Victoria Uniunii Social Liberale este indiscutabila. Pentru a treia oara intr-un interval de 7 luni, romanii au dovedit ca au incredere in USL. Acest proiect politic care parea imposibil in ianuarie 2010, cand il propuneam PSD, PNL si PC, functioneaza astazi ireprosabil, a castigat net 3 randuri de alegeri si poate schimba Romania.

Dar, trebuie sa fim realisti, dincolo de sustinerea reala pentru proiectele Uniunii Social Liberale, s-a manifestat si un semnificativ vot negativ, generat de nevoia societatii romanesti de a se elibera de sub regimul lui Traian Basescu. La alegerile locale, la referendumul pentru demitere si la alegerile parlamentare o majoritate zdrobitoare l-a respins explicit pe actualul presedinte. Daca, si dupa 9 decembrie 2012, Traian Basescu va mai incerca, o singura data, sa sfideze vointa liber exprimata a romanilor, demiterea sa va deveni o necesitate constitutionala.

Dar, dincolo de modalitatea in care domnul Basescu va alege sa-si incheie mandatul, victoria USL din 9 decembrie reprezinta o dovada concludenta a inteligentei si curajului romanilor, care nu s-au lasat nici pacaliti de manipularile PDL, nici speriati de intimidarile lansate agresiv de la Palatul Cotroceni.

Ii felicit pe toti cei care au mers la vot, le urez succes candidatilor care si-au obtinut mandatul si salut un nou inceput pentru Partidul Conservator, care si-a consolidat semnificativ ponderea parlamentara.

Rezultatul votului din 9 decembrie este o lectie de responsabilitate. Cine nu o va intelege, va pierde.

48 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu, regret ca nu mai raspundeti la intrebari, ca pe vremuri, pentru ca, justement, am o intrebare foarte importanta sa va pun. Am tot urmarit posturile de pe blogul dvs., cu nepotii, cu copii si tinerii pe care-i ajutati, si am impresia ca sunteti un om BUN CA PAINEA CALDA!!! Chiar si pe figura vi se citeste permanent bunatatea si cumsecadenia! Ma insel, cumva? :mrgreen:

  2. 9 Decembrie, o zi potrivnica alegerilor, ploioasa…. de te facea ciuciulete in 5 minute. Mi-am intrebat cunoscutii daca merg la vot, intrebare care a degenerat in “stropseli”, de genul: “pe vremea asta ?”. Asa ca mi-am luat “inima in dinti” si m-am dus “lipa-lipa” inspre sectia de votare, unde am gasit o “aglomeratie” egala cu “zero”. Mi-am exprimat doleanta politica, dupa care “lipa-lipa” spre casa, lacas in care am intrat uda fleasca. Eram o pisica uda pana la piele, dar cu satisfactia ca am pus stampiluta pe cei in care mi-am investit din nou increderea. Sper ca de data aceasta sa primesc un raspuns favorabil la strigatul meu de ajutor, dar daca si acum voi “mieuna” in zadar, data viitoare nu voi mai vota, ci voi sta pe soba si ma voi juca cu “motoceii”.

  3. Desi calitatea cu care s-a laudat mereu UDMR-ul este loialitatea fata de cei care i-au cooptat la guvernare(ceea ce este adevarat),nimic nu indreptateste USL-ul sa le dea un minister!!!Apropo…maghiarii n-or fi si ei ca noi,liberali,social-democrati, conservatori etc!???De ce trebuie sa se grupeze intr-o uniune culturala pentru a-si apara drepturile,traditiile,aspiratiile??? CINE II PERSECUTA IN ROMANIA???….. VREM GUVERN 100% USL!!!!!!!!!!!!!!!!VREM SA NE FACEM LEGILE SINGURI,LA NOI IN TARA!!!!!!!!!!FARA PROPTELE(japite)ALOGENE!

  4. Stimate Domnule Senator,

    Va felicit pentru victorie si va urez mult succes in noua legislatura!

    Important e sa ramana foarte uniti toti cei care au castigat.

  5. Domnule Voiculescu, toti trebuie sa ne invatam lectia. De aceea, va rog sa nu repetati „decembrie 2004” in raport cu momentul de fata. Nu jucati acelasi joc, de data asta cu „albele”. De doua ori ar fi prea mult!

  6. Parca nu de mult am votat la un referendum pentru reducerea numarului de parlamentari si, desi vointa populara a fost atunci pentru 322 de parlamentari, acum sunt 588 -cu 87 mai multi, parca anume ca nici un referendum in care populatia tarii noastre si-a expus optiunea sa nu fie respectat…
    Pacat de atata hartie irosita daca tot nu ne baga nimeni in seama pe cei care, inca, mai mergem la vot.

  7. VIS ÎMPLINIT

    Românii au ieşit la vot, cu mic, cu mare
    Şi nimeni nu i-a mai putut opri – nici iarna ,
    Căci şi-au dorit şi ei, în fine, o schimbare :
    Să intre în Guvernul Ponta … Csibi Barna .

  8. Moto :Calul întoarce capul să vadă ce prost ţine hăţurile,
    după care o ia pe cont propriu

    Trăim vremuri şi experienţe unice. Participăm, conştient sau luaţi de val, la rescrierea istoriei. Poporul e racordat la creierul colectiv, care a decis cu cine să meargă şi pe cine să suprime. Guvernatorul este capabil de orice, inclusv asasinatul politic. La recentul 1 Decembrie s-a văzut o înscenare cu personaje foarte ciudate : o formaţiune compactă de revoltaţi impregnată cu elementele specializate în dezordine, angajaţi ai SRI, forţe poliţieneşti, martori oculari din partea CCR şi actorul principal, Chelbos, care trebuia, chipurile, să cadă victimă propriei simulări.
    N-a fost să fie, astfel că nepoţelul Aspaziei îşi va aminti numai de parada militară. Faţa omului înfrânt care a afişat-o Traian Băsescu ieri la Nobel, surprinsă magistral de operator, a deconspirat poziţia pro – Ponta a Bruxelului impusă lui *JON, care se va confirma curând.
    Atenţie d-le DV, poporul demn vrea sânge, justiţie, recuperarea prădăciunilor, protecţie generalizată, ordine socială exemplară, conservarea fiinţei naţionale, etnici fără pretenţii meschine, şi… n-am terminat. Poate că ne-a fost dat să trăim un ciclu predestinat.
    Să-ncepem altul, încrezători în steaua noastră.

  9. Cine nu o va intelege?
    Raspunde Buduru: politicienii !
    Facem pariu?
    (E unul, dintre rarele pariuri, pe care-as vrea sa-l pierd!)

  10. Domnu’ Antene, facem pariu ca peste 4 ani USL-ul se va afla in locul ARD-ului, iar in locul USL-ului se va afla probabil un hibrid condus de becali, Domnu’ Dan si Laszlo Tokes?

  11. Domnule Voiculescu, va scriu pentru ca acum, cand toti proaspetii alesi se lasa orbiti de euforie si nu se mai gandesc decat la impartirea bucatelor, cred ca e nevoie sa privim situatia si din alte unghiuri.

    Daca fortele USL sunt interesate doar de desemnarea premierului, de partea cealalta prioritatea zero a lui Basescu este sa scape cumva de acest nou
    parlament neasteptat si infiorator (pentru el) , cu un USL de 67% care-l poate trimite la plimbare inca din prima sedinta.

    Practic in acest moment Basescu este obligat sa incerce din nou ceea ce a reusit in luna Iulie, anume sa arunce la cosul de gunoi acest vot care il incomodeaza foarte tare. Nu uitati ca el inca dispune de cele doua arme pe care le-a intrebuintat deja cu succes anume CCR (care va interpreta Constitutia exact asa cum i se cere) si sustinerea internationala neconditionata in numele Institutiilor, Legalitatii, Echilibrului Puterilor etc. (de fapt tot in numele CCR).

    Mai concret, Constitutia prevede la art. 63 (3) ca:

    „Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.”

    Oricine citeste intelege ca Presedintele are obligatia de a convoca parlamentul in acest termen de 20 de zile ; dar atunci cand ai CCR-ul in buzunarul de la slip, cele 20 de zile pot deveni termenul limita in care Basescu are dreptul suveran de a convoca SAU NU noul parlament ! Odata termenul expirat – adio arme ! votul popular se prescrie.

    Observati ca o astfel de interpretare rasturnata se practica deja in privinta desemnarii premierului. Prin aceasta manevra Basescu scapa si de vechiul parlament, care il enerveaza la fel de mult. La paragraful urmator Constitutia prevede ca:

    „Mandatul Camerelor se prelungeşte până la întrunirea legală a noului Parlament.”

    Ori „întrunirea legală a noului Parlament”, si pe cale de consecinta „prelungirea mandatului vechiului Parlament” , pot avea loc doar in acele douazeci de zile de gratie, dincolo de acest termen ambele situatii sunt lipsite de suport constitutional.

    O astfel de interpretare il lasa pe Basescu singur la butoane si „obligat” de situatia exceptionala sa conduca prin decrete pana la o data care va fi anuntata ulterior, si totul in mod perfect legal si inatacabil.

    Atunci cand interesul celor care conteaza o cere, apar asemenea situatii… Ceva asemanator se intampla in Egipt cu Morsi , si chiar langa noi cu Viktor Orban prietenul bun al lui Basescu. Si culmea, Hillary Clinton deplangea recent regresul democratiei in Ungaria datorat „resovietizarii” din Europa de Est !

  12. Domnule Voiculescu,

    eu inca astept sa fie facute publice rezultatele auditurilor de la ministere pe care domnul victor ponta le-a facut la preluarea functiei de premier.
    Sunt bani pe care guvernul ponta trebuie sa ii recupereze de la fostii guvernanti, bani care eu nu sunt de acord ca ponta sa ii imprumute de la FMI.

    victor ponta este mai preocupat de soarta UDMR decat de viitorul Romaniei.

    Generatii ce vor veni vor trebui sa plateasca pantofii si vuitoanele doamnei udrea elena deoarece domnul ponta inchide ochii la hotiile guvernelor basescu (boc,mru).
    Este datoria lui ponta sa recupereze acesti bani. Daca ponta nu isi face datoria in codul penal asta se numeste favorizarea infractorului adica inseamna ca este complice la acest furt.

  13. @feliznavidad abia s-au terminat alegerile si vrei sa faci pariu cu ce va fi peste 4 ani? conteaza ca acum usl a demonstrat ca e singura formatiune politica viabila

  14. @casandra Comparatia cu 2004 e foarte buna. Cu un singur amendament – coalitia, care a castigat de data acesta alegerile, este mult mai majoritara si mult mai expusa la a o lua razna. Puterea corupe, cum spune vecinul meu de la 4, dar sper sa nu fie si cazul USL, ca ne ducem pe copca daca o mai zbarlim si acum

  15. Domnule Voiculescu, de ce nu incercati sa faceti ceva pentru a-i ajuta pe romi sa se integreze in societate, ca sa nu se mai duca in strainatate sa fure si sa ne faca de ris? Dumneavoastra ar trebui sa fiti un exemplu pentru aceasta etnie. Ar trebui sa lansati o campanie in acest sens. Prezenta dumneavoastra in viata politica dovedeste ca si romii pot ajunge in functii de raspundere, ca pot fi utili societatii, ca pot trai cinstit, fara sa fure. Cu respect!

  16. Donle Navidad,
    Pe pariu ca nu ai dreptate? Pe pariu catu esti un hibrid condus de Becali, DD si poate Edmond Talmacean?
    Hai pa!

  17. In sfarsit, Occidentul incepe sa realizeze cum sta treaba. Vor realiza ca au fost intoxicati timp de 4 ani de zile.

  18. Fusei la vot si votai pe astia de la USL. Acuma’, domnule draga, ma astept sa faca ceva si pentru mine, pentru familia mea. Mie imi place sa muncesc dar vreau sa-mi fie rasplatita munca. Nu asa pe degeaba ca altfel ma duc sa ma joc pitulushu pe maidan si asta e…

  19. EXAMENUL DE ŞEF DE GARĂ

    – Domnule candidat, sunteţi şef într-o gară cu 3 linii şi vă aflaţi în următoarea situaţie : la linia 1 directă este oprită itineraric o cursă de persoane supraaglomerată, la linia 2-a abătută intră şi va opri în 2 minute o garnitură de cisterne cu gaze lichefiate, linia 3-a este închisă pentru reparaţie capitală, fiindu-i dislocate şinele, nu există linie de evitare. Aţi primit telefon de la opertor că un tren de marfă cu 2000 t încărcătură, scăpat pe o pantă abruptă (frâna automată defectă), va intra în staţia dv. în câteva minute, cu viteză aproximativă de 120 km/h. Cum procedaţi ?
    – Vorbiţi serios domnule profesor ?
    – Desigur.
    – O strig imediat pe nevastă-mea, de la etjul gării unde avem locuinţă de servici : Coboară imediat Lenuţo să vezi ce n-ai trăit de când te-a făcut măta !

  20. OBSERVAŢII

    Între alegerile parlamentare şi alegerea grâului pentru colivă există scaiva relaţiuni :
    – primele promovează neghina, ceialaltă o slobozeşte;
    – unii aleg neghina (Agrostemma githano) din grâu, alţii aleg grâul din neghină;
    – Veşnica Pomenire se cântă în ambele cazuri : prostimea la prima, popa la a doua ;
    – Neghina amărărăşte « pâinea cea de toate zilele » a amărăştenilor ;
    – Pentru derută, despuiaţi sunt la fel : neghina şi grâul, cât şi oamenii între ei ;
    – cotoroanţele aleg : cele politice, neghina pentru parlament, celelalte pentru colivă
    – Numai păsările cerului înghit fără discriminare grâul şi neghina ;
    – Straiele negre ale neghinei o face invizibilă în noptea politică
    – Coliva din neghină ar fi incompatibilă cu formula « Dumnezeu să-l/s-o ierte ! »
    – Neghina nu se seamănă, deocamdată…

  21. Stimate Dle Senator,

    Am urmarit, cu mult timp in urma blog-ul Dvs. si asemenea celor care au vrut sa-si faca publice gandurile, mi-am creat si eu unul.
    Trei postari vreau sa va aduc in atentie, mai ales pentru a duce in Parlament si acele idei, poate neimpartasite, spre meditatie si analiza. Pentru ce a fost, ce este si, cu siguranta, ce poate fi.
    Va multumesc pentru atentie.

    LUNI, 10 DECEMBRIE 2012

    Incurcatele cai ale…”politichiei”
    sau
    „Cum sa-ti servesti adversarul la fileu”

    Doar ce ma pregateam sa-mi exprim cateva din gandurile si asteptarile post- electorale, dupa finalul atat de previzibil al votului de ieri cand, asa cum era de asteptat, au si aparut voci in PNL, pentru a strafui imprevizibila declaratie a premierului si castigatorului, in alegeri, Victor Ponta, in legatura cu ipoteticul parteneriat cu UDMR-ul. Cum toti vectorii media se ocupa de evenimentul central al lunii si, pot afirma, chiar al anului, precum si de aceasta nescontata atentie acordata ultimului iesit la urne, nu vreau sa fac prea multe comentarii pe marginea rezultatelor alegerilor parlamentare.

    Gandurile, deturnate de la ideile initiale, imi sunt, insa, canalizate spre doua aspecte care, daca se adeveresc, pot face din victoria zdrobitoare a obtinuta impotriva regimului basescu (cum s-a exprimat presedintele PNL) o mare tragedie nationala.

    Sa ma explic.

    Despre UDMR am mai facut referire si cu alte postari unde, in esenta, aminteam ca este singurul partid care si-a stiut si sustinut foarte bine interesul, in toti acesti 23 de ani de democratie originala romaneasca si si-a slujit, pana la capat, electoratul.
    Din aceasta perspectiva, vocile anti-cooptare pot fi justificate.
    UDMR-ul nu va urmari altceva decat realizarea marelui sau scop de segregare teritoriala, nu va face decat sa-si manifeste, in toate momentele si in toata plenitudinea, atitudinea antinationala si antiromaneasca (cum am scris si deprea lansarea candidaturilor la Oradea, cand momentul a inceput cu intonarea imnului maghiar – oare de ce, cand traim in Romania ?) si va raspunde, permanent, la timp si cu toata suflarea, comenzilor venite de la Budapesta (cine si de ce nu a participat la Referendumul ?).
    Aaaaa!
    Daca onorabilii parlamentari declara deschis si in scris, in fata natiunii romane si in fata forurilor internationale, ca renunta la pretentiile lor iredentiste si ca vor lupta pentru ca si populatia romana din Ungaria sa se bucure de TOATE DREPTURILE SI LIBERTATILE pe care ei le au aici, atunci cooptarea lor nu cred ca va crea nici o problema.
    Dar asta e utopia utopiilor, caci ei se comporta, din pacate, ca acel din poveste caruia, daca ii dai un deget, el iti ea tot trupul, nu numai o mana.
    Oare premierul nu-si da seama de jocul ascuns si perfid pe care-l practica aceasta „asociatie” ? Si ca tot ea, s-a folosit de gaselnita „primirii la guvernare”, pentru a-si atinge INTOTDEAUNA scopul.
    Dar cum eu sunt doar un simplu cetatean care, a traint si activat in perioada de trista amintire comunista, am reminiscente si resentimente, astazi, nu corespund „inaltelor standarde democratice europene”.
    Vreau sa inchei aceasta idee cu sublinierea ca tocmai aceste standarde vorbesc de o strategie de „clarificare” a problemelor teritoriale adica, concret, de impartirea Romaniei. (un simplu exemplu: „”Noi, secuii, suntem cu toţii autonomişti, gândim şi simţim la fel în legătură cu autonomia Ţinutului Secuiesc. (…) Deşi va fi o manifestare de campanie a noului partid maghiar (PPMT-n.r.), noi, reprezentanţii UDMR Covasna, vom participa la acest eveniment şi vom mobiliza cel puţin jumătate din participanţi”, a spus Tamas Sandor, presedintele UDMR Covasna” – http://www.gandul.info/politica/oferta-soc-de-campanie-a-radicalilor-maghiari-federalizarea-romaniei-prima-cale-ce-poate-fi-adoptata-este-recompunerea-cadrului-imperial).
    Orice alt comentariu, legat de acest prim aspect, este de prisos.

    Al doilea, poate nu atat de „incitant”, dar in stransa legatura cu primul si, dupa parerea mea, mult mai periculos pentru USL il reprezinta „FISURA”.
    Ca ea poate fi numita „cuiul lui Pepela”, „calcaiul lui Ahile” sau oricum altfel, disensiunea incipienta creata pe tema de mai sus VA FI EXPLOATATA LA MAXIMUM de principalul inamic al Uniunii. Si, dupa cum a demonstrat-o pana acum, avand inca in mana TOATE PARGHIILE formale si informale, o va face CU CEA MAI MARE ABILITATE. Doar „DIVIDE ET IMPERA” a fost si este sloganul favorit al liderului de la Cotroceni. A demonstrat acest lucru in dezbinarea oricarei aliante care s-a aflat la guvernare cu PDL-ul.
    Chiar asa de usor s-a uitat realitatea recent incheiata ?

    Acest dublu pericol ma ingrijoreaza acum cand, noi votantii si USL-ul, ne bucuram de victorie. Chiar daca noi, simplii cetateni, stim si ne dam seama ca asteptarile noastre mari nu vor fi implinite prea curand.
    Dar acest lucru nu este atat de trist si tragic pe cat va fi el daca, in loc de INTELEPCIUNE, liderii USL, si in special premierul, isi vor etala EMFAZA, EGOCENTRISMUL, MISTOCAREALA, BASCALIA devenind ei NOII „ELITISTI” INTANGIBILI.

    Si pentru ca, acum, este nevoie de INTELEPCIUNE, mai mult ca oricand, mi-as dori ca liderii USL sa nu mai serveasca atuuri, la fileu, adversarului ci sa mediteze si sa actioneze conform unei lectii mai vechi, dar atat de actuale:
    ” Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc: pentru ca cine se indoieste seamana cu valul marii, tulburat si impins de vant incoace si incolo.”

    MARȚI, 11 DECEMBRIE 2012

    Gustul amar al victoriei
    ” Vot. Instrumentul şi simbolul puterii omului liber de a se face de râs şi de a-şi distruge ţara.” Ambrose Bierce din Dicţionarul Diavolului

    Mortul învingător – de Adrian Paunescu

    Ce ţară, ce morală, ce prăpăd,
    Un fapt de viaţă mai grozav ca toate,
    Un mort este votat majoritar
    Şi-n clasament pe toţi cei vii îi bate.
    Aşa a fost şi este şi va fi
    Conflictul de-ntuneric şi de groază,
    Un mort învinge pe cei vii la vot
    Şi ei aproape cred că îi trişează.
    Şi, vai, absurde autorităţi
    Se strâng buluc şi judecă drăceşte
    Şi îl declară pe învinsul lui
    Învingător, doar pentru că trăieşte.
    Şi mortului ce i-a învins pe vii
    Nici nu au apucat să-i facă groapă
    Şi-n primăria lui de-nvingător
    E ordin ca petrecerea să-nceapă.
    Şi proştii râd, în nebunia lor,
    Întărâtaţi de liniştea nocturnă
    Şi unul zice: hai să-l îngropăm,
    La locul care-i place lui, în urnă.
    Ce ţară, ce morală, ce prăpăd,
    Politică de-a pururi surdo-mută,
    Învingătorul se întoarce-n sat,
    Dar voturile lor nu-i mai ajută.
    Probabil, e-o parabolă, aici,
    Chiar dacă nu o pomeneşte cartea,
    Trăim învinşi în fiecare zi,
    Iar, ca să biruim, plătim cu moartea.

    ” Politica este arta subtilă de a obţine voturi de la săraci şi fonduri pentru campanie de la bogaţi, promiţându-le şi unora şi altora că îi vei proteja de ceilalţi.” Oscar Ameringer

    Am ales, mai bine zis am copiat, aceste citate dintr-o dorinta puternica de a-mi elimina gustul puternic de matraguna pe care l-am simtit astazi, nu pentru rezultatul alegerilor, nu pentru incapatanarea presedintelui de a nu incheia conflictul pe care l-a inceput el insusi, nu pentru incapacitatea institutionala a puterilor statului de a feri natiunea de o noua criza politica, ci, pur si simplu, din cauza unor nume.

    Daca in postarea de ieri ma exprimam astfel: „Chiar daca noi, simplii cetateni, stim si ne dam seama ca asteptarile noastre mari nu vor fi implinite prea curand.” , o faceam constient ca marile promisiuni facute in campanie vor trebui sa invinga marile lipsuri pe care le-a acumulat tara in ultimii patru ani , iar populatia va intelege. Ceea ce nu am inteles, insa, este de ce nume controversate, MACULATE (dupa pretentia „Indiferentului de la Cotroceni”) isi regasesc locul in viitorul Parlament ba, mai mult, au si pretentii guvernamentale.

    O fi politica atat de complicata si nu o intelegem noi, o fi cancelariile externe mai presante si mai importante decat vointa poporului, dar asta nu inseamna ca poporul trebuie ignorat. Dar ma intorc iar la niste postari mai vechi, in care aminteam ca, in general, politica a fost asociata reprezentantelor celei mai vechi meserii din lume si-mi dau seama ca, trecand peste iluzia de democratie pe care mi-a dat-o votarea, cata vreme in Romania nu se va schimba sistemul, matraguna nu va fi eradicata.

    Raman, dar, cu acest gust amar al victoriei pe care il incearca, cu siguranta, si alte cateva zeci de mii de sustinatori ai USL-ului care visau ca nume (le redau in ordine alfabetica) ca Anastase Roberta, Igas Constantin Traian, Oprea Gabriel (doar ca ministeriabil) si alti asemenea lor sa nu ne mai solicite timpanele, mintea, inimile si simtirile acum, cand majoritatea zdrobitoare a victoriosilor nu mai are nevoie nici de calcule eronate, nici de migrari de conjunctura sau de ploconeli „populariste”.

    Ganduri utopice de simplu cetatean.

    JOI, 13 DECEMBRIE 2012

    Imnul OUTSIDER-ilor
    Astazi nu ma voi referi la o persoana anume. Nu ma voi referi nici la rezultatele alegerilor si nici la urmarile acestora.

    In tura geroasa de ieri, fara nici un mijloc media cu care sa-mi ostoiesc gustul amar pe care l-am resimtit, si redat, in ultima postare, am avut inspiratia unei melodii, parca predestinata sa le sune in ureche a paguba arogantilor de tip „ciocu’ mic, ca acu sintem noi la guvernare”, asa cum timp de opt ani ne-au oripilat cu cat de frumosi erau ei cu „pusca si cureaua lata” (pacat de acest cantec).

    Nu stiu daca autorul si interpretul ei s-au gandit ca, undeva, candva, hit-ul acesta va putea sluji de imn unor invinsi, dar mie tare mi-a placut, cel putin refrenul.

    Iata-l:

    FIECARE ZI FARA TINE
    MA FACE SA MA SIMT DIN CE IN CE MAI BINE
    O URMA DE PARFUM SI MULT-MULT PRAF PE DRUM
    E TOT CE LASI IN URMA TA…

    Iar parafrazat, acest hit merita sa le fie, ca o aducere aminte a ce au fost odata, imnul lor, al OUTSIDER-ilor:

    N-am sa uit ca iti este greu,
    Pe noi ne-ai dus cu presul mereu
    Acum sa stii ca ARS-ul imi pare mult mai mare
    ooo
    Nu trece zi fara sa zambesc
    Chiar credeai ca o sa te opresc
    Ai vrut sa fiu alaturi de tine
    Sa ma arzi si pe mine

    Refren: Fiecare zi fara tine
    Ma face sa ma simt din ce in ce mai bine
    O urma de taciuni si mult-mult praf pe drum
    E tot ce lasi in urma ta…

    Nu am motive sa te regret
    Prostia ta avea un pret prea concret
    Sa stii ca o valoare mai mare are o floare
    ooo
    Si nu te mint , n-are nici un rost
    Cand te-am votat , am fost doar un prost
    Credeam ca ai MAI MULTA ONOARE
    Dar m-ai FRIPT foarte tare

    Refren (x2)

    O umila incercare.

    Cu stima,
    Un om al muncii batjocorit de ARTIMETICA pdl-isto-basista

  22. Acum ca au ajuns la guvernare cei de la USL, domnule Voiculescu, nu-i slabiti pe si tineti-va de capul lor astfel incat pe viitor daca Basescu isi va depasi atributiile sa initiati o noua motiune de suspendare care sa se termine cu demiterea lui.

  23. @ Bibicu de la 37
    Eu am inteles că România este gara cu pricina, că trenul scăpat pe panta este o criză generalizată, că, pe moment, nu mai sunt soluţii (toate liniile ocupate) iar „catindatul” mai are încă moral, facând haz de necaz (nu poate fi decât un român).
    Ham, te-nham sau mai chinezeşte Ham Ten Ham ! Poate-i asta scaparea…

  24. @ Dan Voiculescu

    Domnule Voiculescu,
    Nu spune nimănui celor de la UDMR că art. 1 alin. 1 din constituţie NU SE POATE MODIFICA PRIN REVIZUIRE?

    Mi-e teamă că domniile lor nu au înţeles Constituţia sau vor să ne facă pe noi să nu o înţelegem.

    ARTICOLUL 1 – Statul roman
    (1) Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

    Din câte înţeleg, UDMR-ul ar vrea un stat multi-naţional şi, în loc de unitar, federal.

    Avem însă un alt articol în Constituţie…

    ARTICOLUL 152 – Limitele revizuirii
    (1) Dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii.

    Acesta spune foarte clar că acel articol 1 aliniatul 1 nu poate fi obiectul revizuirii. În consecinţă acest art. 1 alin. 1 există cât timp va exista constituţia.

    Cineva mi-a spus, nu-i nimic, se modifică şi art. 152. Evident nu se poate, pentru că şi el se referă la o dispoziţie „privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman”.

    Singura modalitate de a modifica art.1 alin.1 este o Constituantă şi o Constituţie cu totul nouă.

    Mie mi se pare deja o formă de manipulare a politicienilor români (nu mai vorbesc despre manipularea cetăţenilor) dacă măcar avem ceva de vorbit despre modificarea acestui aliniat din Constituţie.

    Nu se poate aşa, trebuie ca vorba ce se plimbă prin mass-media, cuvântul pe care iese pe gura unui politician, mai ales dacă este preşedinte sau premier, în special dacă iese pe gura cuiva din legislativ, să aibă o minimă informaţie reală în spate. Simpla explicare a acestui adevăr încheie, o dată pentru totdeauna, scandalul cu „ne fură ungurii Ardealul”.

  25. iulian maftei Says:
    decembrie 12th, 2012 at 10:44 pm

    Pe Basescu cand il suspendati???? Sper cat mai repede sa se intample asta.

    Permite-mi de a te numi ” ULTIMUL CRETIN PE ANUL 2012″ !
    Imi pot permite de a te numi CRETIN, de ce? Simplu!

    Drag CRETIN,
    Daca va mai exista un alt REFERENDUM ECONOMIA ROMANIEI SE VA DUCE DRACULUI DE RAPA.
    Cretinule, CURSUL VALUTAR AR LUA-O RAZNA, AM AJUNGE IARASI LA 4.60 RON/E, sau poate mai mult.

    ROMANI CRETINI! NU „PARLAMENTARII” DISTRUG TARA, CI ROMANII CARE NU AU O BOABA DE ECONOMIE PE CREIERUL PRAFUIT…..
    TREZITI-VA!!!

  26. CU MORMÂNTUL ÎN DESAGĂ

    Ion, copil bătrân din flori de mai,
    Poartă în cârcă sacul de mălai
    De patru duble, cu bătaie, peticit,
    Cu glie de pe Bărăgan. E fericit.
    La vamă controlat de mortăciune,
    Oftă : e locul meu de-ngropăciune.
    E plină ţara noastră de şnapani,
    Atât mi-a mai rămas de la jidani.
    Fraţii mei, treziţi-vă, nu-i şagă,
    Luaţi cu voi mormântul, în desagă ;
    Băgaţi acuşi în Constituţie o vorbă,
    Pământul strămoţesc nu este ciorbă
    De halit, cu lingura sau polonicu’.
    S-ar zvârcoli în groapă şi nea Nicu.

Comentariile sunt închise.