Nu obisnuiesc să răspund celor care simt nevoia să i-o zică lui Voiculescu: mă gândesc că, adresându-mi câteva insulte si construind niste pseudo-argumente în spatele lor, persoanele respective simt că înving anonimatul, se îndeletnicesc cu lucruri importante, joacă ”mare”. Lucruri care tin, în ultimă instantă, de o buna imagine de sine – pe care e păcat să le-o tulburi oamenilor.

Voi face o exceptie în cazul cunoscutului domn Zubeldian, care – voluntar sau nu – atinge un subiect important: nevoia operativă de unitate la nivelul partidelor de Opozitie. Fără luni de negocieri, pertractări si supărări pe motive de algoritm:  

”În primul rând, citite în această cheie, apelurile obsesive, tangente disperării, ale unor lideri ai Opoziției la unitate și alianțele lor din ultima vreme apar ca ceea ce sunt în realitate: un reflex al slăbiciunii. Graba cu care Voiculescu a presat pe toată lumea pentru un termen extrem de scurt de unificare, ușurința cu care Ponta și PSD-iștii au cedat, arată doar că promotorii unității Opoziției sunt la capătul puterilor. Înclin chiar să cred că Voiculescu pur și simplu nu mai are cash.” (Articol complet aici)

Domnule Zubeldian, vă invit într-un week-end la o plimbare de 15 minute. Cu mine, domnul Ponta, domnul Antonescu – la alegere. Vă asigur că veti auzi un singur mesaj de la toti cei cu care ne vom întâni: ”Faceti orice, renuntati la orice orgolii, dar uniti-vă si ajutati-ne să scăpăm de ăstia!”. Cred că e o explicatie mult mai simplă, mai corectă si mai decentă decât cea propusă de dvs.

Ce-i drept, e posibil ca mica mea sugestie didactică să n-aibă efect, veti gândi oricum despre toti cei care ne opresc: ”Uite la ei, ăstia nu mai au cash…”.

47 COMENTARII

  1. Da, daca va intalniti cu oricine si va zice sa renuntati la orgolii numai sa faceti ceva, cu siguranta se poate spune si ca „astia nu mai au cash…” pentru ca asa e! Am ramas fara nici un ban, de aceea acceptam orice pentru a scapa de nemernicii de la putere. Am o nelamurire: de ce le zicem noi „astia de la putere” cand de fapt puterea le-am dat-o noi. Puterea oare nu trebuia sa fie a noastra? De cand nu o mai avem? Cam demult timp …nici nu mai tinem minte de cand. Pacat…

  2. si nu e vorba doar de degradarea de la o zi la alta a calitatii vietii, a traiului zilnic, care pana la urma e motivul suprem pentru orice om. exista o masa de oameni care daca nu-i atingi la stomac e ok, din partea lor orice sistem politic e bun
    aici e vorba insa de ceva mult mai periculos, de ceea ce pentru cine are ochi sa vada, este dictatura pe care Basescu o instaleaza de ani de zile.
    Cand nu o sa mai fie democratie insusi oamenii politici isi vor pierde rostul. si atunci cand te confrunti cu ceea ce ne pregatesc PDL-isti nu mai exista nici o diferenta doctrinara, exista un singur punct comun SALVATI DEMOCRATIA. pana nu e prea tarziu

  3. Stimate domnule senator, nu stiu cine este cel caruia ii raspundeti. Credeti insa ca dorinta de a-i indeparta pe portocalii de la putere trebuie sa fie pricipala idee a opozitiei? Ma tem ca tocmai un asemenea argument- „scapati-ne de astia”- le da apa la moara sustinatorilor puterii. Daca imi permiteti as sugera sa folositi mai mult ideea de scoatere a Romaniei din marasmul in care se zbate. Si de abia in subsidiar ideea indepartarii puterii actuale.

  4. Sunteţi sigur că nevoia operativă de unitate nu are deloc legătură cu votul majoritar într-un tur şi decuparea colegiilor electorale? Mă refer la motivaţiile PSD şi PNL. Nu de alta, dar ar însemna încă 4 ani de opoziţie pentru PSD şi PNL. Bine, şi USL(A) tot de opoziţie va avea parte şi după 2012 dar asta e deja altă discuţie.

    Cât despre motivaţia PC-ului, aceasta e arhicunoscută: nu va reuşi niciodată să intre în Parlament pe bune, pe votul popular, aşa că trebuie să paraziteze pe cineva.

  5. voiculescu, astia din pdl si udmr tremura…reciproc, isi daruiesc scutece, pentru ca fac pe ei de frica…incearca si ei cum pot – ba cu intoxicari, ba cu propaganda ieftina (pe ziare.com), ba cu dosare la comanda…nu vor reusi. ce nu pot schimba, este ura romanilor pentru basescu si pentru pdl.

  6. @Tollo – eu m-as gandi de mai multe ori inainte de a afirma ce ai spus tu despre PC. In ultimul timp este un partid din ce in ce mai atractiv. Si in teritoriu, sta destul de bine. Si, in sectorul 4 este no1.

  7. il invit pe individul zubeldian sa petreaca 3 secunde in mijlocul romanilor de rand…atat ne ia sa spunem „Jos Basescu. Jos PDL”

  8. UNUI BOSCHETAR

    Un neica nimeni zis Ivan Zubeldian
    Aspirând aurolac,o fi simţit un flash,
    Şi visând s-ajungă bancher elveţian,
    În buzunar îl cată,pe mogul,de cash .
    (I-o fi greu şi lui să-i fie lui T.B. preş)

  9. Va rugam frumos daca puteti face ceva sa se receptioneze Radio ZU si in Roman Neamt daca se poate! Va multumesc anticipat.

  10. mai e mult? vreau sa scapam cat mai repede de astia. nu se mai poate, romanii au ajuns in pragul disperarii. opozitia tb sa ne scape de basescu si de pdl.

  11. Oamenii astia sunt vanduti basescului. Aveti dreptate cand ziceti ca nu le raspundeti, pur si simplu nu merita, fiindca ei isi spun poezia oranj invatata pe dinafara si nimic mai mult….dar mai grav e ca nici macar nu vin cu argumente reale, ei vin cu minciuni incercand sa manipuleze cetatenii….doar ca, in afara de putinii oameni pe care-i mai au, nu-i mai crede nimeni.

  12. Ma mir ca v-ati obosit sa raspundeti..sincer nu era nevoie de nici o explicatie pentru ca oricate argumente li s-ar da tot pe a lor o tin.

  13. Timp pierdut cu niste anonimi care in fata cu greu ar spune toate lucrurile astea..pe la spate intotdeauna e mai usor

  14. ÎN CASH

    Îl judecai la rece pe cel care-n arenă face fum ;
    Tipul e doar un căcăcios ce-şi dă cu mult parfum.
    Piaţa Tahrir nu-i spune mai nimic acestui ageamiu!
    Egiptul fără Mubarak nu poate fi decât pustiu…

    Aşa cum Jon* făcu-n doi ani din dulcea Românie,
    Flămând de cash, cu toţi ai săi; ce scârbă de misie!
    De-acum te bagă-ntre cocoaşe înalte… de cămilă,
    C-ai reuşit să ne stârneşti un sentiment de… milă.

    * Javra Ordinară Naţională

  15. Domnule senator, tocmai am vazut emisiunea Danei de pe A3. A3 este canalul meu prefertat; mai vad cate un film vechi pe MGM sau TCM si atat. Am auzit ca un parlamentar de la PDL zice ca pe la emisiunile politice se bate apa-n piua. Ma gandesc ca pe undeva are dreptate: vin acolo persoane, probabil total respectabile, dar care n-au nicio viziune, niciun proiect. E bine sa vedem cam cat ii duce mintea (desi unii ma enerveaza rau). Dar nu vad nici la preferatii mei vreo viziune despre organizarea economiei Romaniei. Au ca propuneri: neimpozitarea profitului reivestit, micsorarea cotei unice, reducerea TVA la alimente… Toate propunerile sunt absolut laudabile dar nu rezolva intreaga stare a economiei. Trebuie o linie generala care sa miste toata economia. M-am gandit eu la una: sa se faca o reglementare generala prin care sa se zica „fiecare roman este liber sa se apuce sa faca ceva ca sa-si castige existenta, cu exceptia celor cunoscute(arme,droguri,prostitutie…)” ; „pana la o suma de … toti vor da statului 1% din venituri” „restul, platesc un impozit fix de 9%”. Din acesti bani statul va trebui sa intretina paza si ordinea publica, scolile si spitalele de stat, … Am gandit un sistem nou de tara. Am calculat totul, de la aparatul de stat pana la ultimul taran, ca unul care n-a avut nicio cultura organizatorica statala pana acum, si care trebuie sa creeze una. Ma rog, asa vad eu, dar ar bine sa fie la nivel de tara oameni care sa aiba o viziune mai inalta decat TVA la alimente. Va vad ca pe unul in stare de asa ceva. Deci?

  16. SOLUTIA VOICULESCU….SINGURA SOLUTIE PENTRU ROMANIA !
    Domnule Voiculescu
    Alianta are un singur aspect pozitiv. Plasarea dumneavosatra ca personalitatea
    principala a opozitiei si plasarea pe umerii dumneavoastra a responsabilitatilor si
    a sperantelor. In rest mai nimic.A fost o miscare politica bine calculata si mingea este in curtea dumneavoastra. Depinde de pasul urmator viitorul dumneavoastra
    politic si viitorul celor multi. Am devenit in ultimul timp destul de sceptic. Atentia
    dumneavoastra este indreptata spre frontul politic si nu spre frontul economic si social locul in care suntet singura persoana competenta. Dezastrul tarii se datoresete nu numai lui Basescu ci guverarilor succesive ale clasei politice de dupa revolutie , Basescu a pus numai capacul prin incompetenta generalizata.
    Poporul nu mai spera la nimic si de aceea este deziorientat. Faptul ca un clan care aduna 5-6 % din sustinere se mentine la putere, dovedeste din plin aceasta
    realitate.
    Basescu joaca ultima carte si o joaca bine. A bagat frica in toti si nimeni nu mai misca in front. Dumneavoastra aveti toate calitatile posibile dar din pacate sunteti santajabil. Am informatii precise ca numai a amanat arestarea dumneavoastra. Daca nu jucati tare….direct si frontal sunteti ca si pierdut.
    Wikileaks care a desvaluit transportul de 100.000 de arme AK-47 poate fi inceputul unor anchete asupra unora din stalpii acestui regim …..mafia armamentului. Efortul meu de la New York se dovedeste terminal pentru regim.
    Denunturile mele au dus deocamdata la chemarea ca martor al lui Basescu in procesul celui mai mare traficant de arme din istorie Victor Bout. Acest proces are loc in Septembrie. El nu poate avea loc fara Basescu din simplul motiv ca armele care apar in actul de acuzare sunt arme produse de statul roman si conform legilor exporturile de arme poarta semnatura presedintelui. Denuntul meu adresat catre U.S. District Judge Shira Scheindlin da roade.
    Bout poate poate fi condamnat de la 25 de ani inchisoare pana la inchisoare pe viata. Basescu din martor va deveni automat inculpat si sa speram ca va fi trimes catre scaunul electric. Rachetele sol aer promise ucrainianului au ajuns pe campurile de lupta din Afganistan, Irak si Columbia doborand helicoptere US ucigand zeci de soldati si piloti americani. Am facut denuntul in calitate de cetatean american si ziarist specializat in terorism si transport ilegal de arme.
    Concluzie : aveti toate cartile in mana si avantajul momentului. Sau atacati frontal sau totul este pierdut nu numai pentru dumneavoastra si si cei care si-au sperantele in dumneavoastra.

  17. La fel s-a exprimat acum cateva zile, Videanu. A spus ca cei din opozitie nu au nicio solutie, dar niciuna, decat sa strige: Jos, basescu si boc ! Am stat si m-am gandit mult si am decis ca si daca ar fi adevarat ca nu s-ar schimba mare lucru, tot am dreptul sa aleg pe cine sa-mi faca rau. Deci, pentru mine este un motiv mai mult decat suficient ca opozitia sa-i dea jos pe cei la care nu ma mai pot uita fara sa fiu terorizata. Vreau macar sa-mi fie rau fara frica. Daca se va putea mai mult, am si alte dorinte…

  18. Gradul de saturatie e mare. Aud vorbind din ce in ce mai mult pe strada, la chioscul de ziare, oameni care se plang unii altora de cat li s-a redus din pensie sau salariu.

  19. Sper ca romanii sa numai repete greseala pe care au facut-o alegandu-l din nou pe Basescu si sa-si arate nemultumirea in voturile pentru Uniune.

  20. Corect,romanii trebuie scapati de blonde care dau milioane de euro pe telegondole care nu functioneaza nici macar la inaugurare.

  21. @ Tollo: Sunt sigur. Legea electorala mai poate fi acum „decupata” intr-un singur fel in favoarea Puterii: sa castige cei care pierd. Orice alta „decupare” e inutila la un raport de vot de 70% Opozitie – 15% PDL.

  22. @ Isabelle poz.27

    „Am stat si m-am gandit mult si am decis ca si daca ar fi adevarat ca nu s-ar schimba mare lucru, tot am dreptul sa aleg pe cine sa-mi faca rau.”

    Excelent ratonamentul dv.! Mi-a placut mult. Primiti, va rog,intreaga mea stima !

  23. Interesant, nu ştiam că dacă i-o zici lui Voiculescu eşti invitat la o plimbare într-un week-end de 15 minute plus posibilitatea de a alege la discreţie un lider de partid pentru promenadă. Oferta este tentantă însă momentan sunt mai interesat de plimbările pe stradă alături de Domnul preşedinte Traian Băsescu :)

  24. CRAI NOU

    Astăzi în timp ce Victor Ponta şi Crin Antonescu semnau protocolul de înfiinţare al Uniunii Social Liberale, alături fiind şi Daniel Constantin, la Radio România Actualităţi se difuza monumentalul Crai Nou de Ciprian Porumbescu.
    Am simţit că Cel de Sus ne iubeşte !
    Hai să ne rugăm Lui toţi cei 70%, precum o făcură ieri cei din Tahrir pe care I-a ascultat, guvernul lor demisionând azi. Şi Soarele a fost generos !…

  25. ÎNCĂ CEVA DESPRE CRAI-NOU

    ” La câteva zile după Luna Nouă se poate observa pe cer o semilună care a primit denumirea de Crai Nou. El are o valoare deosebită, deoarece se asociază cu norocul, împlinirea dorinţelor, dragostea la prima vedere, jucăuşenia, inocenţa. Acesta este şi motivul pentru care în multe tradiţii populare se spune că atunci când observi prima dată (adică de fiecare dată după Luna Nouă) Craiul Nou, dacă îţi pui o dorinţă în gând, acea dorinţă se va împlini.”
    Luna Nouă din februarie 2011 a fost pe 03, odată cu Anul Nou chinezesc, aşa că între Crai-Nou şi USL există legătură astrală.
    Dorinţa noastră este să scăpăm de JON, Boc, Udrea şi toţi acoliţii lor. Nimic mai simplu. Azi şi mâine cu ochii spre Crai-Nou, ne rugăm şi…gata !

  26. Domnule Voiculescu, am rugat şi alţi oameni politici,dar nu fac nimic.Vă rog pe dv.,în numele milioanelor de români:
    1)Elaboraţi urgent un proiect de lege prin care să fie pedepsită mita electorală.Cei care acordă la alegători daruri şi orice fel de alt avantaj să fie condamnaţi penal iar beneficiarii să fie excluşi de pe lista candidaţilor.
    2) Elaboraţi f. urgent un alt proiect de lege prin care să se prevadă că alegerile parlamentareşi pt.preşedinte se organizează numai pe teritoriul României, iar votarea se face direct la urnă.Diaspora care doreşte să voteze să vină în ţară să-şi dea votul.
    3)F.F.Urgent.Modificarea prevederilor constituţionale în sensul că alegerea preşedintelui ţării se face de parlament.
    Motivele pentru care trebuie legiferate aceste măsuri le ştie toată lumea.Vă rugăm să acţionaţi urgent.Sperăm că aceste proiecte de legi vor fi votate de aleşii neamului.

  27. Motto : Noi suntem urmaşii lui Traian Băsescu
    (5 morţi la Uricani, azi).

    ODA MINERILOR
    ……………………………………..
    Cu-atâta jale şi nevoi
    Ne-ntoarcem iarăşi înapoi
    In lumea noastră fără cer
    C-aşa e viaţa de miner.

    Şi moartea vine tot mai des
    Să vadă ce-are de cules
    Din lumea noastră fără cer
    C-aşa e viaţa de miner.
    ……………………………………….

  28. :))
    habar nu am cine-i zubeldian da’ mi-o placut asta :
    „Lucruri care tin, în ultimă instantă, de o buna imagine de sine – pe care e păcat să le-o tulburi oamenilor.”
    io ma simt la replica asta si zâc ca nu am fost nesimtit.:) chiar daca nu cred nici in opozitie unica (fiindca baga puncte in traista pdl), sunt pentru reorganizarea pensiilor si, daca as fi fost in locul lui boc, as fi taiat toti clericii dintre functionari.:)
    in fine. politica. ce sa zic mai mult?

    p.s. pc e partid de echilibru. cei care il detracteaza nu isi dau seama ca intr-un sistem reprezentativ parlamentar a nu avea grupari politice mici si suple este destul de periculos. desigur, contraargumentul ar fi reprezentativitatea. ii sfatuiesc sa se gandeasca mai bine.

  29. trebuie sa convingeti prin orice mijloace minoritatile si UNPR, si sa promiteti UDMR pragul de 3% si cateva ministere. Sa promiteti…. si apoi – hai suspendare.

  30. De acord cu postarea dl.Cocorova Liviu dar nu stiu cum vor putea fi puse in practica de Parlamentul nostru, in halul in care este el acum.
    Domnule Voiculescu, este blogul dumneavoastra deci ma adresez dumneavoastra:
    1. As vrea ca dl. Daniel Constantin sa apara mai des la tv si sa isi sustina platforma economica punctual ( subliniez punctual) . Imi place domnia sa, cel putin pana acum, si daca ma convinge cu masuri punctuale de relansare economica, sustinute de cifre ale bugetului executat 2010, eu ii acord votul meu.
    2. Deoarece campania pentru alegeri a inceput, adunati experti economisti si disecati executia bugetara 2010, scotand in relief modul cum au fost cheltuite veniturile incasate si in mod special imprumuturile facute de guvern de la banci si FMI si BCE. Noi suntem constienti ca sunt venituri fiscale la bugetul statului pe care domnii guvernanti le-au cheltuit in conturile sponsorizarilor portocalii. Cand aveti acest studiu documentat pe cifre reale, care nu pot fi combatute, alegeti o echipa de moderatori cu cunostiinte economice gen Radu Soviani ( sper sa nu-i pocesc numele) si organizati o emisiune economica, cu promovare prealabila.
    Daca vreti, se poate si va fi mai folositoare decat orice campanie politica.
    3. Stiu, din experienta, ca atunci cand este vorba de interese economice personale, „corb la corb nu-si scoate ochii” indiferent de culoarea politica. Dar, daca vreti sa castigati in suspendarea lui Basescu si inlaturarea PDL, chiar daca s-a format USL, trebuie ” sa taiati in carne vie” si sa dovediti , cu pragmatism, ca in Romania trebuie reinstaurata o politica economica si fiscala coerenta, pentru stimularea activitatii mediului privat si stiti cum sa o faceti.
    4. Scoateti in relief activitatea economica neprofitabila a intreprinderilor de stat, datoriile pe care le au acestea la bugetul de stat si contributia lor la deficitul bugetar printr-o analiza, macar. a ultimilor 10 ani. Nominalizati persoanele care , in timp, au sters datoriile acestor intreprinderi si au dus in colaps bugetul asigurarilor sociale.
    5. Promovati conceptul ca, implicati intr-o noua guvernare, veti sustine tragerea la raspundere si pedepsirea vinovatilor atat dpv juridic cat si material. Ca daca veti castiga in alegeri, prima masura va fi de dare in consemn la frontiera a tuturor celor care au devalizat bugetul si au contribuit la adancirea crizei economice si la saracirea populatiei, incalcand Constitutia Romaniei si actualizand/ modificand legile juridice si economice conform intereselor personale si de grup. Toti acestia trebuie sa ramana in Romania si sa fie judecati corect, de o Justitie reformata, cu acordarea prezumtiei de nevinovatie. Trebuie sa plateasca pentru prejudiciile aduse Romaniei si poporului roman.
    6. Tineti cont ca ceea ce veti afirma si promite va trebui si sa fie realizat. Nu ne dati speranta daca nu stiti ca va veti onora promisiunile. Eu sunt convinsa ca Viata, mai devreme sau mai tarziu, il face pe fiecare sa-si plateasca greselile fata de semenul lui. Si cred ca acest lucru ne mai da Speranta si puterea de a rezista, pana cand o sa vedem o Romanie mergand pe o cale dreapta, cu toate avantajele si dezavantajele unei vieti in democratie si economie capitalista.

  31. Buna seara. Cu mult respect indraznesc sa va sugerez o idee, nu neaparat realizabila, dar sper de luat in calcul. Sugerez sa cautati si sa gasiti maghiari dornici de politica si sa ii sustineti sa faca un nou partid care sa ofere etnicilor maghiari o alternativa de vot la actualul udmr dupa care formati o alianta si cu acest nou „udmr”. Macar stiu ca asa or sa turbeze de draci si pdl lui chioru’ si actualul udmr. Va doresc bine si inca o data in plus va asigur de respectul meu.

Comentariile sunt închise.