Cum vi se pare nivelul conflictului politic actual? Are vreun precedent istoric?

Va ingrijoreaza?

49 COMENTARII

  1. Normal că suntem îngrijoraţi.Am impresia că suntem în anii ’46 atunci când comuniştii au pus mâna pe putere!
    Dle Voiculescu,aveţi de gand să’l daţi jos pe MATROZ sau nu,căci numai aşa lucrurile în ţara asta vor intra pe un făgaş normal?!?!
    „Cârlanii” ăia TREI mi’se par prea moi,fără tupeu.
    Crin Antonescu,de 10 zile tace.De ce?

    PS..am curaj să pun pariu că Bă’Secu’ mai pregăteşte ceva,căci de două zile VUVUZELELE de la evz,TAC!

  2. Pe mine ma doare la „bashca” despre cine pe cine baga la puscarie!
    Ce se-ntampla astazi, e consecinta sistemului de justitie pe care politicienii l-au cladit, in Romania, in peste 20 de ani! Politicienii au devenit victimele propriei lor creatii! Va recomand filmul „Planeta interzisa”. Un SF vechi, dar care se pliaza ca o manusa pe ce-am spus mai sus.
    Pe mine ma-ngrijoreaza masurile economice! Deja ati majorat pretul energiei electrice cu 5%. Asta, ca profesor, intelegeti foarte bine ca va crea declin economic, nu-i asa? Adica, ati dat pensionarilor 5.5% inapoi, ceea ce-a facut economia sa mai respire oleaca, iar acum ii dati in cap!
    In ceea ce-l priveste pe Ponta, sunt convins ca n-a plagiat. Pentru ca nu el a scris teza. I-au scris-o secretarele si nu i-au spus c-au copiat! Normal, ca le-ar fi concediat!
    Altfel, „nimic nou pe frontul de vest”!
    Ba, nu! Ar mai fi ceva! „Vrajitorul din Oz”. Va mai amintiti (sper sa nu gresesc) ce satira extraordinara, scrisa cu o gramada de timp in urma?
    Omul de paie (sperietoarea), care vroia sa aiba creier si, odata ajuns in fata vrajitorului din Oz, primeste de la acesta solutia: o diploma pe care scria „Destept”!
    Alt film care se pliaza ca o manusa pe societatea de astazi, plina de oameni de paie!

  3. Mii de scuze, dar pe-asta n-o las asa!
    Puteti citi „care voia sa aiba creier”, sau „care vrea sa aiba creier”, in niciun caz „vroia”, ca asta nu exista!

  4. Lupta politica in Romania se poarta intre Basescu&co. si ceilalti. Anul asta, USL a reusit sa rastoarne regimul politic basist si sa preia puterea.

  5. Basescu e un dictator, nu e posibil sa-l mai lasam sa ne distruga. Acest personaj trebuie suspendat!!!

  6. Nici nu se mai poate spune ca este o lupta politica, ci un asediu politic din partea lui Basescu!

  7. Intr-o anumita masura, e ingrijoratoare situatia de pe scena politica, pentru ca scopul n-ar trebui sa scuze mijloacele.

  8. Ne ingrijoreaza in conditiile in care Basescu nu va fi suspendat, ocazie cu care atacurile la adresa Guvernului vor continua.

  9. Am invatat ca fiecare regim politic, incepand cu cele din antichitate si terminand cu cel democratic de acum, are metode proprii si sigure de a inregimenta/ordona vointa maselor. Si astfel apar doua clase antagoniste: condusi si conducatori. Prima detine puterea dar nu stie cat de puternica este si cea de a doua se erijeaza in detinatorul puterii desi nu o are. Cea de a doua clasa, folosind metode ancestrale si cvasicunoscute, mincinoase, reuseste sa domine prima clasa, sa o dezbine sau sa-i canalizeze atentia spre lucruri neinsemnate.

  10. „Are vreun precedent istoric?”

    Bumbăceala politică a fost de când lumea, indiferent că a fost scrisă sau verbală, ea a existat. În fiecare tip de guvernare există un Gică-Contra, care caută să-ţi vândă cioara pe post de porumbelul păcii, susţinând sus şi tare că de fapt este albă, dar ai tu orbul găinilor şi nu vezi clar. În urma accidentului vascular cerebral pe care l-am avut, caut să privesc lucrurile cât mai detaşat, pentru a nu-mi exploda capul de câtă nedreptate există pe faţa pământului şi referitor la precedentul istoric al conflictului politic, închei cu o replică dintr-un film: „Ce ştii tu tinere, eu făceam politică de când te jucai tu cu puţulica în nisip”.

  11. Pe mine ma ingrijoreaza mizeriile care se arunca de la premier la presedinte si asta cu incepere de la perioada cand premier era dl.Tariceanu. Nu e mai putin adevarat ca presedintele a creat acest climat de joasa speta. Si da, sunt ingrijorata pentru imaginea tarii noastre. Precedent …? Nu cred ca in toata istoria noastra am fost mai cu… „poalele-n cap” ca in ultimii ani. :( Asta deoarece informatiile circula acum cu maxima viteza existand atatea optiuni pentru aceasta, cate nu au existat, evident, in trecut.

  12. Eu nu cred ca Base si-a plagiat nici un masterat dar cred ca si-a plagiat „certificatul medical”.

    Vom putea vedea ca are probleme de sanatate care nu ii mai permit sa isi continue munca pentru ca ii afecteaza capacitatea de judecata.

  13. Cred ca totusi acest conflict nu are pecedent pt politica romaneasca. Am senzatia ca asistam la un joc de-a soarecele si pisica. Presedintele ar trebui sa inteleaga faptul ca nu mai este un presedinte legitim. Pana la urma, poporul trebuie sa fie suveran.

  14. Ma ingrijoreaza, intrucat nu am vazut pana in prezent nici un plan concret de dezvoltare durabila pe termen mediu si lung a Romaniei (economie, infrastructura, educatie, cultura, politici sociale etc)

    Fusei :) zilele trecute in Croatia cu masina cap-coada. Tara ce abia in Octombrie devine membru cu drepturi depline in UE.

    Cel putin la capitolul dezvoltare turistica (inclusiv atitudine fata de turisti) si infrastructura sunt cu mult inaintea Romaniei. Au o retea vasta de autostrazi si tuneluri de peste 1300 km,(in principal traversand zone muntoase) si construite in ultimii 10 ani.

    O splendoare de tara, ce mi-a creat impresia ca stie ce vrea.
    Noi doar vorbim., si cautam scuze pentru incompetenta guvernelor. Nimic durabil.

  15. Basescu ne-a demosntrat ca uraste acest popor. Incapatanarea cu care se tine de functie depaseste orice limita…

  16. VAXTERAT

    Conform declaraţiei sale de azi, Traian Băsescu, pe vremea când era şi parlamentar, a urmat cursuri de vaxterat, în 1995, la Academila Flotei Norvegiene, ca bursier, ce s-au finalizat cu note virate în conturile sale din străinătate. Este curat şi limpede ca braga, aşa cum va rezulta din procesul de incompatibilitate, în derulare.

  17. Ma ingrijoreaza, ma ingrijoreaza foarte mult fiindca basescu a devenit o adevarat piedica pt noi, cei care ne dorim o Romanie curata si decenta. Sper sa aveti putere in aceasta lupta si sa invingeti.

  18. Cateodata am impresia ca luptati singur impotriva sistemului basescian…as dori sa vad mai multa determinare si din partea celorlalti…oricum, daca nu erati dvs, USL nu exista.

  19. Eu consider ca nu ar trebuii sa ne ingrijoreze, chiar daca se intrece cateodata masura. Din dezbateri (chiar daca sunt cateodata mai aprinse ) se dezvolta o natiune. E important ca prin exemplele de coruptie prezentate generatiile mai tinere sa inteleaga ca daca nu respecti lege, mai devreme sau mai tarziu va venii data scadenta si vei fii pedepsit. Va felicit pentru echipa de la „antene”, cred ca sunt cei mai inteligenti oameni de media din tara. Eu personal il apreciez foarte mult pe Mircea Badea. Prin discursul sau bazat pe un rationament matematic am inteles capcanele manipularii basiste.

  20. Este cel mai murdar conflict de dupa 89, o mizerie. Basescu trebuia sa ii dea mandatul de reprezentare lui Ponta pentru Bruxelles cum era normal si totul era bine. El cauta numai scandal. Adrian Nastase a fost adus in pragul disperarii, sincer am fost uluit cand i-am vazut sotia si baiatul in anticamera de la Rahova. Asta e o crima!

  21. Diversiunea “plagiatul” a fost lansata tocmai pentru a acoperi rezultatul auditurilor.
    Vrem sa stim nume, prenume, functia si suma cu care a fost prejudiciat statul roman.
    Romanii asteapta rezultatul auditului din fiecare minister in parte.
    Traian Băsescu generează în fiecare zi câte un scandal, ieșind din limitele constituționale și politice ale funcției sale.
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/07/02/noi-trebuie-sa-facem-agenda-publica-usl-trebuie-sa-ignore-diversiunile-lansate-de-basescu-si-haita-lui-asteptam-rezultatul-auditului-din-fiecare-minister-in-parte/

  22. daca politicienii nu s-ar bate intre ei poate ca in tara asta lucrurile ar merge mai bine. ce credeti, am dreptate? astept un raspuns din partea Dvs.

  23. Personal am un sentiment de tristete atunci cand aud sau vad oameni carora le place sa se auto-desconsidere crezand ca asa se desculpa pentru nereusitele comunitatii din care fac parte. Cred ca Romania este suma reusitelor si nereusitelor noastre, a cetatenilor ei, indiferent de religie, rasa, apartenenta etnica. Romania este ceea ce noi suntem.

  24. Basescu este cel mai mare hot din tara asta. Banii pe care ii are i-a facut exclusiv prin furt. Banii din conturile securitatii, banii din flota, adica banii obtinuti prin munca romanilor, banii astia i-a transferat pur si simplu in conturile lui personale.

  25. Eu cred ca toate s-ar rezolva, ar intra in normal, daca si numai daca basescu o sa fie suspendat.

  26. Ar cam trebui sa inceteze. Sunt foarte multe aspecte de indreptat. Dar, tb sa recunosc ca flacaul ala de la Cotroceni ar trebui indepartat cat mai repede. Asta reprezinta impedimentul in calea dezvoltarii. Fara nicio exagerare.

  27. Sincer, nu prea avem oameni politici eleganti. Sunt cam destrabalati. Parca si atacurile sunt atat de kitchoase, de ieftine. Nu mai vorbesc despre atitudine.

  28. Eu plec din tara. Mi-a ajuns. Sunt prea scarbit. Mi-am dat seama ca muncesc fara rost. Fara perspectiva.

  29. Dle Voiculescu, cand il suspendati domne pe Basescu? Eu si sotia mea nu mai putem indura. Ne uitam in fiecare zi la Antena3 si ne minunam ce poate face omul asta din noi. Salutari din Vaslui!

  30. MINIMA MORALIA

    După lupta dintre premier şi preşedinte ,
    Urmările le vom ispăşi tot noi – ca ţapul ;
    Măcar – dacă disputa e-atâta de fierbinte ,
    Ar fi mai cerebrali şi …şi-ar sparge capul

  31. @andron: am vazut Croatia acum jumatate de an si, intradevar, din punct de vedere al dezvoltarii infrastructurii sunt cu mult inaintea multor State Membre ale UE. Romania nici macar n-ar trebui sa fie evaluata.

    Solutia pentru a se face ceva in Romania nu e schimbarea partidului/aliantei de la guvernare, ci o schimbare radicala. Toata clasa politica ar trebui schimbata, dar vezi de nu se va intampla asa ceva.

  32. Am o mare nedumerire. De aproape 8 ani T. Basascu conduce Romania si nu o face bine. Am vazut, zilelea astea cat de simplu era sa il schimbati in 2 zile e pa. De ce nu ati actionat mai de mult in acest sens? opozitia

  33. Trebuie ca guvernul sa dea urgent o ordonanta de urgenta prin care Basescu sa poata fi demis cu majoritate simpla, de 50% din cei prezenti la vot.
    Inteleg ca legea actuala il protejeaza pe Basescu si guvernul intarzie cu emiterea ordonantei.
    Ca sa avem sanse reale de a-l demite pe Basescu ne trebuie majoritate simpla.

Comentariile sunt închise.