Afluxul recent al liderilor PDL catre USL excede logica obisnuita a oportunismului. In mod evident, printre cei care sparg astazi usa Opozitiei se afla si tradatori de profesie, care, in opinia mea, trebuie respinsi fara nicio discutie. Insa, exista si caractere puternice, serioase, validate constant in alegeri, care si-au asumat anumite obligatii fata de propriul electorat si care nu trebuie ingropate inutil deodata cu echipa nociva Basescu-Udrea-Boc-Anastase. In orice categorie exista si valori pozitive. Intotdeauna am respins orice forma de sanctiune colectiva.

Totodata, consider ca USL trebuie sa foloseasca toate resursele de care poate dispune pentru a determina o cat mai rapida schimbare de regim. Experienta din ultima perioada, in care se vand pe ascuns rezerve naturale strategice si se aloca sute de milioane de euro pentru pomeni electorale, demonstreaza ca, daca Basescu-Ungureanu-Udrea guverneaza inca 7 luni pot compromite viitorul Romaniei pentru urmatorii 20 de ani.

In consecinta, schimbarea actualului regim trebuie sa fie cat mai rapida. In aceste conditii, consider ca USL nu greseste daca accepta sa primeasca in randurile sale personalitati corecte, eficiente, care au fost valide prin vot direct de cel putin doua ori (o realegere reprezinta o confirmare, care nu poate fi ignorata). In mod evident, cred ca trebuie exclus orice acord cu personaje din gruparea Basescu-Udrea.

Partidul Democrat Liberal se dezintegreaza. In urma sa va ramane, eventual, o formatiune minora, scindata de scandaluri interne, dupa modelul PNTCD. De altfel, recentul protocol PDL-PNTCD reprezinta o tulburatoare profetie, dupa principiul cine se aseamana se aduna, despre viitorul partidului care inca mai guverneaza Romania.

30 COMENTARII

  1. ce surpriza..oricum cred ca suntem deja cu 20 ani in urma..in ritmul asta nu vom recupera niciodata diferenta care ne separa de toate tarile europene

  2. au trecut 7 ani ce mai conteaza cateva luni, raul a fost facut deja, sper sa se mai poata recupera ceva totusi

  3. Poate că Parlamentul ar trebui să blocheze aceste vânzări şi prin comisii ar trebui să se cerceteze dacă nu cumva nişte oameni aflaţi în slujba statului român nu sunt cumva agenţi de influenţă ai unei puteri străine… SRI şi SIE ce spun? Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este supusă examinării şi verificării parlamentare. Anual, nu mai târziu de primul trimestru al anului următor, precum şi la cererea comisiilor permanente de specialitate ale Parlamentului sau ori de câte ori se consideră necesar, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării prezintă, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, rapoarte asupra activităţii desfăşurate. Poate e timpul să vedem ce spun cei ce se ocupă cu apărarea României.

  4. UN PROGRAM MINUNAT

    Orice trădător, plecat din PDL sau dat afară ,
    Va fi supus, pe loc, de Crin, la o reevaluare ;
    Căci în USL de va intra şi-o curvă ordinară ,
    Are şanse mari s-ajungă chiar şi … fată mare .

  5. Iar aduceti vorba despre marinarul asta betiv, omul e paranoic, a dezvoltat cultul personalitatii, e cel mai mare destept, intelectual, strateg militar, economist, sociolog al tarii, el este cel mai iubit seaman de-al nostru. Probabil asemenea inchipuiri are cand sta la whiskey cu Lazaroiu.
    Nu-si mai revine la realitate, considerati-l un om submediocru si ignorati-l.
    Nu are cultura, e badaran, fara scrupule, egoist, si nu in ultimul rand HOT.

  6. Nu inteleg cum tara asta a putut sa fie condusa de un marinar golan, agramat si betiv, de un pitic incompetent si de o centurista.

  7. Cand credeam ca Romania si-a schimbat hainele comuniste si invata cum e cu democratia, a ajuns Basescu sa ne intoarca din drum. A reusit nu doar sa ne tina pe loc, ci sa ne ingroape de-a binelea din multe puncte de vedere.

  8. Nu numai ca ar trebui revocat Basescu din functia de presedinte al Romaniei, dar ar trebui sa i se interzica apropierea acestuia la mai putin ce 10 km distanta fata de oameni.

  9. @Bibliotecaru: Ai vazut cum se fac raportarile la nivel de primarie inainte de campania electorala? Mai iei putin de la ce a facut CJ-ul, mai iei de la privati si a iesit un raport stralucitor cu care sa iei ochii cetatenilor si presei. Cred ca asa face si CSAT-ul in cazul unui raport prezentat in Parlament.
    Exact ca raportarile de pe vremea stii tu cui…

  10. Primul lucru care ar trebui facut este „eliberarea” tuturor institutiilor statului de „epavele” neprofesioniste si aplicarea legilor.
    Greseala din aceste zile este ca vine cineva de la minister si schimba pe oricine, fara a avea ca argument o lege, doar pentru ca asa vrea „muschii sai”.

    Din aceasta cauza majoritatea institutiilor nu functioneaza si tot din acelasi motiv exista extraordinanrul trafic de influenta sau mai bine spus abuz de putere.

  11. @ Codrin

    „Mânărirea” rapoartelor merge la TV, în faţa Parlamentului se pot cere acte doveditoare. Nu spun că ei o şi fac, dar se pot cere…

    CSAT nu se poate să spună că au prins mai mulţi spioni decât Bulgaria… Eu mi-aş dori răspunsul la o întrebare simplă, privatizările au fost, sunt şi vor fi făcute având de partea română oameni plătiţi de interese străine României? Da sau nu… Nici un om cu mintea normală nu se poate că nu vede ceva suspect în graba şi secretismul în care se fac aceste „vânzări de ţară”.

    Constituţia este foarte clară.

    ARTICOLUL 136 – Proprietatea
    (3) Bogatiile de interes public ale subsolului, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil, de interes national, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice si ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de legea organica, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.
    (4) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile. In conditiile legii organice, ele pot fi date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice sau pot fi concesionate ori inchiriate; de asemenea, ele pot fi date in folosinta gratuita institutiilor de utilitate publica.

    Se vede foarte clar că aceste resursă nu ies niciodată din proprietate publică. Cât timp sunt ale poporului, nu văd de ce poporul nu are voie să ştie, transparent, nu numai condiţiile contractelor, dar şi cum decurg negocierile, chiar stenogramele, de ce nu avem şi noi acces la licitaţie, poate chiar prin imagini video online, să vedem dosarele pe care le depune fiecare să judecăm şi noi cum se alege un candidaţi din mai mulţi, să ştim şi noi documentaţiile pe care cei de la mediu trebuie să-şi de un aviz… şi aşa mai departe.

    Cum vine asta ca cineva care mă reprezintă să ştie secrete pe care eu nu le ştiu. Natura secretul este justificată ca nu cumva să vadă spionii străini unde anume este zăcământul… Acesta este un discurs penibil, pentru că nu ne mai aflăm în anii războiului în care zăcămintele erau ascunse să nu le ştie duşmanul… acum şi Rusia şi SUA şi oricine interesat, ştie foarte bine unde se află nu ştiu ce zăcământ, apare în ziare această informaţie la scurt timp după ce cei ce fac prospecţiuni află astfel de amănunte. Sunt site-uri specializate care, pentru o sumă modică, oferă şi analize.

    Ia uitaţi ce spune ştirea în Jurnalul minerilor la câteva ore de la închiderea licitaţiei:

    26 Mar 2012 5:43pm GMT
    The Romanian government said Canada’s Roman Copper Corp successfully bid €200.8 million (US$267M) for SC Cuprumin SA Abrud’s Rosia Poieni porphyry copper-gold mine, winning an open outcry auction.

    Australian company Oz Minerals, Dutch Dundee Holdings and the Roman Copper Corp all bid in the auction for SC Cuprumin, the state-owned company that held Rosia Poieni, with prices starting at 263.3 million lei (US$79.5 million). The Romanian government previously said four companies were expected to bid.

    The Rosia Poieni orebody is a copper rich porphyry deposit with some gold. A small scale open pit mine has been in operation since the 1980s.

    Oz Minerals had said Rosia Poieni is separate from the Rosia Montana project, several kilometres away, and so does not present the various challenges that the Rosia Montana project has encountered.
    (mining-journal.com/finance/roman-copper-buys-romanian-copper-and-gold-mine-rosia-poieni-for-us$267m)

    Oare de ce a simţit nevoia Mining Journal să precizeze acest lucru, de ce fac ei legătura cu Roşia Montana? Poate este o problemă cu avizul de mediu…

    Mai mult, pe site-ul lor OZ Minerals, una din favoritele de la licitaţie, se spune un lucru tulburător (pentru mine):
    „An assessment of environmental and legal liabilities has been made and the cost of remedying these will be taken into consideration when bidding for this project.”(ozminerals.com/Investor-Information/auction-of-.html)

    Asta înseamnă că nu există stabilite condiţiile de acest tip Înainte De Licitaţie, ci se vorbeşte doar despre o evaluare… Şmecheria cred că este următoarea, în scurt timp avizul de mediu va ocoli semnătura ministrului mediului ea urmând să fie dată de o mână a cuiva comandat de cine trebuie.

  12. SIMŢURI NESIMŢITE

    Ţiganca, tătarul şi evreul : tripleta
    nenorocirii blestematului popor ,
    Îi văd pe fiecare cu capul sub topor.
    Ş-apoi cine va mai opri vendeta ?

    Sânge ca leac al umilinţelor trăite
    e tot ce-ar mai putea să stingă ura.
    Ce altceva să-ţi mai astupe gura ?
    Jigodii ordinare cu simţuri nesimţite !

  13. @Bibliotecaru: Politica romaneasca e …miraculoasa. Cand vezi afluxul de astazi de membri ai „Puterii” catre „Opozitie”, iti dai seama ca doar sa fii in locul potrivit la momentul potrivit conteaza.

    Bineinteles, acea condamnare ferventa a traseismului politic din anii trecuti se pare ca acum a disparut (exceptie face mogulul nostru preferat aici pe blog). Pacat…

Comentariile sunt închise.