Era prin ’82 sau ’83. Făcusem deja pasul – bizar, greu de înteles în acele vremuri – spre sectorul privat. Lucram pentru capitalism în plin comunism – în timp ce acum, în vremurile capitalismului furibund, consider că optiunea de stânga este, cumva, o datorie morală; mă simt ”rosu”, un ”capitalist rosu” – si îmi asum acest lucru.

Ei bine, atunci, prin 1983, cred că am auzit pentru prima dată muzica celor de la Renee&Renato. Văzut acum, de la înăltimea plasmelor, pod-urilor si Internetului, clipul lor te face să zâmbesti. Totusi, asa era lumea pe-atunci: Reagan presedinte, Ioan Paul al II-lea în plină glorie, Traian Băsescu departe, pe mare :) …

57 COMENTARII

  1. Este minunata, domnule Voiculescu. Miraculoasa. Chiar mai..miraculoasa decat faptul ca Pinocchio era candva – pe mare…

  2. Multumim pentru pauza muzicala. O melodie deosebita, pe care nu o mai auzisem de multa vreme. Ascultand-o, ai tentinta de a idealiza acei ani, chiar dominati, la noi, de comunism, dar cu un grad de normalitate mai mare decat ceea ce traim astazi.

  3. Nu prea off topic

    ANTON PAN – 156 ANI DE…HODINĂ

    La casa-i de odihnă din Biserica Lucaci
    Unde Antonie Panteleon le doarme-n draci,
    Incognito, Băsescu Traian călare pe Micuţul,
    Preş.- trivial, îi ciocăne la cruce (cu prepuţul).

    În hohote de râs, strunind pe demonii ogari,
    Nu-i vine-a crede cum se-nnodară doi măgari.
    Servindu-le amabil câte un braţ, osos, de paie,
    Gândeşte Anton Pan : curând o să vă ia o gaie !

  4. 1)….
    Şi eu mă simt roşu, domnule DV, …de mânie !
    Ce inspirat aţi fi fost dacă înţepeneaţi, atunci, ultima
    propoziţie din postare. Altă viaţă …

    2)Comentariul *Anton Pan – 156 ani de…hodină* circulă… din timp (!?)

  5. Atunci ce credeati despre aselenizare ? Fake or Real ?
    Azi eu m-as duce undeva…departe…dar nu pe Marte ci pe Venus !
    :(

  6. un moment de reculegere pentru cei 2 piloti militari romani care au murit incercand sa nu cada pe casele oamenilor . RESPECT PENTRU EROI !!!

    @ DV… Senatul Romaniei va aproba inlocuirea cosciugelor MIG 21 cu cosciugele F16 ? conderati intrebarea din partea vaduvelor si copiilor ramasi in urma pilotilor morti

  7. @DV: 86 de voturi pentru, 2 impotriva, 2 abtineri. Sunt 137 de senatori, deci au lipsit 47.

    Punctul 3 pe ordinea de zi a Senatului (02 noiembrie): „Proiectul de hotărâre privind bugetul Senatului României pe anul 2011.
    – Se supune la vot. (se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi)”

    Cum de, pentru Senatul Romaniei (presupun ca va urma Camera Deputatilor), se gasesc bani pentru investitii si cresteri de salarii, iar in restul tarii nu?

    127.900.000 lei= aprox. 30 milioane de euro (la cursul BNR de azi).

    Sunt curios care a fost formula de calcul pentru acest viitor buget si care au fost considerentele economice in „virtutea” carora a fost luata decizia.

    Intrebare: ati fost prezent/ati votat?

  8. nu foarte departe, domnule voiculescu, colea la anvers sau prin mediterana facand comert cu cafea si gume turbo.

  9. @ DV

    În comunism, erai precum cocoşu’
    Tânăr, mândru, chiar ş-un pic fudul ;
    Azi zici c-ai fi roşu deşi eşti mogul…
    N-o fi un semn de bătrâneţe…Moşu’?

  10. am ascultat acum declaratia tatarului de la Cotroceni, care a spus ca trimite in Parlament legile votate din greseala…oare mai exista vreo sansa sa fie votate in forma actuala?

  11. As vrea sa impartasiti tinerilor antreprenori din cunostintele dumneavostra. Sa fiti un mentor pentru acestia. Cu siguranta au ce sa invete de la dumneavoastra si ar putea sa foloseasca informatiile pentru a-si consolida proiectele pe care le au.

  12. Domnule Profesor, vorbim despre capitalism sau despre „turbocapitalism”? Ecuatia lui Luttwak – Privatizare + Dereglementare + Globalizare = Turbocapitalism.

  13. @Codrin – eu sper ca senatorii sa urmeze exemplul domnului Voiculescu si sa-si doneze leafa catre proiecte caritabile, fundatii. Ma indoiesc ca vor face asta.

  14. ce vremuri…anul 1982, in SUA erau numai 13 miliardari…perioada „revolutiei” reaganiene, construirea modelului economic „reaganomics” (http://en.wikipedia.org/wiki/Reaganomics)…
    in momentul acesta, oare putem vorbi de un model economic pur european (imi trece in minte modelul renan)? fara influente nipone sau americane.

  15. Mai ieri toate erau mai bune, cateodata mi-e si frica sa ma gandesc la ziua de maine, iar daca ea totusi vine cu siguranta voi spune ca a fost mai buna decat urmatoarea si tot asa…cam asta e ce gandeste un roman azi.

  16. Imi place ca sunteti o persoana care nu vorbeste numai despre politica ci si incercati prin blogul dumneavoastra sa mai aduceti un zambet pe buze, un moment de relaxare, o retraire a unor momente dragi.

  17. Vreau sa spun ca urmaresc blogul nu pentru politica neaparat cat pentru aceste guri de aer…adevarate energizante melodiile postate.

  18. Poate ca nu este din acelasi repertoriu dar ce ati scris plus melodia m-au dus cu gandul la o alta piesa si anume Valeriu Sterian-Amintire cu haiduci.

  19. pe vremea aia nici nu ma gandeam ca tanarul marinar basescu va ajunge presedinte si imi va executa toate ordinele

  20. va felicit domnule voiculescu pentru gusturile muzicale. sunteti un politician de alta factura decat guvernantii nostri grobieni

  21. ce sa zic? intru cu placere pe acest blog, desi nu credeam ca un om politic poate scrie atat de elegant pe blog. inca ceva….vad ca nu il atacati pe basescu(excludem ironiile fine) desi el daca ar avea un blog v-ar ataca permanent

  22. Nu mai este cum a fost, lumea s-a schimbat mult prea mult, a devenit mai egoista si poate nu doar din vina lor, trista,pesimista, agitata ,astfel ca asemenea melodii raman o amintire a ceea ce am fost odata.

  23. Raspuns pentru Stucatura – nu mai exista nici o sansa ca in Parlament sa se mai voteze inca o data legea referitoare la pensie si cea cu reducerea tva-ului la 5 % pentru alimentele de baza.

  24. Mă bucur că mai există cineva care promovează muzica de calitate. Este un lucru extraordinar să promovăm valorile.

  25. In momentul in care asculti aceasta melodie iti aduci aminte de anii din tinerete. Este un lucru deosebit sa retraiesti acele momente deosebite.

  26. Încă o melodie veche, dar frumoasă. Mă surprindeți sincer dl.Voiculescu. Pe zi ce trece descopăr noi melodii care au niște versuri deosebite.

  27. Cine nu vrea sa gaseasca acea cale de mijloc care sa multumeasca pe toata lumea si sa fie si cea mai buna..e greu, dar oricum superba melodie ,ca de obicei de fapt.

  28. Va felicit pentru activitatea dumneavoastra, atat din mediul business cat si politic. Si va felicit si pentru aceste manifestari din spatiul virtual, unde promovati valorile si muzica de calitate.

  29. V-am admirat mereu pentru finetea dumneavoastra – atat in materie vestimentara cat si in optiunile muzicale. Sunteti un adevarat gentleman de care Romania are nevoie. In momentul acesta suntem condusi de un manelist badaran.

  30. Rosu … inteleg sa te lasi dus de valul nostalgiilor, nene Voiculescule, dar… comunismul este placut numai din amintiri. Si atat. Mai ales ca deja erati intrat in sectorul privat, lucru care probabil a atenuat si mai mult asprima vremurilor de atunci.

    Poate gresesc, dar in intelegerea mea, un capitalism rosu inseamna detinerea intreprinderilor/afacerilor foarte importante nu de catre stat, ci de o mana de oameni. Nu ma intereseaza prea mult daca deja aceasta este situatia si in continuare cred ca nu din cauza anumitor persoane omul de rand nu poate/nu este in stare sa intreprinda ceva pe cont propriu.
    Poate detaliati intr-un articol viziunea dumneavoastra despre acest Capitalism Rosu.

    Multumesc frumos, si astept o replica.

    Mihnea Chirila

  31. @ Codrin cred ca are jumatate de an de cand nu a mai raspuns la posturi …si tu vrei sa iti raspunda cum a votat el pentru cresterea bugetului Senatului

  32. investitorii din China au cam inceput sa-si relocheze afacerile in Vietnam, Filipine. China este o tara ce lupta pentru suprematia economica mondiala insa marea majoritate a populatiei traieste in saracie.
    Intr-adevar sunt desalutat initiativele lor de urgentare a investitiilor din cauza crizei (si nu de amanari ca in multe tari europene), insa bunastarea socialista omogenanu prea se simte in China. In ciuda populatiei enorme, consumul intern chinez reprezinta doar 1/3 din PIB.,restul fiind destinat exoportului.Odata re-locate afacerile in tarile mai ieftinepotentialul de export al Chinei va scadea, insa din cauza saraciei consumul intern nu va putea ajuta ca tara sa aiba acelas ritm de crestere. Rosul chinez a permis aparitia multor multi-miliardari si in acelas timp avem saracie.
    Cred ca mai trebuie lucrat la model.

Comentariile sunt închise.