Am intrat în posesia unui sondaj care clarifică tendința pe scena politică pe termen mediu.
Interesant și sper favorabil pentru viitorul României.
Umanismul pragmatic are și el, ca doctrină, un rol.
Cred cu tărie că România poate fi Elveția Europei de Est.

100 COMENTARII

  1. Până la urmă era de așteptat această evoluție către doctrina umanistă, era doar o chestiune de timp ca teoriile liberale ale democrației să recunoască caracterul dual al ființei umane – ființă în același timp individuală și colectivă – și să se autodepășească

  2. in acest moment societatea romaneasca este condusa de persoane incompetente si lucrul acesta trebuie sa ia sfarsit.

  3. incertitudinea in spatiul politic romanesc este mult prea mare, de aceea este nevoie de umanism pentru a mai linistii tavalugul acesta de oprelisti venite peste tara noastra.

  4. numai uniti putem face lucruri frumoase in romania,dar din pacate in aceste momente unitatea este cea care ne lipseste.

  5. După 30 de ani de experimente politice, unele destul de reușite, cum a fost USL, poate e timpul pentru o schimbare reală în politica românească și nu văd de ce nu ar fi umanismul această schimbare. Eu unul sigur aș vota un partid capabil să implementeze politicile publice specifice umanismului pragmatic.

  6. Cu câteva excepții, singura doctrină pe care o înțeleg politicieni din România este cea a traseismului și a propriului interes. Cu clasa noastră politică nu văd posibilă prea curând nicio schimbare, nici măcar o îmbunătățire a actualului sistem capitalist semi-sălbatic din România.

  7. După ce România a încercat, pe rând, mai toate doctrinele politice de la stânga la dreapta, cu toate combinațiile posibile, cred că a sosit momentul potrivit pentru o abordare umanistă. Cetățenii pare că asta își doresc.

  8. Tendințele sunt clare, tot ce mai rămâne acum de făcut este ca un partid politic să canalizeze aceste tendințe. PUSL chiar are o șansă dacă își folosește inteligent atuurile pe care le are.

  9. România a ajuns în colaps politic, economic și social. Societatea e tot mai divizată, economia pare că a intrat în vrie. Acesta ar fi un moment bun pentru punerea doctrinei umaniste în practică, dar mă întreb dacă mai există politicieni capabili să se apuce de un astfel de proiect.

  10. Și eu cred că în acest punct al dezvoltării socio-economice din România, doctrina umanismului pragmatic este singura capabilă să realizeze un echilibru real între indivizi și societate.

  11. Eu cred că tirania dură a comunismului și tirania mai subtilă și mai înzorzonată a capitalismului sălbatic au fost niște etape necesare de dezvoltare ale societății și ale indivizilor, poate fără acestea nu ar fi fost posibilă apariția și cristalizarea ideilor umaniste.

  12. colapsul politic romanesc este de proportii inimaginabile, in astfel de momente se vad cine sunt cu adevarat oamenii de stat.

  13. din punct de vedere economic tara noastra nu mai este suverana,din pacate depindem foarte mult de importuri de tot felul.

  14. Deocamdată scena politică din România arată sinistru. Chiar mă gândeam că nu poate să apară ceva mai rău decât USR, naivul de mine, și a apărut AUR. Sper din toată inima ca sondajul de care vorbiți să vină cu ceva vești bune, pentru că situația actuală e chiar deprimantă.

  15. Dacă privim cu obiectivitate la ce s-a întâmplat în politica românească din ultimii 30 de ani nu e greu să dăm seama că avem nevoie de niște principii doctrinare sănătoase precum cele umaniste. Toate celelalte încercări de până acum au dat greș într-o măsură mai mică sau mai mare.

  16. Eu am mare încredere în doctrina umanistă. Poate vine ca reacție la faptul că am fost foarte dezamăgit atât de doctrinele de stânga, cât și de cele de dreapta din România, nu știu, dar în momentul acesta, umanismul pare singura opțiune valabilă.

  17. După 30 de ani de experimente politice, unele mai mult sau mai putin reușite, cum a fost USL, poate e timpul pentru o schimbare reală în politica românească și nu văd de ce nu ar fi umanismul această schimbare. Eu sigur aș vota un partid capabil să implementeze politicile publice specifice umanismului pragmatic.

  18. După multe experimente politice, mai mult sau mai putin reușite, trebuie o schimbare pe scena politica. Eu sigur aș vota un partid capabil să implementeze politicile publice cu viziuni umaniste.

  19. Am incercat fel de fel de experimente politice, mai mult sau mai putin reușite. Imi doresc schimbare pe scena politica si aș vota un partid cu viziuni umaniste.

  20. daca dupa evenimentele din 1989 romania nu si-a gasit o doctrina dupa care sa se ghideze cred ca cea umanista este cea mai potrivita pentru tara noastra.

  21. neintelegerile lor politice se vad in facturile noastre din ce in ce mai mari la energie si intr-o inflatie care creste de la o zi la alta.

  22. eu sunt constient de faptul ca daca la noi in tara ar exista o conducere umanista altfel ar sta lucrurile in administratie iar nivelul de trai al romanilor ar fi unul mult mai bun.

  23. romania are puterea si capacitatea sa devina una dintre marile puteri ale europei pentru ca este o tara bogata si frumoasa.

  24. Doar un program politic care pornește de la individ, pune individul în centrul preocupărilor sale și țintește la integrarea individului în colectivitate este valoros pentru mine. Dacă umanismul pragmatic își propune aceste trei obiective, și mie așa mi se pare din ce am citit aici, are mari șanse să devină o doctrină relevantă pentru mulți ani de acum încolo

  25. Concepția politică reprezentată de doctrina umanistă e la ani lumină de jalnicele încropeli pe care partidele noastre politice actuale le numesc „programe politice”. Mi-ar plăcea să văd într-o zi conceptele acestea aplicate în realitate prin intermediul unui program politic.

  26. E tot mai clar că România este în pragul dezastrului generalizat – politic, economic și social. Este un moment potrivit pentru punerea doctrinei umaniste în practică, dar nu sunt sigur că există suficient de mulți politicienii capabili de acest lucru.

  27. În momentele acestea de criză politică (dar nu numai politică, ci și socială și sanitară) e mai clar ca oricând că e neapărată nevoie de o societate construită pe principii umaniste. Mă întreb la ce nivel de dezvoltare economică și socială ar trebui să fie o societate pentru a putea pune în practică principiile umanismului. Aștept cu interes mai multe detalii despre sondajul de care spuneți în postare.

  28. scena politica damboviteana este una foarte subtire si subreda in care isi fac aparitia tot felul de personaje care nu isi iubesc tara.

  29. asigurarea unui trai decent este foarte simplu de realizat daca se pun in aplicare principiile umanimului pragmatic.

  30. repunerea romaniei pe harta europei presupune implicare si devotament fata de acesta tara,dar din pacate nu avem politicieni care sa faca asta.

  31. tara noastra trece prin momente foarte grele si cei de la conducere parca nu vor sa faca mai nimic pentru a usura din acesta povara care apasa pe umerii romanilor.

  32. de-a lungul timpului romania a avut parte numai de presedinti care nu le pasa de dezvoltarea ei, erau doar niste marionete in mana celor care aveau interese.

  33. magnitudinea loviturilor primite de romania nu se poate masura, si chiar si asa ,reusim sa stam in picioare si sa cautam sa razbim prin noiamul acesta de obstacole care nu sunt deloc usoare.

  34. strategia romaniei pentru a se dezvolta merge cu frana de mana trasa,de aceea este nevoie de o doctrina ca si umanismul.

Comentariile sunt închise.