Mai tineti minte, cred, tot tămbălăul făcut de actualul Guvern pe tema cumulului pensie-salariu. Mai tineti minte, adică, cum au fost înjositi marii nostri actori-seniori, dati jos de pe marile scene în cazul în care doreau să-si păstreze pensia. Mai tineti minte, probabil, lacrimile lui Ion Lucian sau ale Rodicăi Popescu Bitănescu; sau nedumerirea profesorilor-seniori, care au încercat să explice faptul că e încă nevoie de ei într-un sistem de învătământ în cădere liberă.

Ei bine, dacă vă mai amintiti toată turuiala guvernamentală pe tema reformei si economiei care se realizează în sistemul bugetar prin interdictia cumulului salariu-pensie, atunci vă veti minuna citind informatia-cheie din scrisoarea de mai jos:

”Domnului Ştefan Viorel,

Preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, bănci din Camera Deputaţilor

Domnule Preşedinte,

Comisia pe care o prezidaţi are în dezbatere Propunerea legislativă pentru abrogarea Cap. IV (art.17 – 26) din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.  

Prin această iniţiativă legislativă am vizat eliminarea interdictiei cumulului salariu-pensie în sistemul public, considerând că o economie bugetară absolut nesemnificativă nu justifică îngrădirea dreptului la muncă pentru persoanele care îmbină într-un mod strălucit experienţa şi competenţa.

Pentru a analiza consecinţele concrete ale acestei măsuri am solicitat Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin intermediul unei întrebări parlamentare, să-mi comunice care a fost efectul bugetar determinat de introducerea interdicţiei cumulului salariu-pensie. Din răspunsul Ministerul Muncii reiese că totalul pensiilor suspendate la nivelul sistemului public de pensii, în luna ianuarie 2010, a fost de 1.660.837 lei(aproximativ 400.000 euro), cele mai multe persoane afectate activând în sănătate şi învăţământ.

În aceste condiţii, cred că este evident că efectele negative ale interdicţiei cumulului salariu-pensie asupra unor domenii de activitate esenţiale, precum sănătatea şi învăţământul, nu sunt justificate de o economie bugetară irelevantă. În consecinţă, am încredere, domnule Preşedinte, că, împreună cu toţi membrii Comisiei pentru buget, finanţe, bănci, veţi decide să eliminaţi interdicţia cumulului salariu-pensie în sistemul public.

Consider că societatea şi economia românească au reală nevoie de persoane competente, care îndeplinesc toate criteriile solicitate de o funcţie din sistemul public.

 Cu sinceritate,

Dan Voiculescu”

Asadar: 400.000 de euro. Atâta ”costă” sacrificarea actorilor, militarilor, profesorilor sau medicilor cu mare experientă din România. Cam cât vreo 50 de metri de autostradă a la maniere de Băsescu.

Am scris deja mediului privat, propunând o actiune reparatorie în acest sens – dacă pe stat nu-l duce capul. Revin cu amănunte.

15 COMENTARII

  1. MOGULULE SEMNAL S.O.S
    IATA CE AM POSTAT ACUM CATEVA ZILE:
    ROBERT HORVATH-DEVA Says:
    august 31st, 2010 at 8:26 am
    MOGUL CE TE JOCI CU FOCUL !
Nu pot sa neg ca te simpatizes si chiar te admir………Singura solutie este sa-l bagi in puscarie ,pana nu ti se va aplica acelasi tratament. Un marinar beat ,cu sticla servicilor in mana este extrem de periculos….VIN ARESTARILE.Trebue sa fi pregatit. Vor sa te demogulizeze. Sursele mele sunt credibile.
    e data aceasta vor fi lupte pe bune si mai putin teatru. Cu permisiuneadumneavoastra voi posta ultimul raport CIA . Inchei citatul.
    SUNT ZIARIST DE INVESTIGATII . TE ROG INSISTENT SA MA CONTACTEZI
    INFORMATII INPORTANTE.
    DE URGENTA. E-MAIL MEU [email protected].
    DATE DE CONTACT http://www.devagallery.com/
    Robert Horvath Deva ziarist Nipon Press New York – Tokyo

  2. Stimate domnule Varan, in calitatea dumneavoastra de Senator al Romaniei, speram sa va exprimatzi o opinie clara si ferma asupra „spolierii” batranilor in contextul jafului cu apartamentele acestora,senili si singuri , din Roamnia pe care-a comis-o o retzea sau retzele de infractori in cardasie cu autoritatzile administratiilor de sector din Bucuresti, cu notari coruptzi si oameni ai legii nu intotdeauna straini de aceste practici.Repede va facetzi bagat in seama apeland la nume notorii carora le plangetzi ipocrit de „mila”!…Sa-tzi fie rusine Varane!…As dori sa postatzi daca mi-este permis in calirtate de simplu cetatea sa doresc de la un senator al tarii mele sa va exprimatzi public opinia si despre faptul ca un membru PC a obtzinut permis de conducere prin frauda pentru mai multe categorii in modul cel mai „infractzional cu putintza”!….Ai, ce zici Varane, o facem ca senatori ce suntem?…Ce zici Varane, Calicia salveaza Romania,…Atunci nu esti parte a „mitologiei succesului” din „Epopeea Capitalismului Romanesc”!…

  3. Pacat ca, in prezent, cei care mai pot face ceva pentru tara asta nici macar nu mai deschid ochii si urechile atunci cand li se prezinta solutiile.

    Plang actorii, profesorii, medicii, inginerii. Plang tinerii si batranii, somerii si pensionarii.

    Din 26 de ani, am 18 de studii, timp in care, pe langa educatia formala, am facut si multe alte chestii. Multi imi plang de mila, spun ca imi pierd timpul pentru ca oricum cu cat stiu mai multe cu cat voi fi mai putin apreciat.

    Ideile mele se pierd in zecile de mailuri trimise cine stie unde, fiind ignorate de analisti, afaceristi, moguli, fundatii. Sunt curios daca cineva se asteapta ca, in Romania, lucrurile sa mearga bine curand?!

  4. …mai..”vindem” ce mai avem… restul fiind deja vandut/amanetat/concesionat…Cred ca valoarea unui batran este acum direct proportionala cu cunostintele lui – intelectual vorbind.
    Insa trebuie sa-i „vindem” repede ca deja au inceput -unii- sa cerseasca/fure…. si nu cred ca pe aceia ii mai „cumpara”….

  5. MOGUL APARATOR AL DEMNITATII TUTUROR ,
    ARTISTII ROMANI INTERZISI LA ICR NEW YORK !
    De foarte ori in viata realitate depaseste fictiunea ,dar se pare ca in noua realitate mioritica lucrurile depasesc aceasta faza. Anumite lucruri nu se pot intampa in alta parte in afara acestui spatiul, niciunde pe acest glob.
    In realitate romaneasca nimic numai uluieste, creiaza reactii reactia umane si interesul individual nu mai poate fi depasit. Cultura , colectivitatea nu mai intereseaza pe nimeni si orice voce voce care trage semnalul de alarma pare o voce stridenta si singulara si lipsita de sens. Faptul ca surealismul dadaismul si teatrul absurd au radacini adanci in mentalitatea noastra nu mai este o explicatie.
    Deocamdata nu exista nicio explicatie care tine logica sau de bunul simt elementar. Pe aproape nimeni nu intereseaza ca intrebuintarea limbii romane este interzisa pe teritoriul national. cosiderand ICR New York face parte din acest teritoriu. Daca acest lucru intra in ordinea fireasca a lucrurilor ,pe cine sa intereseze ca Eminescu si intraga cultura nationala este stearsa cu buretele fiind considerata antisemita ?. Sunt convins ca cai care citesc aceste randuri considera ca am luat-o razna sau ca imaginatia mea de cineast depaseste limitele realitatii . Din pacate toate acestea sunt adevarate, foarte adevarate.
    Probabil intrebati dece ma zbat sa declar adevarul in fata dezinteresului general.
    Nu pot sa ascund faptul ca sunt foarte aproape sa renunt. Totusi inainte de a trage linia , voi relata un fapt care chiar eu…. nu pot sa cred ca este real. Da domnilor si doamnelor, artistii romani nu sunt acceptati la Institutul Cultural Roman al carui presedinre de onoare si de fapt este Presedintele Romaniei Traian Basescu.
    In consecinta relatez la virgula convorbirea care am avut-o nu de mult cu Ioana Radu directoarea adjunct ICR New York

    RH Doamna Radu va adresez o intrebare care ma framanta de multa vreme….
    IR Spuneti
    RH Urmarand programele de la venirea domnului Patapievici, nu vad nici un nume de etnie romana printre participantii la activitatea centrului. Nu vad decat intelectuali sau aristi evrei, unguri, tigani rusi sau de alte nationalitati. Lista cuprinde : Tismaneanu, Codrescu, Nina Casian, Elie Viesel.Silaghi.,Sasa Mert, Manea, Solomon etc etc etc.
    IR Afirmatia dumneavoastra surprinde dar ma duc sa controlez.
    Dupa cateva minute de asteptare
    IR Am discutat cu sefa ( directoarea Corina Suteu ) care ma asigurat ca pentru noi singurul criteriu este calitatea artistica si nu etniia. In fond toti sint cetateni romani.
    RH. Insist …va rog sa nomalizati un singur artist roman participant…Cred ca este cazul ca majoritatea sa aiba si ea o sansa. Nu cred ca nu ati gasit niciun artist de etnie romana sa se ridice la calitatea de a participa la activitatea ICR.
    Evreii sunt talentati si inteligenti, dar au ramas cateva mii si nu inteleg dece sunt selectionati in exclusivitate. Intr-o democratie la fel ca aici in America trebue asigurata o anumita proportionalitate. Cei de etnie romana trebue si ei acceptati..
    IR Mergeti prea departe domnule Horvath si nu este obligatia mea de directoare sa-i ” controlez la pantaloni” pe participanti.
    RH Dece doamna poate le face placere.
    IR Discutia noastra se incheie aici.
    Aici se incheie si relatarea discutiei cu o reprezentanta a culturii romane in strainatate.
    Inchei cu o observatie. Daca un Horvath se ocupa de apararea culturii silimbi romane este grav,….. deosebit de grav.
    PS Puteti controla faptul ca limba romana , Eminescu si intreaga cultura romana este interzisa la ICR contactandu-i pe G.Culianu redactorul Revistei New York Magazin si pe preot Damian seful cenaclului purtand numele Luceafarului culturii romanesti.

    Robert Horvath Deva Cineast l New York- Tokyo

    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  6. „lacrimile lui Ion Lucian sau ale Rodicăi Popescu Bitănescu; sau nedumerirea profesorilor-seniori”

    „Asadar: 400.000 de euro. Atâta ”costă” sacrificarea actorilor, militarilor, profesorilor sau medicilor cu mare experientă din România”

    realitatea.net : „Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin că privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) din Bucureşti ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, ea fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu suma de peste 7,7 milioane de euro”.

  7. D-le Voiculescu, daca aveti sange in vene, faceti un calcul bine documentat si vedeti cat costa intretinerea mercenarilor romani in Afganistan, salariile si logistica celor 5/6 angajati in exces ai celor 7-8 servicii secrete din Romania si pensiile securistililor si activistilor batrani lasati la vatra.

  8. Asa cum spunea un politician – „Un om care nu-şi preţuieşte părinţii, nu-i merită, iar o ţară care nu-şi preţuieşte bătrânii este demnă de dispreţ”
    Cu toate ca la dansul era demagogie, a spus adevarul fara sa isi dea seama!

  9. Mogulule, te zbati si-ti consumi energia in van, ce mai, inca un an jumate de plaga si molima PDL-ista si apoi sper din tot sufletul sa-l vad si pe Zeus pe la DNA, dar de data asta cu finalizare. :-)

  10. Un fel de simetrie :

    Pe “Marinarul şchiop” l-a jucat cu mult umor,
    În “Uraganul”,maestrul Lucian,un mare actor ;
    Cu cinism,la Cotroceni,un preşedinte-jucător,
    De şase ani interpretează pe”Marinarul chior”.

  11. Bine scris si suna bine! Intocmai in acord cu realitate!
    Postez aici o poezie din ciclul Romanul, Prostia si Eternitatea:
    ––––––––––––––––––––––––––––––-
    Doamne, fa-ma prost !
    versuri de : Anonim si Victor Socaciu

    De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
    Si actualii, dar si fostii,
    Cei mai destepti de pe Pamant
    Au fost intotdeauna….PROSTII.

    Nu te ruga la ursitoare
    Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
    Mai bine urla-n gura mare:
    “Iubite Doamne, fa-ma….PROST!”

    De ce sa tragi ca la galera,
    Sa-nveti atatea fara rost,
    De vrei sa faci o cariera
    Ajunge numai sa fii….PROST.

    In lumea asta cu de toate,
    Unde se-nvata contra cost,
    Pacat ca nici o facultate
    Nu da si diploma de….PROST.

    Avem impozite cu carul,
    Dar inotam in saracie
    Si ce buget ar avea statul
    Dintr-un impozit pe…..PROSTIE…

    Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
    Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
    O, Doamne, de ne-ar creste grâul
    Cum cresc recoltele de …PROSTI.

    Si-n lumea asta rasturnata,
    Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
    Savantii nostri mor de foame
    Si numai PROSTII sunt destepti.

Comentariile sunt închise.