Pentru că tot vorbeam ieri despre valori uneori uitate: vă mai amintiti de maestrul Grigoras Dinicu cu a sa Hora Staccato?

5 COMENTARII

  1. De-i taie pensia lu’ bunicu’şi salaru’ lu’ tăticu’
    Un prim-ministru mic, de-l mai înalţi cu cricu’,
    Poporu’ îl va duce,cu dricu’,pe cel numit Piticu’,
    Să-l mai asculte,în direct,pe …Grigoraş Dinicu .

  2. Cu regret pentru etnia din istoria careia face parte, ma intreb: valorile transcend etnia?
    De fapt pentru imaginea dezastruoasa pe care o avem acum in Europa este devina ,binenteles si partea din aparatul bugetar care in ultimii 20 de ani a scapat din vedere si de sub control educarea… controlata a etniei care a dat si exceptiile minunate pe care le cunoastem, astfel incat sa-i puna in valoare calitatile sale native,singurele pe care si-i le foloseste de obicei (adaptabilitatea, agilitatea de a face bani printr-o empatie speciala pe care o au si inclinatia spre muzica) si sa pastreze sanatoasa societatea romana -si la propriu si la figurat.
    Cat despre compozitori de muzica clasica si virtuozi romani de nationalitate romana din secolul care a trecut…doar marele George Enescu imi vine acum in minte, a carui sursa principala de inspiratie a fost tot folclorul roman ca si pentru maestrul Grigoras Dinicu.
    Nu sunt sovina, sunt o romanca trista de umilinta neobservata „cu ochiul liber” natiunii mele…mai avem putin si suntem circarii Europei.
    Si va propun, „la schimb” : http://www.youtube.com/watch?v=5tsok6Xuqao

  3. Grigoras Dinicu nu este numai un bun interpret : prelucrarile sale{vezi chiar Hora Staccato}sant studiate’n Conservator, fiind fundament pentru marii compozitori romani ; de multe ori vad grimase de dezaprobare al unora, la auzul unor piese de referinta din folclorul romanesc : mare lipsa’n educatie au acestia, sa fie clar !

Comentariile sunt închise.