Santajul UDMR, care refuza sa mai participe la actiunile Parlamentului pentru a forta infiintarea unei facultati in limba maghiara la Targu Mures, este tipic pentru actuala coalitie de guvernare.

Santajul este liantul care, pana astazi, a adunat si a tinut impreuna pe Traian Basescu, PDL, UNPR si UDMR.

Foarte probabil, PDL va ceda acestui santaj, asa cum a facut-o, de exemplu, in cazul predarii geografiei si istoriei in limba maghiara. Pentru a-si asigura supravietuirea, Traian Basescu este dispus la orice compromis, a dovedit-o sistematic in ultimii 7 ani.

In schimb, USL a respins constant ipoteza unei intelegeri oculte cu UDMR si orice forma de compromis cu valorile nationale.

Iar astazi, cand UDMR santajeaza Guvernul din care face parte si nu se mai prezinta in Parlament, consider ca Opozitia democrata ar putea evalua oportunitatea ca, in mod exceptional, sa-si suspende temporar propriul protest parlamentar, pentru a lasa fara obiect santajul UDMR. Evident, USL nu ar sprijini Guvernul, ci doar ar demonstra ca Parlamentul Romaniei nu poate fi blocat oricand isi doreste UDMR.

21 COMENTARII

  1. Asta ar fii, intr-adevar, o actiune care sa aiba cat de cat o noima. Cam prima miscare care sa lucreze in favoarea locuitorilor acestor meleaguri. A lasa in offside UDMR-ul… un concept nou! Credeti ca o sa le treaca prin cap?

  2. Apropo de UDMR…

    Stiu ca de obicei nu va implicati in astfel de cauze, sau cel putin nu am observat eu, dar avand in vedere recentul refuz al ministrului culturii Kelemen Hunor de a NU clasifica bulevardele Kiseleff, Aviatorilor si Constantin Prezan in monumente istorice, si indiferenta surprinzatoare a presei, nu imi ramane decat sa incerc sa fac cauza aceasta cat mai cunoscuta. O sa fiu scurt si la obiect.

    Domnul primar Oprescu are de gand sa mutileze aceste bulevarde cu niste pasaje care nu vor ajuta cu nimic din contra, vor atrage si mai mult trafic si vor sufoca aceste zone, chiar singurele zone care inca pastreaza eleganta si parfumul interbelic al orasului nostru, singurele in care se mai poate respira in acest oras si unde inca exista simtul esteticului. Nu e necesar de dragul unei functiuni indoielnice chiar sa distrugem tot ce a mai ramas frumos in orasul asta. Daca va intereseaza acest subiect poate reusiti sa ajutati bucurestenii carora inca le pasa de orasul lor si soarta acestor locuri de care vom fi cu totii privati, si carora le vom duce dorul, din cauza ca promenada de pe Aviatorilor va disparea in urma acestor proiecte.

    http://www.observatorulurban.ro/ministrul-culturii-a-respins-clasarea-bulevardelor-kiseleff-aviatorilor-si-prezan.html

    http://m.hotnews.ro/stire/11697330

    Va multumesc,

    Un bucurestean.

  3. Şantajul în politică se numeşte fie dezbatere, fie negociere… cel puţin în România.

    Întrebarea mea este nu de ce presează UDMR PDL-ul, ci de ce tot pleacă parlamentari din USL? La asta se gândeşte cineva? O fi şi aici un şantaj sau o dezbatere sau o negociere? Aici se întâmplă ceva care sfidează logica politicianului român, parlamentarii părăsesc corabia care este dată învingătoare de sondaje. Ceva se întâmplă…

  4. Da.Sunt satul de jocul UDMR,care timp de 20 de ani se tot perinda pe la putere.De fiecare data,isi pun masca de VICTIME si de persecutati in Romania,precizand ca NU au drepturi.Desi au o sumedenie de drepturi ,unele care le consider ca fiind necesare unei minoritati,totusi aceasta GASCA ( nu este o formatiune politica legala ) numita UDMR ,incearca in permanenta sa provoace o segregare pe criterii etnice in Romania.De 20 de ani UDMR ,nu face altceva decat sa CREASCA tensiunile intre etnicii maghiari si romani si asta fara nici un sens ,din moment ce atat romanii cat si maghiarii ,cred ca pot convietuii pasnic.
    Cum este posibil ca un parlamentar al ROMANIEI , sa nu stie sa se exprime in Limba Romana?Chiar azi am observat acest lucru,la un interviu relatat de Antena 3 ,si acel parlamentar AL ROMANIEI ,vorbea in o romana care parea a fi a 2 -a limba vorbita de el.Ca si cand ar fi un strain ce a venit sa munceasca in tara asta,nu ca si cand s-ar fi nascut ,crescut SI A AJUNS SI PARLAMENTAR in aceasta tara.
    De mult,v-am atras atentia domnule Voiculescu sa fiti atenti si sa NU incheie USL vreo alianta cu UDMR ,pentru ca ar fi insemnat sa cadeti prada santajului si mai mult v-ar fi costat MULT mai multe voturi din partea electoratului decat v-ar aduce UDMR,din partea minoritatii maghiare.Nu uitati ,ca acum UDMR o sa se lupte pe viata si pe moarte pentru ca a aparut o noua formatiune ce II „FURA” voturile din partea electoratului vesnic UDMR-ist.Asta e motivul pentru are UDMR nu a fugit pana acum de la putere.Ar fi „pierdut” si voturi si FONDURI ,si deaceea au ales sa ramana.Sunt doar o grupare de profitori si ultimii 20 de ani ,dovedeste aceste lucru.
    Sunt convins ca UDMR nu o sa cedeze si o sa iasa de la guvernare si de la putere.Vor presa obtinerea liniei la UMF Targu Mures si daca PD-L nu cedeaza ,ei castiga simpatia electoratului etnic maghiar cum ca au incercat sa obtina ceva pentru ei (UDMR) nu este vinovat de TAIERILE DE SALARII,DE PENSII ,CRESTEREA TVA ,….si alte masuri de austeritate luate de cei de la putere PD-L ,UDMR,UNPR etc.Daca PD-L cedeaza ,raman la putere si merg in fata electoratului maghiar si le arunca gogoasa „uite v-am obtinut linie in limba maghiara si mai tarziu facultate”.
    Ceea ce face UDMR este un santaj.Problemele sunt foarte grave,pentru ca odata cu cerintele lor deschid usa unei mentalitatii de segregare pe criterii etnice.
    Sunt de parere ca trebuie in timpul cel mai scurt ,sa atrageti atentia asupra acestor lucruri ,si forurilor internationale.In caz contrar ,tensiuniile de tip etnic vor creste si vor exploda intr-un mod violent.UDMR isi doreste sa se ajunga la violenta ,pentru ca atunci vor putea juca o carte simpla :” ei reprezinta o minoritate si sunt in mod automat persecutati”.

  5. ei incearca daca vad ca se poate..e incredibil ca ne lasam santajati de o mana de oameni, opozitia ar trebui sa ia atitudine

  6. udmr a stat mai mult decat e cazul la putere, e momentul sa fie pusi la punct si sa coboare la stadiul la care ar trebui sa fie in mod normal si anume acela de minoritate

  7. CONSTATARE

    Vor facultăţi la Mureş în maghiară şi-n engleză
    Şi Guvernul pentru unguri legea şcolii schimbă ;
    Noi însă constatăm că PD-L-ul o tot ia în freză ,
    Căci partenerilor maghiari … le-a mai dat o limbă .

  8. Nu cred ca mai exista tara in Uniunea Europeana, in afara de Romania care sa acorde atatea drepturi minoritatilor nationale.

  9. Gratie acestei politici pe care o duc de ceva timp au si fost votati de maghiari. Totusi, nu trebuie sa fie mai presus de lege.

Comentariile sunt închise.