Urmăresc atent evoluția comportamentală a compatrioților.
Este evidentă creșterea tensiunilor cetățean-autorități.
Românii au fost mereu răbdători dar violenți atunci când au ajuns la capătul răbdării.
Ce este de făcut ?
Aștept opiniile și pe cât posibil, propunerile voastre.

108 COMENTARII

  1. tot acest teatru ieftin facut de cei care ne conduc ii va costa enorm de mult pentru ca romanul s-a saturat de traiul mizer pe care i-l ofera statul roman.

  2. traim de pe o zi pe alta,asta nu mai este viata sincer sa fiu in romania conditiile decente au apus de foarte multa vreme.

  3. suntem o populatie care avem de suferit de pe urma deciziilor aberante luate de acesti neaveniti din politica damboviteana.

  4. romania este o tara condusa dictatorial de un fost general de armata….unde s-a mai pomenit asa ceva?und este asa zisa democratie?

  5. o tara fara coloana vertebrala,toti fac ce vor cu noi pentru ca suntem slabi si direct dependenti de orice din afara pentru ca in tara nu se mai produce absolut nimic.

  6. de aceea schimbarea doctrinei este primordiala pentru romania pentru ca umanismul este singura noastra sansa de a iesii la lumina.

  7. eu nu mai am incredere in actuala clasa politica din romania sa plece toti acasa si sa lase oameni competenti sa conduca aceasta tara.

  8. romania a incetat sa mai aiba o strategie proprie, ea executa ordinele venite din afara de aceea o ducem noi toti asa de rau aici.

  9. toate companiile straine au venit aici si au facut ce au vrut ele ,asta cu permisiunea politicului nu se poate asa ceva.

  10. vorbele goale fara fapte nu inseamna nimic, cu asta s-au ocupat asa zisii oameni politici romani doar cu vorbe iar fapte zero.

  11. Românii sunt sătuli de abuzuri și de nedreptăți, timp de 30 de ani aceeași poveste. E nevoie de o clasă politică nouă, e nevoie de o gândire nouă, care să se pună omul pe primul plan. Orice altceva nu va fi de ajuns.

  12. Când vezi facturi uriașe, prețuri care cresc vertiginos și nu vezi nici o strategie, nici pe termen scurt, pe termen lung nici măcar nu vorbesc, e normal să ajungi la capătul răbdării. O soluție e foarte greu găsit, poate doar la vot oamenii să îi tragă la răspundere.

  13. Propunerea mea este ca toate partidele politice din Romania sa isi unească forțele si sa vina cu solutii concrete si realiste pentru oameni. Măcar acum în ultimul ceas.

  14. Romanii au îndurat… ani la rand au îndurat umilința guvernanților. Ei si-au vazut de treaba, au mers la munca, si-au platit dările la stat si au trăit cinstit. De ce s-a ajuns aici? Din nepăsare si durere-n cot.

  15. Nu ne rămâne decât ca atunci când ne vine rândul să mergem și să votam pentru mai bine. E clar că așa nu se mai poate. E clar că suntem umiliți pe față. 

  16. Domnule Voiculescu… atat timp cat cei ce ne conduc nu pun osul la treaba, in mod sigur nu suntem pe drumul cel bun…

  17. Cu actuala clasă politică nicio speranță de îndreptare. Trebuie schimbată întreaga atitudine pe care autoritățile o au față de cetățeni, iar pentru asta e nevoie de o mișcare socială și politică care să pună cetățeanul, nu autoritatea, pe primul loc.

  18. Cu un președinte decorativ, bun doar de pus în vitrină ca un bibelou, cu două partide aflate la guvernare care sunt interesate doar să se sape unul pe celălalt, cu o opoziție aproape inexistentă și cu societatea aflată în pragul sărăciei, situația generală nici nu are cum să arate altfel. Eu nu văd nicio soluție deocamdată

  19. Cum să fie altfel când cetățenii obișnuiți sunt loviți de scumpiri, iar aleșii își măresc salariile cu nesimțire? Unde e solidaritatea?

  20. Ideile doctrinei umaniste ar putea fi de ajutor în această situație. Mă gândesc la faptul că umanismul prețuiește în primul rând omul că ființă individuală și colectivă și cred că aceasta este atitudinea corectă.

  21. daca de la varful tarii nu se vede nicio miscare atunci de la talpa ei,si noi cetatenii de rand trebuie sa luam fraiele acestei tari in propriile noastre maini.

  22. mereu am fost mintiti de toti cei care si-u dorit putere insa acum a sosit momentul sa facem mari schimbari in politica din romania.

  23. sunt pierduti cu totii si lasati de izbeliste de catre toti guvernantii pe care tot noi i-am votat in acele scaune.

  24. Singura modalitate democratică prin care poate fi corectată această situație este la vot. Și, din acest punct de vedere, cei care acum sunt la putere cred că vor avea parte de o surpriză „violentă”. Sper doar să nu ajungă în locul lor alții și mai răi decât ei. Eu voi vota cu umaniștii, sper din tot sufletul să fie cât mai mulți care vor vota ca mine.

  25. Prea multe abuzuri ale statului împotriva cetățenilor, prea multe nedreptăți, prea multă inegalitate socială, stăm pe un butoi de pulbere, e adevărat.

  26. E un pericol de anarhie, fără îndoială. Totuși, vine vacanța, vin sărbătorile, se mai detensionează atmosfera. La anul ce vine însă, nu văd bine autoritățile dacă nu le vine mintea la cap și nu încep să ajute concret cetățenii loviți de scumpiri, de inflație, de toată situația economică prin care trecem.

  27. Cu gandul la vremuri mai bune… hai sa fim optimiști si sa avem speranta ca va veni si soarele peste Romania odata si-odata..

  28. Nu e ușor cu toate scumpirile acestea care parcă nu se mai sfârșesc și nu ajută nici felul în care am fost tratați de Austria, trăim vremuri ciudate. Eu cred că autoritățile ar trebui să încerce să arate că vor să facă ceva pentru a mai ușura povara cetățenilor. Altfel nu îi văd bine.

  29. După atâtea umilințe îndurate de cetățeni din partea celor pe care i-a ales să îi reprezinte, nici nu e de mirare că există tensiunea asta mocnită din societate.

  30. O țară care nu este guvernată de regulile esențiale ale bunului simț, în mod cert se transformă într-o anarhie a lipsei de bun simț în care fiecare va dori să se căpătuiască cum știe în mod propriu.

Comentariile sunt închise.