Asta se cheamă spirit conservator; ba chiar reactionar! Îl trec în blogroll.

Ce văd eu – cu o privire de nespecialist – e că povestea cu gravitatia seamănă cumva cu povestea cu maimutele: spiritele se vor înfierbânta o vreme, vor apărea scoli si tabere rivale – iar în final vom întelege că incompatibilitatea ar putea fi, de fapt, o complementaritate. De vreo două-trei sute de ani, stiinta nu-l exclude pe Dumnezeu; doar rafinează constant viziunea noastră asupra lumii, asupra creatiei si, evident, asupra Creatorului.

18 COMENTARII

  1. MOGUL APARATOR AL CULTURII SI LIMBII ROMANE.

    IN CALITATE DE ARTIST AM PUBLICAT DEALUNGUL TIMPULUI ,DIFERITE ARTICOLE IN APARAREA CULTURII SI LIMBII ROMANE.
    IN ULTIMEUL TIMP CU EXCEPTIA BLOGULUI DUMNEAVOASTRA, ARTICOLELE MELE SUNT CENZURATE SAU STERSE DE PE TOATE REVISTELE CULTURALE. DEPE INTERNET.
    ORICE REFERIRE LA PRESEDINTELE INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN TRAIAN BASESCU DUCE LA SUSPENDAREA AUTOMATA.
    ULTIMUL EXEMPLU.

    Conducerea……. a adăugat un comentariu în profilul tău pe Cititor de Proză

    ––––
    Imi pare rau dar nu pot accepta tenta articolele dvs in reteaua Cititor de Proză
    acesta este un site deliteratura
    noi nu gazduim articole cu tenta politica sau xenofoba
    ca urmare va rog sa va retrageti textele

    CONSIDER CA LIMBA ROMANA SI EMINESCU FAC SUBIECTUL UNUI SI-TE DE LITERATURA.
    APARAREA CULTURII SI DEMNITATII NU AU O TENTA POLITICA SAU XENOFOBA .
    NU AM CE RETRAGE. ASTEPT CLARIFICARILE NECESARE.
    Convine sau nu ….eu reprezint Romania in afara. La ultima mea expozitie personala ” Dela Dali la Deva” care a inceput la New York trecand prin principalele orase ale lumii sa sfarsit la Figueras locul de nastere a lui Salvador Dali. La intrare in galerii am postat drapelul tricolor. Lucrarea principala a fost un drapel romanesc stilizat. DESCHIDETIhttp://www.devagallery.com/
    ….. la exhibition
    Voi posta pe You Tube ultimul meu film care face sa se vorbeasca despre cultura romaneasca in cateva zile. Daca dumneavoastra acceptati ca cultura romaneasca sa fie terfelita este o optiune personala. Nu cer vreo favoare personala ,dar nu pot accepta sa primesc palme. Doar de aceea am plecat.

    CENZURA DE TIP COMUNIST SAU FASCIST LA ” CITITOR DE PROZA” „Republica Artelor ‘

    Am atentionat in postarile mele probleme de o gravitate deosebita care ar trebui
    sa intereseze pe orice om de cultura.
    – Interzicerea folosirii limbii nationale la ICR New York si probabil la toate institutiile culturale romanesti din strainatate.
    – Am adus la cunostinta colaboratorilor acestui site de cultura, faptul ca Eminescu
    si cultura Romana autentica lipsesc din activitatea acestui centru si va asigur ca numele Luceafarului nu a fost rostit niciodata de la preluarea conducerii ICR de catre Horia Patapievici si clica sa.
    – Rostirea numelui unui Cioran, Eliade sau Ionescu creiaza o uriasa panica fiind considerati fascisti si antisemiti.
    – Atragand atentia asupra unei discriminari inverse impotriva artistilor de etnie romana nu cred ca poate fi considerata xenofoba mai ales ca eu insu-mi sunt un minoritar.
    Atrag atentia ca asemenea cenzura a opiniilor mele nu putea avea loc nici sub regimul comunism sau nationalist fascist.
    Eu sunt prima si cea mai puternica voce care m-am ridicat impotriva expozitiei antisemite de la ICR New York. Chemarea politiei americane a creiat monstruosul
    scandal ICR. http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-desch….
    De altfel postarile mele nu sunt personale. Politica culturala a ICR al carui presedinte de onore si de facto este presedintele Romaniei Traian Basescu a intrat
    in atentia atat presei atat din tara cat si a celei din diaspora. Nu pot decat sa amintesc decat de protestul scriitoarei Herta Muller laureata premilui Nobel pentru literatura.
    Sunt atentionat ca acest si-te este de literatura. Indraznesc sa cred ca un apel in apararea literaturii nationale are o deosebita inportanta civica si nu cred ca literatura poate sa actioneze in afara preocuparilor societatii.
    Da domnule Pope cultura Romane este in pericol chiar daca dumneavoastra incercati opinii deosebite .
    Libertatea de expresie este probabil singura cucerire importanta a Revolutiei Romane. A ingradii opiniile altora este grav…extrem de grav.
    Poate nu realizati dar acest blog a devenit un blog public si nu unul personal. Daca este personal va rog al anunta ca atare.
    Va rog in interesul general sa va clarificati opiniile. Va rog Insistent sa explicati care din opiniile exprimate de mine pot fi catalogate ca „politice sau xenofobe ” .
    Ciudat este faptul ca cere-ti sa-mi retrag articolele, anuntand ca deja.le-ati si …sters.
    ” Am sters articolul dvs de pe prima pagina si va rog sa postati pe viitor numai articole conforme cu realitatea atunci cand faceti referire la institutii sau persoane.”
    Ma intreb care daca afirmatiile mele in legatura cu Presedintele ICR
    Basescu , Patapievici, Mihaes si a celorlalti fripturisti culturali nu sunt ” conforme cu realitatea” sau politica anticulturala si antiromaneasca antiromaneasca a Institutului Cultural Roman trebue neaparat aparata de dumneavoastra.
    Cu respect
    Robert Horvath DEVA Cineast
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  2. DE UNDE ŞI PÂNĂ UNDE…UNDE GRAVITAŢIONALE

    Acţiunea la distanţă a gravitaţiei este evidentă, dar rămân nedescoperite undele care fac posibilă manifestarea ei, şi aceasta în dispreţul celor mai sofisticate aparate ale zilei.
    Două rezultate practice care pot fi puse pe seama acestor unde, captă ineres şi stârnesc imaginaţia curoşilor sau…norocoşilor, şi reformulează sensul cuvâtului static , „efectul de piramidă”
    fiind o realitate, care aruncă “bănuiala” tocmai asupra undelor gravitaţionale : “ascuţirea” lamei de ras ( se poate utiliza luni la rând aceiaşi lamă ), dezvoltarea unor propietăţi latente recepţionate benefic de către organismil uman, asupra unor lichide din consumul curent şi personal. N-o căutaţi pe piaţă. Trebuie să o executaţi singuri şi – recomandabil – fără bani .
    Confecţionaţi o piramidă, trasând desfăşurata ariei laterale a unei pirmide cu baza un patrat de
    L=72 mm, şi H=240 mm ( dintr-o folie din aluminiu deja folosită la ofset, de 520/410/0,1 mm). Este cam piramida lui Keops la o anumită scară. Lama în poziţie verticală , o fixaţi
    3-4 mm într-un suport de carton, la 2/3 din înălţimea piramidei. Tăişurile lamei să ocupe poziţia N-S. După 24 ore lama este “reascuţită”.
    Pentru lichidul ce-l doriţi „miracolizat” folosiţi un pahar cilindric cu d = 53 mm şi h = 150 mm,
    ţinut sub piramidă tot 24 ore. Puteţi realiza ambele experimente deodată, poziţionând suportul lamei, astfel proiectat, ca un capac peste pahar. Alte relaţii nu mai dau.

    PS 1 Un chinez de 32 ani care studiază undele gravitaţionale, promite ca în următori 5 ani tereştrii să revoluţioneze lumea ştiinţifică şi tehnică, dându-i de cap problemei.
    PS 2 Domnule Traian Băsescu, este păcat să folosiţi experimentul la tunsul mioarelor !

  3. Eu consider acest curent anti-religie un teribilism infantil si trecator al „ateilor de forum”.
    Dupa cum am mai spus, pe internet toti se dau mari „liber-cugetatori” dar se cununa la biserica, se impartasesc de Pasti, merg la slujba de Inviere, isi boteaza copii si isi ingroapa parintii cu preot.
    Si sa mai amintim ca la fiecare necaz, inconstient si involuntar vor rosti cate un „Doamne-ajuta” ?

  4. GRAVITAŢIE POLITICĂ

    Gâdea, Stan, Răzvan, Ciutacu
    la trântă s-au luat cu Dracu’;
    şi-au terfelit pe dictator
    aşa cum vrut-au muşchii lor.

    Refren :
    Ia de la Gâdea şi de la Stan,
    de la Ciutacu, de la Răvan.
    De ce nu vrea de la Traian ?
    Căţelul zice:- Că-i mitocan…

  5. BASESCU UMBRELA PENTRU BEN LADEN

    ( RAPORT AL SERVICIULUI FRANCEZ )
    fragment
    Serviciul francez a descoperit ca compania Terom S.A. din Iasi au trimis la o banca din Franta, periodic, sume de ordinul milioanelor de dolari. Cercetarile au descoperint ca banca unde ajungeau banii, ar apartine celebrei familii Ben Laden. Documentele aflate in posesia serviciului francez dovedesc ca patronul Terom, sirianul Nanaa Ammar (37 de ani), a fi folosit mai multe firme-fantoma si, impreuna cu un cetatean arab care are un cont in Banca SBA (societate bancara araba din Paris si cu sucursale la Geneva, Limassol-Cipru si Damasc-Siria), a spalat sute de milioane de dolari, banii ajungand, se pare, la celebrul Ben Laden,seful AL QUEDA in a carei sfera de influenta se afla si Banca SBA.
    Conform raportului efectuat de expertii serviciului Terom SA, Ammar ar fi plimbat sume importante de bani prin mai multe firme – SC DA DULCE SRL, SC RACHEL 2002 SRL, SC COM PREST SERV etc. – banii fiind scosi apoi din tara prin contul de la Banca SBA – Franta, detinut de arabul Ziad Wazzan. Expertii francezi care au descoperit “caracatita financiara” de la Terom, scriu “Se constata ca Nanaa Ammar a avut in toate cazurile tangente si chiar implicatii directe cu aceste firme. In situatia firmei DA DULCE SRL s-a observat caa avut relatii directe cu firma Terom Iasi, ci doar prin interpusi, aceasta a inchis circuite financiare cu Ziad Wazzan din Franta, care la randul sau il imprumutase pe Nanaa Hassan (fratele lui Ammar) cu sume de bani in vederea creditarii SC Terom. Modalitatile prin care au circulat banii, modul in care au fost utilizati si scopul utilizarii constituie elemente certe ale infractiunii de spalare de bani”.
    230 DE MILIOANE DE DOLARI
    Expertii au descoperit ca intre Terom, care este cel mai mare producator roman de fire si fibre poliesterice, si Banca SBA, a fi transferat sume importante de valuta. In actul de sesizare se face clar legatura cu afacerile familiei Ben Laden: “Banca SBA (Societate Bancara Araba), la randul ei, face parte din grupul de banci aflate sub influenta familiei Ben Laden. Exista probe ca si prin intermediul acesteia s-a finantat terorismul international si ca o parte din aceasta finantare ar proveni si din relatiile economice cu grupul de firme mentionat”. . Pe de alta parte, Nanaa Hassan este acuzat ca prin folosirea de firme-fantoma si firme false cu sprijinul functionarilor de la RIB – Sucursala Mosilor, a transferat in afara Romaniei in cursul anului 2009 in total suma de 230 milioane USD.
    URMARITI PRIN INTERPOL
    Simtindu-se urmati fratele lui Nannaa, Hassan, implicat in afacerile de la Terom, a parasit tara, cu destinatia Siria. Fratele sau, Nannaa, a ramas o perioada in tara, pentru ca apoi sa dispara fara urma. Intr-o declaratie facura la SRI “Ar fi foarte bine sa am legaturi cu Ben Laden. Asta inseamna ca as fi un om important. Acum aud pentru prima oara de la d-voastra. Nu ma apuc eu de asa ceva. N-am bani depusi decat in bancile din Romania. N-am nici un ban pe afara”, declara sirianul. In ciuda interdictiei de a parasi Romania, sirianul s-a facut nevazut.
    Se pare ca nearestarea sa facut la insistentele unui apropiat al Presedintelui Romaniei Traian Basescu
    BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL.
    Familia Ben Laden este considerata una dintre cele mai bogate din lume, avand afaceri in domeniul constructiilor, petrolului, bancar si comert in SUA, Europa si Asia. Dupa atacurile de la 11 septembrie de la New York, Osama Ben Laden a fost renegat in mod oficial de familia sa, dar, se pare, numai de fatada. Raportul francez dovedeste legatura intre serviciile romanesti si terorismilul international asigurat de ofiteri superiori de origine araba ramasi in organizatie de pe vremea lui Ceausescu.
    Va continua
    Robert Horvath for Nippon Press
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  6. CIA: IOANA BASESCU AGENT CUBANEZ
    Regimul Ceausescu i-a avut in solda pe arabii Abu Nidal, Abu Abbas si Abu Amar. Regimul Iliescu a cultivat relatii stranse cu arabii Mike Nassar, Kamel Kader, Zaher Iskandarani si Omar Hayssam. Parte dintre contrabandisti lucreaza pentru actualii teroristi.
    Ca sa nu ramana mai prejos de predecesorii Traian Basescu si-a tras propriii lui traficanti de tigari de origine araba, pe libanezul Wael El Ghadban si pe elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack .Contrabanda de tigari este pivotul central al sprijinului clicii Basescu pentru Ben Laden si terorismul international. Lucrurile au mers atat de departe ancat guvernul american declara acum 3 saptamani ca Bucurestiul este centrul financiar Al
    Queda prin sumele uriase de bani provenind din contrabanda de tigari.
    Filiera Cubano – araba
    Serviciul Secret Cubanez este unul din cele mai active de pe blog. In ultima vizita a lui Castro in Siria , Libia si Iran sa extins colaborarea cu serviciile respective.
    De aici legatura speciala cu membrii arabi ai servicilor romanesti.Aici sa pus pe piciore penetrarea la cel mai inalt nivel al unei tari care apartine NATO prin racolarea de catre serviciului cubanez DGI, a Ioanei Basescu fica Presedintelui Romaniei. DGI are un departament special pentru exportul celebrelor havane cubaneze. Sursele americane arata ca Ioana Basescu intretine legaturi comerciale cu Wael El Ghadban si Karim Allan Bandack. Ioana este reprezentantul societatii “Casa del Habanos”, de la Hotelul “Athénée Palace Hilton”.La Registrul Comertului din Cuba, firma Allanco Holding SA figureaza ca distribuitor de havane in Romania, prin presedintele ei, Karim Allan Bandack. Firma este doar o cortina de acoperire pentru agentii lui Castro in Europa.
    |n luna mai 2008, El Ghadban a calatorit cu pasaport romanesc in Cuba, unde a participat la o licitatie de havane. |n exact acelasi interval, Ioana Basescu a facut o vacanta de afaceri in Cuba, in compania lui Bandack, pentru a prelua reprezentanta “Casa del Habanos”. Aceasta calatorie a intrat in atentia serviciului american. Festivalul International de Trabucuri este o uriasa manifestatare internationala au participat cateva sute de producători din peste 40 de ţări. Renumitul festival conţine recepţii, vizite la plantaţiile de tutun şi diferite concursuri care sunt intrebuintate de DGI de racolare de spioni. Filajul a armarit-o pe Ioana Basescu pas cu pas. De această dată, în ultima zi a festivalului, marele absent a fost “El Lider Maximo “Este pentru prima dată cand liderul de la Havana nu a putut fi prezent, din cauza stării de sănătate.
    Intalnirea secreta dintre Fidel Catro cu agenti arabi la care a participat si Ioana Basescu a fost exrem de scurta . Discutile au continuat in prezenta generalului Armando Ocoa. CIA mentioneaza ca Fidel Castro este unul din cei mai bogati oameni de pe glob averea sa fiind in jurul de 550 milioane $ dar se pare cu banii plasati in Elvetia se ajunge la 999 milioane. O mare parte a fost obtinuta prin contrabanda de trabucuri si tigarii in jurul lumii. In concluzie Ioana Basescu si in special tatal ei , a intrat in colimatorul serviciilor occidentale, fara posibilitate de… scapare.
    Robert Horvath USA Corespondenta speciala pentru Nipon Press
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  7. UN TB DE NERECUNOSCUT

    Sic ! Asimetricul şi-a aplicat lentile de contact simetrice.
    Pentru ochiul minţii nu are nevoie fiindcă minte…nu e !

  8. ÎNTREBAREA ZILEI

    – România ar putea fi la masa bogaţilor ?
    – Da! Sub masă. Ca ginitor al jocului de picioare
    (răspunde veşnicul Mugur al BNR).

  9. Domnul Dan Negru mi se pare ca nu a inteles mai nimic din ceea ce incearca sa demonstreze Stephen Hawking. Scopul acestuia nu este negarea lui Dumnezeu ci incearca sa demonstreze stiintific ceva ce pana acum ni se pare inexplicabil.

    Am semnalat deasemenea si greselile sale gramaticale.. care nu sunt putine.

  10. asta am comentat acolo ” sa fii dezamagit e una, sa fii violent…e alta. pot paria ca geniul celui pe care l-ai catalogat drept dobitoc te-ar ierta pentru asta…tu insa, cel atat de credincios, n-ai putut sa iti stapanesti „furia dezamagirii” si dincolo de respect ai vrut sa arati cat de mic esti.
    ai putea sa-ti ceri iertare omului pe care tocmai l-ai facut dobitoc, poate asa vei dovedi credinta pe care o afisezi cu atata mandrie!!”

    aici n-am inteles ceva:- exemplul dat e ceva ce apreciati, domnule DV?

  11. Deci Negru il analizeaza pe Hawking… hahahahahaha.
    Ce mai urmeaza? Florin Salam face recenzii la Eliade??? Hahahahahahaaa…
    Si da,, dupa cum Silvie a remarcat, Negru nu prea le are cu gramatica asta, a naibii gramatica… parca-i fizica cuantica.

    Deci aici vorbim de Hawking, care e Einstein-ul contemporan… omul a emis teorii cu privire la gaurile negre inainte ca aia de la NASA sa le vada cu benoacla… si vine Negru cu citate din bunica-sa ca sa-l contrazica??? Hahahahahahahahahahaha.

  12. Basescu care invita medicii sa plece din tara e sef peste CSAT, MI, DNA, MA, SRI, SIE, Parlament si Guvern iar treburile merg prost in aceasta tara datorita lui Vantul. Un Vantul care a tepuit acum 10 ani de zile 300.000 de depunatori la FNI in timp ce Traian cu gasca au papat intr-un an de 19 miliarde de dolari de la FMI si Banca
    Mondiala. Rusine Vantul, Basescu ne minte cu zambetul pe buze uitandu-se crucis la noi.

  13. Nu am fost un bun cunoscator de politica, dar prin urmarirea emisiunii lui Mircea Badea, v-am descoperit si pe dumneavoastra, fiind mult mai atent la iesirile dvs. in public si la aparitiile dvs. la televizor. Cred ca, cat de curand, voi deveni un fan al dumneavoastra. Imi place mult felul in care vorbiti, si mai mult de atat, faptul ca vorbiti pe intelesul tuturor, nu cum fac jigodiile de politicieni din ziua de azi (gen: Boc, Basescu, …etc.), folosind cuvinte mari si nu mai stiu ce. Tineti-o tot asa!

  14. LOL, LOL, LOL. „Spiritu’ conservator” a lu’ Negru si-a dat arama pe fata. Articolul e sters dupa o avalansa de explicatii cat de prost e. Iar daca conversatorism inseamna habotnicie, nasol. Eu stiam ca conservatorii europeni sustin :
    – Puteri limitate pentru guvern, puteri mai mari pt administratia locala
    – O politica a acceptarii imperfectiunii si agoismului
    – Pastrarea traditiei si comunitatea ca elemente centrale al politicilor sociale.
    – Limitarea imixtiunii politice si religioase in viata comunitatii si a familiei.
    – Adaptarea continua legislatiei la situatia din teren.

    In general o vedere echilibrata de centru-stanga. Cel putin ca si familie politica i-as vedea mai degraba langa liberali si verzi, nu langa PSD.

    Sper ca nu intelegeti conservatorismul in termenii „extremism religios de stanga” (cristobolsevism). Gen teabaggers (aripa vocala a conservatorilor americani) care insa sunt extremisti religiosi de dreapta (mai exact cristofascisti). Speram ca rolul asta era a lu’ Vadim intre doua Xanax-uri si 3 Haldoale. Parca tot voia sa construiasca o cruce pe Tampa zilele trecute sau ceva.

    Demonstratie ca omu negru e las (pe langa prost) :
    http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/09/cea-mai-stupida-afirmatie-saptamanii.html

    De retinut doua chestii la care achesez in legatuta cu postarea lui Negru :
    „Când n-ai coloană vertebrală și nu ești în stare să-ți asumi afirmațiile, așa se întâmplă. Dobitoc până la capăt.”
    Si :
    „Nu aveam parere buna despre Dan Negru nici inainte, dar nu ma asteptam sa fie retardat.”

    Rationalism 1 : Negru 0.

    Ma bucur ca miscarea rationalista ia amploare atat pe spectrul de dreapta cat si de stanga mai ales in Europa. In Statele Unite pe 30 oct 2010 va avea loc o miscare ampla de protest impotriva extremismului religios si politic : Rally to Restore Sanity. Speram in curand si in Romania.

    @silvy : ba exact asta spune http://www.youtube.com/watch?v=YJ60bBMesFo . Cu subiect si predicat.

    @Dan : LOL :). Defapt problema e mai adanca. Dan Negru (cred) ca e indoctrinat cristofascist rau de tot cu d-alde Tutea. Defapt intregul post e un plagiat din Tutea :
    „[…] O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.”

    La care Adrian Marino ne explica :

    „Suntem încă prea „lirici”, prea „poeţi” în toate. Şi „rezolvăm” mult prea multe, încă doar prin „intuiţii” şi „imagini”. Avem nevoie de o nouă cultură: mai teoretică, mai sistematică, mai „rece”, mai raţionalistă, mai pătrunsă de spiritul critic, de luciditate, de un superior „bun simţ”.
    Iraţionalismul şi misticismul au făcut destule ravagii şi la noi. Avem prea mulţi filosofi-mit, profeţi, egumeni mesianici (Constantin Noica, Nicolae Steinhardt, Petre Ţuţea, etc.) ”

    Dar nu l-a asculat nimeni si iata rezultatul : http://www.antena3.ro/romania/romanii-au-ajuns-pe-ultimul-loc-din-europa-la-capitolul-inteligenta_107398.html

    Hai ca se poate, inca putin si ajungem inapoi la evul mediu :)). http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/romania-in-plata-domnului-dispar-trei-scoli-pe-zi-apare-o-biserica-la-doua-zile-174887.html

    De la 22.000 de scoli si 11.000 de biserici in 1990 am ajuns la 8000 de scoli si 19.000 de biserici in 2010. Inca 10 ani si o sa avem 0 scoli si 25.000 de biserici si putem declara ca suntem din nou in evul mediu. Asa cum de altfel Tutea si visa :
    „Fara nemurire si mintuire, libertatea e de neconceput. Omul, daca nu are in substanta lui ideea nemuririi si mintuirii, nu e liber. Seamana cu berbecul, cu capra, cu oaia…
    Eu sint de parere ca apogeul Europei nu e la Atena, ci in Evul Mediu, cand Dumnezeu umbla din casa in casa. Eu definesc stralucirea epocilor istorice in functie de geniul religios al epocii „.

    Ok, ok, stiu, e nasol, am prostul obicei sa si inteleg ceea ce citesc. Ideile sinistre se ascund in spatele vorbelor mari. Da se rezolva, ne ard pe rug ca pe Giordano Bruno in evul mediu si am rezolvat cazul. Ce le trebuie lor ingineri, fizicieni, programatori, critici literari, manageri de calitate si oameni cu gandire critica si rationala in general cand „apogeul Europei nu e la Atena, ci in Evul Mediu”, iar banii se fac usor din afaceri cu statul si misculatii politico/smenozelice la nivel de maidan, si nu din munca, sisteme informatice si de raporare puternice, automatizare, tehnologizare, marketing si analiza pietei, pregatire a personalului si manageri calificati.

    LOL, LOL, LOL, LOL … dap, chiar rad scriind aceste randuri, cand ma gandesc la fracturile logice ce rezida in aceasta situatie. Am fost mereu fascinat de oamenii care il admira pe Tutea. Atatea afirmatii contradictorii si atatea idei sinistre … cum sa admiri asa ceva ? Raspunsul sper ca e ca fanii nu inteleg ce vrea omul sa spuna, ca altfel (sper ca) ar rade cu pofta impreuna cu mine.

    Macar Noica e coerent si oricum nu-i habotnic, si poti aduna ceva bun de acolo. Dar Tutea ? C’mon.

    De altfel o mare parte a celor din presa dar si a celor din parlament sunt puternic loviti de virusul nationalist tulpina cristofascista gen Tutea. Acest virus coabiteaza excelent cu virusul ganditor mistico-magic de tip flacara violet. In urma acestor pandemii, cand te uiti la TV te uiti ca lo o cearta intre nebuni. Si nu stii daca sa razi de comicul involuntar, sau sa plangi ca astia iti controleaza viata si pretind ca-ti formeaza parerile.

Comentariile sunt închise.