Astăzi am urmărit la televizor măreția ceremoniei de înscăunare a regelui Angliei.
Toată admirația pentru respectul arătat, în principal, față de cetățenii britanici.
Eu, am fost la Bușteni și am făcut un grătar, cu lemn uscat de brad.
Dilemă, dacă trebuie să aleg între ceremonia de la Londra și vechiul obicei străbun,care ar fi decizia?

33 COMENTARII

  1. Condoleanțe pentru poporul britanic dar tot obiceiurile noastre au întâietate, mai ales dacă sunt alături de cei dragi

  2. Cea mai bună aromă este dată de lemnul de brad, o alegere foarte bună, sunt curios de soiul de vin care a completat aroma de brad

  3. Ar fi interesant să fi în mijlocul procesiunii, probabil că este o experiență unică, nu mulți pot spune că au fost prezenți la înscăunarea unui rege

  4. Mă uit la multimea de foști prim miniștri, miniștri și alți înalți funcționari britanici care asistă la proclamarea Regelui Charles la Saint James.
    Această formalitate este istorie în direct pentru noi, pentru că e prima data când se transmite live și pentru că nu a mai avut loc de 70 de ani!
    Cu toții sunt îmbrăcați în negru, cu toții sunt mai mult sau mai puțin impresionați. Observ doar mici detalii cum ar fi faptul ca John Major, premierul care a succedat-o pe Margaret Thatcher, este îmbrăcat în redingotă, pe când Boris Johnson are un costum care pare ieftin oricât de scump ar fi.
    E o diferență de textură și revere de la o generație la alta, de felul în care fiecare percepe, prin declarație vestimentară, evenimentul.

  5. este cu adevarat o mare tregedie pentru poporul britanic, insa alegerea facuta de dumenavoastra este una pe care as fi facut-o si eu.respect.

  6. atunci cand se intampla asa ceva la un capat incoronat este de asteptat sa se faca asemenea ceremonii si toata lumea sa stea in loc pentru o clipa insa eu consider ca altele sunt problemele reale ale romaniei in momentul de fata.

  7. poporul britanic isi arata recunostiinta fata de regina lor,dar asta o fac ei….nu intreg continentul european.iar referitor la alegerea dumneavoastra…este una geniala,chiar maine ma voi intalnii cu prietenii la un gratar.

  8. obiceiul nostru strabun este prioritar fata de alte ceremonii care dupa parerea mea ne cam depasesc iar unii dintre noi nici nu prea le intelegem de exemplu cum sunt eu.

  9. trecerea la cele vesnice a unei fiinte omenesti este cam singura certitudine pentru toata lumea de pe acest pamant indiferent de statutul pe care il are fiecare.

  10. gratarul este prietenul meu de foarte multa vreme….pot spune ca sunt expert in a face gratar.va felicit pentru alegerea facuta.

  11. sincera sa fiu am auzit la tv acest lucru insa nu am stat sa urmearesc toate ceremoniile facute am lucruri mult mai importante de facut.

  12. daca ar fi sa aleg intre a urmarii ceremonia de la londra si a face un gratar cu prietenii mei cu siguranta as alege un gratar si un pahar de vin.

  13. cred ca un gratar este mult mai sanatos decat a urmarii o ceremonie din aceasta care te intristeaza si iti da o dispozitie proasta…eu aleg in gratar.

  14. ceea ce este inevitabil se va produce mai devreme sau mai tarziu.respect alegerea dumneavoastra si chiar mi-ati facut pofta de un gratar.

  15. cred ca toata lumea a urmarit la tv ceremoniile de la londra,oricum era inevitabil ca se dadeau pe toate posturile insa obiceiul nostru din strabuni de a face gratar este unul care va dainuii pe vecie.

  16. sunt momente foarte grele pentru natiunea britanica,regina era un reper foarte important pentru ei insa obiceiul nostru strabun trebuie onorat asa cum se cuvine.

  17. Nici una ! Am fost acum câțiva ani sa lucrez in Anglia la un azil de bătrâni cu probleme psihice .cumva stăteam pe bordura unei străzi neaglomerate și beam o bere din sticla .și vine un tânăr și cere daca poate sa bea !i-am dat a bout din sticla și a apoi a trecut strada plin de admirație pentru sine însăși .m am bucurat și eu

Comentariile sunt închise.