat de „peticeli” de pe o zi pe alta, aş vrea să existe cineva cu o viziune pe următorii 40 de ani, un fel de Moise care să ne conducă prin deşertul acesta economic.

  11. Degeaba-n fiecare seară, lui Dan Voiculescu,
    La Antena 3, îi cântă-n strună, popa Gâdea ,
    Rating mai mare, va face tot Traian Băsescu,
    Dacă-i va cânta, la flaut, enoriaşa … Udrea .

  12. Sigur ca nu-mi doresc sa supar pe nimeni,dar …consider ca e cazul sa fac o analiza in care o sa ating un subiect sensibil….Hm…
    Chiar dinainte de alegeri, asist- consternat !-la un tip de mesaj cu o consecinta catastrofala !Mesajul redus la esenta, se adreseaza cetateanului si suna cam asa : „Mai cetatene, esti un prost ca ai votat cu „x” si nu ai votat cu „y” ! E ca si cum eu i-as spune cititorului care tocmai lectureaza aceste randuri ca-i prost :efectul e acelasi ! Raspunsul imediat va fi-desigur ceva de genul „ba pe-a matii” si -nu numai ca- se inchide comunicarea, dar creaza -ca reactie- fronda si cimenteaza opinia celuilalt, chiar daca-i nerostita!
    Daca analizam pe termen lung consecintele determinate’n social, de acest tip de comunicare, grefat si pe neajunsurile politicii din ultimii 20 de ani, concluzia indiscutabila e una singura si e cel mai bine ilustrata de cantecelul ala cu…”Astia hoti, aia hoti, mama lor la toti !” ! Sincer, eu nu cred ca actuala clasa politica doreste o astfel de reactie{deja foarte posibila, in conditiile de fata !} si ar fi foarte bine daca s-ar intelege ca acest tip de mesaj este deja foarte periculos si-pe zi ce trece- debarcarea INTREGII CLASE POLITICE , devine din ce in ce mai posibila !{receptorii unor astfel de mesaje-la care fac aici referinta- nu sant indivizi izolati : romanii au un puternic sentiment familial, iar spiritul de fronda e deja manifest-vezi rezultatul referendumului si gandeste la ce inseamna el,defapt !-}
    Daca o sa ma refer la Badea si la Stan, ca propagatori al acestui tip de mesaj- interesant din punct de vedere al consecintelor!- o sa ziceti ca-s rau si am ceva cu ei ! Ei bine, nu o sa ma refer la ei, spunand ca acest tip de mesaj e propagat continuu pe mai multe canale, propagatorii refuzand sa inteleaga legatura intre mesajul lor si reactia populatiei{desi-i evidenta !}
    Unul dintre principiile importante ale comunicarii, pornind de la Ioan Gura de aur si respectat ca esential de toti filosofii, este respectul fata de partenerul -sau eventualul partener- al comunicatorului ! Desigur, „la inceput a fost Cuvantul,….. !”

  13. Intru-cat subiectul/invitatul este atractia oricarei emisiuni, cred ca nu este nevoie de 357 de ani pentru aporia acestei dileme.

  14. @Bibliotecaru: ai dreptate. Nu mai exista oameni cu viziune in Romania. Dar asta e doar o parte a problemei. Nu exista oameni capabili de a implementa „viziunea”.

    Dar..”Basescu presedinte”:)….

    P.S.: nu e vorba doar de desert economic. Sa nu uitam partea sociala, culturala, educationala etc.

  15. –––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    OFFTOPIC

    Unde-s milioanele de grame de serotonină de la FMI ?

    Scăparea de criză este doar o iluzie. Nu mă aştept ca în Romania să existe un schimb de ierarhie între generaţii.

    …guvernul a împrumutat miliarde de grame de serotonină de la FMI, dar românii nu au fost fericiţi, ci, au deschis ochii văzând o dictatură cu o politică de spălare a creierului încontinuu. România a devenit doar un lagăr de concentrare a minţilor cu legi stricte !

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Restul postului

    http://nekunoscut.wordpress.com/2010/06/04/unde-s-milioanele-de-grame-de-serotonina-de-la-fmi/

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Te astept sa comentezi si tu!

  16. Doamna invatatoare, „Clasa-politica-care”, prezinta inca dintr-un succint dialog, dovada acelor multe grade pe care le-a dobandit in intreaga sa cariera. Inafara acelui incident, mult-nemultumitul Turcescu, n-a facut altceva decat sa va jigneasca intreaga activitate a dumneavoastra in domeniul economic. Este clar, sau cel putin asa mi se pare mie, ca societatile economice pe care le-ati administrat au fost de succes.
    Doresc sa vad pe toti cei care acum nu acorda credit ideilor benefice Statului Roman, pusi in fata demonstratiei evidente care releva greselile lor de gandire, cum isi vor innoda limbile. Imi doresc sa pot face si eu ceva, la randul meu, pentru a minimaliza efectul negativ al guvernantilor „neglijenti”. Mai tarziu, imi voi dori sa maximizez efectul pozitiv al ideilor benefice statului in care m-am nascut si traiesc.
    Pana atunci, succes!

Comentariile sunt închise.