„Dacă aş fi preţuit mai mult liniştea şi siguranţa funcţiei mele (…) m-aş fi înţeles demult cu domnii Voiculescu, Antonescu şi Ponta.” Traian Basescu, EVZ, 3.12.2012.

Domnul Basescu minte. Isi pretuieste siguranta functiei mai mult decat orice, mai mult decat 7.4 milioane de voturi. Mai mult chiar decat democratia pe care o sfideaza ignorand vointa liber exprimata a majoritatii romanilor. Daca USL ar fi acceptat o „intelegere”, Traian Basescu ar fi ramas in vacanta.

Prin atacurile din aceste zile, domnul Basescu incearca sa-si consolideze pozitia pentru a-si putea pastra functia si dupa alegeri. Pentru a forta o „intelegere” de tipul „accept victoria USL, dar voi nu ma suspendati.” Incearca sa fie „dur” pentru a putea negocia de pe pozitii de forta. Nu intelege ca, intr-un stat de drept, nimeni nu poate pune conditii pentru a respecta votul romanilor din 9 decembrie! Cu atat mai putin un presedinte demis. Dar Traian Basescu s-a ratacit.

In ultima saptamana de campanie electorala, va lansa si alte invitatii la „intelegeri”, va sustine interminabile conferinte de presa, interviuri si dezbateri in care „se va lupta cu politicienii”. Va genera conflicte si va ordona mobilizare generala institutiilor pe care inca le controleaza pentru a ataca liderii USL. Pe scurt, va face totul pentru a-si salva functia. Atat de mult o pretuieste…

23 COMENTARII

  1. Stimate domnule Voiculescu,

    avand in vedere faptul ca trustul dvs. de presa este cel mai patriot dintre cele existente, as dori sa va adresez urmatoarea intrebare:

    N-ar fi cumva posibil, tinand cont ca televiziunea in special este un mijloc de informare IN MASA, sa se renunte la utilizarea abuziva a neologismelor, pentru ca toata lumea sa inteleaga stirile? Este cunoscut faptul ca Romania nu este o tara anglofona si char daca ar fi, nimic nu justifica inlocuirea unor termeni consacrati din limba romana cu echivalentii din engleza. Mai concret:

    breaking news – ultima ora
    board – consiliu de conducere
    brand – marca
    summit – intalnire la nivel inalt
    trend – tendinta

    Intrebati-i, va rog, pe cei cu care va intalniti in campania electorala prin piete si pe strada, cati dintre ei inteleg semnificatia acestor termeni? Oare emisiunile de stiri se adreseaza exclusiv unor minoritati „cunoscatoare” de limba engleza sau realizatorii, redactorii, editorii chiar NU CUNOSC traducerea termenilor respectivi si prefera sa rostogoleasca englezismele pe gura pentru a parea rafinati?

    Multumesc,

    Dan Revengiu

  2. Fiind băiet, cârciumi cutreieram
    Şi nici o sticla cu beutură, nu ratam.
    Pe mări am navigat,
    Iar sticla cu rom mi-a fost fârtat.
    Când în port am ancorat,
    Mi-am depus candidatura şi am fost votat.
    Eeee….ce viaţă frumoasă am avut,
    Chiar dacă electoratul nu m-a mai vrut.
    Hă-hă-hă…. ei cred că voi pleca
    Dar eu la guvernare tot voi sta,
    Pisicuţul Ponta pe ochi se va zgâria,
    Când nas în nas, cu mine iar va da.
    În 9 decembrie, votul va fi in zadar,
    Eu voi câştiga din nou, dar USL n-are habar
    Hă-hă-hă-hă ….. ce-mi place să fiu barbar….

  3. SPIRIT DE OBSERVAŢIE

    Văzutu-l-aţi pe Traian Băsescu, sâmbătă, când primea „hororul” gărzii populare, o siluetă jalnică în nişte pantaloni cu două palme mai lungi, pe care-i târşea ca ultimul haplea ? Ei bine, cu spiritul de observaţie feminin, o româncă i-a strigat:
    – Băă prăpăditule ! luaşi până şi pantalonii de preşedinte ai lui Adrian Năstase …

  4. nu sunt simpatizantul niciunui partid politic, insa cum poate usl-ul sa tipe in gura mare ca vrea schimbare, ca ei sunt solutia pentru viitorul acestei tari cand in braila candideaza un mafiot? realmente vasile varga, candidat din partea usl-ului in colegiul 2 este un notar public extrem de cunoscut care a avut si are stranse legaturi cu mafiotii din judet. asta e solutia? propun ca in 2016 sa candideze si bercea mondialu’ sau alte ciori care fac parte din lumea buna. va faceti de ras, fratilor. sigur, basescu pute, ppdd-ul nu mai vorbesc, insa cred ca s-or gasi in tara asta niste oameni decenti care pot schimba ceva, nu d-alde vasile varga si alte rebuturi care i-ar face de rusine si pe mandrii locuitori ai baicoiului

  5. PROPUNERE DE ARMISTIŢIU

    Chiar mai veninos de-ar fi Zeus decât tarantula ,
    Din partea noastră, ar putea să aibă toată stima ,
    De-ar sta calm în banca sa şi n-ar mai sădi hula ,
    Aşa cum javra stă sub masă şi îşi linge … rima .

  6. PUTZAHARA
    este o săritură politică prezentată în astă seară (18:30 ) de un putzoi, nimeni altul decât Guvernatorul, prin care după desprinderea inevitabilă şi definitivă de trambulina populară, fiind în aer, se roteşte pe jumătate (180˚) astfel încât simţind că se prăbuşeşte, se află cu faţa spre eternitate şi cu spatele la Cotroceni. E simplu. Nu mă îndoiesc de înţelegera dvs.
    Trecerile neracordate de la tâmpenie la aiureală, şi invers, sunt exerciţii de încălzire ale putzoiului (pe nume de concurs Traian Băsescu) premergătoare săriturii politice care-i poartă numele : PUTZAHARA.

  7. AI TRAS PIELEA TRAIANE

    http://jurnalul.ro/it/stiinta/fenomen-incredibil-cu-18-zile-inainte-de-apocalipsa-prezisa-de-mayasi-oamenii-de-stiinta-nu-au-explicatii-video-630494.html

    Astăzi are loc un fenomen care se repetă numai o dată la 2.737 de ani. Este vorba de alinierea planetelor Mercur, Venus, Saturn cu vârfurile celor trei piramide de la Gizeh şi…. Palatul Cotroceni prevestind Apocalipsa din 09.12.2012. Niciun om de ştiinţă, în afara lui Traian Băsescu, nu a găsit încă vreo explicaţie sau vreo legătura cu sfârşitul lumii.
    Barosanilor, mereţi minchenaş de prăduiţi lovelele « jmanglite », cu pulimea, drept bilet de traversare pentru Caron.

  8. …si un singur tel : denigrarea Dv.
    Sa fie invidia de vina ? Sau Va uraste pentru ca l-ati refuzat candva ? Sau pur si simplu e constient ca sunteti un om valoros care ar putea deveni unicul Prim-ministru cu viziune si cu reala daruire pentru tara si popor ?

  9. @ Dan Voiculescu

    Recunosc că nu mai pot să ascult ce spune domnul Băsescu, pur şi simplu schimb canalul când domnia sa apare la TV. Interesant este însă că, deşi nu spune nimic important pentru ţară în aceste conferinţe de presă, toate televiziunile preiau mesajul şi îl reiau şi îl reiau îl reiau… îl discută, îl întorc pe toate feţele, oare ce a vrut să spun, ce a vrut să insinueze, ce îi spun serviciile, ce fac procurorii…

    Televiziunile private nu au nici un fel de obligaţie în a transmite mesajul preşedintelui. Dacă aş avea eu putere, aş face ca nici o televiziune privată importantă, în frunte cu Realitatea, Antena 3 şi România TV să nu mai discute despre preşedinte, să nu-i mai dea mesajele şi aşa mai departe. În scurt timp nimeni nu şi-ar mai consuma nervii cu Traian Băsescu pentru că nimeni nu va mai accesa informaţia de acest tip. Dacă am putea scăpa şi de omoruri, violuri, jafuri şi „aflăm de la DNA”, poate că vede şi viaţa mai frumoasă.

    Cui îi mai pasă cum doreşte domnul Băsescu să vadă realitatea românească?

  10. Ma ingrijoreaza ce se va intampla dupa 9 decembrie, odata ce USL-ul va castiga covarsitor alegerile. Nu am presentimente prea bune in ceea ce priveste intelepciunea presedintelui. Vom avea sarbatori de pomina, oricum!!!

  11. probabil ca acest comentariu nu va aparea pe site, dar totusi sunt dator sa imi exprim pct de vedere. Citez „nimeni nu poate pune conditii pentru a respecta votul romanilor din 9 decembrie! Cu atat mai putin un presedinte demis”, Ati uitat ceva, dle Voiculescu, Basescu nu e demis !!!!
    Sa afirmati ca Basescu minte, trebuie sa aveti argumente. Cand eu spun ca as devenii prieten cu dvs daca as fi in Romania, dvs nu puteti combate afirmatia mea, decat daca vin in Romania si nu fac ce am promis. Deci exista o conditie. Acea conditie daca nu e indeplinita dvs puteti demonstra usor ca am mintit. Pana atunci, e doar parerea dvs. E doar un zvon, o barfa si cred ca un om precum dvs nu lanseaza barfe de genul acesta.

  12. Am luat la cunostinta ca s-a facut (guvernul) recunoasterea profesionala a medicilor cu studiile-n Canada, USA, Israel, Australia si Noua Zeelanda.
    N-ar trebui , logic , de bun simt si moral, sa se faca idem si la fel pt. profesori si ingineri ?

    PS. N-am discutat intentionat de ala autointitulat „Presedintele” caci e mort social si politic.
    Sper sa va vad pe dvs. la Cotroceni caci ar cam fi timpul.

  13. Grija pentru propriul scaun ii face pe toti sa nu mai judece rational. Domnule Voiculescu, la fel ca guvernatorul si camarilla sa, nu faceti decat sa aruncati zoaie in adversari in loc sa propuneti ceva concret. Ba mai mult, profitati de propriile posturi pentru a va impune angoasele. Elocvent este sa-i privesti decat cateva emisiuni pe Dana Grecu si pe Victor Ciutacu. Prima nu intelege nimic din ceea ce se intampla, dar are reactii de menopauza timpurie si paranoia permanenta. Ipochimenul ciutac, de nu-si incape in piele de ingamfat, mare gazetar ce nu a facut nimic pe unde a fost, dar s-a simtit bine decat cand a pus botul la robinetul public, ne umple, cand apare, de bale si istericale. Multe din ultimele sale aparitii dau impresia ca baiatul este sub influente bahice evidente. Poate asa crede ca va ajunge presedinte! Pacat ca se ajunge la dementa cu asemenea ”moderatori”. Daca atat intelegeti din ceea ce fumati domnule Voiculescu, vai mama noastra!

  14. Pe Basescu il intereseaza doar propria piele sa scape cat mai curat, vointa poporului este nula pentru el. Cred ca si dupa 9 decembrie se va intampla asa. Ma tem ca degeaba va castiga USL-ul detasat nu va numi pe Ponta premier.

  15. @ Bibliotecaru

    Constat ca ati facut progrese semnificative in ce priveste viziunea dv.politica. Se cunoaste ca ati terminat de citit „Lupta politica” primita de la dl.Voiculescu. :)

  16. De ce ati demisionat din Senat ca sa nu puteti fii urnarit penal?? De ce trustul pe care il patronati defaimeaza pe oricine gandeste altfel decat vor angajatii dumneavoastra, exemplul, cazul Alinei Dumitru care a fost facuta in toate delurile pentru ca a zis ca nu a apucat sa voteze la referendum? De unde aceasta atitudine de ” cine nu este cu noi este impotriva noastra si il iubeste pe Basescu”? Si ultima intrebare. De ce in seara de dupa referendum la postul Antena 3 se spunea ca Basescu a fost demis cu 52% cand absolut toate celelalte televiziuni indicau un procent de prezenta la vot de 47%? Astept un raspuns de la dumneavoastra si nu injuriile unor copilasi care nu stiu cu ce se mananca politica insa au invatat sa injure.

  17. @ Dan Doboseriu

    Domnul Voiculescu a fost parcimonios, nu mi-a trimis absolut nimic… :D Şi am candidat conservator în colegiul meu… hi hi hi

    Pe de altă parte, nici eu nu am capacitatea financiară de a cumpăra cartea domniei sale, biblioteca mea este plină doar de cărţi primite gratis (şi aş vrea să mulţumesc, pe acestă cale, încă o dată donatorilor). Bănuiesc că voi rămâne neşcolit.

  18. @ Bibliotecaru

    Spre deosebire de dv., eu nu mi-am facut o biblioteca … (pe) degeaba . :)
    Nu prea am inteles de ce ati descoperit abia acum ca sunt din Piatra Neamt din moment ce am dezvaluit acest „secret” de mai multe ori de cand comentez pe blogul dlui Voiculescu , ultima data pe 21 nov. a.c.
    „Amenintarea” dlui Voiculescu, potrivit careia „facea cinste” cu un exemplar din „Lupta politica”, a fost intr-adevar degeaba din moment ce nici dv., care sunteti, dupa cate stiu, un soi de administrator al blogului sau, nu v-a trimis , nici macar in format pdf cartea sa .
    Va salut cu tot respectul si va urez numai bine .

Comentariile sunt închise.