O interpelare depusa azi la Senat.

Domnule Prim-Ministru,

La finalul sedintei de Guvern din data de 6 decembrie 2010 ati anuntat ca „pentru copiii care se vor naşte în 2011, valoarea indemnizaţiei va fi aceeaşi ca şi acum, dar durata va fi de un an”. Aceasta decizie instituie o discriminare flagranta intre copiii care se nasc in decursul anului 2010 si cei care se vor naste incepand cu 1 ianuarie 2011.

Domnule Prim-ministru, atat mamele care vor naste pe 31 decembrie 2010, cat si cele care vor naste pe 1 ianuarie 2011, au aceleasi drepturi si au decis sa aduca pe lume un copil bazandu-se, la momentul conceperii copilului, pe acelasi cadru legal. Prin decizia anuntata discriminati aceste mame si copiii lor.

Dupa cum stiti, conform Codului civil, copilul conceput devine subiect de drept inca inainte de nastere – „Copilul conceput se considera ca exista.” Astfel, atat copilul care se naste la 31 decembrie 2010, cat si copilul care se naste la 1 ianuarie 2011, precum si copiii care se vor naste pana in lunile august-septembrie 2011 erau deja conceputi la momentul anuntul dumneavoastra. Acesti copii au drepturi egale. Constitutia le garanteaza aceasta egalitate, iar dumneavoastra nu aveti dreptul sa le impuneti un tratament discriminatoriu. In consecinta, o masura privind o eventuala reducere a termenului de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se poate aplica decat copiilor care vor fi conceputi dupa 1 ianuarie 2011.  

Asadar,  domnule prim-ministru, va solicit sa reevaluati decizia privind reducerea termenului de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului si sa o puneti in acord cu prevederile Constitutiei si ale Codului Civil.

Totodata, va solicit sa ne transmiteti care este nivelul economiei bugetare pentru anul 2011, realizata prin aplicarea deciziei de reducere a concediului maternal platit de la 24 de luni la 12 luni.  

Solicit răspuns scris. 

Dan Voiculescu                                                                                    

21 COMENTARII

  1. Mi-ati citit gandurile.
    Si totusi, din acea „echipa” guvernamentala nu putem identifica nominal pe cel cu astfel de idei ?

  2. Personal, nu cred ca veti primi raspuns.
    Iar stiindu-l pe Zeus (nu Boc a decis), va prefera sa modifice Codul Civil decat sa cedeze in fata mogulului cel rau :-) .

  3. Al doilea om in stat, acea doamna ” Omu’ lu’ Base’ „, intrebata daca vrea sa se marite sau sa faca un copil, zicea intr-un interviu acordat la TVR ca ea are in vedere acest PROIECT: casatoria si conceperea unui copil. Pai pentru dumneaiei conceperea unui copil este ca un proiect -> contract cu data de incepere, data de finalizare! ce mai… casatoria o vede ca pe o factura sau chitanta :) Ce mai vreti de la oamenii astia? sunt niste nulitati absolute.

  4. Buna ziua! Nu pot decat sa va felicit pentru acest demers. Sunt una din mamele care vor naste in prima parte a lunii ianuarie. In aceasta situatie pot spune ca eu si copilul meu suntem discriminati de acesti nemernici ca altfel nu le mai pot spune. Oamenii sunt stui pana in gat de ie insa paraca vad ca la alegeri se manjesc pentru 50 Ron. Pe de o parte ne meritam soarta. Vreau sa va intreb cam ce sanse de castig am daca bag actiune i judecata avand in vedere ca si sistemul judecatoresc se face dupa bunul plac al politicii de la putere?
    Astept raspuns.
    Va multiumesc anticipat!
    Sa va dea Dumnezeu multa sanatate, putere de munca fiindca sunteti un inger prin demersurile pe care le faceti si prin fundatia pe care o aveti.

  5. am nascut pe 25.11.2010, insa nu pot beneficia de indemnizatie de 2 ani intrucat legea actuala e facuta de asa maniera incat cererea nu poate fi depusa mai devreme de 42 de zile( concediul de sarcina si lauzie ), deci pe 06.01.2011. in concluzie, pentru 6 zile nu pot sta cu micuta mea decat 1 an in loc de doi cum as fi dorit, lucru pe care il consider discriminatoriu cu atat mai mult cu cat ca bugetar mi-au scazut veniturile cu 25% ,venituri ce vor fi luate in consideratie la stabilirea cuantumului indemnizatiei. reglementarea ce vor sa o dea prin O.G. se va aplica pentru toate mamele ce au nascut dupa 20.11.2010 . va rog sa analizati problema mea si a altor mame si initiati o solutie in acest sens. Cu respect

  6. nu stiu daca interpelarea s-a facut dupa citirea atacului meu destul de virulent pe aveasta tema de la postul trecut insa continui sa sustin ca e pe deplin indreptatit . nimeni nu are dreptul sa se atinga de copii nostri . NIMENI !!!

  7. …in sfarsit cineva cu capul pe umeri…
    ma aflu exact in situatia descrisa de DVS, si in ciuda mailului pe care l-am transmis in 23nov2010, unuia din membrii PDL,invocand aceasta discriminare, se pare ca nimanui nu i-a pasat…
    .
    suntem multe mamici in situatia aceasta si sper din suflet sa reusiti sa va impuneti in fata acestei nedreptati…si a celor care o sa mai urmeze!
    Va multumim si sper din suflet sa ne puteti ajuta…
    .

  8. TABELUL PERIODIC AL LUI BOC

    Prin legea junglei Boc Emil-nărodul
    la doamnele fertile le ţine periodul
    prin cip, aflând când Alma şi Lenuţa
    au călcat strâmb, jucându-se cu puţa.

    Drept care-l informează pe TB-Preş.
    c-aplică chiuretajul pdl ce nu dă greş;
    ţinând problema-n mână, mai ţapăn,
    sterilizat pe deşte să nu dea-n rapăn.

    Reglând natalitatea patru generaţii
    prin mari economii şi sex cu raţii ;
    cum este strategia puterii de mânari :
    Faceţi copii femei, dar numai marinari.

  9. Vai ce surpriza, „discriminare”, eu zic „discriminare institutionalizata” (cu acte in regula), incearca sa opresti asta mogulule! Cu alte cuvinte nazismul la next level.

  10. „…au decis sa aduca pe lume un copil bazandu-se, la momentul conceperii copilului, pe acelasi cadru legal”.

    Sper ca n-am inteles bine, vreti sa spuneti ca omu’ dă la buci „bazandu-se pe cadru legal” ?
    Nu v-ati putut stapani, ati interpelat si Senatul Romaniei cu chestia asta….

    ps: daca ridicolul ar ucide….

  11. Corect, OUG ar trebui sa se aplice pentru copiii conceputi dupa 1 ianuarie 2011. Dar nici macar acesta varianta nu este sigura deoarece UDMR insista (probabil din dorinta de a-si face simtita prezenta in coalitie) cu 2 ani dar indemnizatie micsorata. Auzisem chiar varianta unui plafon unic de 1000-1200 RON. Ceea ce ar fi cu mult mai grav si descurajator pentru indicele natalitatii.Deci se poate si mai rau.

  12. Off topic

    ILIESCU ŞI NĂSTASE
    BLESTEM PE CAPUL ROMÂNILOR

    Pe Ceauşescu-l dezgroparăm, dar nu şi adevărul dezastrului politic şi economic instaurat prin lovitură de stat de către nepotul Ion al lui Ion Budai Deleanu, desăvârşit mai apoi de către stănepotul „Bombonel” ce are tot atâta priză la popor cât părul pe capul
    batracianului de la Cotroceni.
    Procurorul Ponta gestionează susţinut de crăcanele AN şi II, dezastru psd – vitamina putirinţei Javrei Ordinare, simulând o stângă neputincioasă şi la… umblătoare.
    Domnule DV faceţi imediat paralelogramul forţelor : PC, PNL, PRM pentru a stabili REZULTANTA mult aşteptată frânării dezastrului naţional, cu publicarea programului şi nominalizarea echipei.

  13. @M.A.P.:
    Imi cer scuze in primul rand pentru ca v-am folosit pentru economie… de spatiu doar initialele acum cand ma adresez dv.
    Este impresionanta aceasta poezie a dv.iar colajul de imagini graitor.
    As fi folosit ca si fundal sonor partitura muzicala a:
    http://www.youtube.com/watch?v=6EQnmVu37xs
    fara text,evident.
    Felicitari si inspiratie permanenta va doresc !

  14. Cine mai crede ceva din ceea ce spun indivizii astia ? Au dus tarisoara asta dincolo de dezastru , este ceva deja evident pentru orice om sanatos la minte … Ceea ce nu pot intelege insa nici in ruptul capului (poate sunt eu depasit de evenimente) , este faptul ca orice fac astia , oricat de prost intentionat sau oricat de pe dos gandit , pe ei se vede ca ii amuza teribil ! Nu conteaza ca toata lumea le spune ca sunt in mod clar inapti pentru a ocupa scaunele de care s-au lipit , nu are a face cate argumente care demonstreaza ca fac cel putin prost ceea ce fac le sunt aduse de oameni – care sunt experti in diversele domenii pe care portocalii le distrug incet dar sigur… Nu mai conteaza ca baietii sunt in marea majoritate a timpului in „offside” vis-a-vis de lege , nu mai conteaza nici un fel de „program de guvernare” – intrucat ei actioneaza exclusiv „dupa ureche” , desigur cu urechile mereu indreptate catre F.M.I. . Sincer am ajuns sa-mi fie scarba sa-i mai vad pe la televizor si sa-i aud cum isi explica prostiile , acoperindu-se unul pe celalalt , cu nelipsitul ranjet grotesc care ne spune in subtext ceva de genul : „Si chiar daca e asa , ce mai puteti face ? V-am facut si de data asta !”
    Oricum , nu mai conteaza nimic se pare , nici pentru ei , dar nici macar pentru noi . Romanii s-au resemnat in fata prostiei netarmurite de care dau dovada cel putin de cateva ori pe zi „barbatii de stat” ce stapanesc Romania de azi. Nu pot califica altfel , oricat as vrea , faptul ca viata oricui este mai buna sau mai rea in functie de capacitatea cilindrica a masinii pe care o conduce , sau poate doar o are in garaj caci nu si-a mai permis sa iasa cu ea pe strazile cu titlu de autostrada inca de cand a inceput cel de-al doi-lea glorios mandat al lui „maaa … aaaaaa” (etc.) . Cum sa gandesc altfel cand vad ca in Romania daca ai ghinionul sa te imbolnavesti , esti ca si mort , dupa ce ai platit o viata intreaga CAS ? De ce sa cred altceva cand mi-se spune ca „la inceput nici eu nu am fost bine platit … viata este o lupta…” , iar eu , si marea majoritate a romanilor si pensionarilor suntem aproape de sfarsit – si se pare ca e mai rau decat la inceput !? Cand iti este sugerat ca trebuie sa muncesti mai mult , in conditiile in care firmele private ale patriei se inchid pe rand intr-un mod accelerat iar din sistemul bugetar de stat se da afara cu viteza luminii – si toate astea se intampla datorita „geniului creator” , „luceafarul Constantei” , „mandrului Carmaci” ce s-a pus pe re-reformat Romania … ei bine ce poti sa mai crezi ? Daca tu recomanzi unei biete batrane de la tara sa-si faca painea acasa daca vrea sa se ajunga cu banii , si nu te ajuta mintea sa realizezi ca te costa mai mult sa-ti faci paine in casa (chiar si la tara fiind) , decat sa o cumperi in mod normal de la magazin – se vede clar ce mareata viziune asupra economiei tarii poti avea , mai ales ca nu-ti da prin cap sa ne prezinti un exemplu personal !? Bineinteles , toate acestea sunt „tatisme” …
    Realitatea este ca NOI nu intelegem binele tarii. NOI nu suntem in stare sa ne dezbaram de proastele obiceiuri cu care am fost obisnuiti . De exemplu obiceiul prost de a primi o pensie la fel cum si tu , romanule , ai platit unui concetatean pensia la randul tau . Oops ! La tine , cand ai ajuns „in fata” s-a terminat ! Daca nu mai este ! Nu se mai poate , mai munceste si tu ! Esti bolnav ? Esti batran ? Nu conteaza , daca nu muncesti de unde vrei sa ai ?
    Se injumatateste ajutorul acordat mamelor care incearca sa isi creasca copii prin Romania ? Si ce daca ? Pai nu-i asa ? Daca ne iese faza cu turismul dam lovitura , o sa vina 15.000 de turisti straini la noi si atunci salvam Romania de criza ! In ciuda mamelor , sic !
    Cresc (iar si iar) taxele si impozitele ? No problem ! Ce daca scade (iar si iar) nivelul de colectare ? Ce daca se inchid din nou firme care asigurau de bine de rau locuri de munca ? Atata vreme cat facem cum e mai rau , banii ne vin din imprumuturi externe !
    Deci , tovarasi , asa cum spunea un clasic in viata , „S-a votat ! Ca la Marea Adunare Nationala !” …
    Nu ramane decat sa felicit gandirea creatoare a Marelui Conducator si sa multumesc din inima Partidului pentru viitorul luminos ce se intrevede pentru noi , prostimea , care nu intelegem mai nimic din felul in care se conduce o tara catre o noua „epoca de aur” !
    Recunostinta vesnica , as ranji dar nu pot ca am buzele crapate …
    Faptul ca romanii stau si se tot minuneaza cum isi bat joc de ei toti analfabetii portocalii , staruind sa-i convinga ca „nu e adevarat ce vezi – e adevarat ce iti spun eu” , imi demonstreaza inca o data (desi in cazul meu nu mai era nevoie) , ca nu s-a produs in realitate NICI o „revolutie” in decembrie 1989 . Nu a fost nimic mai mult decat justificarea sumelor de bani pe care organizatia americana C.I.A. le-a folosit pentru a „demola” politica socialista a blocului est-european , politica fara de care actuala criza economica (in parte reala) ar fi survenit mult mai devreme – bineinteles fara a afecta statele care apartineau acordului CAER – din evidenta criza de supraproductie care exista deja la acea vreme in tarile dezvoltate ramase fara piata de desfacere… Iata ca in sfarsit au venit americanii !!! Ce noroc pe capul nostru !
    Deci – intrebare :CE FACEM ? Stam si ne uitam la televizor , pentru a vedea cum ranjesc hidos si obscen la noi pina si neamurile celebrilor impotenti ai PD(L) ? Poate imi da cineva o idee mai rezonabila , caci daca ar fi sa raspund eu , cu regret o spun , dar onorabilul domn Vadim Tudor ar fi un inger inocent pe langa ce as putea propune …

Comentariile sunt închise.