Bantuit de iminenta propriului sfarsit, Traian Basescu a inceput sa le vorbeasca romanilor despre mostenire. O reactie tipica pentru un presedinte extirpat de prezent, care se refugiaza in viitor.

Adept al principiului “dupa mine potopul”, Traian Basescu nu intelege ca acest popor nu se stinge deodata cu finalul carierei sale prezidentiale si incearca sa acopere dezastrul prezentului, delirand despre viitor. Batranul negustor de iluzii incearca, cu ultimele forte, sa “vanda” publicului inca o farsa, fara sa inteleaga ca toti i-au invatat deja fiecare truc.

Intr-un nou discurs halucinant, in care a explicat cetatenilor cat de norocosi sunt in comparatie cu alti europeni, ce datorie publica redusa avem, uitand ca a dublat-o in doar doi ani, si cat de bine ar fi sa platim dobanzi in urmatorii 50 de ani pentru imprumuturile pe care le-a facut regimul sau, presedintele inca in functie i-a invitat pe romani sa se gandeasca la ce lasa in urma: o casa sau o datorie.

Pentru a se bucura de prezent si de o casa fara datorie, romanii ar prefera sa lase in urma, definitiv, un presedinte – pe Traian Basescu.

25 COMENTARII

  1. As lasa in urma de as putea,intreaga clasa politica.As lasa in urma pe toti cei care au uitat ca sunt la fel ca ceilalti.Oameni.Sunt de principiu ca nici-un individ nu poate evolua fara suportul unanim al celor din mediul in care traieste,evolueaza.Cei care au ajuns in varf.Cei care au o situatie financiara stabila,infloritoare.Cine stie prin ce metode au ajuns sa infaptuiasca averi de milioane de euro.Nu le merita.Luxul il datoreaza societatii.Ea ia propulsat.Si tot ea ia facut cea ce sunt.Societatea le-a permis sa fure legal.Si tot societatea se face vinovata ca a ales sa fie condusa de cei care mint.Acum,cand li se spune ca au furat destul se opun.Basescu are de platit prea multe polite camatarilor ce l-au ajutat sa urce pe tron.Nu poate sa lase carma fara sa se achite de datorie.
    Gresesc undeva? Nu cred !

  2. Când după revoluţie fsn-iştii o ţineau ca „surda pe mormânt”, vorbind la nesfârşit despre „greaua moştenire ceauşistă” – devenind în acea vreme chiar un laitmotiv, aşa şi Băse se agaţă ca „înecatul” de trecut, folosind în majoritatea discursurilor cuvântul „populism” – „veşnica pomenire”, de pur şi simplu, simt cum mi se scurtcircuitează neuronii numai la simpla prezenţă a lui pe micile ecrane şi nici nu vă puteţi închipui, cum îmi tremură mâinile pentru a muta pe un alt canal tv, de groaza reiterării acestui „populism în proţap”.
    Oamenii care nu ştiu să-şi asume responsabilitatea faptelor comise, aruncând vina pe cei din jurul lor, au „scufiţa deşirată” şi bineînţeles că, numai au nici o şansă ca cineva să le mai poată remaia acele „ochiuri”.
    Urlă ca şi „Tarzan în junglă” că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor şi a salariilor, dar în schimb banii împrumutaţi îi investeşte în „afaceri” de mai mare râsul şi de un incomensurabil plâns pentru semenii noştri care mor de inaniţie silită de „coasa portocalie”. Dar, cum altfel să-şi umfle conturile, dacă nu prin „N” afaceri cameleonice, care faptic se realizează la preţuri modice, iar pe hârtie sunt trecute cifre exorbitante.
    După părerea mea, Băse nu mai este un om zdravăn la cap, atâta timp cât el ca preşedinte îşi „clădeşte” averea călcând pe cadavrele cetăţenilor, pe care îi sileşte vrând-nevrând să devină rude cu Sf. Paraschiva şi anume, să trăiască numai cu rugăciuni.

  3. 1. NOI SCANDĂRI PRO-BĂSESCU

    * Vei rămâne-n Românie numai prin criogenie !
    * Termină-ţi misia dându-ţi demisia !

    2. FIECARE PE LIMBA LUI

    – PREވEˆDINTE !!! ţipă Boc înghesuit.
    – Eu sunt dentistul care face extracţia, răspunde Piaţa Universităţii.

  4. @ Gabriel Florea

    „Gresesc undeva? Nu cred ! ”

    Ba sa crezi : faci impardonabile greseli de gramatica . :)

  5. Daca intr-adevar se doreste din toata inima ca lucrurile sa se indrepte spre bine:

    Primul pas ce trebuie facut este ca Parlamentul sa aprobe legea lustratiei.,astfel incat sa nu mai fim condusi dupa 20 de ani de UTC-isti si fosti comunisti.(modul lor de gandire in administrarea tarii este virusat inca din tinerete, iar aceasta lege ar reprezenta unicul antivirus).

    Tara are nevoie de sange proaspat in conducere.
    Cred ca partidul careva fi in stare sa sacrifice unele persoane si sa lupte pentru aceasta lege va avea de castigat mult din simpatia poporului.(sa nu uitam ca alegatorul nu este reprezentat doar de pensionari nostalgici).

  6. domnule profesor universitar doctor Dan,

    dom’le, eu am o nedumerire: cum se face de se intampla ca’n tara asta tocmai hotii striga hotii, ca tampitii si prostii tipa la altii ca’s tampiti si prosti, ca turnatorii sclerozati (pleonasm intentionat) ai Securitatii urla ca Basescu e asa-si-pe-dincolo ?

    ps: scuze daca m-am intins, da’ tin sa aflu ce se mai intampla cu dosarele dvs. din instante. multumesc anticipat ptr. raspuns.

  7. Privitor la datoria pe cap de locuitor saracit. TB nu minte, dar bate campii, bazat pe un “studiu “ al doamnei Vass, publicat partial cu 5 zile inainte in EVZ:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-are-cea-mai-mica-datorie-externa-pe-locuitor-din-ue-963479.html
    Doamna Vass se face ca ploua si confunda datoria publica externa ( si nici aceea nu este corecta ) cu datoria publica totala (indicator normal al datoriei unei tari ), care era la data de 1 August 2011 de 214 miliarde lei ( 50 miliarde Euro ) , aproape de 40% din PIB, conform ziare.com
    http://www.ziare.com/economie/datorii/datoria-publica-a-crescut-la-40-la-suta-din-pib-in-primele-sase-luni-1117688
    Mentionez ca la sfarsitul anului 2008, inainte ca franele puterii sa fie luate cu autoritate de domnul Boc, datoria publica era de 100 miliarde lei ( vezi scrisoarea de intentie catre FMI ).

  8. Daca in timpul protestelor se ascundea de noi, dintr-odata s-a trezit vorbind. Si nu o face mereu direct, ci prin papagalii pe care ii plateste.

  9. TRAIAN BĂSESCU, cel care nu mai are pic de respect pentru CONSTITUŢIA ŢĂRII, PENTRU ŢARĂ ŞI POPORUL ROMÂN.
    Într-o ţară normală, toţi cei ce fură, nu respectă constituţia şi se cred mai presus de ea legile ţării, RASPUND PENAL, la noi când ???

  10. CU LIMBĂ DE MOARTE

    De voi fi-mpuşcat, să-mi faceţi parastase ,
    Chiar de m-am purtat mai urât ca un asin ;
    Îmi pare sincer rău şi-l asigur pe Năstase ,
    Că nu-s decât … o javră ordinară. Amin !

  11. Basescu si Boc intr-o barca in largul marii infuriate.
    Un val puternic rastoarna barca.
    Intrebare:
    – Cine scapa?
    Raspuns:
    – Romania!

  12. Elementul nociv al societatii se afla la Cotroceni. Acest individ nu a facut nimic bun pentru cetatenii Romaniei.

  13. Eu cred ca Basecu ar tb sa se intoarca la marinarie. Cat mai repede. Sa plece pe apa si sa ne lase in paaaaaaaceeeee!

Comentariile sunt închise.