Dupa ce a ciuruit 5 milioane de romani, care au indraznit sa nu il aleaga, dupa ce a taiat veniturile celor mai vulnerabili romani (pensionari, mame, copii) si i-a jignit, numindu-i “pensionari nesimtiti”, “bugetari grasi”, declarandu-se iritat de „natiunea de mamicute si copilasi”, Traian Basescu era ultimul om care avea dreptul sa vorbeasca despre propria umilinta.

Si, totusi, a facut-o.

Adulmecand campania electorala, presedintele isi plange de mila si cerseste respect chiar de la cei pe care i-a sfidat sistematic. Nimeni nu ar mai fi indraznit sa comita o asemenea indecenta. Evident, cu exceptia lui Traian Basescu, presedintele care isi permite sa fie ultimul om, desi a avut foarte multe posibilitati de a evita acest statut – spre exemplu, in 2007, daca referendumul i-ar fi validat suspendarea, domnul Basescu ar fi fost scutit de o “umilinta functiei de presedinte”.

Dar, fatalitate, Traian Basescu a pierdut fiecare sansa la decenta.

33 COMENTARII

  1. MARELE SALTIMBANC nu cunoaşte terminologia cuvântului umilinţă. Conform DEX:
    A SE UMILI. – Atitudine a celui umil; sentiment de inferioritate. – Comportare respectuoasă și umilă; supunere plină de stimă; smerenie.

    El nu a ştiut să-şi respecte electoratul care l-a uns MARE SCULĂ in fruntea ţării, răsplătindu-I cu injurii, cuvinte triviale, invective şi alte forme de “alint băsist”, clădindu-şi bunăstarea prin călcarea în picioare a dreptului omului la un trai decent, lăsând în urma sa o mulţime de cetăţeni cu un chip fantomatic, de la atâtea privaţiuni impuse de un CĂLĂU CHIOR şi FĂŢARNIC.
    Problema este că din comportamentul său de-alungul anilor de guvernare, reiese că A AVUT O ATITUDINE FAPTICĂ ŞI VERBALĂ CARE A UMILIT OAMENII CU “VÂRF ŞI ÎNDESAT”; folosind cuvinte ca: “păsărică”, “ţigancă împuţită”, etc.
    “A înţărcat bălaia” – nu ne mai duce cu MIORLĂIELI, SCHELĂLĂIELI şi alte manifestări ZOO. Cam târziu s-a gândit să “schimbe foaia”; orice om cu o cultură cât de săracă îşi dă seama că Băse se ţine de “teatralisme”.
    ABUREALA cu mărirea salariilor bugetarilor este bună pentru emisiunile umoristice “Lumea lui Gaiţă” sau “Un zâmbet pe 16 mm”. Caută cumva să-i ducă cu “PREŞUL” ? Îi consideră pe bugetari, copilaşi care se vor lăsa amăgiţi de câteva bombonici primite înainte de alegeri ? Şi după alegeri ce va face ? Le va lua bombonicile înapoi, scoţându-le cu degetul din gură ?

    SALARIILE NU SE MĂRESC !!…. REVIN LA FORMA LOR INIŢIALĂ, ÎNAINTE DE A FI CIOPÂRŢITE CU NERUŞINARE MOJICEASCĂ ! A FI MĂRITE, INSEAMNA CA DUPĂ REVENIRE, SĂ LE MAI DEA CÂTEVA PROCENTE IN PLUS !!!….. NU TREBUIE MUSAI SA AI STUDII ACADEMICE, PENTRU A-ŢI CĂDEA FISA !!….

    Dacă îi place atât de mult ficţiunea, Băse-Lăcrimosul mai bine şi-ar schimba meseria şi s-ar apuca să scrie scenarii horror ! Mai ştii ? Poate aude regizorul STEVEN SPIELBERG !!!….. Şi mâine-poimâine îl vom vedea şi pe marile ecrane, că la televizor ne-a intoxicat cu apariţiile lui, pozând în “Albul ca zăpada şi cei 7 pitici portocalii”, când de fapt este personajul CRUELLEI varianta masculină ……DE COTROCENI …….

  2. Eu pe acest individ nu-l mai iau in seama de foarte multa vreme, problema mea este ca acest om va mai prosti tot atatea milioane la alegerile parlamentare de la toamna, vezi pacaleala cu „marirea” salariilor. Nu prea mai este de comentat.

  3. Basescu a trait pe pielea lui umilinta…cel care primeste avertisment dupa avertisment de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
    Zic sa rezolve cumva problema, ca nici noi nu-l mai suportam in functie.

  4. Daca vorbim despre umilire si umilinte: Basescu ne-a umilit pe noi, cetatenii Romaniei, in mod repetat.

  5. DOSARUL ”PROSTĂNACUL”

    Având mari speranţe după primul tur ,
    Dan a ieşit din spa ca proasta de la baie
    Şi a dat comanda“la stânga-mprejur!”,
    Umiliţi să fim, încă cinci ani, de o potaie .

  6. basescu bate in retragere si se vede cum incet, incet incearca sa mai salveze ceva din pdl ..se caieste, creste salarii, face declaratii lacrimogene, dar nu face decat sa cada si mai mult in penibil

  7. poate declaratiile astea sunt un preview pentru ce ar putea urma..o eventuala demisie atat de ceruta si asteptata de toti

  8. Incredibil, dar victimarea in care pozeaza presedintele chiar are rezultate! Am stat de vorba cu oameni, de la sate, prieteni cu studii superioare… in fine, persoane din diferite categorii sociale. Si stiti ce am aflat? Vechea lozinca: „si-a asumat niste riscuri si care chiar daca nu a actionat intotdeauna asa cum ar fi trebuit, macar a facut tot ce i-a stat in putinta, tinand cont de mediul politic in care s-a aflat!” – asta e doar una din pareri.

    E greu, dar nu imposibil, sa iesim din aceasta mlastina.

  9. MILUIT şi UMILIT

    Cele două cuvinte, poate neântâmplător, conţin aceleaşi litere !
    Şi tot neântâmplător, poporul te-a MILUIT pân’ te-a UMILIT cu funcţia de Preşedinte pentru a-ţi stăvili ţârcâiala dintre ploape.
    Mă bate gândul, Băsescule, să-ţi explorez calviţia cu mausul, localizându-ţi „bubiţa neagră”, concentratorul tău de inteligenţă, pe care să dau click-dreapta Tatălui, şi fără salvare, spre coşul veşniciei…
    Ai să-ţi rupi ţoalele, tăvălindu-te prin glod ca balabustele – rudele tale, umilitule !

Comentariile sunt închise.