O stire care n-ar trebui ignorată.

”Organizaţia Naţiunilor Unite a respins propunerea de autonomie teritorială a maghiarilor din Transilvania. Oficialii ONU vor recomanda României, începând din noiembrie să adopte statutul minorităţilor naţionale. Ţara noastră a fost felicitată pentru eforturile depuse în privinta integrării rromilor.” (Stirea completă aici).

13 COMENTARII

  1. TANDEMUL TOKES BASESCU.
    De cate ori Basescu este intr-o situatie disperata Tokes al salveaza.
    Cu cat Basescu coboara in sondaje cu atat Tokes ataca in forta. Si din nou
    diversiunea nationala functioneaza pe deplin.Am transmis in aceste zile un apel conationalilor mei sa sa alature romanilor pentru al trimite pe Basescu la lada de gunoi a istoriei. Sau mai precis la lada de gunoi. Am fost felicitat pentru aceste randuri de doamna Maria Grapini colega dumneavoastra de partid. Sper sa ma sustina si alti politicieni si oameni de bine.

    HUNGARIAN MANIFESTO-

    JOS REGIMUL BASESCU! APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI! Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania. Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati. Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus un mare adevar. ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu ! Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi sunteti principalii vinovati pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari. Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.? Desi unii nu vor sa recunoasca voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii. Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ” …..aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani! Sau cu alte cuvinte unitiva ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii ! Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada! Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Nu ramane decat sa extrapolez spunand: RIDICA-TE GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA IN NUMELE LUI DUMNEZEU !

  2. MOGUL PUS PE FAPTE MARI
    DUPA ULTIMELE POSTARI SE PARE CA SUNTETI INTERESAT DE BATRANETILE ACTUALULUI PRESEDINTE. SE PARE CA AI DORITI SA-I ASIGURATI LINISTE SUFLETEASCA, CASA MASA SI IMBRACAMINTE GRATIS……. PROBABIL NU VA BENEFICIA DE PISCINA IAR BETISOARELE DE LA CABINETUL MEDICAL VOR AVEA VATA LA AMBELE CAPETE.
    Si eu am intentii laudabile. Astazi ziarul Cotidianul a preluat un articol de-al meu trimis unei agentii de presa japoneze. Sper ca colaboratorii blogului dumneavoastra sa stea pe scaune si sa-l citeasca cu atentia cuvenita. La fel si dumneavoastra. Sper sa nu va inervati si sa cadeti depe scaun.

    CIRCULA PE NET UN ARTICOL DE ROBERT HORVATH.

    COTIDIANUL
    RUSINOS!

    Băsescu, şpagă de un milion de lire sterline!

    Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA,scrie presa britanica.

    Acesta a dezvaluit faptul ca presedintele Traian Basescu a primit un milion de lire sterline.

    FBI PE URMELE MAFIEI BASESCU.

    ( Mafia armamentului in atentia serviciului american )

    Potrivit cotidianului The Guardian, investigatiile Agentiei pentru fraude majore au dus la descoperirea platii unui comision in valoare totala de opt milioane de lire sterline in afacerea vinzarii a doua fregate britanice in Romania.Investigatiile autoritatilor britanice au dus la o firma din Romania a Georgianei George, Axis Trade&Consulting SRL, ale carei venituri au crescut fabulos, cu aproximativ un milion de lire sterline.

    BAE Systems, se afla in centrul unui mare scandal dupa ce agentul sau din Romania, Barry George, 61 de ani, si sotia acestuia de origine romana, Georgiana George, 41 de ani, au fost arestati.

    Ziarul The Independent anunta in aceste zile interesul investigatorilor americani in acest caz. Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA, scrie presa britanica.

    El a dezvaluit comisionul de un milion de lire sterline pentru actualul Presedinte Traian Basescu.

    “Fraud investigators in America have widened their inquiry into BAE Systems in a move that will further damage the defence giant’s reputation and overshadow the companys attempts to win contracts in its most important market. The US Department of Justice (DoJ), already investigating BAE’s Ł43bn al-Yamamah contract with Saudi Arabia, is also looking into its arms sales in Romania. Britains “Serious Fraud Office (SFO) said on Thursday it was seeking a criminal prosecution of BAE over allegations that it paid millions of pounds in bribes to win contracts inTanzania, South Africa, the Czech Republic, and Romania. Now the DoJ wants to know if the deals breached its own corruption rules. It is understood there has been an informal exchange of information between the SFO and the DoJ, but a source said an official request for details is expected soon. John Benstead, a former SFO prosecutor who worked on joint investigations with the DoJ, believes the US authorities will be all over the contracts with Tanzania, South Africa and Romania. The DoJ makes lots of informal and formal requests for information.”

    Guvernul britanic încearcă să obstrucţioneze orice investigaţie referitoare la plăţile BAE .

    Potrivit unor surse americane, omul de afaceri britanic Peter Gardiner, care se pare că deţine documente cu plăţile făcute de BAE ,a fost escortat de agenţi FBI la Washington, pentru a depune mărturie.

    Agenţii FBI au aranjat să călătorească prin Paris, pentru a nu atrage atenţia Marii Britanii.

    Pe de altă parte, BAE a înfiinţat o întreagă reţea de plăţi secrete, cu sediul la Geneva, iar autorităţile de la Washington şi-au exprimat încrederea că Elveţia le va înmâna toate documentele de care au nevoie pentru a elucida cazul.

    Un fost oficial al Ministerului de Justitie american declara nu demult in fata unei Comisii a Camerei Reprezentantilor “In transactions involving military equipment and weaponry, the commission method fees paid to Basescu Government officials or President Basescu personal was a current practice.”

    La numai cateva zile distanta doi directori ai FBI s-au deplasat la Bucuresti .

    Se consiedra ca Basescu chiar daca va rezista crizei economice nu va putea rezista acestui scandal
    international.

    http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

  3. Stimate Domn Dan Voculescu.
    Trimit spre atentia dumneavoastra un document cu totul extraordinar. El va schimba istoria si va ajuta la recuperirea demnitatii pierdute.

    CU OCAZIA VIZITEI PRESEDINTELUI ISRAELULUI PERES IN ROMANIA ACESTA FACE O DECLARATIE ULUITOARE.
    SUB ANTONESCU ROMANII AU SALVAT 400.000 DE EVREI. CITITI :Presedintele Israelului multumeste Romaniei pentru salvarea evreilor.

    Preşedintele Shimon Peres s-a întâlnit, joi, la Bucureşti, cu omologul român,
    Traian Băsescu. Cei doi au susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni,
    la finalul întrevederii. “Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade
    ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de
    evrei, care au venit în Israel şi au ajutat la construirea acestui stat, dar
    şi-au păstrat şi identitatea şi cultura şi dragostea pentru România”, a spus, în
    enleză, Shimon Peres, cu această ocazie, adăugând că doreşte să mulţumească
    pentru aceasta poporului român.
    Acest ultraimportant moment din conferinta de presa sustinuta de Presedintele
    Peres la Bucuresti a fost ignorat, fie cu buna stiinta, fie din incompetenta, de
    presa din Romania. Se stie rolul controversat jucat de Romania in timpul
    Holocaustului. Gestul sefului statului israelian de a multimi Romaniei pentru
    salvarea a 400 de mii de evrei are o greutate uriasa in procesul de reabilitare
    a Romaniei .

  4. daca e ceva pentru care merita imchis Vadim este pentru ca a compromis si murdarit ideea de patriot roman….

  5. Si iata inca o stire…care nu ne lipsea,la cate sunt pe capul nostru, mai exact pe capul bugetarilor din tara noastra:
    http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/156455/Un-jurnalist-francez-a-facut-o-gluma-nesarata-la-adresa-romanilor.html
    Se pare ca…prin Europa „trage” un curent anti-romani …a inceput cu Mutu, in Italia.Sau cele 2 tari si-au dat mana-cu-mana…si atat.
    Oricum,reprezentanti ai „fratilor” nostri francofoni ne-au incurcat noua,romanilor,bine istoria…numai daca ma gandesc la gaspard-ul sau alexandre-ul lor (whatever..) de-a lu’ langeron…altfel din familie buna louis asta…si si cu ceva grade prin armata lu’ Napoleon Bonaparte…bine ca n-a murit si el de tuberculoza..sau sifilis (?) ca si penultimul lor ludovic…al XVII-lea parca..nasol..n-as fi vrut sa trec prin ce-a trecut copilu’ … :( :( :(
    Ce mai, vai de istoria lor…niste incurca-lume prin istoria noastra, incurca-lume prin istoria Regatului unit (numa’ vreo 100 de ani i-au incurcat cu hartuire de tip razboi…)…si-au mai varat coada si-n Revolutia Americana…ce mai diavoli in toata regula rea.

    Iacata-l pe louis-u’ cela ce ne facu’ si el, noua, istoriei noastre:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Basarabia

    p.s.nu m-am mai putut abtine.Vai de prezentul nostru, dar si mai vai de caracterul lor !

  6. MOGUL INTERESAT DE ISTORIE SI RECUCERIREA DEMNITATII NATIONALE.

    Centrul Simon Wiesenthal îl critică dur pe Shimon Peres

    Centrul Simon Wiesenthal l-a criticat pe preşedintele israelian Shimon Peres vineri după ce acesta a mulţumit României că a salvat 400.000 de evrei, scrie corespondentul Associated Press din România.

    Postat pe Reteaua Literara

    Comentariu publicat de ROBERT HORVATH

    Cateva clarificari esentiale. Au existat legi rasiale. Evreii erau trimisi la asa numita ” munca obligatorie ” si erau intrebuintati la munci ” obstesi ca …..curatira zapezii. Nu erau acceptate casatorii mixte si nu puteau exsersa anumite meserii ( ex medicina ) si nu erau trimisi pe front. Trebue mentionat totusi existenta universitatilor evreiesti , a teatrelor si a organizatilor evreiesti iar la radio emisiunea preferata era „Stroie si Vasilache „. Evreii din Regatul Romaniei care reprezinta actualul teritoriu. minus Ardealul de Nord nu au purtat steaua lui David si definitiv nu a existat niciun lagar de concentrare. Repet un lucru exrem de important. Toata puterea economica si financiara in aceasta perioada era concentrata in mana evreilor. Cu exceptia nationalizarii unor proprietati agricole nimeni nu sa atins cu un deget de proprietatile evreiesti sau de capitalul anglo- american . Aceasta politica a fost sprijinita in prima parte a razboiului de germani care aveau nevoie in spatele frontului de o economie stabila si mai ales ales de petrol romanesc.Lucrurile sau schimbat in momentul in care Hitler a hotarat ” solutia finala „. Solutia lui Antonescu pentru ” rezolvarea „problemei evreiesti ” era deportarea catre Palestina si nici decum anihilarea lor. Nu incerc nici sa ridic nici sa daram statuia lui Antonescu. Atat in discutile oficiale cat si cele private Maresalul facea distinctie intre evreii din Basarabia pe care ai ura de moarte si pe cei din Regatul Romaniei pe care ai considera loiali si ia ocrotit. Nu trebue pentru o secunda minimalizata atrocitatile din primele sase luni de razboi in care vina guvernului roman este mai mult decat evidenta. Statistic probabil se va ajunge la 40.000 de victime conform sursei cele mai credibile Enciclopedia Iudaica. Cred ca nu trebue acceptate despre aceasta perioada minimalizarea crimelor ( vezi Goma , Coja ) cat si tendinta exagerationista a Comisie Wiesel. Cu doi ani in urma Regele Mihai fostul sef al statului din aceasta perioada a declarat intr-un interviu la radio ( interviu P.Clej ) a declarat ” Antonescu a facut si el tot ce aputut face penrtu salvarea evreilor ” iar declaratia Presedintelui Israelului de acum cateva zile in care multumeste romanilor pentru salvarea a 400.000
    de oameni clarifica aceasta problema pentru todeauna. Fiind un om de litere va recomand Jurnalul lui Mihai Sebastian ca sa intelegeti viata si sentimentelor evreilor din aceasta perioada. Viata evreilor din aceasta perioda nu a fost roza. ( De exemplu in anumite perioade nu aveau voie sa circule cu trenul.) si presiunea era enorma pentru ca nu se stia ce putea aduce viitorul. Dar lucrul cel mai important sau singurul importat este faptul ca au…..supravietuit.

  7. MOGULULE….. AJUTOR !!
    PENTRU POSTAREA MEA ANTERIOARA SUNT AMENINTAT CU ANI GREI DE PUSCARIE.

    Fiind amenintat cu inchisoare pentru postarile depe blogul “Intalnire cu Dan Voiculescu” am raspuns,
    Domnule Clej
    Redactor sef al revistei Acum
    Trimiteti o scrisoare similara Presedintelui Israelului care valideaza pozitiile mele .
    Domnule Peres, stiu ca sunteti ignorant, fapt care se deduce din mai tot ceea ce scrieti, inclusiv din faptul ca habar n-aveti cati evrei au fost ucisi de criminalul Antonescu, dar nu pareti sa fiti constient de efectele legii pe plan international.

    Faptul ca sunteti cetateanisraelian nu va protejeaza de efectele legii fin Romania, mai ales daca intentionati sa va aflati la un moment dat pe teritoriul acestei tari.

    Ati incalcat repetat Legea 107/2006 si daca procuratura Romaniei si-ar face datoria ar putea emite un mandat de arestare international impotriva dumneavoastra.

    Va dau doar exemplul lui David Irving, cetatean britanic, arestat, judecat si condamnat la inchisoare in Austria.

    Si eu, domnule Peres, sunt cetatean britanic, dar asta nu inseamna ca nu respect legile din Romania, tara in care pretindeti ca v-ati nascut. Sa nu credeti ca odata nu veti da socoteala pentru acest negationsim abject. Semnat Petru Clej Redactor Sef Revista.. Acum

  8. Stimate Domnule Dan Voiculescu

    Nu ma simt vinovat pentru postarea „adevarului” pe blogul dumneavoastra.
    ,Dupa cum am mai spus , nu ridic si nu daram statuia lui Antonescu. Foarte putini evrei au fost salvati de nebunia ucigasa a lui Hitler. Singura persoana care a avut curajul sa se opuna lui Htler a fost Antonescu. In primavara lui 42 Ion Antonescu anunta pe ministrul de externe german ca Maresalul refuza sa-i predea pe evreii romani. Numai Ambasada Romaniei din Budapesta a acordat 11.000 de vize de tranzit pentru evreii unguri si din
    toata Europa. La ordinul lui Antonescu cetatenii romani din Franta nu au purtat steaua lui David spre disperarea Gestapoului. Propaganda si spalarea creierului atat sub comunisti ca si dupa aceea face ca Romanii sa nu realizeze ca au facut un lucru unic in istorie. Un miracol. Un popor salveaza pe altul de la moarte.
    Am vazut la televiziunea americana inmormantarea lui Horty ca erou national. La inmormantarea lui au fost prezenti 40 de Rabini care l-au laudat pentru incercarea de ai salva pe evreii maghiari.
    La noi nimeni nu-l lauda pe Antonescu si daca o face risca puscarie conform legilor in vigoare,

  9. Inca niste victorii ale autonomistilor. 1. Romaniei i se recomanda sa adopte statutul minoritatilor, cerut de UDMR. ( in ce tari din UE mai exista un astfel de statut al minoritatilor ?? ) 2. In invatamantul preuniversitar in limba materna I se recomanda Romanie ca toate materiile ( inclusiv istoria si geografia ) sa fie predate in limba maternal ( cu exceptia limbii si literaturii romane ) 3. ONU “a propus României crearea Consiliului Naţional al Autonomiei Culturale. Acesta ar urma să se ocupe de înfiinţarea instituţiilor de drept public în limba minorităţii naţionale ( care ar fi aceste institutii ??? ), sau de numirea sau schimbarea conducerilor instituţiilor de cultură.”. Avand in vedere ca e numai o propunere, nu o recomandare ( si chiar daca ar fi ) eu as fi de parere sa ignoram propunerea. Stirea nu indica cine a facut propunerea de autonomie teritoriala si nici daca Romania a fost intrebata ce parere are. Cine a expus pozitia Romaniei si cum a aparat-o ?.

  10. @Socrate:
    Mie-mi place jocul de cuvinte :
    napok – Napoca
    http://www.magyarnapok.ro
    p.s.m-as duce la toate manifestarile artistice si la concurs, dar mi-e ca nici nu stiu destul de multe despre orasul meu natal ca sa iau premiul I si nici nu cred ca as intelege ce se spune/interpreteaza cu exceptia concertului de orga si a dansurilor populare.
    Romania a descoperit ca …nu e singura in Europa, nici chiar pe ..Pamant !

Comentariile sunt închise.