La inceputul lunii martie, in Islanda a inceput procesul impotriva fostului premier Geir Haarde, pentru responsabilitatea sa in prabusirea economiei islandeze. Acest demers reprezinta un precedent care va genera abordări similare in mai multe state europene, printre care, cu siguranta, si Romania.

Impozitul forfetar, cresterea TVA si repartizarea fondurilor publice pe criterii politice sunt doar cateva dintre masurile actualei Puteri care au destabilizat economia nationala si au radicalizat efectele crizei internationale, cu consecinte dramatice pentru milioane de romani.

In mod evident, la fel ca si domnul Haarde, si domnul Basescu va raspunde in justitie pentru dezastrul economic generat.

Iar daca Mihai Razvan Ungureanu va aloca sute de milioane de euro pentru obiectivele electorale ale candidatilor PDL, va trebui, la randul sau, sa explice in instanta acest demers.

In maxim 8 luni, coruptia si mita electorala se vor “deconta” in sala de judecata. Conform Codului penal, infractiunea de abuz in serviciu se pedepseste cu inchisoare de pana la 15 ani, iar infractiunea de subminare a economiei nationale cu inchisoare de pana la 25 de ani! Asadar, cateva luni de “pomeni electorale” se pot plati cu zeci de ani de inchisoare.

36 COMENTARII

  1. Tinand cont ca de 22 de ani incoace in anii electorali se dau „pomeni electorale” din partea guvernului catre primarii, este foarte improbabil ca instanta sa dea un verdict in cazul unei astfel de sesizari.

    Oricum fundamentarile sunt usor de realizat din punct de vedere socio-economic. Deja au inceput sa fie pregatite prin acele declaratii privind „asigurarea cofinantarii proiectelor finantate din fonduri europene aflate in implementare”. Stiti si dvs ca majoritatea APL-urilor care au primit finantare in ultimii ani au fost cele de la „Putere”?
    Exemplu: septembrie 2009, masura 322 PNDR – modificarea criteriilor de selectie in noaptea dinaintea inchiderii depunerii dosarelor…exemple pot fi pe toate programele, dar asta e cel mai graitor, iar proiectele aprobate atunci sunt acum in implementare.

  2. Ar fi bine dacă toţi “călăii portocalii” vor fi judecaţi pentru faptele infracţionale de care se fac vinovaţi, dar tare mă tem că, vor tergiversa aceste acţiuni, cum au jonglat şi cu legile după bunul lor plac, sustrăgându-se hotărârii judecătoreşti cât ai zice “hocus-pocus”, din cauza faptului că justiţia are puternice tente oranj. Migrarea lor în alte partide este făcută pentru a nu pierde imunitatea parlamentară, “ciolaniada” şi a-şi continua “şotronul politic”, când nu le mai merg “mişmaşurile” personale. Nu ştiu la ce “cai verzi pe pereţi” mai visează, crezând că vor mai câştiga viitoarele alegeri, poate numai dacă le vor frauda. Sper că electoratul nu va mai continua să sufere de “orbul găinilor”, după ce au distrus tot ce a fost mai bun în această ţară şi să-i voteze “a la longue”.

  3. Nici inchisoarea pe viata n-ar fi suficienta pentru ca dictatorul sa plateasca asa cum se cuvine pentru toate hotiile din timpul mandatelor.

  4. Regimul Basescu-Udrea are cam mult de decontat. In Ungaria, presedintele si-a dat demisia chiar pentru mai putin de-atat.

  5. Daca veti face aceste demersuri… este FOARTE bine, insa exista 3 lucruri care ar trebui facute inainte de toate.

    1. luarea unor decizii prin care NIMENI sa nu mai poata face un astfel de abuz

    2. curatarea, sterilizarea tuturor institutiilor publice (scoli, fabrici, primarii, judecatorii, etc) de persoane cu contacte si influente politice.

    3. institutiile independente (SRI, SIE, justitie si politie) sa informeze institutiile statului in functie de prerogativele lor. In cazul presedintelui doar informatiile ce au legatura cu siguranta nationala si nu ceea ce se intampla acum cand presedintele este informat si despre…. din ce parte bate vantul.

  6. Acest presedinte-marinar ne trateaza cu dispret, nu tine cont de cerintele si nevoile noastre, iar cand ii cerem demisia se preface ca-i si surd.

  7. Daca justitia ar fi impartiala, as putea spera ca Basescu si ceilalti portocalii vor plati pentru faptele lor.

  8. Buna ziua! Dati-mi voie sa nu cred. Cine il va da jos? Oamenii care i-au facut plecaciuni pana acum si i-au dat cu „saru’ mana, boierule!”? M-as foarte mira. Sunt gata sa fac pariu (si sa imi pun la bataie tastatura, daca scriu prostii) ca Basescu isi va duce la capat mandatul. Sunt sigura ca se vor regrupa toate lipitorile la chemarea sa mobilizatoare, vor forma un nou UNPR si vor salva tara. Din nou. Si tot de noi. Si tot impotriva noastra.
    La un moment dat, o sa ni se para si normal si, in final, o sa ne si placa.

  9. Infractiunile astea ar trebui sa fie mai drastic sanctionate. Pedepsele (ne)aplicate nu sunt de natura sa-i descurajeze pe infractori.

  10. Regimul Basescu n-a vrut decat puterea si banii nostri. Cu toape precum Udrea sau Anastase credea ca o sa ne dea pe spate. Toata echipa pe care o conduce, oficial sau neoficial, e doar o adunatura de incompetenti si fripturisti.

  11. IMPUNITATE

    Pe Traian Băsescu nu-l va bate nimeni- poate Dumnezeu ,
    Şi mogulul ştie aceasta, oricât ar face-o el pe-a supăratul ;
    Din fericire însă, sunt bătrân şi-mi e din ce în ce mai greu
    Să-nghit, la vârsta mea, … poveşti de adormit electoratul .

  12. Pana atunci portocaliu va mai fi doar Boc probabil. Restul in USL. Ce cauta toata clica PDL la usile USL si de ce sunt usile larg deschise? Au oare toate explicatiile oferite (inlaturarea puterii cat mai rapid chiar daca presupune acceptarea traseistilor) intr-adevar sens? Dezamagire e un cuvant mic pentru ce imi provoaca zilele astea…

  13. PDL este singurul guvern care da mita !!!!!! Asa zic eu…..Din cate am auzit !!!! Daca mai este un guvern sa-mi ziceti…..

  14. DESECRETIZARE

    În legătură cu unele afaceri de sorginte evreiască din ultima săptămână ale lui MeReU, trombonologii au analizat cuvântul EMULAŢIE folosit în exprimarea acestuia : „…face emulaţie în jurul unor contracte.” Apelându-se la procedeul desecretizării tip labă (de urs) a rezultat că EMULATIE = MUE LAIEŢ, cu observaţia fină că MeReU este „lăieţ” vis-a-vis de propria-i podoabă capilară. Cu alte cuvinte, un soi de invitaţie mascată…

  15. Romania este condusa de non-valori ca Ungureanu impreuna cu intreg guvernul lui, iar toti acesti neaveniti sunt trasi de ate din umbra de lichele precum Basescu,Udrea, Videanu si alte animale. Valorile adevarate au plecat unde au vazut cu ochii cand istericul de la Cotroceni urla”plecati”sau chiar inainte.Cei ramasi au fost impinsi pe dreapta de cei care rodeau ciolanul sau de cei care visau sa-l roada.Acum cel care a dat foc la portul Anvers a pus securistul-sef la Palatul Victoria.Degeaba are scoala, el e un pupinbasist convins si va face tot ce i se dicteaza, altfel nu il punea.Vine primavara si “viermii”si”mahalaua” il vor manca de viu si pe el si pe papusarul betiv.

  16. @Alex Filip
    Corect. Dupa ce au votat in parlament la instructiunile papusarului de la Cotroceni, fiind servili si dand afirmativ din cap la orce aberatie iesita din gura lui Boc/Basescu mai gasesc si usi deschise in USL cu cateva luni inainte de alegeri.
    I-as fi trimis la gunoiul istoriei, acolo unde le este locul.

    Maine – poimane USL va face alianta cu UDMR-ul/ UNPR-ul ca asa e la noi. Chiar nu mai exista alte valori in Romania pentru a fi atrase?
    Dupa atata rau produs tarii – afirmatia ca „niciodata nu e tarziu sa te lepezi de rau” poate fi utila doar in domeniul bisericesc – te duci la biserica, bati niste matanii, te spovedesti si ti se iarta.
    Copiii afectati/tinerele mame/pensionarii/micii intreprinzatori vor ierta mai greu. , indiferent de cat de usor iarta Guvernul CFR-ul de datorii. Ei pe noi nu ne iarta in deciziile lor – sa fie iertati doar de Cel de Sus!

    In politica ar trebui sa existe notiunea – „E prea tarziu” – sa se innece odata cu barca in care erau pana acum!!! Daca nu se inteleg intre ei – sa-si roada gatul unul altuia ca doar sunt o echipa. Au fost pana acum o echipa – asa impreuna, de manuta sa si plece ! Nu avem nevoie de valorile lor – indiferent de greutatea lor in PDL.!

    Personal am mari indoieli ca vor urma cercetari,anchete etc fata de marii conducatori actuali ai Romaniei (recunosc insa ca mi-ar fi placut sa stiu ca exista o astfel de practica si in Romania – inclusiv pentru guvernarile viitoare – ca sa nu se relaxeze odata ajunsi la putere).

  17. este clar ca la un moment dat se va face bilantul pt guvernarea basescu. altfel nu mai e democratie e altceva

  18. basescu ar trebui sa prezinte la finalul mandatului sau o dare de seama catre cetateni. sa stim si noi ce anume a facut ca presedinte al Romaniei

  19. Mult a fost putin mai este..sper doar sa nu-si ia masuri de precautie si sa reuseasca sa- si ascunda toate mizeriile

  20. PROSTITUŢIA GALBENĂ

    Multe şanse are USL -ul să dea marea lovitură ,
    De va fi primită-n PNL, orice curvă pedelistă
    Ce nu mai mişcă-n front şi nu mai dă din gură ,
    Căci lacăt cu săgeată-i pune Crin pe … listă .

  21. Sincer ar trebui facute multe schimbari in ceea ce priveste campania electorala, modul de desfasurare..ma rog trebuie umblat peste tot in tara asta

  22. Eu nu pricep de ce domnul Gâdea insistă să ia interviuri la intelectuali. Îl minte cineva că se descurcă bine? Mâine-poimâine îi pune cineva o întrebare de clasă generală, de exemplu ce este numărul PI, şi s-a terminat poezia. :D Antena 3 are un intelectual care stă pe tuşă, şi mă refer la domnul Stan… sau măcar un om mai temperat şi mai echilibrat şi mai elegant şi mai plăcut, precum doamna Alessandra Stoicescu.

    Zău dacă înţeleg ambiţia cu domnul Gâdea în aceste interviuri.

  23. @Bibliotecaru: lasa ca se descurca Gadea si el cum poate. Doar e director mare. Cand vin sefii cei mari trebuie sa vina directorul. Nu dai interviul unui subordonat. Oricum in ultimele saptamani prestatiile lui nu prea au avut acelasi randament.
    Cred ca presiunea incepe sa il prinda din urma.

  24. @ Codrin

    Aşa este şi în politică. Preşedintele unui partid nu este îndeajuns să se priceapă la conducerea partidului, trebuie să fie şi bun primar, şi bun parlamentar, şi bun premier şi bun preşedinte…

    Un bun organizator ştie din start că cel mai important lucru pe care îl are de făcut nu este să se bage el peste tot unde există ceva de făcut, ci să aleagă cei mai buni oamenii pentru fiecare loc. Un preşedinte de partid, un director, un şef… nu ar trebui să se bage peste „munca” celor pe care îi coordonează ci, dimpotrivă, să le ofere libertatea de a face ce doreşte, ORICUM sunt mai buni decât el în ceea ce fac. Dacă directorul este mai priceput în ceva decât cel care face acel ceva… deja directorul are o problemă de managementul resursei umane pentru că este mai bun executant decât coordonator.

    D’aia ne merge aşa de bine, toată lumea se pricepe la toate pentru că a ajuns, într-un fel sau altul într-un vârf de ceva. Avem un preşedinte mare specialist în condus nave, după care s-a priceput şi ca ministru. Dar nu a fost îndeajuns, pentru că a fost şi parlamentar. Nici atât nu a fost îndeajuns… s-a băgat şi în administraţia capitalei… de aici la preşedinţie nu a fost decât un pas… desigur, domnia sa ca preşedinte a fost mai mult premier… Teoretic ar fi trebuit să facă cam 10 facultăţi.

    Mă uitam şi la domnul Badea cu cât dispreţ şi desconsideraţie vorbea despre domnul Cristian Preda. Am fost unul dintre cei care l-am criticat nesfârşit pe domnul Preda pentru băsescianism, mai ales atunci când băsescianismul era contra logicii… dar să desconsideri în asemenea hal un om care are totuşi un dialog de bun simţ… atât de îndepărtat de Traian Băsescu sau Adrian Oltean sau, cum îl chemă, Cristian Boureanu… Nu ştiu ce să zic.

    Acest stil pitbull reprezintă o mare problemă la adresa cetăţenilor. Ştiţi de ce? Pentru că în timp ce oameni ca Silviu Prigoană, Traian Băsescu, Emil Boc… şi cine mai vreţi dumneavoastră… ies din astfel de contacte fără nici un fel de zgârietură, pentru că sunt oameni ai conflictului, ai războiul verbal… practic un astfel de tip de reacţie le face publicitate, de cealaltă parte oameni precum Cristian Preda, Andrei Pleşu sau Horia-Roman Patapievici ies destul de zdruncinaţi, pentru că ei sunt sensibili la cuvinte care multora li se par banale. Evident, ei pot fi contrazişi atunci când fac sau spun ceva cu care cineva nu este de acord… dar vituperaţi?

    În concluzie, oameni de televiziune precum Mihai Gâdea şi Mircea Badea promovează băsescianismul şi ucid un dialog normal, fără ton ridicat, bazat pe logică, informaţie şi inteligenţă. Sesizaţi că este exact pe dos decât scopul declarat? Nu găsesc o vină nici domnului Mircea Badea, nu găsesc o vină nici domnului Mihai Gâdea… domniile lor însă persoane folosite în locuri nepotrivite. Domnul Gâdea avea un rol foarte bun în emisiunea iniţială cu domnul Cristoiu şi domnul Stan, era o figură sensibilă şi timidă care modera vorbirea concretă şi coerentă ace celorlalţi doi. Acum este arogant şi auto-suficient. Chiar şi domnul Stan avea un rol mult mai bun în acea emisiune pentru că atunci era nu numai preţios ca informaţie, dar şi haios… acum este doar răutăcios, vrea să demonstreze, cu orice preţ, că dreptatea este de partea domniei sale. Domnul Mircea Badea era şi domnia sa mult mai bun acum câţiva ani când nu se concentra pe atacuri la persoană, ridica nişte întrebări interesante şi ironia îmbrăca totul într-o formă de divertisment. Acum este mult prea dur şi răutăcios decât gustul meu. Sigur, este o părere individuală sau, dacă vreţi, o dezamăgire personală, poate că alţi telespectatori au alte păreri şi atunci „afacerea” rentează mai mult aşa decât înainte…

    Probabil reacţiile la cele ce le-am scris vor apărea în ediţiile de seară ale emisiunilor Antena 3. :D Ce o să ne mai distrăm… Am strecurat şi câteva greşeli gramaticale, ca să aibă de ce să se lege la un nivel mai mărunt… :D (Întotdeauna fac asta… am grijă de orgoliul celor care mă contrazic)

  25. „Onoarea unui politician – constă în respectare promisiunilor !”

    Este M.R.Ungureanu un om de onoare ? Care este rolul, misiunea lui ?
    Este evident pentru toata lumea ca nu serveste interesele Romaniei ci dimpotriva le submineaza !
    Cine este si ce hram poarta acest MRU si cine l-a parasutat in functia de sef la SIE iar acum in cea de P.Ministru al Romaniei ?
    Sint citeva intrebari care sint generate nu de originea lui MRU ca evreu ci de modul sfidator si subversiv in care se comporta in relatia cu Interesele Romaniei !
    M.R.Ungureanu nu ar indrazni niciodata un asemenea comportament daca nu ar fi sprijinit de Cercurile Mafiei Finantelor Evreisti al caror reprezentant si sustinator este !
    Traian Basescu nu este decit o unealta in mana acestei Mafii care il controleaza si butoneaza dupa cum le cer interesele, este adevarat cu acordul si consimtamantul lui TB care le-a devenit astfel complice la toate Crimele savarsite imptriva Romaniei !
    O clica de Hoti si de Banditi au pus mana pe toate institutiile statului si distrug acum tot ce mai este inca functionabil in Romania !
    Scopul lor mi se pare ca este nu numai preluarea Avutului National ci si Exterminarea sau Alungarea populatiei bastinase din Romania, la fel cum incearca de milenii si cu populatia bastinasa a Palestinei !
    Se pregatesc de Apocalipsa si Armagedonul proorocit in Biblie si incearca sa supravietuiasca distrugandu-i pe altii !
    Cu toata starea deznadajduita in care se pare ca se afla acum Romania si noi impreuna cu ea, cred ca Israelul si poporul sau nu va scapa de ceeace ii este frica si scris !
    Un popor care nu-si afla locul si linistea si pentruca poarta Pacatul, Blestemul si Stigmatul uciderii Domnului Isus Cristos Fiul Lui Dumnezeu !
    Cine va scoate sabia de sabie va pieri !
    De cate ori Israelul a incalcat Legile si Poruncile Lui Dumnezeu, Acesta i-a pedepsit fara mila si de multe ori dupa cum stim cu totii din istoria lor !
    Cu Voia Lui Dumnezeu sper ca poporul Romaniei sa aiba puterea sa reziste, sa se opuna si sa invinga acesti noi agresori care ne ameninta parca mai periculos decit oricand existenta si viitorul !
    Pe campul de lupta, in razboiele armate era parca mai simplu, acolo multe lucruri depindeau si erau rezolvate prin Onoare, Credinta, Loialitate, Spirit de Sacrificiu !
    Acest nou fel de Razboi purtat de Finantisti si Economisti adunati ca niste Corbi in fel de fel de Organizatii Oculte care de care mai Bilderberg-iste se poarta cu alte arme cu mult mai periculoase si mai necinstite, sint Armele Satanei care le este Stapin !
    Cei care sint credinciosi si cred in Dumnezeu stiu ca Satana si Slugile lui isi vor primi la vremea potrivita judecata si pedeapsa pentru toate pacatele si crimele lor !

  26. @Bibliotecaru: din pacate, trebuie sa iti dau dreptate. Tara noastra este una in care suntem toti niste oameni buni la toate, de la cizmarul de la coltul strazii (care a ajuns si presedinte de altfel) pana la politicieni. Nu se poate abtine lumea sa nu se implice in alte domenii de expertiza in afara celor in care sunt specializati.

    De la artisti-parlamentari la medici-primari si capitani de nava-presedinti, se pare ca nimeni nu mai are timp sa guverneze tara asta. Bine totusi ca avem timp sa stam pe bloguri sa comentam:).

Comentariile sunt închise.