Într-o societate echilibrată, în care miza principală rămâne ce construim împreună, nu ce demolăm separat, consider că trebuie să ne ridicăm peste orice interese partizane și să susținem deschis proiectele benefice majore, indiferent cine le promovează.

În mesajul de astăzi al președintelui Iohannis s-au regăsit două dintre temele a căror oportunitate o susțin constant în ultima perioadă:

  1. Necesitatea de a aloca fondurile europene primite în contextul pandemiei, cu precădere, către autostrăzi, căi ferate, infrastructură în general, precum și în educație, în stimularea inteligenței și creativității națiunii române.
  2. Imperativul de a negocia inteligent fondurile ce ne sunt alocate, încercând să le suplimentăm până la finalizarea deciziilor la nivelul Uniunii Europene. Da, trebuie să încercăm să obținem încă 3-5 miliarde de euro, pe lângă suma deja prognozată.

Mai bine mai târziu decât niciodată, clasa politică din România poate învăța să separe inevitabilele dispute interne de obiectivele naționale majore!

Am încredere că, în acest moment, Președintele, Premierul și liderii principalelor partide înțeleg că trebuie să acționeze constructiv în aceeași direcție, astfel încât România să poată obține o finanțare europeană cât mai consistentă, pe care să o investească responsabil în infrastructură, agricultură și inteligență (educație, cercetare, inovație).

Acesta poate fi, foarte succint, Proiectul de țară al României. Restul e doar politică internă.

 

26 COMENTARII

  1. din cate am observat cei de la conducere se cearta intre ei in loc sa faca front comun in beneficiul acestei tari.

  2. iohannis are comportament dictatorial el nu vrea sa discute cu nimeni doar cu ,,guvernul lui,, asta mi se pare lipsa de respect si apucaturi dictatoriale.

    • buna ziua, sunt Radu. Stau in Franta.
      nu stiu daca aveti idee ce a patit Macron – presedintele Frantei de 14.07.2020 – ziua Frantei.
      dimineata a participat la defilare
      apoi a dat un interviu la TV
      apoi si-a luat sotia si s-au plimbat in Paris.
      Acolo au avut nenorocul sa dea peste „Gilletes jaunes”
      a fost abordat destul de neprotocolar, si la un moment dat cand a vrut sa plece – caci, nu-i asa, se oplimba cu sotia – un protestatar i-a spus nervos: „Eu va platesc domnule presedinte, nu plecati!”
      Sunt curios daca cineva il aborda asa pe johaniss, cam ce ii facea SPP-ul. Si mai ales care era reactia lui ..
      Macron s-a oprit si a continuat lejer discutia cu ei, chiar daca evident nu avea chef de asta.

  3. cred cu toata taria ca romania isi va revenii din acest soc singura sau cu ajutorul uniunii europene isi va revenii intr-un final.dar sa plece de la guvernare astia parazitii astia de orban si de tataru ca ne-a ingropat la propriu.

  4. in politica interesul intotdeauna este unul prioritar indiferent de ce consecinte provoaca asa ca cei care sunt acum la butoane isi vad doar interesul lor si cam atat.

  5. eu m-as bucura sa fie cineva care sa stie cum sa negocieze aceste sume dar cine?ca din acest guvern nu vad unul care sa se priceapa la ceva,mai ales la negociat la un asa nivel de inalt.

  6. parca-l si vad pe catu la negocieri cum ia pozitia ghiocelului si semneaza tot ce ii dau aia acolo ca un primar.cam asta este nivelul nostru in diplomatie..capul plecat..ghiocel..si semnat unde ne arata ,,mai marii,, lumii.

  7. conflicte in politica mereu vor si asta nu numai la noi in toata lumea se intampla asa ceva dar in situatii exceptionale cum este cea de acum ar cam trebui sa se renunte la divergente si sa se ajunga la un numitor comun.

  8. accesarea de fonduri este o urgenta nationala si investitia in agricultura si infrastructura este primordiala pentru romania.

  9. din aceasta incertitidine eu nu mai inteleg mai nimic fiecare vorbeste despre fiecare si nu se ajunge la o concluzie parca sunt orbi sau nu vor sa vada prin ce trecem cu totii,sau se urmareste altceva.

  10. da,dar de la nivel declarativ pana la fapte este cale mult prea lunga.eu ma bucur ca a ajuns la o concluzie demult spusa de dumneavoastra dar sa vedem si actiuni in acest sens din partea presedintelui.

  11. ar fi foarte frumos ca un proiect de tara sa fie salvarea romaniei insa este nevoie de foarte multa implicare din partea tuturor.

  12. toate aceste contre dintre putere si pozitie nu fac decat sa stirbeasca imaginea romaniei atat in interior cat si in exterior.

  13. in agricultura este mult de investit pentru ca nu s-a mai facut mai nimic de 30 ani.iar sistemul de irigatii practic nu mai exista.

  14. constructia de autostrazi va atrage si mai multi investitori straini.asta ne cam tine pe loc pe noi de cativa ani,autostrazile,este nevoie de ele ca de aer.

  15. consider ca avand acelasi numitor comun reprezentantii partidelor politice din romania vor construi o romanie mai frumoasa,o romanie care sa fie atractiva pentru marii investitori straini.

  16. consider ca avand acelasi numitor comun reprezentantii partidelor politice din romania vor construi o romanie mai frumoasa,o romanie care sa fie atractiva din toate punctele de vedere in domneiul turismului,al tehnologiei informatiei,al agriculturii moderne si eficiente.

  17. consider ca avand acelasi tel politic reprezentantii partidelor politice din romania vor construi o romanie mai frumoasa,o romanie care sa fie atractiva din toate punctele de vedere in domneiul turismului,al tehnologiei informatiei,al agriculturii moderne si eficiente.

  18. banii europeni sunt bine veniti in romania unde chiar este nevoie de ei dar trebuiesc investiti cu cap si pe durata lunga de timp.

  19. stalpii noii puteri din romania incep sa se clatine sub presiunea situatiei actuale a tarii,aliantele care se fac trebuie sa aiba ca rezultat final dezvoltarea economica si consolidarea micii industrii pe care romania inca o mai are.

  20. timp de foarte multi ani romania a fost ingradita in a lua singura deciziile pentru sine acum cred ca a sosit momentul sa devenim asa putin ,,independenti,,din anumite puncte de vedere.

  21. nimic nu se face peste noapte nici tarile puternic dezvoltate nu au devenit o putere asa dintr-o data insa este nevoie de viziune si de implicare pe langa investiile masive injectate in economie.

  22. ,,curajosii,, astia din guvern fac doar figuratie si mai nimic concret iar poporul s-a cam saturat de acest teatru ieftin.

  23. chiar daca se vor accesa acesti bani de la uniune eu cred ca o parte dintre ei se vor ,,evapora,,prin cine ce firme private facute asa din neant.credibilitatea este pusa la grea incercare.

  24. separarea discutiilor acide dintre mai marii tari cred ca va duce la liniste pe scena politica romana si o mai buna desfasurare a lucrurilor in societatea,pentru ca acolo unde ezista cearta,neintelegeri nu se poate construii nimic.

  25. romani nu mai votati oamnei car enu isi iubesc tara ….asta trebuie sa intelegem noi.

Comentariile sunt închise.