Am regăsit, pe Pagina de media, un interviu mai vechi cu un fost colaborator, Cătălin Tolontan.

Cătălin vorbește despre modul în care era condus Trustul Intact la acea vreme și pomenește două cuvinte cheie: libertate, profit.

Are dreptate.

Și mai spun ceva: profitul, într-o instituție de presă serioasă, e condiția libertății!

Un trust de presă care face profit, care își plătește toate impozitele poate oferi toată libertatea jurnaliștilor săi.

Iar eu cred în libertatea presei!

4 COMENTARII

  1. Un interviu pertinent si profesional dat de un jurnalist cu state vechi in presa din romania,libertatea presei si conspiratiile din jurul ei(cum ca anumiti patroni ar pune presiuni pe cei care sunt in subordinea lor)cred ca tolontan a facut lumina in acest aspect si a evidentiat faptul ca presa este libera jurnalistii nu sunt presati sa faca anumite lucruri pentru patronii lor….si pana la urma este o afacere si ca orice afacere trebuie sa aduca profit un trust de presa pentru a avea bani sa plateasca jurnalistii trebuie in primul rand sa produca bani.

  2. Asa face un adevarat om de presa un manager care vede im echipa lui oameni foarte pregatiti conpetenti,libertatea presei puterea cuvantului si profesia de jurnalist trebuie respectata oriunde,trustul intact este dupa parerea mea cel mai puternic trust de televiziune si presa din romania,cu oamenini a caror pregatire este la standarde internationale iar asta reiese din multitudinea de premii primite la un nivel la care altii pot doar sa viseze

  3. Aveti perfecta dreptate domnule Voiculescu,un trust de presa care face profit care isi plateste toate taxele si impozitele care face presa libera si transparenta in care isi desfasoara activitatea jurnalisti competenti cinstiti si profesionisti este un adevarat trust care informeaza corect populatia pe diverse teme (politice,sociale,economice etc).insa mai cunoastem si alte trusturi sa le numim asa care sunt restantiere la taxe si impozite si merg pe burta sai se fac ca nu vad sau ca au uitat,si asta este o realitate.

  4. Pentru asta s-a murit la revolutie…pentru libertatea presei,pentrul libera exprimare a poporului roman pentru acest sentiment frumos dupa care am tanjit atatia si atatia ani.cred ca reprezinta lucrul fundamental al unei societati sanatoase democratice care isi contureaza un viitor frumos.presa reprezinta a patra
    putere in stat,este o piatra de temelie in cladirea unei societati moderne unde fiecare membru al ei se exprima liber,poate avea opinii personale(bineinteles asumate)poate avea un dialog liber fara masuri coercitive din partea autoritatilor.

Comentariile sunt închise.