În scurtul răgaz de pe Valea Prahovei (da, informatiile de aici sunt corecte) am nimerit un documentar savuros despre ”Bătălia de la Kruger”.

Am dat fuga la IPad (la care am început să mă pricep, să stiti) si am revăzut povestea de câteva ori.

Merită împărtăsită.

17 COMENTARII

  1. Exceptionala lectie de viata acest filmulet realizat cu totul intamplator de catre un turist american caruia , probabil , i-a placut, in Africa de Sud, mai mult jungla decat stadioanele de fotbal !

  2. „Lupta pentru existenta” este uimitoare. Ca si capacitatea vietuitoarelor de a se adapta…cine nu rezista…dispare din peisaj.

  3. Interesant documentarul.

    Cum zice si Dan, exceptionala lectie de viata data noua de catre acesti „participanti” la batalia de la Kruger.

    @DV: va tineti la curent cu tehnologia :-) ? Cum merge IPad-ul? As vrea si eu sa imi iau, dar momentan trebuie sa schimb laptopul (sau macar bateria laptopului :-) ).

  4. Frumos. Puiul de bizon ar putea fi considerat Romania, iar turma poporul, care incearca sa salveze tara din coltii multora…

  5. @ Elena

    Va multumesc mult. Mi-ati deschis ochii. Pana a face dv. descifrarea acestei alegorii, eu traiam cu impresia ca malacul este … Boc.

  6. În Bătălia de la Kruger, victima-i malacul
    Muşcat de şapte lei, başca de-un crocodil,
    Mulţimea l-a salvat ;nu l-a mai luat dracul;
    Noi vom scăpa de Zeus ori barem de Emil ?

  7. Off topic

    […]
    Asocierea cu originale versuri mobilizatoare basesciene, ecou al gandirii golase prezidentiale, modulate pe coasa virtuosului Boc, vor coplesi sufletele turistilor straini ingretosati de abundenta vestica;
    Veniti la noi, veniti cu toti la mine,
    In tara visului uman de trait bine,
    La umbra codrilor taiati politic
    De un popor condus spre neolitic…
    ………………………………………………………

  8. … nu prea ne recunoastem ca popor, nu-i asa ?!
    :)))
    @Dan Doboseriu
    …emil are abonament pana in toamna, fara drept de prelungire – ti-ar surade o nutzy, un lachita, sau un falca ?! … croitoru cred ca va sta in banca lui – legatura proell-isarescu-basescu ar deveni prea evidenta si nu-i genul lui mugurel asta…
    Suspendare basescului in primavara 2011, dupa „defectarea” UDMR-ului … ma intreb ce pretentii vor mai formula …
    Daca nu … atunci nu !
    :(

  9. off-topic

    @Codrin
    Asa cum spuneam si mai demult, nu e suficient sa ai un CV bun ca sa-ti garanteze calitatea de bun angajat./potential angajat.
    Mai sunt si 7 ani de acasa, bun simt, educatie, diplomatie probabil si un pic de modestie, etc…Indiferent cine era de vina – conflictul s-ar fi putut aplana.(vezi cazul recent din Bulgaria).

    Referitor la filmuletul de mai sus/ am acasa o groaza (mama e profesoara de geografie)de astfel de fimulete. Acesti bivoli de fapt veneau la apa (erau prin zona :) ), nu veneau ca sa-l salveze pe ala micu’ ca asa le-a cerut parintii.
    Cred ca e primul filmulet de acest gen in care vad ca mama puiului sa dea bir cu fugitii indiferent de risc. E un exemplu pentru mame., intrucat o fractiune de secunda poate decide totul – sau cum am amintit un pic mai demult:” o jumatate de inch in stanga sau in dreapta” si viata ta s-a schimbat – putea fi la fundul raului tras de crocodili, de nu-i mai gasea nici copitele., sau ii sugrumau leii gatul de-i faceau parintii cu tot neamul lor parastasul – devenind istorie. :)
    Aici a fost vorba doar de noroc., ori in viata sa te bazezi mai mult pe noroc – e cam riscant.

  10. @ brad

    De-ar fi prim-ministru, finul Falcă,
    Cum e ştiut cu obrazul gros,
    Sânge ar bea şi-ar lua şi-o halcă,
    Chiar din coasta lui Hristos.

  11. @ Dan Voiculescu

    Morala filmuleţului este că unei turme de bivoli care este şi întărâtata, nimic nu i se poate opune.

    Avem de-a face cu mulţi lei, care ar simboliza politicienii de la guvernare. Avem crocodilul care ar putea însemna politicienii care nu participă la guvernare. Avem şi un viţel care ar putea reprezenta poporul român. Cele două părţi ale politicii îşi dispună hrana… poporul. Numai că poporul înfuriat şi strâns într-o singură fiinţă ia în coarne politica şi o aruncă cât colo.

    Eu personal asta am înţeles din acest filmuleţ.

  12. VEKE..
    Numai că poporul înfuriat şi strâns într-o singură fiinţă ia în coarne guvernul şi il aruncă cât colo.

  13. Unii spun ca autorul proiectului cu frunzulita s-a uitat asa de mult la pozele in care doamna ministru se afla in costum de baie si care sunt prezentate pe http://www.partyboom.net incat i-a venit inspiratia sa faca un concept exact asa ca pe vremurile lui Adam cand a intrat in gradina lui Eva. Avand in vedere ca noi intre timp am evoluat ne gandim sa iesim pe strada dar nu in costumul lui Adam si Eva ci folosind frunzulita in jurul…Pentru acest lucru avem nevoie si de serviciu de consultanta a lui Mircea Badea, singurul care detine know how despre felul in care se pot acoperi anumite partile anatomice.in timp unei manifestatia pasnica

Comentariile sunt închise.