UDMR la Guvernare?

Astept opinii pro sau contra.

34 COMENTARII

  1. Daca cooptarea UDMR face parte dintr-un calcul strict pragmatic pentru a scapa de basescu (calcule la care dumneavoastra aveti acces, spre deosebire de noi, ceilalti) atunci da, sunt de acord cu acest lucru. USL-ul NU trebuie sa uite sub nici o forma ca in vara 7,4 milioane de oameni au votat pentru plecarea nebunului de la Cotroceni! Daca pentru asta trebuie cooptat UDMR la guvernare din partea mea e liber atunci. Chiar daca pe moment USL va avea de pierdut din punct de vedere al imaginii, cand se va vedea intentia reala sunt sigura ca aceste pierderi se vor transforma in simpatie. Pentru restul motivelor (revizuirea constitutiei, majoritate larga) nu.

  2. Raspunsul este NU.
    UDMR are propriul interes (propria agenda) daca vine la guvernare, care nu coincide cu interesul USL.
    UDMR vor trada cu prima ocazie pe care o vor avea, asta nu este o opinie, este o certitudine.
    UDMR a facut alegerile gresite de fiecare data cand a avut ocazia in perioada 2004 – 2012, nu putem uita in mod special alegerile din 2012.
    USL are o majoritate mai mult decat confortabila, nu are nevoie de o aliata de guvernamant cu UDMR-ul.

    Poate PSD are nevoie de UDMR pentru a face o majoritate de 50%+1 daca se bazeaza si pe migratia celor din PPDD dar asta sper sa fie doar un zvon nefondat, o gluma proasta.

  3. Biroul de Traduceri in Limba Maghiara al basistilor
    musai sa stea in carantina o buna bucata de vreme de-aici incolo.
    Daca parlamentarilor PSD le platesc lefurile UDMR-istii
    si intentioneaza sa-i vare la guvernare
    strict intru gestionarea banilor publici colectati de la votantii UDMR,
    atunci mai ca sunt gata de-un compromis.
    Daca nu, e nenegociabil: UDMR, out!
    (Ilie Sarbu zice ca nu se poate suci PSD-ul acum
    doar pentru ca USL a luat scor neanticipat de mare –
    eu ii amintesc discrect ca UDMR-istii n-au avut nici o jena
    sa voteze suspendarea si sa se suceasca in sensul boicotului
    doo randuri mai la vale.)

  4. UDMR a luat-o-n mână,
    Şi în maghiară şi-n română.
    O vreme să mai stea la uşă
    Sau undeva la ei, pe tuşă.

  5. Membrii UDMR nu au viziune, nu au idei constructive ci doar distructive, dar au talent demagogic pe care-l folosesc sub o forma foarte bine disimulata in favoarea minoritatii lor. Iar romanii le inghit pe nemestecate vorbele si sugestiile care au un singur scop: regionalizare si autonomie. Incet si cu treaba buna.
    Totusi, daca fara ei nu se poate, cel putin sa nu fie in guvernare -de Parlament e prea tarziu sa mai pomenesc- persoane din UDMR care si-au luat si cetatenia maghiara. N-as vrea sa am in guvern cetateni maghiari ! In Parlament ca si in guvern AVEM NEVOIE DE PATRIOTI ROMANI care sa lucreze pentru poporul roman si minoritatile lui ! -mai bine incercati cu PP-DD, Va rog !

  6. SLUGOIUL

    Dreptate a avut Băsescu, când i-a zis maimuţă
    Lui pisicul Ponta, ce la două ţâţe ar voi să sugă
    Şi ca la circ să stea atât în car cât şi-n teleguţă ,
    Căci i-ar plăcea la doi stăpâni … să le fie slugă .

  7. DILEMĂ

    Ponta şi Băsescu n-au făcut decât gargară
    Şi nu ştiu care, din cei doi, e mai căpcăun :
    Porcul pe care nu-l va înghiţi javra ordinară
    Ori javra înghiţită de … porcul de Crăciun ?

  8. Nu. La guvernare nu. Sprijin sau colaborare parlamentara da. Nu trebuie sa primeasca niciun minister.

    USL-ul are aproape majoritate de 2 treimi sau chiar mai mult. E mai mult decat destul. Fiti mai fermi, aveti votul romanilor, folositi-l sa scapati de tot sistemul ticalosit al lui Basescu, de toti parazitii din toate institutiile statului si de Basescu insusi. Nu mai fiti niste momai!

  9. Nu obişnuiesc să citesc acest blog, dar am intrat special să văd care e poziţia dumneavoastră faţă de UDMR. Eu nu vă stimez, domnule Voiculescu, vă consider excesiv de bogat, securist şi vinovat de trădarea în decembrie 2004… DAR, având în vedere poziţia dumneavoastră radical antibăsistă începând cu 2005, eu vă respect! şi de aceea vă rog pe dumneavoastră să faceţi în aşa fel încât USL să nu-mi deturneze votul pe care l-am dat duminică.
    Eu am votat antibăsescu, anti camarila sa, anti complicii săi (deci, pe cale de consecinţă logică, am votat şi anti UDMR) . Ceea ce Ponta face zilele astea se cheamă fraudare morală a votului. NU mă interesează lobby-ul PPE, nu mă interesează Barroso, nu mă interesează Merkel, nu mă interesează în momentul ăsta aşa de mult nici măcar problema economică, pe mine mă interesează să se întâmple ceea ce USL a promis: „dreptate până la capăt, mă interesează ca Băsescu şi epigonii săi (români sau maghiari) să simtă gustul umilinţei şi al neputinţei.
    UDMR-ul n-are ce căuta la guvernare, în schimb mulţi dintre liderii săi au ce căuta la puşcărie, în frunte cu Verestoy.

  10. MAI CEVA DECÂT FRANŢUZII
    este România cu 31689 deţinuţi(1,4 deţinuţi la mia de locuitori), faţă de cocoşul galic cu 67674 deţinuţi (1,057 deţinuţi la mia de locuitori) despre care afirmă că este un record naţional în materie. Noi avem, să zicem, 22 milioane locuitori iar căcăcioşii care-şi dau cu parfum sunt cam 64 milioane.

  11. La ce opozitie slaba e, mai bine sa stea in opozitie si oricum nu e de iertat UDMR pt ce mizerii a sprijinit cu PDL la putere.

  12. Păi ce să faceţi dacă UDMR are greţuri pe banca opoziţiei şi USL nu a înţeles pentru cine a fost votul negativ din 9 decembrie. În guvernul Emil Boc IV aveau 25% dintre miniştri, în frunte cu un etern vice-prim. Acum nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase :)

    PS Dan Voiculeascu la muncă! Mult succes!

  13. In Ianuarie fugeam de jandarmi si induram frigul, in vara ii injuram pe toti, pe Base, pe V. Orban, pe Barosso.

    In Europa le spuneam tuturor strainilor ca Romania nu mai are un presedinte, ci un hot care ocupa abuziv un scaun. A fost foarte greu sa explic zi de zi, ca in Romania democratia merge la fel, din 2007 si ca nu a fost nici o problema cu suspendarea, ca e doar o lupta politica fireasca si multi romani isi doresc sa uite de popandau.

    In fiecare zi facem sacrificii si va mai avem si pe voi pe cap, incapabili si avizi de putere si capatuiala.

    Dane, n-ai onoare, eu mi-am respectat partea mea, am iesit in strada, am incercat sa explic, ca fiecare om, altor oameni ce e cu Romania. Iar, tu ma intrebi daca ar trebui sa accept UDMR in guvern?????

    Bai, baietasi, ii votam direct pe ei si gata sau PD-L.
    Aia nu reprezinta comunitatea maghiara, ci sunt un grup de santajisti fara onoare si tu mai vrei respectul meu?

    In clipa in care se anunta guvernul si voi vedea ca UNPR si/sau UDMR fac parte din administratie, sa stii ca din partea mea, v-a intrat in fundulet un bat.

    Acum aveti 58-59%, cat va trebuie sa scapati de asta si mai ales sa faceti treaba in tara?
    Noi, zi de zi, fentam fiecare obstacol si incercam sa ducem Tara mai departe; voi nu sunteti in stare de nimic:

    1. No viziune financiara (noroc BNR and F. Georgescu), de viziune economica nu mai vorbesc
    2. No program de reforme, ce eficienta in administratie
    3. No viziune in R&D/ Innovation, iar Cati la educatie, bine ca am terminat si sunt scapat de orice forma de invatamant
    4. No social policies
    5. No ambitions
    6. Lack of transparency
    7. No guts
    8. Sa nu va bateti joc de Arafat!
    9. Losers
    10. agenda ramane deschisa

    Nu aveti nimic, v-am votat si bagat in seama, pentru un singur lucru sa il bagati la puscarie pe Basescu, sa-i desfiintati pe toti din PD-L, dar voi nu, faceti deals together.

    Dane, tu cand vorbesti despre popor sa tii teasta in pamant, la fel Crin, Victor.

    Noi zi de zi, ne chinuim cu mizeriile si ineptiile pe care voi le generati: taxe&impozite, restrictii UE (aka Schengen), lipsa unei predictibilitati fiscale, juridice, economice, indicatori macroeconomici volatili cu perspective negative, ineficienta in administratie: fonduri E.U. birocratie, coruptie (dracu, cu asta suntem obisnuiti) etc – stiu, sunt mosteniri, de aceea voi nu le puteti rezolva – nu faceti nota distincta de fraierii aia deloc, ci le luati locul.

    De ce nu pot sa merg la Brux si sa imi deschida usa un Havel, un Lech, Jerzy? De ce nu puteti sa fiti oameni de onoare, sa faceti cinste poporului nostru?

    Noi nu avem nici nevoie de voi, nici sperante de la voi, foamea ne trezeste-te la realitatea, insa incercati sa faceti cat mai putine prostii, atat macar.

    Ai tupeu sa imi raspunzi la post?!

    Stii ce nu inteleg, aveti bani, sunteti umblati, aveti relatii, ati vazut dracu lumea,va permiteti multe, cum dracu sunteti atat de prosti?

    Nu o lua personal, eu mi-am respectat pamantul, tu(prin tine ma referi si la aia) acum ma intrebi daca te las sa te prostituezi ( si sa ma vinzi) pentru 2 lei, cum vrei sa ma simt?

    Ai onoare? Crezi ca o fundatie, bani si un trust te fac om?
    Esti sarac, si-mi pare rau pentru asta, as fi vrut sa fii altfel si cineva, insa tu singur te duci in cap.

    Sunt trist, e cumplit sa fiu singur, mereu imi apreciez camarazii si prietenii, du-te si ia-ti 2 lei, sper sa ti-o dea bine.

    Uita de mine si de cei ca noi, ne-am convis.

  14. In conditiile in care americanii si ue au cerut USL coabitarea cu basescu si acest lucru s-a acceptat nu mai vad motivul luarii udmr-ului la guvernare. Sau e si asta o impusa pentru „respectarea statului de drept”? Tin sa spun ca eu in calitate de cetatean care am votat USL nu m-a interesat prea tare ca Ponta va fi prim-ministru sau ca veti coopta la guvernare UDMR. Eu am votat USL din doua motive: in speranta ca abuzurile impotriva noastra a cetatenilor va inceta si pentru a scapa de basescu! Cum adica SUA si UE interzic o noua suspendare si politicienii romani se supun? Nu sunt atat de naiva sa cred ca suntem de capul nostru pe planeta pamant, dar sa ne impuna cineva ceva impotriva vointei noastre, a poporului, si politicienii romani sa accepte fara sa cracneasca n-am crezut ca se va intampla! Si asta doar ca Ponta sa fie prim-ministru! E absolut inacceptabil ce se intampla!

  15. ALTERNATIVĂ

    Maghiari de n-o să bage Ponta în Guvern ,
    Românii n-o să plângă; n-o să le simtă lipsa ,
    Căci le-au făcut îndeajuns viaţa un infern
    Şi ar prefera, în loc de unguri … apocalipsa .

  16. E VREU, NU VREU

    Mark Ţigănştain fost ambăs., de sub scara avionului ce-l expulza, s-a scremut să mai zică : « Romii din România ar trebui să se organizeze politic precum negrii din SUA ».
    – Bre bulibaşa, dinainte sau dinapoi de abolirea sclaviei ?

  17. Nu sunt de acord ca UDMR sa intre la guvernare.Liderii UDMR au dat dovada clara ca sunt tradatori ai poporului roman.

    victor viorel ponta merge pe urmele lui basescu. Uita ca votul popular e ceea ce ii da legitimitate. Votul popular a fost un vot anti regimul basescu deci implicit anti-udmr. Ce face ponta acum, este o incercare disperata a lui sa isi asigure un mandat de premier fara critici(opozitie) pertinenti. Aducerea UDMR la guvernare are in spate un egoism infantil al lui ponta. E disperarea de a nu fi criticat care ii dizolva orice urma de demnitate ca roman (nu neaparat ca premier) pentru ca orice roman demn refuza categoric ca acesti tradatori care se afla la varful UDMR sa mai decida soarta milioanelor de romani.

    ponta se crede cu sacii in caruta si crede ca nu va mai ajunge in urmatorii 4 ani la mana celor 7,4 milioane de votanti. Numai sa nu cumva sa-si fi facut calculele gresite…

    Am o banuiala ca basescu nu il va numi premier si v-a motiva ceva „ascuns in trecutul lui ponta”. Ca de exemplu o aderare a lui ponta la KGB inainte de 89? (ponta a fost sub aripa ocrotitoare a lui militaru in timpul revolutiei deci nu e ceva chiar asa de absurd)

  18. UDMR in opozitie , Basescu demis si trimis in judecata pentru inalta tradare . Daca veti insela si de data asta asteptarile celor care v-au votat , deschideti calea pentru ascensiunea unor forte cu adevarat extremiste , forte care nu se pune problema DACA or sa apara , ci CAND (cat de repede) or sa apara . Asta vreti ?

  19. U.D.M.R este Cosciugasiul Romaniei dimpreuna cu Traian Basescu.Este ABSOLUT REVOLTATOARE , ANTINATIONALA si RUSINOASA orice oferta de Guvernare pentru ei.In plus Ma bucur si sant MANDRU de faptul Ca dumneavoastra domnule Profesor NU AVETI STRANIUL OBICEI de a face VIZITE NOCTURNE (genul Mircea Geoana). Ati aratat din nou ( de dovedit ati dovedit de mult) ca santeti SINGURUL MARE ROMAN pe care se poate bizui aceasta Natiune mult prea des MINTITA. Ultimile 2 zile au starnit multa suspiciune ca victoria va fi OCULTATA si ca Basescu va reusi sa Se salveze .Trebuie sa fie teribil de INFANTILI cei ce cred In INTELEGERI cuEL.Multi dintre noi Traim cu speranta in DAN VOICULESCU.STIM ca el (si numai el) NU ne va TRADA. CU multumiri, Serban Dragan

  20. Nu, categoric nu. Daca nu aveau asa o majoritate, da. Dar in conditiile a 67%, nu.
    Sa stea in opozitie pana vor creste codrii pe care i-au defrisat.
    USL-ul nu are nevoie de nimeni la guvernare. Le-am oferit o majoritate mai mult decat confortabila, pentru orice doresc sa intreprinda.

  21. Locul lor este clar in opozitie !!! Am votat USL tocmai pentru ca ne scapa de Basescu si UDM_UL sa traca la opozite „CONSTRUCTIVA”

  22. Cum e posibil sa avem o memorie atat de scurta? Daca UDMR nu boicota, astazi eram liberi de basescu(intentionat cu litere mici!). Apoi, de cand exista, vor doar privilegii si sa dezmembreze tara!!! Daca romanii stiau de aceste intentii ale d-lui Ponta inainte de alegeri, USL ar fi luat MULT mai putine voturi. De cand reprezentantii unei minoritati de sub 7% fac legile pentru majoritate? Numai in Romania se tolereaza asa ceva. De ce nu luam exemplu de la Slovacia unde ungurii au „ciocu mic” pentru ca nu li se permite altfel?

  23. 1.UDMR a trădat în 2009 înţelegerea cu PNL şi cu PSD, fiind factorul decisiv care a permis învestirea guvernului BOC 2 (după ce, culmea, votaseră moţiunea de cenzură care a dus la căderea cabinetului BOC1 ).
    2.Timp de 3 ani UDMR a votat toate aberaţiile guvernului Boc, care au creat dezastrul economic, social şi instituţional de astăzi.
    3.UDMR a boicotat referendumul de demitere a lui Băsescu, fiind un factor decisiv în operaţiunea de salvare a lui Băsescu.
    4.Cetăţenii care ne-au votat sunt într-o proporţie zdrobitoare împotriva cooptării UDMR la guvernare

  24. sunt de acord cu udmr la guvernare in urmatoarele conditii:
    1 – in genunchi sa-si ceara scuze poporului Roman pentru toate tradarile infaptuite si drepturile mai mari ca si ale romanilor in tara lor obtinute
    2 – cand Borbely care a votat la referendum va fi presedintele udmr
    3 – toti capii corupti care si-au „tras” voturi pe seama fraierilor din Harghita si Covasna care apoi sa le taie toate padurile si sa-i lase sa moara de foame, vor ajunge sa plateasca.
    pana atunci sa stea in opozitie si ciocul mic…i-ati transformat pe acesti alegatori ai acestui partid ilegal intr-un fel de „colorati” la care daca „nu-i saluti in limba lor” te fac sovin.
    tare m-as bucura sa-i ia boc cu el la cluj sa guverneze acolo singuri.

  25. USL a castigat alegerile cu o majoritate covarsitoare, detine controlul in Parlament si, cu toate acestea, da cu tifla milioanelor de romani care si-au dorit sa-si recapete controlul asupra tarii lor. Principalele motive ale votului meu anti PDL si anti Basescu au fost: tradarea intereselor nationale in fata santajului udemerist, proiectul cu cianuri de la Rosia Montana, exploatarea gazelor de sist. Ce s-a ales de toate promisiunile useliste? Recunosc, eu am dat ultima batalie pentru Romania. Cat de curand voi emigra impreuna cu familia mea, luand-o pe urmele mamei mele care a primit cu felicitari rezidenta in Italia. Am lucrat mai bine de 10 ani in mass-media, am alte doua calificari, cunosc doua limbi straine si cu siguranta toate astea vor conta oriunde in alta parte, cu exceptia tarii mele. Imi pare rau, domnule Voiculescu, ca ati ramas singur pe baricade. Stiu, atunci cand ce e mai drag sufletului a disparut, nicio avere din lume nu ne mai poate oferi alinare. Dar faceti lucruri minunate pentru copiii minunati pe care sistemul asta ticalos nu-i merita. Jurnalistii de la Antena 3 fac lucruri minunate. Va doresc sanatate, sa va bucurati de toti cei dragi. Regret ca nu v-am cunoscut personal. Poate in alta viata!

  26. Tradare, tradare, tradare ! Urasc tradarea dar ai iubesc pe tradatori. Caci tradatorii domnilor sunt aceia pentru care va sa zica sunt inspiratiunea conspiratiei carele ne ajuta pentru ca sa contribuim noi insine la inflorirea patriei si la aducerea acestei lesinaturi de vox populus vulgus in aceea directiune care ne va face pe noi a fi puternici si liberi spre a putea cugeta cum sa ne chivernisim.Apropo chiverniseala: lasati-o ,,dracului” de politica si puneti-va averile la adapost prin:
    http://www.gulgutier.de.tl ca ca maine vine ,,ciuma” economica.
    Ce-am scris mai sus este ,,ciupit” la greu din nenea Iancu cel care si la 58 de ani imi face viata frumoasa cu lucrarile dumnealui. Miere pe rana sufleteasca scrierile acestuia si inca multi altii.
    LA MULTI ANI ROMANIE SI POPOR ROMAN !
    Din toata inima MARIAN KREINER

Comentariile sunt închise.