Avem o țară atât de frumoasă, cu locuri spectaculoase, de o rară diversitate!

Litoralul, Delta Dunării și Carpații noștri, care nu sunt cu nimic mai prejos decât Alpii elvețieni. Cu toate acestea, turismul nostru rămâne în permanență un subiect de tratat la „și altele”.

Turismul e mereu o prioritate, în declarații, și mereu lăsat să se descurce cum poate, în realitate. Am tot repetat asta, turismul poate fi nu doar o ramură importantă a economiei, ci și un factor care poate genera o percepție pozitivă asupra României. Există un potențial uriaș, dar avem nevoie urgent de un pachet de legi ale turismului! Un pachet de legi care să includă măsuri pentru încurajarea investițiilor, dar și norme de protecție a mediului și prezervare a cadrului natural sau obligații pentru autoritățile locale privind conservarea și întreținerea monumentelor urbane.

Totul începe cu infrastructura de transport, unde lucrurile continuă să se miște extrem de încet.

 

8 COMENTARII

  1. Avem o tara frumoasa,asa cum spuneti si dumneavoastra,pacat ca nu se investeste in turism avem peisaje frumoase locuri unice in lume si nu stim sa profitam de ele(cel mai bun exemplu este grecia care promoveaza fiecare pietricica de pe insulele alea ale ei).munti dealuri campii delta mare tot ce vrei pt a face un turism la standarde europene un turism care ca concureze cu marile tari care tomai din turism traiesc.

  2. Majoritatea guvernantilor au promis in campaniile lor electorale ca vor face din turismul romanesc unul care sa concureze cu marile tari care fac in turism inimaginabil din toate punctele de vedere,insa din pacate toti su lasat turismul de izbeliste in voia sortii….s-ar face bani frumosi din turism insa cred ca nu se vrea.

  3. Este pacat de frumusetea tarii astia sa nu fie promovata sa nu se investeasca mai nimic in turism…guvernantii de duc cu zaharelul si numai cand se apropie votul pomenesc si ei de turism de infrastructura de multe multe altele dar de fiecare data toate raman la stadiul de promisiune.

  4. Daca turismul ar ocupa un punct prioritar pe langa celelalte care sunt de facut cred ca romania ar duce-o mult mai bine si la bugetul de stat s-ar strange multi bani care pot fi investiti in alte domenii…dar astea sunt doar ipoteze care nu stiu cand vor avea o finalitate.

  5. Odata industria turismului era una infloritoare,imi pare rau sa constat ca nu s-a mai facut nimic absolut nimic in a promova frumusetea si traditiile romanesti…importam tot felul de sarbatori occidentale si de ale noastre am uitat in totalitate este un lucru trist sa vezi vechi statiuni lasate in paragina(ex:baile herculane-odata era perla turismului european)si multe altele statiuni de renume care acum sunt folosite cine stie pentru ce numai pentru turism nu.

  6. Guvernantii trebuie sa tina seama de sfaturile unor persoane cu experienta(asa cum sunteti dumneavoastra)pentru a pune umarul la dezvoltarea acestei ramuri a economiei foarte benefica si banoasa,dar parca sunt orbi si muti si nu vor sa vada degradarea absoluta si totala a hotelurilor si resorturilor care pot fi generatoare importante de bani pe bugetul de stat.

  7. Trebuie sa ne uitam la tarile care stiu cum sa faca turism.sa copiem de la ei ca noi din cate vad nu avem specialisti care sa faca din aceasta ramura un flagel important al economiei.Latura aceasta a turismului este un generator de bani dar ca sa si produca bani ar trebui sa vedem o implicare masiva din partea statului cat si a sectorului privat.

  8. Romania daca ar stii sa faca turism ar fi peste multe tari care au o economie fff buna.trebuie sa invatam sa ne promovam daca vrem sa avem o tara cu un turism bun care sa concureze cu tarile care traiesc din asa ceva.

Comentariile sunt închise.