„Codul Fiscal a suferit de la aparitia sa, in anul 2004, nu mai putin de 47 de modi­ficari, prin legi, ordonante sau hotarari de guvern. La acestea se mai adauga alte ca­teva zeci de acte emise privind norme me­todologice de aplicare, completari, pre­cizari la legislatia fiscala, care sunt mai greu de contabilizat”. (financiarul.com)

N-ai cum sa nu te gandesti, in context, la un lucru scris de Hayek inca din anii 40:

„The important question is whether the individual can foresee the action of the state and make use of this knowledge as a datum in forming his own plans, with the result that the state cannot control the use made of its machinery and that the individual knows precisely how far he will be protected against interference from others, or whether the state is in a position to frustrate individual efforts.” (The road to serfdom, p. 118)

Un stat imprevizibil, capricios si incoerent, unde Codul Fiscal sau varsta de pensionare se schimba precum sosetele, incurca fiecare cetatean in parte in propriul proiect de viata: planifici credite si ti se taie salariul peste noapte; planifici investitii si apar impozite sau taxe noi peste noapte; iti planifici pensia si legislatia in domeniu se schimba dupa cum bate vantul politic.

Schimbarea face parte din realitatile oricarei societati. Criza poate reduce salarii sau creste taxe. Dar caracterul total imprevizibil, balbait si contradictoriu al deciziilor statului roman nu are nicio scuza. E vorba doar de incompetenta si criza de leadership.

46 COMENTARII

  1. @ DV … 100.000 Euro era mult pentru o televiziune din trust sa transmita meciul lui Lucian Bute? cel mai bun sportiv roman care il avem la ora actuala . ca tot vine vb de performanta , sustinerea valorilor nationale etc. … si el saracu sta tot cu drapelul Romaniei dupa fiecare titlu mondial castigat … felicitari Bute pentru inca un titlu Mondial

  2. @ Alex
Am fost facut nebun si de securitate. Nebunii schimba lumea si istoria.
Cu ce va deranjeaza starea mea psihica?
In rest comentariul dumneavoastra este pertinent si scris cu eleganta intelectuala.
Cea mai infiltrata este Antena 3. Pot sa trimet nume dar risc sa fiu alungat de pe acest blog de exceptie. Mogulul fiind dusmanul de clasa, este infiltrat pana la 30%.UNUL DIN EI ARE SI O EMISIUNE SI O INFLUENTA MANIPULATIVA A INTRGULUI PROGRAM.
Ciutacu are perfecta dreptate. O alta problema este autocenzura. Postarile mele sunt acceptate pana la un punct. Acest blog are o importanta capitala in evolutia evenimentelor. El este urmarit de o arnata de analisti al serviciilor care fac rapoarte zilnice presedintelui Basescu.
Sectia Romana a Departamentului de Stat ( Romanian Desk ) urmareste toata media si in special Blogul Mogulului. Ambasada SUA trimite raporturi saptamanale si dupa Revolta Politistilor zilnic,
Cu alte cuvinte postarile mele au o anumita noima si sunt trimise pentru cine trebue. Sursele mele dunt numeroase.
Daca va intereseaza pot sa fac o postare pe aceasta tema.
Pana atunci va dau una. Acum cativa ani am pregatit un film despre evenimentele de la 23 August 44. El a fost infaptuit de Regele Mihai cu serviciul
American . Imediat dupa dicursul regelui au plecat spre Bucuresti 6 avione cu agenti americani……. Am contactat Asociatia Pensionarilor si m-am impretinit cu supravietiitor evenimentelor. Acestia au fost ” The Old boys ” adica elita care
a pus baza CIA. Sunt atasati de Romania unde au stat pana la abdicarea regelui
care ramane eroul lor ” regele tanar si curajos ” . Pentru ei pierderea Romaniei a fost primul Vietnam. Vor sa-si ia revansa ajutandu-ma cu informatii si sfaturi.
Mai ma ajut si cu altii ,…..francezi sau japonezi. In concluzie sint ziarist independent cu surse mai mult sau mai putin credibile,
Sa auzim de bine.

  3. In momentul acesta, Guvernul Romaniei este parazitat de incompetenta. Iar aceasta promovarea maligna a incompetentei face parte din agenda lui Traian Basescu. De ce? Pentru ca prostimea este mai usor de controlat. Exemplu clar este Emil Boc.
    Intr-adevar exista o criza de leadership insa constat ca exista si o criza de management. In subordinea ministerelor nu exista resursa umana pregatita pentru a porni motoarele. Tot ce fac este sa plimbe hartiile de la o agentie la alta. Si atat. Nu sunt oameni pregatiti pentru a scrie proiecte de atragere a fondurilor europene (exemplu: nu inteleg cat timp trebuie sa mai treaca pentru ca oamenii de la ANOFM sa inteleaga faptul ca exista Fondul European de Ajustare la Globalizare care are rolul de a ajuta lucratorii care si-au pierdut locul de munca ca urmare a schimbarilor din structura comertului mondial)
    Oamenii astia au puterea insa habar n-au ce sa faca cu ea. Ei se folosesc de putere numai pentru a-si atinge propriile interese. De foarte multe ori, acestea sunt de natura financiara.
    Eu cred ca exista rezervoare de profesionalism – in societatea civila, in partide, in mediul antreprenorial. Mai mult ca oricand, avem nevoie de profesionisti.

  4. STATUL AMERICAN PREIA CLADIREA DIPLOMATIEI BASESCU DIN NEW YORK
    UN SCANDAL DIPLOMATIC FARA PRECEDENT !

    Ministrul de externe al Romaniei .
    Teoador Baconsky
    Stimate Domn
    Va dau o veste proasta,
    BASESCU IN FUNDUL GOL MANCAT DE SOBOLANI LA NEW YORK
 SOBOLANII ATACA CLADIREA DE 16 ETAJE A DIPLOMATIEi ROMANE UN DIPLOMAT SUDANEZ ATACAT MIROSUL SE SIMTE DIN CLADIREA ONU Deasupra trupului sau alcolizat vegheaza doua postere care anunta spectacolul de manele ” O TIGANCA IN COPAC”sau pe americaneste “A GIPSY IN THE TREE”. Nu este o gluma,ci noul export cultural de la Bucuresti. Cladirea de 16 etaje a statului roman (sediul Misiunii la ONU,Consulatul Romaniei,ICR) nu are in schema nici un om de serviciu.(si chiar daca ar exista ,el ar avea un grad prea mare pentru a se ocupa de curatenie) Gunoiul si resturile alimentare atrag sobolanii.Ei se misca nestingheriti in timpul zilei, pe trotuarul din fata institutilor nationale. Noaptea ei ataca diplo*editat* care se intorc acasa de la sediul ONU, aflat in coltul strazii. Din bugetul de aproape jumatate milion de dolari al ICR, nu sau gasit bani pentru a cumpara o matura si un faras. Pentru ca majoritatea diplomatilor,ofiterilor acoperiti si a reprezentantilor culturali gatesc si pastreaza alimentele in camere, cladirea statului roman a devenit un grav focar de infectie. Amenda data de primarie este de 1000$ pe zi. Cand se vor termina banii publici ,cladirea va fi preluata de statul american. Cartierul va fi dezinfectat iar sobolanii vor fi trimisi acasa.
DOCUMENTELE „rusinii nationale” POT FI VAZUTE PE BLOGUL ROBERT HORVATH DEVA.

    http://devanewyork.blogspot.com/2009/11/basescu-in-fundul-gol-mancat-de_2187.html

    Adaug un fragment din raspunsul primit, la sezizarea mea catre Health Department.
    DOHMH inspectors note signs of rat activity and conditions that encourage rats to seek shelter on the property. If rats are found, the owner of the property is issued an inspection report and aCommissioner’s Order to fix the conditions. Owners have five to fifteen days to correct conditions, after which the Health Department will conduct a second follow-up inspection to check for compliance. If the conditions have not been corrected, the owner will receive a compliance inspection report and a Notice of Violation. The Notice of Violation will include a hearing date at the Health Department’s Administrative Tribunal. If the violations are not dismissed at the Tribunal, the owner will be fined. Fines begin at $200 and can be as high as $2,000. Additionally, the Health Department may apply bait to the property and perform any clean up that is necessary and then bill the owner. Property owners will be billed up to $1,000 a day for this work. Property owners that fail to pay fees or fines will eventually have a lien placed against their property.
    DOCUMENTUL RUSINII : ROBERT HORVATH BLOG ARTICOL BASESCU IN FUNDUL GOL MANCAT DE SOBOLANI LA NEW YORK
 PS : STATUL ROMAN A PIERDUT PROCESUL. DIN CAUZA CRIZEI A INCETAT SA PLATEASCA 1000$ PE ZI. PRIMARIA VA PRELUA CLADIREA DIPLOMATIEI BASESCU
    LA SFARSITUL ANULUI !

    ROBERT HORVATH DEVA CINEAST
    PRESEDINTE DEVARTES FILM INTERNATIONAL NEW YORK – TOKYO

    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  5. Sunt curios ce s-a intamplat cu Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila. Viitorul premier trebuie sa-si faca o prioritate in a configura o strategie nationala pentru dezvoltare durabila. Evident dupa un set de dezbateri cu societatea civila.

  6. M-am uitat la o emisiune azi-dimineata unde a fost invitat traian basescu. Intrebat cum s-ar caracteriza intr-un cuvant ca presedinte a raspuns cu acelasi zambet nonsalant drept un jucator. Deci ce poate fi mai explicit de atat?

  7. @alexandra – si eu am vazut emisiunea si am remarcat faptul ca traian basescu a lansat 3 nume care ar putea sa-i urmeze la cotroceni: preda, baconschi sau negoita. adica 3 marionete care ar putea fi controlate de basescu. nu ne poate duce de nas. romanii nu mai au nevoie de oamenii lui traian basescu – marionete si incompetenti.

  8. Da si sunt lucruri pe care basescu le explica ca fiind normale si care fac parte din procesul de stabilizare si relansare a economiei. Acesta sustine ca toti banii din deficitul bugetar s-au dus pe cheltuieli sociale neramanand suficient pentru proiecte de dezvoltare a Romaniei, astfel ca ne-a pus foarte senin sa alegem daca vrem o Romanie dezvoltata cu autostrazi si alte tehnologii sau sa ramanem stagnati in timp? De asemenea a mai spus ca nu putem primi mai mult decat producem. Deci nu pot sa trag decat concluzia ca oricum suntem intr-o situatie fara speranta, acea lumina de la capatul tunelului nu se prea intrevede pentru noi.

  9. ca bine zici step by step, basescu vrea sa fie ceva gen putin sa conduca din umbra pentru ca toti in special baconschi sunt creatia sa. Doar baconschi la inceput a fost consilier la cotroceni.

  10. Lui basescu nu-i lipseste doar spiritul de leadership ci si viziunea specifica unui intelectual, care a si recunoscut ca nu o are. Este schimbator, oameni despre care nu demult afirma ca sunt hoti acum ii are in subordine,justificand ca in orice situatie este nevoie de un compromis. El care in timpul campaniei electorale era impotriva privatizarii acum afirma ca n-ar fi rau sa privatizam diferite companii printre care cea mai importanta este cfr marfa. Daca mai ramane inca 4 ani presedinte nu stiu unde o sa ne duca aceasta indecizie permanenta a lui. Sper totusi ca se vor lua masuri de demitere a acestuia din functie.

  11. Problema este ca nici noi nu stim sa invatam din greseli. Doar nu putea deveni competent peste noapte un guvern care a cazut. Se zvonea ca prin integrarea in UE ne va fi atat de bine ca vom scapa de atatea griji, din contra cred ca sunt mai multe si incep sa cred ca nu eram deloc pregatiti pentru aderare si tot ce inseamna ea. Mai trebuia asteptat pana situatia politica a tarii se stabiliza si aduceam in frunte oameni competenti, cu pregatire in domeniu care sa stie cum sa gestioneze astfel de fonduri si cerinte.

  12. din cauza acestei lipse de coerenta a guvernului actual, Romania are un sector antreprenorial profund decapitalizat, falimentar. nu era de ajuns ca am intrat in criza cu un mare handicap (nu am beneficiat de „luxul” celorlalte tari dezvoltate – peste 120 de ani de capitalism). majoritatea antreprenorilor au prins abia 5 ani de capitalism – pentru ca pana in 2001-2002, intr-un mediu hiperinflationist, nu puteai sa pui ban la ban pentru ca la sfarsitul lunii te trezeai cu cashul profund diminuat.
    avem nevoie de un guvern care sa sustina sectorul antreprenorial, mai ales pe cei care au inteles ca tara asta are un potential agricol imens si aleg sa investeasca in agricultura.

  13. @cristian – nu trebuia asteptat, trebuia votat. Corect. In sectorul 4 oamenii s-au gandit asa: cine a facut cel mai bun trust de presa din tara ne poate reprezenta cu succes, si poate face treaba buna si pe teren. Au avut dreptate, de doi ani. Exista in Romania si Voiculescu, si Tanasescu; exista competenta.

  14. ce pretentii putem avea de coerenta si previzibilitate, in conditiile in care o mana de derbedei ajunsi la Palatul Victoria, respectiv Cotroceni, se incapataneaza sa dea peste cap cutume si traditii modificand dupa bunul plac si in total lipsa de respect fata de regulamente niste legi esentiale pentru orice stat.

  15. @maria – ”luminita de la capatul tunelului” e mizeria lui Constantinescu, ”sa udriti bine – cea a lui Basescu. Disperarea nu e buna decat pentru morti, ori Romania e vie – si oameni competenti – chiar langa tine. Chiar aici.

  16. @victor – leader, in sensul modern nu inseamna dictator; de obicei tiranii, despotii si condotierii erau schimbatori, inconstanti si imprevizibili…

  17. @step by step – preda e un mizerabil din perioada Tapului, de teapa lui dorin marian sau a lui nini sapunaru; negoita e un om cu un coeficient de inteligenta mult mai redus decat pare, un fel de… invers al lui Johannis; baconschi e un depravat de care se amuza si stapanii lui din tara, dar si sefii din afara. Il prefer pe Voiculescu, hic et nunc, si oricand.

  18. domnule senator, statul este ineficient pt ca guvernul este condus de emil boc. asteptam si noi de la clasa politica sa schimbe ceva

  19. „Un stat imprevizibil, capricios si incoerent, unde Codul Fiscal sau varsta de pensionare se schimba precum sosetele, incurca fiecare cetatean in parte in propriul proiect de viata”. asa este. voiculescu scrie bine, m-as fi asteptat sa se priceapa doar in domeniul televiziunii

  20. @Nezaht – si eu il prefer pe domnul Voiculescu. Sper sa ne faca o surpriza frumoasa :). Cred cu tarie ca tara are nevoie de oameni competenti precum domnia sa.

  21. Se vorbeste de destine in timp ce exista ONU (organizatie care a fost infiintata pentru afirmarea si apararea drepturilor omului) organizatie ale carei principii sunt in perfecta contradictie cu conceptul de destin.Deci vehicularea ideii ca oamenilor le este dat un destin (unora cica le este scris sa fie persecutati , altora cica le este scris sa fie exterminati) demonstreaza ca exista o conspiratie . Sunt cunoscute actiuni conspirative in plina desfasurare indreptate impotriva unor indivizi dar si impotriva unor intregi comunitati umane vizand ca scop distrugerea lor sau modificarea conditiilor de trai (inrautatirea vietii) sub pretextul necesitatii indeplinirii unui destin . Aceste practici medievale conduc si pericliteaza viata si sanatatea societatii umane contemporane , ele concretizandu-se prin actiunile clandestine , subversive si intotdeauna criminale executate de catre societati secrete ce folosesc un intreg cortegiu argumentational bazat pe idei mistice si dogmatice in scopul paralizarii ratiunii indivizilor vizati pentru distrugere.
    Ferocitatea acestei conspiratii a reusit sa subjuge si cele mai rationale minti inspaimantand indivizii umani sugerandu-le perspective de duritate fizica si psihica greu de imaginat de catre orice minte sanatoasa, pentru oricine se impotriveste actiunilor ei.
    Aceasta conspiratie a reusit, demonstrandu-si capacitatile de actiune subversiva si posibilitatea de-a recurge la atentate discrete sau fatise de o cruzime extrema, sa provoace o stare de lasitate salbatica la toate nivelurile societatii si sa-si atraga de partea ei prin intimidare de la sefi de stat pana la comandanti de politie, magistrati, ziaristi , artisti, sportivi, savanti, oameni de cultura si indivizi banali cu totii acceptand si supunandu-se neconditionat pretentiilor criminale ale conspiratiei subjugatoare , in speranta ca vor scapa de-o eventuala suferinta imediata. Dar din pacate iluzia binelui imediat va fi generatoare de suferinta insuportabila poate nu peste mult timp daca nu va fi oprita din actiunile ei dementiale aceasta conspiratie criminala. Ea poate fi anihilata prin solidarizarea societatii marturisind impotriva ei in asa fel incat legea s-o desfiinteze scindandu-i fortele si aducand-o in boxa acuzatilor iar in final condamnand-o pentru eternitate la fel cum a facut in cazul nazismului si antisemitismului.
    CONSPIRATIA POATE FI INVINSA CU AJUTORUL LEGII!

  22. VISE PREZIDENŢIALE ŞI NU NUMAI

    Teodor Baconschi, c.2 copii, n.16.02.1963 în Bucureşti este fiul poetului Anatol Baconsky n.16.06.1925 în Cofa – Hotin şi decedat la 04.03.1977 (cutremur).
    Lui Teodor Baconschi i-am identificat unele elemente comune ( femei, călătorii în străinătate, etc ?!) cu poetul rus Maiacovski n.19.07.1893 în Georgia, m.14.04.1930 la Moscova (s-a sinucis !!!).
    Domnul Traian Băsescu sesizând că iniţialele TB le are şi Teodor Baconschi, pentru continuitate îl recomandă mai ună zi pe acesta, ca urmaş la Cotroceni.
    Următorul cutremur(seism) mare resimţit ca atare în Bucureşti se va produce peste 4 ani şi 15 zile, şi are baza de calcul în cele de mai sus, aşa cum – oniric – mi s-a sugerat…
    Eu nu cred, dar voi avea grijă ca în acea zi să fiu în Ardeal.

  23. Harmalaia !
    de Marius Adrian Porojnicu

    Ponta striga in congres:
    Basescu este nebun !
    -Pst: Basescu-i Presedinte:
    {Intelegi ce vreau sa-ti spun ?}

    Nea Ion deapan’ amintiri :
    Ehe-he,pe vremea mea….
    -Iar incepe asta bre?!?
    De ar tacea,…{parerea ta?}

    Si cu oua,chiar si fara,
    Adisor Matusizatu’,
    Este -iarasi- la butoane !
    {-Crede-ma, ca nu e altu’ !}

    Cel ce este,necajit,
    Cam lovit in aripioara,
    Ne vorbeste despre fraieri!
    {-Asta iar o dete’n bara !}

    Gogosele: pentru fraieri,
    De la cei mai priceputi!
    {-Daca-ti plac si-ti par gustoase…,
    Te invita sa-i ajuti !}

    Cica Udrea n’are sanse
    Sa ajunga’n fruntea tarii !
    -Asa-i bre !Da’ cum ajunse
    Ea, turista dezvoltarii ?

    La ‘finante” ‘i incurcata :
    Ori bacsisu’, ori chenzina!
    Cica stocu’ de curent
    Al desteptilor…{de vina ?}

    Apocalipsa lu’ Videanu:
    De dau banii,cica ‘ncepe !
    -Va rog mult, ca, dupa asta,
    Sa nu aruncati cu pietre :

    Ca le da un pic de lustru,
    Si apoi sigur le vinde !
    -Cum sa n’aiba cui le da :
    La primari !{Nimeni nu-l prinde ?}

    Dupa toata harmalaia,
    Unei clase nesimtite,
    Te intrebi pe drept,matale:
    Poporul ii mai inghite ?

    * Acesta este un pamflet : parerea mea sau a ta,oricum nu conteaza…

  24. intr-adevar – si Hayek avea dreptate – ne trebuie o Domnie a Legii. Insa si una a competentei. Si, dupa cum au observat ceilalti opinenti, exista persoane competente in Romania. Uitati-va cum au trecut Antenele criza economica si cum – statul roman. Apoi imaginati-va cum ar un premier ca Voiculescu. Succes Dan Voiculescu.

  25. @cristian – romanii invata din greseli, Basecu a ajuns la 9%…. @stelian – chestiunea IMM-urilor este esentiala, si doar PC-ul, urmat vag de PNL s-a ocupat de ea. Avem nevoie de un nou ciclu economic favorabil, iar IMM-urile distruse azi de ignorantul Boc prin nazbatia forfetarului trebuie sa aiba un rol esential, prin absorbtia fondurilor europene si resorbtia somajului.

  26. cu asa guvernanti e cam greu sa ai o politica fiscala coerenta. sunt multe modificari pentru ca fiecare vine cu ideea sa. evident ca rezulta o babilonie

  27. @robert horvath – regele tanar si curajos de care vorbiti ne-a predat rusilor fara sa cracneasca. e frumos sa fim monarhisti cand vb de carol I…sau macar ferdinand. restul…

  28. DIN RAŢIUNI ECONOMICE

    – Băi Emile ! ştiu că te-n bot cu Preş.Traian Băsescu !
    – Ei, şi ? Ca să nu mă-nfund ! O cere foncţia…
    – Zi-mi de ce-l indică taman pe Teodor Baconschi pentru continuitate la Cotroceni ?
    – Din raţiuni pur economice. Ca să nu schimbe monograma de pe lenjeria de pat a palatului, având aceleaşi iniţiale – TB – cu ale şefului…
    – !!!

  29. Cele mai „dragute” sunt modificarile cu aplicabilitate retroactiva , asa cum face Fiscul cu pereceperea impozitului pentru tranzactiile imobiliare incheiate acum cativa ani.

  30. Un climat fiscal perfect pentru oamenii de afaceri pentru a da bir cu fugitii iar pentru cei care inca se intreaba daca sa investeasca in Romania de un real ajutor in luarea deciziei de a renunta.

  31. …cam de cand au aparut cercetarile penale pentru semnaturi puse aiurea/fara discenere a ce e rau/interes strict personal si ce e bine/larg interes comunitar, semnaturi puse sub suspiciuni de ciubuc/bacsis sau pur si simplu multumindu-se cu salarul de bugetar atnci cand le-au aplicat.
    …cam de cand un act are 2-3 semnaturi de „vizat” „supervizat”,”supersupervizat” si nimeni nu mai are asumarea propriei decizii/aprobari/vizari in forma semnata.
    …cam de cand functionarul roman a inceput sa creada la servici ca e pe „mosia proprie” si nu pe terenul tarii.

  32. @Geta – e posibil ca functionarul roman sa se comporte altfel, dar daca ”mosia” este nedestelenita si prost administrata, el, ca ajutor de arendas, cum ar putea sa procedeze? Sa oferim si raspunsuri, nu numai intrebari…

  33. Trăim într-un stat unde legislația de modifică de pe o zi pe alta. Așa se întamplă de exemplu cu acest cod fiscal. Aceste modificări produc haos în rândul oamenilor. Sunt și funcționari care nu sunt la curent cu toate modificările legislative deoarece nu sunt informați. Nu avem cum să emitem pretenții la coerență legislativă din partea acestor golani care ne conduc. Ne trebuie un guvern care să susțină sectorul antreprenorial. Trebuiesc stimulate întreprinderile mici și mijlocii, dar și investițiile în agricultură.

  34. STRĂVECHI POVEŢE

    Cel înţelept să-şi dea toată silinţa, avere multă, aur, să adune,
    Că nu-i nimic pe lumea asta, prin bani destui să nu facă minune.
    E respectat cel ce nu-i vrednic de respect, când este putred de bogat,
    Pe când săracul amărât, chiar de îi rudă c-un mogul, e lesne de legat.

    O spun acum la surzi şi orbi, averea cum se face, nu însă unui hoţ:
    Cerşind, servind un rege, râcâind pmântul, făcând afaceri sau negoţ;
    Învăţătură multă din minţi iluminate, ar fi încă o cale lungă, veche,
    Mai grea, obositoare, cu timp pierdut din viaţă, dar şi făr’de pereche.

    Din toate cele şase căi mai sigur e negoţul, probat de mii de ani;
    O ştiu armenii şi evreii ce-au împânzit pămîntul, dar şi nişte ţigani.
    Sunt şapte feluri de negoţ prin care strângi avere, de-ţi dai ceva silinţe :
    Comerţul cu miresme, case d-amanet, şef la tovărăşii, vânzări la cunoştinţe.

    Ar mai fi : preţuri mincinoase, cântare, greutăţi jonglate sau false, bine spus,
    Din alte ţări mărfuri aduse prin întreit câştig, din China sau de prin Apus.
    Nu mai lucraţi la negustori străini, indiferent că-i leafă mare şi ciubuc;
    La noi numai româniI să se ocupe de negoţ, de la prezervative la trabuc.

    Nu cumpăraţi nimic de la străini ce vând prin moluri, hrube sau televizor,
    Că pleacă avuţia de la noi, şi-ajungem colonie de tembeli, muncind de zor.
    O fructă, o verdeaţă, o brânză, pasăre, salam : luaţi numai de la localnici
    Chiar de vă-nvaţă altcumva vr-un ciuf al vremii rele şi mârşavii ispravnici.

  35. @Nentu Cornel:
    Problema e ca se poarta ca proprietar de mosie…nu ca arendas/ajutor si se confunda serviciul la stat cu starea efectiva de patron. Plus ca multe servicii nu au taxa de urgenta ceea ce face ca sa se dea ciubuc/mita si binenteles ca inca in tara noastra nu s-a inventat facura/chitanta pentru ciubuc/bacsis/mita/lobby. Inca lucram tot cu contabilitatea franceza.Din cea turceasca doar incercam sa …”imprumutam” adaptand la specificul national… :(

  36. Cine a mai inventat si „normele metodologice de aplicare a legilor” ?
    Chiar asa de duplicitara si incoerenta e litera legii in tara noastra ?
    O lege nu poate fi aplicata aici fara norme de aplicare?

  37. @Geta – o lege se aplica intr-adevar cu norme de aplicare. Uite un exemplu: nu poti fi chemat la Parchet noaptea.. Asta e o norma de aplicare.

  38. @Andra – toti criticati dar nu puneti nimic in loc; Voiculescu a venit cu masuri concrete. Puteti face si voi asta..

Comentariile sunt închise.